Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Ett annat Italien mot Ibra”

ENGLAND

England11

The Guardian har budskap i det fortsatta ordkriget mellan England och Wales. Eller snarare mellan engelsk förbundskapten och walesiska stjärnan. ”Det är lätt att snacka, säger Hodgson till Bale”.

Daily Mail bjuder på samma Hodgson-citat inför dagens match, men under vinjetten ”Slaget om Storbritannien”. Det finns en annan dimension på det där om ”slag”. Minst 36 personer greps och 16 skadades under oroligheter i matchstaden Lille under gårdagen. Polis, britter och ryssar var inblandade. Från Silly Season plockar Daily Mail upp ”Exklusivt: Lewandowski öppen för flytt till Premier League efter att ha blivit frustrerad i Bayern”. Källor och citat saknas, bortsett från att ”27-åringen har fört samtal om ett nytt kontrakt, men uppges att han sagt till vänner att han är beredd att lyssna på alternativ”. That’s it. Man United och Liverpool pekas spekulativt ut som platser dit ett flyttlass kan gå.

Daily Mirror har mer Silly Season kring Mourinhos gäng. ”Exklusivt: Man United misslyckas med bud på 19 miljoner pund för Dortmunds Henrich Mchitarjan”. Citat eller källor står inte som spön i backen här heller, om man säger så.

Daily Telegraph lockar med exklusiva uppgifter av annat slag, Carlo Ancelotti tittar för tidningens skull in i spåkulan och kommer fram till att ”Bale kommer att vara bästa man på planen, och England bör vara oroliga”. Liksom i andra tidningar finns också uppgiften ”Martin Skrtel nära övergång till Fenerbahçe för fem miljoner pund”.

The Independent bidrar med ”Exklusivt: Statligt uppbackad kinesisk affärsgrupp vill köpa Liverpool från Fenway för 700 miljoner pund”. SinoFortone, som gruppen heter, har investerat i projekt i Storbritannien för 5,2 miljarder pund det senaste året, uppger tidningen.

 

ITALIEN

Italy

La Gazzetta dello Sport klär tidningen i svenskt gult och pryder den med Zlatan. ”Ibra, du igen”, lyder rubriken, följd av (”Men inte skulle vi väl ses igen?”). Texten nedanför lockar med ”Landslagets nästa motståndare är en gammal vän/nemesis. Buffon, Sirigu, Bonucci, Chiellini, De Rossi, Thiago Motta, Giaccherini och förbundskapten Conte berättar om ’vår’ Zlatan via bråk, mål och andra historier”. EM-matcherna i går summeras med ”Med Pogba funkar Frankrike” och ”Super-Hamsik, Ryssland knockade”. Och så får Allegri konstatera dubbeleffekten och Bayernliknande värvningen från en rival: ”Juve är starkare – vi har plockat Pjanic från en av våra rivaler”.

Corriere dello Sport hade Zlatan på stor bild på förstasidan i går, så nöjer sig i dag med att bara nämna honom vid namn. ”Conte ändrar, mot Ibra blir det ett annat Italien”. Enligt tidnigen ställer Conte upp med ”ett offensivare lag” för att säkra avancemanget direkt. ”El Shaarawy favorit att ta Darmians plats. Insigne eller Zaza bredvid Pellè”. Även CdS har ögonen på Juventus mercato. Största rubrik på dagens förstasida är ”Juve även ute efter Lapadula”, Pescaras stjärna. Vidare uppger tidningen att ”Bielsa skriver på, blitz av Lazio”, tränaren ska ha sagt ja.

Tuttosport är också inne på att ”Mot Sverige så byter Conte landslagets huvud”. Och så applåderar Allegri Juventus mercato med ”Med Pjanic är det möjligt att vinna Champions League!”.

La Repubblica menar att ”Det viktigaste för Conte är ett enat Italien mot gigantiske Ibra”. Tidningen påpekar i nedryckaren att ”I morgon väntar Sverige där bara anfallaren skiner”

 

SPANIEN

Spanien

Marca fortsätter med sina landslagsporträtt. I dag är det Juanfran under rubriken ”Straffen har gjorde mig till en bättre fotbollsspelare”. Det syftar på den missade i Champions League-finalen nyligen. Oroligheterna i norra Frankrike samlas under rubriken ”Ultras har gjort Lille till en krigszon”.

AS låter Felix Kroos (som spelare i Union Berlin) hänga en tung prislapp runt mer välkände Tonis hals. ”Min bror är värd 120 miljoner euro mer än Pogba”. En viss partiskhet kan anas. Jämförelsen Kroos-Pogba dyker upp med anledningar av Real Madrids intresse för fransmannen och att tysken enligt Marcas tidigare spekulationer skulle kunna bli en del i den handeln.

Sport menar med ”98 miljoner euro för Lucho” att det är vad Barça-tränaren kan få att spendera i sommar. Tidningen noterar sedan ”Sanslöst lag av Uefa efter första omgången: Ronaldo ja, Iniesta nej”. Och så ser Uefa-laget ut,

Mundo Deportivo tar fast på gårdagens uppgifter att ”Pedro vill återvända”. Chelseaspelaren medgav i en intervju att han fört samtal med Barcelona om en möjlig comeback, men att det blir svårt.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe kallar landslaget ”Spänningens kungar” sedan landslaget på nytt låtit fansen bita på naglarna i vänta på ett segermål till slutminuterna (2-0 mot Albanien). Kanté får högst betyg med sju av tio, medan Martial får lägst med blott tre. Noterbart är att kontroversiellt bänkade Pogbas får nöja sig med en fyra för sitt inhopp. Från Silly Season rapporterar L’Equipe att Napoli lagt ett nytt bud på Lyons Corentin Tolisso, 21, värt 20 miljoner euro. Samtidigt uppger tidningen att Lyon fortsätter förhandla med Barça om en försäljning av Umtiti och att ”samtalsklimatet är positivt”.

Le Parisien har tröttnat. ”Vad är det för värld vi lever i?”, frågar sig tidningen, med bilder från polismorden i Frankrike, upploppen vid demonstrationer i Frankrike, bråken vid EM och skjutningen i Orlando. En liten notis om Frankrikes triumf finns: ”Landslaget vidare efter segrar på raken”. På sportsidorna delas betygen ut och Payet får högst med sju, medan Martial som i L’Equipe inkasserar en trea.

La Voix du Nord har inte hunnit med nattens oroligheter i Lille till sin förstasida, men konstaterar i den största rubriken på förstasidan att England-Wales är ”Match under hög spänning”, med bild på supportrar och polis.

 

TYSKLAND

Kicker

Bild har besked från Lewandowski: ”Jag har sparat mål till Tyskland”, inför Polens rivalmöte i kväll och efter storstjärnans noll skott mot Nordirland. Tidningen gläds också över att ha Hummels tillbaka, han väntas ta plats i startelvan i stället för Shkodran Mustafi, som krönte EM-premiären med mål.

Kicker lockar med ”Intervju med Neuer”, och ”om duellen med Lewandowski, Schweinsteigers betydelse och sin roll som kapten”. Med andra ord: den bjuder inte på några sensationella uttalanden. Långt bortanför EM:s strålkastarljus har Kicker uppgiften ”Boom! Nürnbergs tränare Weiler väljer Anderlecht”.

 

ÖVRIGT

Övrigt

La Dernière Heure (Belgien) har rubriken ”Wilmots: Förändringarna, de kommer nu”. Tidningen har också en glaset-är-halvt-tomt-analys i ”Landslaget utslagna på lördag? Det är fullt möjligt”. Det är inte bara den egna matchen mot Irland man har i åtanke utan också att Sverige kan ha bäddat för det hela med seger mot Italien. ”Då skulle inte ens visad stolthet och storseger mot Sverige i slutomgången betyda något”, konstaterar tidningen. Het Laatste Nieuws menar att ”Wilmots osäker på Lukaku”. Belgien har också en uppsjö andra kvalitetsanfallare. La Meuse pekar ut ”Tre spelare i fara”, med bild på Lukaku, Fellaini och Ciman.
Ekstra Bladet (Danmark) dramatiserar händelserna i Lille med ”Här stoppas festen”, och bild på poliser redo att skjuta tårgas mot fans.
A Bola (Portugal) hävdar att ”Lazio är med i rejset om Lindelöf”. Svensken påstås tidigare ha väckt annat italienskt intresse i form av Roma och Juventus. Uppgifterna kan härledas till Tuttosport. Sedan finns “alla” de andra klubbarna omnämnda Barcelona, Real Madrid, Man United… Några konkreta uppgifter framförs inte, men den portugisiska tidningen påminner om att utköpsklausulen, som Benfica inte vill backa från, är på 30 miljoner euro.

Publicerad 2016-06-16 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons