POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Matuidi: ”Kritikerna kommer se tomrummet efter Ibra”

ENGLANDCihwwPpWkAIxbxU

Daily Mail beskriver den inställda matchen på Old Trafford med ”Bombblundern”, och förtydligar med ”Attrapp kvarglömd på arenan av misstag”. För det ska ha varit en privat säkerhetsfirma som United anlitar som glömt ta bort den från baksidan av en toalettdörr på arenan. Händelsen dominerar samtliga sportettor i England denna dag.

Daily Telegraph har en krönika av Jason Burt kring Old Trafford-incidenten med rubriken ”Frågor måste ställas om Man Uniteds säkerhetsarrangemang”. Nähä. Tidningen noterar också den udda kampen i Norra London. ”Arsenal fans och spelare firar dramatisk St Totteringham’s Day”, alltså dagen då det matematiskt står klart att man hamnar före Tottenham i tabellen, vilken i år alltså inföll först sista dagen.

The Sun konstaterar att både Arsenals och Tottenhams tränare var missnöjda. Med överrubriken ”Whine not champagne” (ordlek med ordet ”gnäll” i stället för vin”), så har man sedan ”Weng: Andraplatsen inget att fira” (4-0 mot Aston Villa) och ”Poch: Min värsta dag någonsin som tränare” (1-5 mot Newcastle).

The Times låter inte bombincidenten skymma slutsatsen ”Van Gaal måste bort om United ska ha en ljus framtid”. Det är i alla fall chefskrönikören Oliver Kays slutsats, som kommer med tillägget ”Klubben har inte råd med en så eländig säsong till”.

Daily Mirror påpekar under den feta rubriken ”Kod Röd” också att ”nu kastas Uniteds spelschema omkull”. Det gäller visserligen bara en match men den slängs nu in på tisdag, och blir ett störningsmoment fyra dagar innan FA-cupfinalen kommande lördag.

 

ITALIENprima_pagina_xl

La Gazzetta dello Sport har som de engelska tidningarna också med bombincidenten på Old Trafford på förstasidan. Där hyllar man också ”Fenomenen!” Luis Suárez och Gonzalo Higuaín, och beskriver målkungarna med ”76 mål av de verkliga nummer nio”. Men med svenskögon sett fångar rubrik om en annan av Europas stora målskyttar inne i tidningen blicken, om Zlatan Ibrahimovic. Fast Gazzettan lanserar en synnerligen tunn Napolikoppling, att Zlatan skulle kunna hamna där om Higuaín säljs. ”För närvarande är det bara en hypotes”, nästan urskuldar sig tidningen, och hänvisar till ”röster i Sverige. Därefter upprepar GdS att Milan och Inter fortfarande finns med i bilden, men att Premier League är mest aktuell, trots alternativ i USA och penningstinna erbjudanden från Kina. Summa summarum: inget nytt (utom att tidningen inte tror på Zlatans ord om att han redan har gjort sitt val), men väl en artikel. Suck.

Corriere dello Sport skriver om en ”Revolution i Milano”, för både ”Inter och Milan är på övergångsmarknaden för att få en nystart”. Tidningen fortsätter med ”Mancini satsar på holländare”, vilket visar sig vara Bruma och Vilhena, samt ”Berlusconi rensar ut”, vilket förklaras med ”Från Balotelli till Mexés, många med väskorna i händerna”. Och så uppmärksammar CdS med en mindre rubrik att ”Palermo räddar sig kvar” efter gårdagens seger (3-2 mot Verona).

Tuttosport har för en gång skull Turins andra lag i fokus. Men det är inte med några vänliga ord till dagens upplaga av laget. ”Det här är Torino”, och så bild på spelare som vann scudetton på 40 år sedan och tillägget ”Det är annat än Venturas lag: 17 förlusten för säsongen i Empoli”. Ouch. Juve kommer med i en sidospalt med två sedan tidigare välkända mercato-namn, ”’Ja’ från Gomes, och till anfallet Pjanic”.

 

SPANIENportada-16-05-1463352816708

Marca kastar bort alla ligatristess och blickar framåt med ”Tänker bara på dig” tillsammans med en gigantisk bild på Champions League-bucklan. ”Två veckor till förberedelser och alla spelare tillgängliga”, spinner Marca. ”Fiestón en Molinón” rimmar bättre än ”Festen på Molinón”, och syftar på Sporting Gijón som på hemmaplan sista dagen räddade kontraktet (2-0 mot Villarreal).

Sport har en helt annan och större ”Fiestón” i fokus, Barças segerparad. ”Tusentals människor firade tillsammans med sina hjältar den 24:e ligatiteln”, skriver Sport, och har ett konfettiregn som vid första anblick ger känslan av att det kanske borde stå miljontals människor i stället.

Super Deporte har frågat sina (Valencia-) läsare ”Ska man förlänga kontraktet med Pako Ayestaran?”, som temporärt tog över efter Gary Neville. Trots ett resultatmässigt uppsving på planen är svaret i omröstningen ett rungande ”nej”. Det står i stora röda bokstäver,”no”, tillsammans med procentsatsen 87 bredvid.

 

FRANKRIKE

L’Equipe låter fotbollen ta en biroll på sin förstasida med två smärre rubriker, ”Jardim i fara i Monaco” samt ”Säsongens toppar och floppar” (i Ligue 1). Och, jo då, etta på topplistan är en 34-årig svensk. ”Bättre än alla andra”, konstaterar tidningen, och blickar tillbaka på en makalös säsong för Zlatan. L’Equipe lägger inom en parentes också till att den läktare det talats om i Zlatans namn mycket riktigt inte är någon hel läktare, utan en läktarsektion (se gårdagens artikel), närmare bestämt sektion J, familjesektionen. Tvåa på topplistan är tränare Dupraz, som höll sitt Toulouse kvar i ligan i sista omgången. Hans emotionella tal till spelarna inför den avslutande matchen, med hälsningar från deras familjer, blev viral under söndagen (se nedan, på franska men sista delen med familjehälsningarna har ingen språklig barriär).

Le Parisien har inte ett spår av fotboll eller PSG på sin förstasida i dg, men inne bland sportsidorna suger man vidare på segerkaramellen. Under rubriken ”I fullständig kontroll” frossar tidningen i PSG:s prestation den här säsongen. I en mindre, tillhörande citatrubrik: ”Det vi åstadkommit är exceptionellt”. Det säger Blaise Matuidi, som på frågan om starkaste minne från säsongen svarar: ”Det från i lördags, med Ibra som lämnar oss. Han har gett ligan så mycket… Han har varit spektakulär i allt han tagit sig för. Han kommer att lämna ett stort tomrum efter sig, det kommer hans kritiker att märka när han är borta”. Matuidi ser dock till den större bilden när han ser på PSG:s framtidsutsikter. ”Det har funnits ett före-, ett under-tiden- och det kommer finnas ett efter-Zlatan”.

Eurosport-journalisten Romain Balland vidareförmedlar nya PSG-tränaren Patrice Lairs ord i tv-kanalens sändning: ”Jag försökte behålla Caroline Seger och Jessica Houara, men de hade redan gjort klart med Lyon”. Alltså en bekräftelse på att den svenska landslagskaptenen flyttar till de nyblivna liga- och cupmästarna.

 

ÖVRIGTwdiag

SportBild (Tyskland) har fått några ord av Bayern-profilen Franck Ribéry om franska landslaget. 33-åringen är inte nöjd med förbundskaptenen, som sagt att Ribéry inte är EM-aktuell. ”Jag har inte erbjudit mina tjänster till Deschamps. Därför förstår jag inte hans uttalande. Jag har bara sagt att han måste ta de bästa spelarna med sig till EM, inte att jag vill återvända till landslaget. Jag har ingen önskan om att spela för Frankrike. Det kapitlet är avslutat sedan jag tackade för mig 2014”.

Ekstra Bladet (Danmark) har som enda fotbollsrubrik på sin sportetta ”Terrormardrömmen på Drömmarnas teater”, om den där bombatrappen. Inne i sportbilagan gör man (ännu ett nedslag) kring FC Köpenhamn, denna gång ”Ståles ständiga huvudvärk”, som delas upp i en rad punkter, varav två med svenskanknytning. ”Punkt 3. Ska Robin Olsen köpas fri?”, om målvakten som bara är på lån från Paok. ”Punkt 9. Vad gör man om Sverige gör succé i EM”. Ekstra Bladet menar att Solbakke har ”den perfekta ursäkten för att önska ett svenskt EM-fiasko”. Tidningen påpekar att med tre svenska EM-spelare (fyra inkl Olsen) så skulle en blågul framgång störa FCK, vars säsong med liga och Europakvalspel startar redan några dagar efter EM-finalen i juli.

A Bola (Portugal) firar Benficas säkrade ligatitel (4-1 mot Nacional) med ”Trefaldiga mästare” och med jubelbild som kanske lockar till en försök-hitta-Victor-Nilsson-Lidelöfs-huvud.

 

Till sist…
…är  fina gester alltid värda att uppmärksamma. Som New York City FC:s stjärna David Villa. Ett mål mat till en hemlös och dennes son är förstås inga pengar för den förre spanska landslagsanfallaren. Men tanke räknas, handling än mer.

Publicerad 2016-05-16 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto