Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Röda djävlar, zlatanera svenskarna!”

ENGLAND eng30

The Times är en av flera tidningar som hävdar att ”Hodgsons laguttagning upprör förbundet”. Underrubriken lyder ”Förbundskaptenens position försvagad av Rooney-misstag”. Krönikören Henry Winter fyller på med ”Hodgson måste nå semifinal eller annars få sparken”.

The Sun beskriver det som ”Förbundsvrede mot Roy”, och sätter stämpeln ”exklusivt” på det hela med tillägget ”Cheferna mållösa över de sex bytena i startelvan – men han kommer att mixtra med laget igen”.

Daily Telegraph uppger, som en passande fortsättning, att ”Kane kommer in från kylan” till åttondelsfinalen.

Daily Mirror summerar landslagssituationen med bild på Hodgson och rubriken ”Jag vet FORTFARANDE inte vilket som är mitt bästa lag”. Tidningen skyndar dock att lägga till ”…men Hodgson gillar att ha det på det viset, trots landslagets problem”. På Silly Season-horisonten finns ”Exklusivt: United plockar Mchitarjan för 28 miljoner pund”. Det är det senaste budet från Mourinhos klubb till Dortmund.

Daily Mail ser gårdagens EM-resultat ur engelskt perspektiv: ”Englands mardrömslottning: Spaniens förlust innebär att nedre halvan av slutspelsträdet nu innehåller de regerande mästarna plus Italien, Frankrike och Tyskland”. Daily Mail skriver även ”Exklusivt: Bale får kontrakt till karriärens slut – Real Madrid planerar att göra walesaren till en av världens bäst betalda spelare”.

 

ITALIEN ita30

La Gazzetta dello Sport är chockad över kommande motståndare för Italien, ”Herregud – Spanien!” (fast italienskans ”Mamma!” är i och för sig nästan gulligare) Överrubriken är ”I dag väntar Irland, men i åttondelsfinalen på måndag blir det stenhårt”. En krönika som hör till EM-paketet uttrycker starkt missnöje. ”Absurt att de bästa alla hamnar på samma sida” i slutspelsträdet. Med lika stor regelbundenhet som EM-rubrikerna på förstasidan har nästan Berardi-rubrikerna varit. Dagens rubrik är ”Berardi – Kamp mellan Inter och Juve”.

Corriere dello Sport vill inte vara sämre och har samma Berardi-kamp mellan de två storklubbarna i huvudfokus på sin förstasida i dag. Även CdS är chockad över hur slutspelsträdet utformats. ”Italien – det blir Spanien!”, följs av ”På måndag är det åttondelsfinal mot Iniesta & Co…och sedan väntar tyskarna”.

Tuttosport har Turinlagens mercato i fokus med ”Toro: Avtal för Ljajic. Därefter Iago” samt ”Juve: Pogba rör ingen”. Sedan Real Madrid utnyttjat återköpsklausulen för Morata menar Tuttosport att Juve nu är ute efter Marseilles anfallare Batshuayi.

 

SPANIEN MD-20160622-CAS_GAL-MDDIA-P001-C

Marca konstaterar att ”Nu kommer kurvorna”, att ”vägen framåt blir svår” efter gårdagens förlust (1-2 mot Kroatien) och Italien i åttondelsfinal samt potentiellt Tyskland därefter. Förlustmatchen summeras med ”Två mål som kunde undvikits, en straff till skänks och missad”.

Sport tar sig tillsammans med straffsumparen Sergio Ramos för pannan och tittar på slutspelsträdet. ”Nu väntar Italien och en infernalisk väg mot titeln”.

TV3 Catalunya uppger att ”Nolito är trött på att vänta på Barça och blir köpt av Pep Guardiolas Manchester City”. Enligt kanalens uppgifter har Celta Vigo accepterat PL-klubbens bud, på cirka 20 miljoner euro, och City har erbjudit Nolito ett kontrakt på tre år samt option på ytterligare ett.

Mundo Deportivo gör om ”Tremendo” (”skrämmande”) till mer kroatiskinspirerade ”Tremendic”, med målskyttarna Kalinic och Perisic i tankarna. Barças mercato får en puffning i form av spekulativa ”Dybala, plan B om Neymar lämnar”.

 

TYSKLAND tys30

Bild sätter rubriken ”Goal, Geil, Gomez”, som inte riktigt låter sig göras i en översättning utan att tappa bokstavsfinessen. Men tidningen är jäkligt nöjd med segerskytten Gomez plats i gårdagens startelva (1-0 mot Nordirland). På sportsidorna frågar sig Bild också om ”Har Jogi Löw funnit sin titelelva?”, och syftar förutom på Gomez även på Kimmich, som imponerade stort. Från Bundesliga kommer uppgiften att Schalke köper FC Basels schweiziska landslagsanfallare Embolo för 20 miljoner euro.

Sport-Bild lockar med ”De 50 största EM-stjärnorna” genom tiderna, men har också en blänkare om Unitedaktuelle Mchitarjan. ”Strejkar han sig till England?”, frågar sig tidningen.


EM-KOLL: BELGIEN bel30

La Dernière Heure kommer med uppmaningen ”Röda djävlarna, zlatanera svenskarna!” på sin förstasida.

Le Soir har den svenske landslagsprofilen i topp, nästan helt dold bakom en boll, samt rubriken ”På djävlarnas väg väntar Zlatan”.

Het Laatste Nieuws gör en Gazzetta dello Sport, och lägger Zlatan på marken med en massa linor över sig och små belgiska spelare bredvid. Rubriken: ”Släpp inte loss Zlatan”. I en annan upplaga är det samma fotomontage och rubriken ”Spänn fast Zlatan”.

La Meuse tittar åt en rad belgiska profiler och ser den ”Den gyllene vägen”. Tidningen uppmärksammar också debatten om gräsplanerna i EM, med just ett nedslag där Belgien och Sverige ska mötas. ”Nice gräsplan är fortfarande i dåligt skick”.

Het Nieuwsblad menar att ”Sverige, det är Zlatan…och tio till”.

 

ÖVRIGT fra30

L’Equipe (Frankrike) menar att ”Kroatien rökte ut Spanien”, i vad tidningen kallar ”en enorm överraskning”. Högst spelarbetyg får dock en spanjor, David Silva, med åtta av tio. De Gea och Ramos däremot placeras i skamvrån med treor. Även Tysklands segermatch är det en spelare i det förlorande laget som får högst spelarbetyg; Nordirlands målvakt McGovern med en åtta. Zlatans landslagsavsked får visserligen en rubrik men störst rubrik inför dagens match mot Belgien är ”Kommer de slutligen att finna varandra?”, med bild på Hazard och De Bruyne. Guidetti får sedan en helsida med rubriken ”En roman värd Ibra”. Det syftar på anfallarens brokiga förflutna. Den franska tidningen uppger vidare att PSG:s blivande tränare Emery är ute efter belgiska högerbacken Thomas Meunier, men att ett alternativ är en comeback för Gregory Van der Wiel (!).

Ekstra Bladet (Danmark) ger den tidigare danska förbundskaptenen Morten Olsen stort utrymme för sin åsikt om EM: ”Jag är uttråkad”, säger Olsen, och fortsätter. ”När jag sitter här och kollar på EM har jag samma känsla som vid VM 1990. Det var också väldigt tråkigt”.

A Bola (Portugal) har Cristinao Ronaldo på förstasidan och menar att det inför matchen mot Ungern i dag slutligen är dags för ”Dagen Siiiii!”. Record är inne på ett liknande tema med ”Det är dags för ketchupeffekten”, komplett med bild på öppnad ketchupflaska.

Publicerad 2016-06-22 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons