Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Rooney: ”Min son vill ha Vardys namn på tröjan!”

ENGLAND

Cev3IasWsAAwX-mDaily Telegraph noterar ett ”Platt fall” för England på Wembley (1-2 mot Holland). Men Vardy gjorde mål igen och Wayne Rooneys plats i anfallet är fortsatt ifrågasatt av många engelsmän. Själv tar landslagskaptenen konkurrensen med ro. Liksom flera andra tidningar fångar Daily Telegraph upp Rooneys ord som gäst i ITV-studion i går kväll: ”Min son vill att jag skaffar honom en Englandströja med ’Vardy’ på ryggen!”.

The Guardian summerar Englands match med ”Tillbaka på jorden” efter rusiga segermatchen mot Tyskland. Vardy, Walker och Lallana får högst betyg, sju av tio, medan Rose och Barkley får lägst, fem. I Hollands lag får både Bazoer och Janssen åtta.

ANNONS

The Times har precis samma rubrik som Guardian om England, och låter även ”Villa sparkar till slut Garde” få utrymme.

Daily Mirror vägrar släppa det där omdiskuterade matchstället (se även Headlines webb-tv i går), och bygger Englands rubriken på en ordlek kring dem, ”Shirt hits the fan”. Tidningen hävdar vidare att ”United kommer att släppa Rojo”. Eller, ja, United vill förstås ha stålar för argentinaren också.

Daily Mail ger via ex-domaren Graham Poll den engelska vreden näring över Hollands segermål. Poll menar att den spanske domaren Lahoz ”helt klart måste ångra sitt beslut” att inte blåsa av för ruff på Jagielka vid Hollands segermål. Daily Mail har också med en varning från Paolo Di Canio till sin landsman Antonio Conte, som väntas ta över Chelsea: ”Gör inte som Di Canio!”.

 

ITALIENCev5gdSWEAIcO2K

La Gazzetta dello Sport kallar den italienska storförlusten för ”Tysk väckning” (1-4 mot Tyskland). Tidningen menar att ”Den tunga förlusten får larmklockorna att ringa inför EM”. Förbundskaptenen får också med ett citat. ”Conte: Laguttagningen? Det var de spelare som fanns”. Förbundskaptenen får liksom Giaccherini och Thiago Motta får lägst betyg av italienarna, fyra av tio. En matchkrönika av Andrea Elefante bär rubriken ”Marchisio och Verratti en nödvändighet”. Tidningen uppger vidare att ”Ancelotti och Mourinho vill ha Murillo”, och fortsätter med ”Bayern München och Manchester United försöker locka Inters colombianske back”. Tidningen utgår alltså från att tränartillsättnigen i United redan är klar. Sveriges landskamp (1-1 mot Tjeckien) skildras i GdS av Aftonbladets Jennifer Wegerup under rubriken ”Ibra förtrollar inte, bara ledan är vinnare i Stockholm”.

ANNONS

Corriere dello Sport menar att det var ”Mörker för Italien”, och låter sin matchanalys få rubriken ”Alltför stor skillnad mellan oss och de bästa”. I två mercatorubriker skriver CdS ”Milans plan: Plocka tillbaka Kovacic till Italien direkt” samt ”Lukaku vill ha Champions League-fotboll, och Juve erbjuder honom det”.

Tuttosport har också med Lukaku i Juves blickfång, liksom Dortmunds Mchitarjan. ”Juve, vill ni ha dem?”, är ett budskap tidningen tillskriver agenten Raiola. Landskampen? Den får dubbelrubriken ”Conte, vilken förnedring. Bonucci, vilken larmklocka”. Sistnämnde fick lämna planen på bår. Tuttosport uppger för övrigt också att Torino inte kommer att förnya Alexander Farneruds kontrakt, och att den skadedrabbade svensken nu lämnar klubben i juni.

 

SPANIEN

CewNDFCXIAEz_N5Marca smyger in lite press på domaren inför El Clásico under (direktöversatta) rubriken ”Rött alarm”. Tidningen skriver att ”Zidane vill att försvaret håller sig mer under kontroll” samt ”Men han vet att Real Madrid fått spela med en man mindre i åtta av 23 matcher (en av tre)”.

ANNONS

AS tar notis om Raúls besök hos Real Madrid. ”Den store lagkaptenen besöker Valdebas inför Barça-Real Madrid”. Man klämmer in en liten hånfull blänkare om Neymar också ”Han dragit på sig fler gula kort än han gjort mål för Brasilien under senaste året”.

Sport dröjer sig kvar vid Jordi Cruyffs besök i går vid minnesmärket på Camp Nou över hans far Johan. ”I faderns namn”, lyder rubriken. Tidningen ger också på nytt damfotbollen lite utrymme. ”Barcas damlag drömmer om att skapa Europahistoria i Paris”, skriver Sport inför CL-returen borta mot PSG.

Mundo Deportivo tar fasta på ett citat från Jordi Cruyff. ”Johan tillhör alla”. Man visar också hur det kommer att se ut på läktaren i samband med El Clásico: ”Mosaik med tröjnummer 14 och ’Tack Johan’”.

El Confidencial har ”Bellerín, Alves-typen som lämnade Barça och som Guardiola och Ancelotti nu vill ha”. Både Man City och Bayern München står före Barcelona i kön, men Arsenal vill inte släppa högerbacken, skriver tidningen.

 

FRANKRIKEune_30032016_v65

L’Equipe jublar med landslaget (4-2 mot Ryssland), ”Les Bleus på festhumör”. Samtidigt lägger man till ett ”Men försvaret led på nytt”. Griezmann och inhopparen Coman får högst betyg, åtta av tio, medan Martial bara får fyra. Sverige match får en hyfsat stor artikel med rubriken ”Ibra kan inte göra allt”.

ANNONS

Le Parisien såg på Stade de France ”Ett lag som lovar mycket!”. Till skillnad från L’Equipe såg man däremot att ”Bossen, det är Diarra”, och ger Marseillemittfältaren högst betyg, åtta. Liksom L’Equipe har man med både Lisa Dahlkvist och Caroline Seger i PSG:s startelva i kvällens CL-kvartsfinalretur mot Barça. Några andra PSG-svenskar, exempelvis den där långe snubben i herrlaget, står det inte en rad om i dag.

 

TYSKLAND

CeuKK-0WEAEf4PSBild blandar språken efter Tysklands storseger (4-1 mot Italien) i rubriken ”Grazie, Jungs”, (”Tack, grabbar”). Tidningen understryker att den här gången höll Tyskland, till skillnad från mot England, mot ”ett betydligt svagare Italien”. Kroos och Müller får högsta betyg, ett av fem (omvänd skala i Bild). Bland transferryktena märks två 20-åringar. ”Detta defensiva ess jagar Dortmund som Subotics ersättare”. Artikeln är bakom betalvägg, men spelaren är Hoffenheims Niklas Süle. En övergångssumma som bollas är 15 miljoner euro. Under rubriken ”Tottenhams plan med juvelen Dahoud” finns uppgiften att Londonklubben vill värva Mönchengladbachspelaren och eventuellt låna tillbaka honom en säsong. 30-35 miljoner euro väntas mittfältaren kosta.

ANNONS

Sport Bild lockar med intervju med Dortmunds stjärna Reus ”om Götze, Klopp och jakten på den fjärde titeln”. En annan spelare hamnar i helt annat fokus. ”Efter Kruse-skandalen: Miljonproffsets galna värld”. Där finns också ett citat från Mönchengladbachs sportchef Eberl, ”Kruse har bara skadat sig själv”. Och så ställer man sig frågan ”Är Lahm den nye Sammer?”.

 

ÖVRIGTa9043877-f36a-453d-b310-e7795740e061_13_COVER_ALG_300_286x286

Ekstra Bladet (Danmark) har rubriken, ”Den får du äta upp, Agger”, och ger landslagsbacken ett av sex i betyg efter bl a missen som låg bakom gårdagens förlust (0-1 mot Skottland). Agger är inte ensam om betyget. Nicolai Jörgensen och Yussuf Poulsen får lika usla betyg. Bara Simon Kjaer får ett högt betyg, fyra.

VG (Norge) visar att det finns fler som har det tufft. ”Experterna har fått nog av Ödegaard i landslaget: Det är synd”, samt tillägget ”Vill ha honom i U21-laget i stället”.

De Telegraaf (Holland) menar att ”Janssen tog Wembley med stil” när Holland vann (2-1 mot England), och påpekar även att där var ”Ovationer från 80 000 britter för Johan Cruyff”. Voetbal International utkommer med sitt veckonummer i dag, och det är som väntat tillägnat just Cruyff.

ANNONS

La Dernière Heure (Belgien) skriver efter gårdagens förlust (1-2 mot Portugal) besviket att ”Utan sina stjärnor är landslaget ingenting!”.

Publicerad 2016-03-30 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto