POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Vilket fiasko, Blanc och Zlatan”

ENGLANDCf301h-WEAA0AsZ

The Guardian har liksom samtliga engelska sportettor en jublande belgisk huvudrollsinnehavare på bild, och till det rubriken ”De Bruyne skickar sprudlande City till semifinal i Champions League” (1-0 mot Paris SG).

The Times menar att ”City till slut gör eliten sällskap”. På krönikeplats undrar den forna irländska landslagsspelaren Tony Cascarino ”Vad såg Chelsea INTE i De Bruyne? Jag kan inte förstå hur de och José Mourinho kunde släppa honom”. Stjärnkrönikören Henry Winter uppmanar läsarna att fira City och ”strunta i Blancs dålig-förlorar-kommentarer om att City bara är ’effektiva’ och i semifinal bara som ’gäster’”.

Daily Mail hittar referens till De Bruyne i frukostflingor med ”Special K”. Det är också belgaren som utses till matchens lirare med åtta av tio i betyg. Zlatan avfärdas med 5,5 och meningen ”lovade att ge igen för sina missar i första matchen, men misslyckades” (det var ändå mild kritik jämfört med ESPN:s Miguel Delaney och franska medier, se nedan) Tunga krönikören Martin Samuel rör sig i andra Manchesterkvarter under rubriken ”Problemet med Van Gaals lag: Det ser inte ens ut som Manchester United”.

Daily Mirror, som på sportettan leker fram ”Over the BLUE moon”, är mer generös mot Zlatan och ger honom ett av de högsta PSG-betygen, sju. ”Placerade sig själv i skyltfönstret med en stark insats och farliga frisparkar”. Här är Joe Hart matchens lirare med nio i betyg.

The Sun drar till med ”Simply De Best” om De Bruyne, samtidigt som man i en mindre artikel uppmärksammar Zlatan under rubriken ”Man City-fansen hånar Ibra med ’You’re just a shit Andy Carroll’, men han skulle fortfarande klara sig PL”. Tidningen menar att Zlatan visat tillräckligt ändå. I texten spekuleras i en flytt till Manchester och en jämförelse görs med Di Maria. ”Det skulle vara annorlunda med Ibra. Han har visserligen rykte om sig att vara lite av en diva. Men då han kuskat Europa runt hela karriären, så skulle han stå ut ett par år”.

 

ITALIENCf38NvzWQAEqgeZ

La Gazzetta dello Sport skriver stort om ”Berlusconis chansning”, då Milanägaren ”valde Brocchi mot allt och alla”. Han har varken Galliani eller fansen med sig, påpekar Gazzettan, och lägger till: ”Den nya tränaren har sju matcher på sig att övertyga”. Den fetaste rubriken efter gårdagskvällens CL-spel är ”Monstruös Cristiano”, med en mindre rubrik om att ”City slog ut Ibra”.

Corriere dello Sport har också situationen i Milan i topp. ”Brocchi – framtiden är med Lippi”. För tidningen menar att veterantränaren kommer att göra Brocchi sällskap och arbeta i tandem. Även här är förstås Cristiano huvudnumret och en liknande liten blänkare som i Gazzettan görs om matchen i Manchester, ”City eliminerade Ibra”.

Tuttosport menar att ”Supermand är inte till salu”. Och för den som inte har koll på Supermand så är det Mandzukic. Tuttosport hävdar att Tottenham förbereder bud men att Marotta ogärna vill sälja. Även Tuttosport skriver ”Alla mot Berlusconi!” om tränartillsättningen i Milan.

 

SPANIENCf4PS7vWIAA1uG1

Marca har jublande hattrickskytten Cristiano på bild (3-0 mot Wolfsburg) och rubriken ”Så bra du är!”. Därefter följer ”En legendarisk comeback”. Marca målar sedan upp det vunna slaget med ord som ”Bernabéu vrålade, Real gav allt”. Krönikören Juanma Rodriguez skriver ”Med Cristiano Ronaldo – mot La Undécima”, alltså den elfte CL-titeln.

AS jublar med Reallaget i rubriken ”Hur kan man inte älska er?”, tillika klubbens hymn. Tränare Zidanes citat om kvällens stjärna får också plats: ”Cristiano är den bästa i världen och en mycket speciell spelare”. I en mindre artikel uppmärksammar AS att ”Zidane exploderade så av lycka med 3-0 målet…att han rev hål i byxorna”, och bild på det. Om semifinallottningen säger Cristiano, ”Barcelona och Atlético är svåra, jag skulle föredra Manchester City, men vi får se”.

Sport tar i så man nästan spricker med ”Alla bataljers moder!” och bild på kämpande Barça och Atlético-spelare mot en bakgrund av riddare på slagfältet. Tidningen har också med ett citat från tränare Luis Enrique, ”Den som tvivlar på oss har sett väldigt lite fotboll”. Sport kan bara inte ge Real kredd utan att sura. ”Cristiano leder vändning i avsaknad av motstånd”.

Mundo Deportivo ser Barças retur mot Atlético som ”Första finalen”. Till det finns bland annat ”Messi uppmanar till optimism trots bakslagen i ligan, ’Vi fortsätter att tro’, säger han”.

 

FRANKRIKEune_13042016_v65

L’Equipe skräder inte ordenefter PSG:s uttåg (0-1 mot Man City): ”Vilket fiasko!”. Texten på förstasidan avslutas med ”det var framför allt en förlust för Laurent Blanc och Zlatan-generationen”. Tidningen totalsågar lagets insats och ger Aurier två av tio i betyg, Di Maria, Maxwell och Zlatan får tre. De Bruyne och Sagna i City samt Thiago Silva i PSG får högst betyg, sju. Matchrapporten inleds med att konstatera att Zlatan var först ner i omklädningsrummet, vilket följs upp av supersyrliga raderna ”Det var inte det enda han var etta på. Han var etta i antalet offside (tre). Han var etta i bortslagna passningar (19 procent), först i att reta sig på lagkamraterna, först med att förlora bollen efter City gjort mål, först att reagera i sociala medier (”Jag är väldigt besviken” i sin app) utan tvekan som skäl för att få kontraktet förlängt med ett eller två år…”.  Tunga krönikören Vincent Duluc påpekar att “Zlatan Ibrahimovic har aldrig lyckats på höga höjder under sin karriär. Stora matcher avslöjar de verkligt stora spelarna och bedragarna. Han säger att han aldrig varit så bra som den här säsongen? Det visade sig inte i går, och många andra spelare skulle vara bättre än någonsin när deras kontrakt är på väg att ta slut. I en artikel om generationsskifte i PSG skriver L’Equipe om ledarna Thiago Silva, Thiago Motta, Maxwell och förstås Zlatan. Medan de båda Thiago har kontrakt som sträcker sig längre, så går Maxwells ut i sommar och för svensken skriver L’Equipe, att ”tanken på att förlänga kontraktet efter gårdagen inte längre bör vara aktuell”.

Le Parisien har en stor bild på Zlatan på förstasidan och orden ”Slutet för en generation”. Liksom L’Equipe ger man Aurier lägsta PSG-betyg (två), följd av Di María och Zlatan med 3,5. En artikel har rubriken ”Den här gången vänds en sida”. Där talas om slutet på förre sportchefen Leonardos era, alltså för de stora spelare som då plockades in. Kring Zlatan är Le Parisien vag i texten, men tycks desto tydligare i bildtexten. ”Den här förlusten mot Manchester City kan vara dödsstöten för 30+ generationen från den tidiga qatariska eran, som Maxwell och Thiago Motta. För att inte tala om Zlatan…”

 

TYSKLANDCf3dgm9WIAAwe40

Bild skriver på förstasidan att ”Super-Ronaldo trasade sönder Wolfsburg” (3-0 till Real Madrid). Bild skildrar annars också väsentligheter som att Pierre-Emerick Aubameyang utökat sin bilsamling med en guldfärgad Audi R8 med initialerna ”PEA” och en Batman-logga där bak. Enligt en tweet från tidningen så missade Benatia Bayern Münchens plan till Lissabon på grund av att han glömt passet (se nedan). I artikeln skriver man däremot att det är oklart vad det var han glömde som gjorde att han missade planet. Låter oavsett inte så lovande för backen…

Sport-Bild kittlar nyfikenheten i veckans nummer med bland annat ”Myterna om Dynamo”, och underrubriken ”Därför är Dresden den största kultkubben i öst”. För att hålla sig kvar i öst. ”Ny tränare i Leipzig?” följs upp av ”Rangnick träffar Hasenhüttl”, alltså Ingolstadts tränare. En annan stor puff är att ”Bayern söker en ledare för trippeln”. På det följer frågan ”Vilken av stjärnorna hjälper tränare Guardiola till mästartitlarna?”. Den avslutande ”El Kloppico”, jo Sport-Bild fortsätter använda det begreppet för Liverpool-Dortmund, speglas i ”Weidenfeller: Hämnd på Klopp”.

 

ÖVRIGTwdiag

Ekstra Bladet (Danmark) kallar hattrickskytten på Bernabéu för ”Tre mål do”. Man ger också utrymme för ”svensk talang lockas av Superligan”, Tipsbladets artikel häromdagen om AIK:s Anton Salétros säger att det finns danskt intresse för honom.

Dagbladet (Norge) har ett annorlunda perspektiv på matchen i Manchester. ”Historisk City-seger då Silva fick käka upp sin Zlatan-kommentar”. Vad tidningen syftar på är brasilianarens uttalande i Daily Mirror i går där lagkaptenen avrådde Zlatan från Premier League eftersom inget lag var på PSG:s nivå.

La Dernière Heure (Belgien) klär som vanligt fotbollsvärlden i starkt svartgulröda färger. Den här gången har man väl visst fog för det. ”De Bruyne kvalificerar City”.

A Bola (Portugal) har en storslagen Benficaörn på förstasidan och lika storslagna orden ”Ge drömmen vingar”, inför kvällens returmöte med Bayern München.

Slutpunkt. I dag får det bli Zenit St Petersburgs svar på att Daily Mail utsett deras klubbmärke till ett av de tio fulaste.

Publicerad 2016-04-13 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå