Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Benzema: Rasism bakom EM-petning

ENGLAND

Cj0Ka-BUYAAXOL3Daily Telegraph synar den nu spikade engelska EM-truppen under rubriken ”Hodgsons chansning”. Till det finns bilder på Sturridge och Rashford till vinjetten ”In” samt Townsend och Drinkwater till ”Ut”. Tidningen levererar också uppgiften att ”Everton gör djärvt försök att plocka Sevillas sportchef Monchi”, som annars placeras Man United (se fler uppgifter under Spanien).

The Times är genom krönikören Henry Winter inne på en liknande linje som Telegraph om EM-truppen: ”Ingen kan längre anklaga Hodgson för att vara försiktig”.

Daily Mirror faller i linje med ”Roy the Gambler”, komplett med Sturridge, Wilshire och Henderson som spelkort, och alla med skadeproblem under säsongen. En annan rubrik är ”Mourinho: Jag är inte besatt av Pep”, vilket den nye Unitedtränaren förstås inte sagt men som tolkas som andemeningen i att han inte avser att lägga fokus på trätan med stadsrivalens tränare.

The Sun använder rubriken ”Rash Hour”, eftersom United-anfallaren Rashford påstås ha fått beskedet att han också kommer att få speltid Frankrike. ”Exklusivt: Rob rider in hos Villa” är en annan rubrik på sportettan. Den har föga med Robin Hood att göra och mer med Roberto Di Matteo. Inte kommer han heller för att dela med sig några guldmynt utan för att ta över krislaget för 35 000 pund i veckan, hävdar The Sun. Ett annat påstående är ”Exklusivt: Troy Deeney är i topp bland Pochettinos mål”. Watfordanfallaren ska ses som backupp till Harry Kane.

Daily Star ger utrymme åt Glenn Hoddle som tvärtemot de flesta menar att ”Roy Hodgson gjorde det enkelt för sig med sin uttagning”, och pekar på att både Townsend och Drinkwater förtjänat att få åka med. Tidningen uppmärksammar också att Arsenals nyförvärv Grant Xhaka ändrat sig. Inte om klubbval men om tröjnummer. Han presenterades med 16 men har nu ändrat sig till 29 – hans födelseår i omvända siffror. Om nu någon är intresserad.

 

ITALIEN

Cj0crZjVEAAoeyyLa Gazzetta dello Sport använder ännu en gång en fantasifull grafik till det kinesiska intresset för Milanoklubbar. Denna gång med en överrubrik i form av en drake och med texten ”Pekingexpressen” på sig, plus tillägget ”Destination Milano”. På det följer ”Kina tar över Inter”, och uppgiften att Suning inom de närmaste dagarna köper 70 procent av klubben, med målet att ta över 100 procent. Klubbordförande Thohir stannar tills vidare. Milan är inte riktigt där ännu, och därmed finns ingen anledning att just i dag klä uppgifter om Zlatan och Milan i kinesisk skrud igen. Men det kan vara på gång, förstås, för ”Silvio säger ja, Milan serveras på ett fat”. Från mercaton finns bland annat rubriken ”Roma bildar mur runt Pjanic och börjar agera kring Vazquez”, vilket innebär att man inte släpper Pjanic men samtidigt är ute efter Palermos mittfältare.

Corriere dello Sport har inga drakar, men samma besked: ”Kineser tar över Inter”. Ex-presidenten Moratti kan nu sälja sin andel och CdS har också med citat från honom om vad som nu händer kring tränarstolen: ”Mancini? Jag vet inte om han blir kvar”. EM-trupp summeras med ”Här är Contes Italien: ett lag för krig”. Tidningen påpekar också att läsarna får en italiensk flagga med tidningen den 11 juni. Forza Gli Azzurri, helt enkelt.

Tuttosport stämmer in i tongångarna med ”Heja på Italien med oss”, och så bilder på alla spelarna i EM-truppen mot en bakgrund av den italienska trikoloren. Och, jodå, även Tuttosport skänker en flagga till sina läsare med tidningen den 11 juni.

 

SPANIEN

benz spaninenMarca har ett explosivt citat från Karim Benzema på förstasidan: ”Deschamps har gett efter för en rasistisk sida av Frankrike”. Uttalandet kommer kort efter det att Eric Cantona antytt samma sak, sedan Benzema och Ben Arfa lämnats utanför den franska EM-truppen. Benzema fortsätter: ”Man bör hålla i minne att ett högerextremt parti togs sig till andra valomgången i Frankrike. Men jag vet inte om detta är ett individuellt beslut av Deschamps, jag funkar bra med honom, och med förbundsordföranden”. Svallvågorna av Benzemas utspel lär bli stora i Frankrike. Real Madrid-anfallaren stannar inte heller vid rasismantydningar. Han anklagar också Valbuena för att ”inte tala sanning” i den omskrivna sexvideoskandalen. Bortanför detta ämne tar Marca  sedan notis om att tusentals Atléticofans samlades utanför Calderón med budskapet ”Stanna, Siemone!” (se klipp nedan).

Sport har ett nytt namn i Barças spelarjakt: ”Överraskningen Blind”. Enligt tidningen är den katalanska storklubben intresserad av Uniteds back/mittfältare som skulle kosta cirka 18 miljoner euro. Sport menar att han har ”Barça-stil” och att han kan användas på många positioner.

Mundo Deportivo levererar ett dokument om Barças tränare under rubriken ”Luis Enrques metod”. Liksom alla de spanska tidningarna klämmer man också in en rubrik om EM-truppen som presenterades i går, och två namn som saknades. ”Del Bosque tar med fem från Barça – Isco och Saul utanför truppen”.

Cope kommer med en lång rad påståenden samlade under rubriken ”Real Madrid har inte glömt De Gee, erbjudna Neymar”. Real Madrids intresse för Man Uniteds målvakt uppges alltså kvarstå, och han föredras framför Keylor Navas. Angående Neymar ska en mellanhand ha erbjudit brasilianaren till Real Madrid, och samtidigt ha uppgett att Paris SG är beredd att erbjuda Neymar 30 miljoner euro i årslön. Blir ett köp aktuellt kommer Real Madrid att sälja antingen Bale eller Benzema, påpekar Cope. Prislappen på James och Morata sätts till 80 miljoner euro respektive 70 miljoner.

Estadio Deportivo har Sevillas besked till Man United och andra intressenter: ”Ni får betala (fem miljoner euro)”. Klubben vägrar nämligen släppa sportchefen Monchi på annat vis.

 

FRANKRIKE

franceL’Equipe suckar över namn som fortsätter falla bort i EM-truppen. ”Diarra, det senaste tunga slaget”. Den skadade Marseillestjärnan ersätts av Morgan Schneiderlin. Från transferfronten rapporter L’Equipe om ett bud från Dortmund på tio miljoner euro, plus två miljoner i bonus, för Raphaël Guerreiro. Lorient har nobbat men 22-åringen vill till Ruhrklubben.

Le Parisien beklagar sig också över beskedet om Diarra, och frågar sig i stor rubrik på sporten ”Kan vi vinna EM med det här försvaret?”. Tidningen tar också upp skandalomsusade Serge Auriers framtid med experter inom olika områden. Pr-experter konstaterar att PSG:s image skadas och agenter menar att högerbackens värde sjunkit från 20-25 miljoner euro till 10-15 miljoner, samt att stora Europaklubbar inte lär vara intresserade av en bad boy. Klubben har redan släppt Gregory Van der Wiel, och någon tydlig ersättare på högerbacken finns inte men, Le Parisien och en agent spekulerar i namn som Dani Alves samt Lilles Djibril Sidibé, som fram till nu inte funnits i klubbens planer.

AFP, den franska nyhetsbyrån, har sett till så att ”Berg framför Guidetti bredvid Ibrahimovic” fått stor spridning utomlands. Hamréns besked finns med som rubrik på en lån rad sajter i en lång rad länder.

 

TYSKLAND

CjymHFgWYAA57K2Bild satsar på bild. Den på en Dortmundspelare med ena handen i fickan och den andra kring en mobiltelefon vid örat. ”Här kommer beskedet om EM-nej för Reus”. Den skadebenägne liraren fanns inte med i Joachim Löws trupp som presenterades i går. En annan rubrik är ”Kampen om Werders juvel hårdnar”. Bayern München uppges ha gett sig in i striden om 18-årige John Eggestein, som Bremen förtvivlat försöker få att förlänga det kontrakt som går ut i slutet av månaden.

SportBild har fotbollsvärldens mest kända ögonbryn på förstasidan av veckans nummer, Carlo Ancelottis. Om man trots allt lyckas släppa blicken från det där som likt en romersk båge reser sig över vänster öga, så finns rubriken ”Ny tränare, stora planer”. I den rubriken inkluderas inte bara Bayerns nya tränare utan även Schalkes Markus Weinzierl. Tidningen har också en tung transferuppdatering. För enligt tidningen har Sebastian Rode bestämt sig för att bli det senaste namnet på populära flyttvägen Bayern-Dortmund. Den här gången är det alltså från Bayern till Dortmund som gäller. SportBild uppger att Bayern vill ha 15 miljoner euro för den 25-årige mittfältaren, Dortmund erbjuder tolv. Mönchengladbach har också varit intresserade.

 

ÖVRIGT

Irish Times (Irland) konstaterar  ”Fler frågor än svar” sedan landslaget, Sverige EM-premiärmotståndare, förlorat hemma (1-2 mot Vitryssland). ”Historien visar oss att genrep inte alltid går som förväntat men att Vitryssland stack hål på ballongen kom ändå som något av en överraskning”. Irish Sun påpekar att ”Det finns ingen anledning att drabbas av panik ännu. Till att börja med så var merparten av de spelare man kan förväntas sig i premiären mot Sverige inte med i startelvan. Sedan har Irland gjort det till en vana att inte vinna matcher innan man ger sig av till en turnering. 3-0-segern mot Malta inför VM 1990 är ett undantag”. Irish Independent noterar som övriga medier att Robbie Keane är med i truppen men har rubriken ”Martin O’Neill avslöjar att Robbie Keane kan missa matchen mot Sverige”, att lagkaptenen även om han kom med i EM-truppen inte hinner bli fri från vadskadan han ådrog sig i lördags. ”Robbie läker snabbt, han är lagkapten och tror han kommer att vara redo, om inte för första matchen så för matcherna efter det”, sa förbundskaptenen till RTE. Från gårdagens match är det bara Stephen Ward och inhopparen Shane Long som når upp till sju av tio i betyg. Cyrus Christie får sämst betyg, en fyra.

Ekstra Bladet (Danmark) tillägnar Zlatan ett helt uppslag på sporten. Men det handlar inte om EM eller klubbval utan om filmen ”Den unge Zlatan”, som har premiär i Danmark i dag. Filmbetyget dyker upp redan på tidningens förstasida: fem stjärnor av sex möjliga.

Publicerad 2016-06-01 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons