Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

PSG dröjer – Zlatan och Helena frustrerade

ENGLAND

The Sun ser ”White Hart Lallana” framför sig, för enligt tidningen så vill Pochettino återförenas med Liverpoolspelaren som han tränade i Southampton. Prislapp: 20 miljoner pund. Fler återföreningar kan vara på gång. Den här gången med blågult inslag. ”Exklusivt: Terry till Kina, kontrakt på 12 miljoner pund om året”. Bakom tvåårserbjudandet står den forna engelske förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson och hans Shanghai SIPG. Konkurrens kan komma från Guangzhou Evergrande och Jiangsu Suning.1

Daily Telegraph styrker teorin om en stundande flytt för Chelseas lagkapten med ”John Terry hyr Stamford Bridge för egen farvälmatch efter sin avstängning som göra att han inte kan spela sista Premier League-mötet”. Det blir bara en match med några polare. På sportettan är annars ”Biljett till Townsend” största rubrik. Det är Newcastleyttern med förnamnet Andros som är aktuell att ersätta skadade Welbeck i EM-truppen.

Daily Mirror bjuder på elaka ”Visa oss medaljen, Joey…åh, du kan inte”, som syftar på att Barton, Årets spelare i Burnley, blev utan medalj vid den officiella utdelningen för att där inte fanns tillräckligt många. Tidningens personliga tilltal går också igen i ”Farväl Boleyn, hej Benteke”, vilket syftar på dels att West Ham ska spela sista matchen på sin gamla arena i dag (mot Man United), och dels på att klubben planerar lägga 25 miljoner pund för Liverpoolanfallaren.

Daily Mail menar att ”Hammers vill ha Theo”, att den nu storsatsande klubben från östra London kan erbjuda Arsenalanfallaren en plats i startelvan. Ett bud på 30 miljoner pund är också aktuellt för Marseilles anfallare Michy Batshuayi.

The Times har nyheter av helt annat slag. ”Fotbollen planerar för straffmål”. Alltså inte särskilda målställningar, utan för att döma mål där man i dag dömer straff. ”En av de saker vi ska titta på härnäst är hands”, säger den förre domaren David Elleray, i IFAB, som arbetar med regelförändringar inom fotbollen. Ett exempel är som när Uruguays Luis Suárez medvetet räddade ett givet mål för Ghana med händerna i VM 2010, varvid det afrikanska laget missade den påföljande straffen. En regelförändring är inte aktuell före EM.

 

ITALIEN

CiC-LR1WkAA7K8e

La Gazzetta dello Sport lever kvar i Ranieris triumf, inte minst eftersom man haft besök av Leicestertränaren själv på redaktionen. Han finns på bild med Gazzettans gamla förstasida med ”King Claudio” i händerna och under rubriken ”Mitt italienska Leicester”. Till det finns texten ”Nu vill jag se samma anda i Champions League. Mina anfallare ska vara som Frecce Tricolori, italiensk stridsflygsenhet som genomför flyguppvisningar. Inne i tidningen drar Ranieri också paralleller till Nottingham Forest. En annan tränarrubrik är ”Prandelli lockas av comeback i Atalanta”.

Corriere dello Sport drar till med en lång rad mercato-uppgifter, där den största rubriken tillägnas ”Juve jagar Sanchez”, alltså Arsenals stjärna. På det följer bland annat ”Napoli efter Herrera”, ”Roma vill ha Witsel” och ”Inter, här är Thauvin”.

Tuttosport tittar tillbaka på förlusten mot Verona och fram mot cupfinalen mot Milan under rubriken ”Ingen fest, vi är Juve”. Tidningen menar att Allegri var ”rasande” efter förlusten och vill ha fult fokus fram mot cupfinalen om två veckor, och därför hoppar över bussparad vid lördagens sista ligamatch.

 

SPANIEN3

Marca sätter fingret på ”Comebacken som fattas”, eftersom det är en förhoppning att en ond cirkel ska brytas. För ”Real Madrid har aldrig vunnit ligan vid de elva tillfällen man haft chansen att göra det men inte varit i ledningen inför sista omgången”. Det är läget just nu, med Real en poäng efter Barcelona.

AS, den andra stora Madridsporttidningen, har det föga överraskande resultatet ”58 procent tror att Barça vinner ligan” i tidningens webbomröstning. För tre omgångar sen var det bara 24 procent. Tidningen ger sig också ut i en ganska meningslös poängexercis. ”Med Zidanes snitt hade Real Madrid haft 100 poäng”.

Mundo Deportivo slår upp ”Neymar 220 miljoner euro” stort. Det uppges vara den nya utköpsklausulen för brasilianaren, vilken ”bara är strax under Messis på 250 miljoner euro”. MD tillägger att ”trots bud från Real Madrid och PSG är det inget tvivel: han förlänger till 2021”. Oavsett är den nämnda klausulen i så fall blott 30 miljoner euro högre än Neymars nuvarande.

Estadio Deportivo, Sevillatidningen, har dagens mest väntade bild på förstasidan: Betis nya tränare. ”Poyet skriver på för två år”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har på förstasidan som väntat Michel Platini, vars avstängning bekräftats och som därför hoppar av som Uefas ordförande. ”Utfryst”, lyder rubriken. Men blågula blickar lyfts mot förstasidans höger hörn och rubriken ”Otålig Ibra”. Enligt tidningen vill ”den svenska anfallaren spela ett år till i Paris. Han väntar fortfarande på signaler från klubbledningen, som verkar ovillig att förlänga”. Tidningen menar att bollen är hos PSG, att klubbledningen tvivlar på om svensken har förmågan att ta dem till dess heliga graal, CL-bucklan och inte har gett honom något kontraktsförslag ännu. Zlatan uppges inte nöjd med PSG:s tystnad, och särskilt hans sambo Helena Seger sägs ”beklaga sig bittert över avsaknaden av positiva signaler. Hon har gjort det i veckor”. Ett besked om Zlatans framtid i PSG väntas efter cupfinalen den 21 maj. Vidare uppges svensken i dagsläget har två konkreta erbjudanden på bordet: ”ett astronomiskt från Kina (men han är inte intresserad, om inte annat så av familjeskäl), och ett från en engelsk klubb som lär vara Manchester United”. I en sidoartikel skriver L’Equipe att det är en ”het sommar” att vänta för PSG, som vill värva ”två ytterbackar, en mittfältare och en eller två anfallare”.4

Le Parisien menar att ”PSG satsar allt på Cristiano Ronaldo”, och har intensifierat försöken igen de senaste veckorna. Tidningen skriver vidare att Al-Khelaïfi ”firat en liten seger genom att ha eliminerat all konkurrens”. PSG-presidenten ska ha ett muntligt avtal med Cristianos agent Jorge Mendes om att klubben har första tjing om portugisen lämnar. Samtidigt knyter Le Parisien an till Zlatans situation med att påpeka att en värvning av Cristiano ”med all säkerhet innebär slutet på Zlatans och PSG:s äventyr tillsammans”.

RMC Sport har gamle Chelsea- och franske landslagsspelaren Franck Leboeuf som expert. Han fick en pratstund med Zlatan i samband med fotbollsgalan på söndag kväll, och säger att han tyckte svensken var ”ödmjuk och vänlig”. Leboeuf skriver också, lite oväntat, att ”Vad det gäller hans framtid i PSG, så sa han att allt var bestämt”. Ett stycke senare avslutar Leboeuf med ord som ligger i linje med L’Equipe: ”Jag tror inte det finns mycket som kan få Ibra att lämna Paris. Om inte ledningen beslutat sig för annat”.

France Football bjuder på en riktig nostalgitripp med ”Glasgow 1976” och Saint-Etienne-spelare i sina Le Coq Sportif-overallsjackor. Det var året när det mytomspunna franska laget spelade (och förlorade) Euopacupfinalen (dåtiden Champions League) mot Bayern München. ”40 år senare, fortfarande nya avslöjanden”, lockar tidningen med.

 

 

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) har ”HSV sparkar Knäbel”, sportchefen, på sin förstasida. Ända fram till förstasidan tar sig inte Albin Ekdal med sin skärskada från nattklubbsbesök. Men en artikel blir det, under den  föga smickrande rubriken ”HSV-stjärna skadad på Reeperbahn”, som ju ses som ett red light-område. Enligt tidningen kommer den svenske landslagsmittfältaren inte att kunna idrotta alls de närmaste två veckorna. Hamburger Adenblatt håller ungefärligen med om Ekdals skadefrånvaro, ”två till tre veckor”, skriver lokaltidningen. EM inleds om en dryg månad.

BT (Danmark) uppmärksammar en ryktenas man (se England) som också var gäst på Bröndby Stadion i går. ”Ny Bröndbytränare eller ej? John Terry svarar på ryktena”. Som väntat avvisar Terry det bisarra gamla ryktet, påpekar att han bara är god vän med de danska klubbägaren Jan Bech, och – kanske mer intressant med tanke på alla rykten om ny klubbadress – så påpekar Terry: ”Jag vill gärna spela ett par år till, och jag hoppas det blir i Chelsea” (se sista delen av klippet ovan).

Publicerad 2016-05-10 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons