Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EM-reaktioner: ”Sverige är ingen vacker syn”

Headlines Blogg

EM-koll:
Grupprivalernas reaktioner på Sveriges match
(0-0 mot Slovenien)

Irish Examiner (Irland) ”O’Neills scout på plats kommer att ha noterat hur sårbara Sverige såg ut på fasta situationer, som numera är en specialitet i Irlands arsenal med tanke på det hot Robbie Bradys frisparkar och hörnor utgör. Det är fortfarande bara ett namn som figurerar högt på irländarnas att-göra-lista, och det är hur man stoppar spelaren som hölls skyddad på bänken i går”. Zlatan, förstås. Irish Mirror har spretiga rubriken ”Zlatan Ibrahimovic, som Man United jagar, med i ny reklamfilm samtidigt som Sverige spelar 0-0 mot Slovenien”. Tre ämnen i ett, liksom. Något mer om själva matchen står faktiskt inte.

Annons

La Gazzetta dello Sport (Italien) är i sin pappersutgåva inte imponerade av vad de såg av Sverige utan sin storstjärna, och kommer redan i rubrikform till slutsatsen ”Bara Zlatan skrämmer”. Tidningen påpekar att ”Sverige är ingen vacker syn utan Ibra”, och skriver vidare att ”Sverige har inte förändrats genom åren: 4-4-2 är vanligen systemet. Taktiken fungerar när Ibra sliter sönder nothäftet och kastar sig ut i solonummer. Men när Ibra inte är där så förvandlas musiken till klagosång. En lågmäld recitation i kör, i avsaknad av en solist”. Gazzettan är inte imponerad av det svenska mittbacksparet. ”En anmärkning till Conte: Lindelöf-Granqvist, om man attackerar på djupet, så lämnar de mycket i övrigt att önska”. Artikeln avslutas med raden ”Känslan är den att utan Zlatan hade Sverige aldrig kommit till Frankrike”Tuttomercatoweb summerar på nätet Sveriges insats på följande vis. ”På plussidan: 1. Durmaz. Utan tvekan en av de bästa på planen. Han skapade utrymme och orsakade rejäl huvudvärk för slovenerna”. 2. Hiljemarks fortsatta utveckling. Han fortsätter att växa, och hittar även utrymmen i landslaget. Bra i uppbyggnadsspelet och smart i att ta vara på utrymme som slovenerna lämnade”. På minussidan: 1. Rörligheten. I den första halvleken var Hamréns lag långsamt och hade svårt att kontraslå när motståndarna pressade. Det var bättre i andra halvlek, även om udd saknades i anfallet”. 2. Beroendet av Ibra. Inte en endaste minut för PSG-spelaren, trots att publiken ville se honom. Sanningen att säga så såg den svenska offensiven förvirrad ut utan honom. Avsaknaden av en ledare i anfallsspelet var tydlig”.

Annons

Het Laatste Nieuws (Belgien) konstaterar i rubriken att ”Sverige utan Zlatan en besvikelse mot Slovenien”. Men liksom La Denière Heure ägnar man ingen möda åt att analysera matchen för Belgiens kommande EM-motståndare, utan har i stort sett bara med resultat och laguppställning.


ENGLAND

SportThe Guardian menar, som flera engelska tidningar i dag, att ”Sturridge svettas över sin plast i EM-truppen”, som presenteras i dag. Vidare skriver tidningen att ”Carrick får ett ettårskontrakt” av Man United, vars nya tränare José Mourinho vill ha veteranen kvar. Guardian har även en intervju med tidigare Man City-tränaren Manuel Pellegrini, eller ”Pellegrino” som just Mourinho brukade använda som fejkad felsägning. Den 62-årige chilenaren är osäker på framtiden. ”Pellegrini: Om jag inte får ett intressant erbjudande så lägger jag av”.

Annons

The Times menar att ”Drinkwater och Townsend fruktar för sina platser”, inför förbundskapten Hodgsons presentation.

Daily Star fokuserar med ”Rash Cash” på Rashfords nya lönepaket i Man United. 18-åringen har skrivit på nytt kontrakt som höjer lönen från 1 500 pund i veckan till 25 000 pund i veckan. Men man uppmärksammar också den italienska frilansjournalisten Emanuele Guilianelli (Gazzetta dello Sport, FourFourTwo, Tribal Football, Il Messagero m fl) , som kommer med nya påståenden om Zlatan Ibrahimovic via Twitter. ”Tottenham har beslutat sig för att erbjuda Zlatan Ibrahimovic ett tvåårskontrakt: två år och 12 miljoner euro om året”. Fast Guilianelli stannar inte där. ”Roma efter Ibrahimovic. Det här är Pallottas boll. Det handlar om ett kontrakt på 6,5 milj euro för ett år, 5 milj euro för två”. Hmm. Dubbel-hmm. Giulianelli försökte för övrigt även förra sommaren placera Zlatan i Roma.

Annons

The Sun toppar på tisdagsmorgonen sin sajt med mer välbekanta Zlatan-rykten. ”Är Zlatan på väg att nobba United för att återvända till sin första klubb Malmö?”, vilket förstås baseras på gårdagskvällens utspel i samband med Sveriges landskamp.

Daily Telegraph skiljer sig rejält från sina kollegor. På sportettan har man ett klassiskt foto när England firar VM-guldet 1966, med några av spelarnas tröjor i stark rött medan andra tunnats ut. Till det finns rubriken ”Fotbollens tysta skam”, som följs av ”Fyra spelare i guldlaget 1966 drabbade av minnesförlust, samtidigt som idrotten anklagas för ’skandalös’ försummelse av demensforskning”.

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport drar stort på ”Italien: här är namnen”, det vill säga EM-truppen som ska presenteras i kväll. ”Insigne och De Rossi med. Bernadeschi före Bonaventura”, är underrubriken. Dessutom lägger GdS till ”Landslagets strategi: catenaccio och kontringar är beslut som tvingats fram”, vilket syftar på skadeläget. Så, räkna inte med sprudlande, lekfull fotboll från italiensk sida, om nu någon gjort det. Den obligatoriska uppföljningen av Milan finns där också, dock utan det annars lika så obligatoriska Zlatan-inslaget. ”Vändpunkt Milan: Berlusconi, möte med kinesiska investerare”. Det finns också en parallell rubrik med ”Vändpunkt Serie A: Fyra spelare från ungdomslaget plus fyra till som Hamsik”, som anses klubbtränade.

Annons

Corriere dello Sport har också ”Här är de 23” och med Insigne i truppen. CdS tillägger att ”En back offras och fem anfallare tas med till Frankrike” samt ”Skadade Montolivo får stanna hemma, de tre defensiva mittfältarna är De Rossi, Motta och Jorginho”. Från mercaton påstår tidningen att ”Liverpool är efter Reina”, klubbens ex-målvakt. Men hans nuvarande klubb Napoli har inga planer på att släppa spanjoren. ”Rüdiger ger pengar till Roma”, syftar på att backen som köptes loss i går kommer att säljas vidare.

Tuttosport tuffar på på hemmaplan, i Turin. Först med överrubriken ”Marotta bekräftar om kommande Juve-värvningar” och sedan huvudrubriken ”Dani Alves är nära! Berardi på gång”. Dessutom uppger Marotta att Lichsteiner, trots Alves förmodade ankomst och Chelseas påstådda intresse, stannar.

Annons

 

SPANIEN

SpanienMarca låter Real Madrids-basen Florentino Pérez plocka fram de svulstiga orden. ”Real Madrid är för evigt”. Sedan följer beröm till undersåtarna. Som ”Zidane har förändrat klubbens nutidshistoria”, ”Cristiano Ronaldo förtjänar Ballon d’Or” samt ”Real Mafdrid har Champions League i sitt DNA” och ”Det är inte normalt att inte vinna ligan på 90 poäng”.

AS menar att ”Atlético vill övertyga Cholo att stanna med Lacazette och Gameiro”. För Lyon- respektive Sevillaanfallaren är de spelare klubben är ute efter nu när Cavani, Diergo Costa och Higuaín inte går att fixa. Atlético uppges också ute efter Sassuolos back Sime Vrsaljko. AS skriver vidare att Real Madrid-spelarnas CL-bonus, inklusive allt, blir 800 000 euro.

Sport lämnar för tillfället sin fixering vid Real Madrid för att fokusera på sitt Barcelona, och mer specifikt på högerbacksplatsen. ”Den nye Alves” tycks stå mellan tre namn. Cancelo (Valencia), Bellerín (Arsenal) och Mariano (Sevilla). Tolkningen är den att Bellerín, som tidigare pekats ut som given, även i Sports ögon blir svår att locka från London. Kontakt uppges tagen mellan Barça och Cancelo.

Annons

Mundo Deportivo har andra Barça-mål i sikte. ”Det hettar till kring Sevilla” är en mycket fri översättning, vilken syftar på att intresse finns för mittfältaren Krychowiak (kontakt är tagen med polackens agent) och för Gameiro (anfallaren pekas ut som anfallsval numer ett men Sevilla vill inte förhandla).

El Desmarque uppger att sportchefen Monchi nu bekräftat för Sevilla att han lämnar klubben för att ansluta till Manchester United.

Estadio Deportivo, Sevillatidningen, går på samma linje som El Desmarque om att avskedet redan är klart, och har stor bild på Monchi och budskapet ”Tack för allt”.

 

FRANKRIKE

FrankrikeL’Equipe hyllar Payet och hans frispark efter Frankrikes seger (3-2 mot Kamerun), ”men försvarets skörhet oroar”, skriver tidningen. Payet fåt tillsammans med Matudi och Coman högst betyg i det franska laget (sju av tio), lägst får Rami (tre). Tidningen lyfter också att ”Aurier fick sova i cell” efter polisbråket, och ställer sig frågan ”Saknas auktoritet i PSG?”, mot bakgrund av tidigare incidenter.

Annons

Le Parisien är också dämpad efter Frankrikes match. ”En seger som inte övertygade helt”, står det på förstasidan. Liksom i L’Equipe belönas även här Payer, Coman och Payet med högst betyg (sex av tio) och Rami får lägst (tre). Självfallet får Auriers klammeri med rättvisan också stora rubriker i Le Parisien. Bara en sådan sak som att nattklubben han var på hette Titty Twister… (även om det är vad man kunde befara).

France Football lanserar helt enkel sitt EM-nummer. Zlatan tar plats på förstasidan, men lite i skymundan av Griezmann, Cristiano Ronaldo och Buffon. Han finns som enda svensk med bland ”50 spelare som kan lysa upp EM”. Om Zlatan står ”Han har aldrig fått Sverige att glänsa i en turnering. Men detta EM går i Frankrike, och den första matchen mot Irland på Stade de France. Med andra ord lite som på hemmaplan. Och vi vet alla att den kungliga legendaren’ gillar att lämna landet efter att ha satt nya rekord”.

Annons

 

ÖVRIGT

Bild har ”Tungt slag för Dortmund: Mchitarjan nobbar kontraktsförslag”. Den armeniske mittfältsstjärnans kontrakt går ut nästa sommar, varför risken att han i så fall säljs i sommar ökar. Bland intressenter märks Arsenal.

Ekstra Bladet frågar sig i fotbollsbilagan Tipsbladet ”Hjälte för Real – men orkar kroppen?” om Cristiano Ronaldo också fixar EM på topp. I vanliga sportdelen finns tillkrånglade rubriken ”Durmisiljonär”, som syftar på att Riza Durmisi får en saftig lön efter flytten till Sevilla. Enligt Ekstra Bladet får den tidigare Bröndbyspelaren 4-4,5 miljoner danska kronor efter skatt om året, och femårsavtalet skulle därmed netto vara värt minst 20 miljoner danska kronor, drygt 24 miljoner svenska kronor.

Publicerad 2016-05-31 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto