Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Liverpoolyran: Döper sonen efter Dejan Lovren

ENGLANDCgCKNWdXIAAtkQF

The Sun håller sällan (läs: aldrig) igen, än mindre så efter Liverpools magiska vändning (4-3 mot Dortmund). ”Istanbul II”, slår tidningen fast, med hänvisning till CL-finalen mot Milan. Den dyker också upp i småfyndiga ordvitsen om avgörande målskytten ”Dejan-vu när Liverpool manar fram andan från 2005”.

The Times stjärnkrönikör Henry Winter är inne på samma tema. ”Klopp trollar fram andan från Istanbul”. På sportettan använder man rubriken ”Miraklet på Anfield”.

Daily Mirror använder just ”Mirakel” i gigantiska bokstäver för att beskriva Liverpools vändning. Men man drar också stort på ett välkänt tema – Uniteds tränarpost. ”Exklusivt: Tiden är ute, LVG – inte ens en FA-cuptriumf kommer hindra José från att ta över”. Efter gårdagens rykten i Marca och Gazzetta dello Sport om att Mourinho var aktuell för PSG eller Real Madrid, naglar Mirror fast honom på Old Trafford igen.

ANNONS

Daily Telegraph gör som Mirror och använder bara ett ord för att beskriva Liverpools vändning, ”Ofattbart”. Bland de många rubrikerna om matchen finns också ”Supporter döper sin nyfödda son till Dejan efter Liverpools comebackhjälte” (se också tweet nedan).

Metro förtjänar ett omnämnande för Beatlesreferensen i ”All you need is Lov”. Vem hade trott att den ack så ofta bespottade kroaten skulle locka till sig sådan här rubriker?

Daily Mail hittar en annan hjälte i James Milner, som utses till matchens lirare med betyget åtta av tio. Tidningen menar vidare att ”PSG leder jakten på Leicesters stjärna Kanté”. Den franska klubben uppges ”säkra på att vinna jakten på 25-åringen”, som även Arsenal, Chelsea och Tottenham uppges ute efter. Kanté påstås ha en utköpsklausul på 20 miljoner pund.

SE DEJAN LOVRENS AVGÖRANDE HÄR:

ANNONS

 

ITALIENCgCTvjrWsAE26My

La Gazzetta dello Sport har en smått skräckinjagande förstasida med ”Drakens år” som rubrik, och en tecknad drake med käftarna om San Siro. Bakgrund kommer i en fråga: ”Inter och Milan säljs till kineser?”. Om Inter står sen ”Suning Commerce Group blickar mot Thohirs andel”, och om Milan ”En amerikan med italienska rötter förhandlar med Berlusconi för Pekings räkning”.

Corriere dello Sport menar att ”Juve väljer” trequartista, och att det valet står mellan tre: Isco, Oscar och Pastore. Liksom Gazzettan ger man också utrymme för en nyhet av annat slag. ”Videodomare införs i Italien från september” (läs mer om videodomare här). Ett annat ämne som också återfanns på konkurrenttidningens förstasida är ”Higuaín och Napoli kräver rättvisa”. Överklagandet om en fyra matcher lång avstängning ska behandlas, och de ljusblåklädda vill ha straffet reducerat till två.

ANNONS

Tuttosport bjuder på en rörig historia under rubriken ”Morata tillhör de stora”. Vad tidningen tycks vilja ha fram är att Juveanfallarens framtid berörs av vad som i övrigt händer med de största anfallarna på marknaden, då spanjoren också tillhör den kategorin av förstaklassens avslutare. Släpper den, och släpper Tuttosport.

 

SPANIENg1504.82752dd2d9d015784c82676592cf2a8b

Marca har en elegant förstasida med Atléticos Neptunus-staty med Atlético-halsduk om ögonen och Real Madrids Kybele-staty med Real-halsduk om ögonen (det är vid respektive staty och tillhörande torg lagens fans brukar fira triumfer). Till det finns texten ”Det vill inte ses (förrän Milano)”. Det handlar förstås om dagen lottning i Champions League. Det finns också en liten fortsättning med ”…och inte heller de förrän i Basel”, som handlar om Athletic och Villarreal, som är med i semifinallottningen i Europa League. Att döma av ett foto som Carlo Ancelotti skickade med i en tweet, så har italienaren kvar hjärtat i Real Madrid. I alla fall har han fortfarande ett lagfoto på skrivbordet (se nedan).

ANNONS

Sport var en många platser man kunde hitta hånfulla kommentarer om dåvarande Real Madrid-tränaren José Mourinhos ”por que?” när han ansåg sig utsatt för en konspiration. I dag ställer sig Sport just den frågan på hela förstasidan, ”Varför?”. Men man fokuserar inte på någon konspiration. Det handlar om hårda frågeställningar man anser fansen har till Barça efter den senaste tidens bakslag. 15 stycken radar man upp. Sport försöker sedan svara på dem inne i tidningen.

Mundo Deportivo jobbar på liknande vis med Barça. ”Varför det blivit en svacka”. Förklaringen tycks komma med två punkter. Med ett påpekande: ”1. Tridedentens frånkoppling: Leo slog en passning till Ney och ingen till Suárez i matchen mot Atlético”. Och med ett lockbete: ”2. Salinas och Lobo Carrasco ger förklaringar till knocken”. Båda med bakgrund som spelare och i dag fotbollsexperter.

ANNONS

Cope uppger att ”Barçatruppen ifrågasätter Luis Enriques metoder”. Missnöjet uppges rikta sig mot tränarteamets fysiska upplägg. Cope menar vidare att ”Efter att ha blivit utslaget ur Champions League har en form av ’undantagstillstånd’ utlysts. Europadebaclet har tvingat dem att se verkligheten i vitögat. Och verkligheten är den att laget moraliskt och fysiskt kollapsat”.


FRANKRIKEune_15042016_v65

L’Equipe riktar efter PSG:s CL-debacle och landslagets nobb av Benzema åter blickarna mot Ligue 1 på förstasidan. Mer specifikt är det Lyon-Nice, under rubriken ”Allt att vinna”. Det fortsätter i textform med ”På spel, en andraplats och en Champions League-plats”. På annan plats i tidningen skriver L’Equipe att ”PSG förlorar ännu en ung spelare”. Det handlar om Joanthan Ikoné, och man drar en parallell till Kingsley Coman. Även denna talang, 17 år, är nära att skriva på för Juventus.

ANNONS

Le Parisien skriver att ”De unga måste ta över” i PSG, och försöker blicka mot det positiva i att det är ”slut på en era och ett nytt kapitel börjar”. Det inkluderar inte Zlatan och Maxwell. Man ser i Marquinhos, Verratti, Pastore och Lucas en kvartett som får bära ett större ansvar.

 

ÖVRIGTcover

Kicker (Tyskland) skriver stort på första sidan ”King Klopp lämnar Dortmund i tårar” efter matchen på Anfield (3-4 mot Liverpool). En annan rubrik på sporten för samma match är bara ”Why?”. Lokaltidningen Ruhr Nachrichten låter under citatrubriken ”Det här är ett stort bakslag” lagkaptenen Mats Hummels uttrycka besvikelsen. ”Vi förlorade matchen, det var inte motståndaren som vann den”. Han medger också att Dortmund troligen tappade fokus. ”Det kan inte uteslutas att vi individuellt efter 3-1 kände att det var klart”.

ANNONS

La Dernière Heure (Belgien) är mästare på att hitta en inhemsk vinkel på de flesta stora internationella klubblagsmatcher. Det kan ju bero på att så många belgare också medverkar i dem. Liverpoolmatchen var inget undantag. I dag finns på förstasidan ”Vilken match: Origi och Mignolet i semifinal”.

Publicerad 2016-04-15 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto