Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Rekordresande: 200 000 britter till Frankrike

ENGLAND
England

Daily Mirror menar att det är ”Vinna eller försvinna” som gäller för England. Inte bara för åttondelsfinalen. England vill längre, påpekar landslagskaptenen. ”Rooney är trött på kvartsfinaler: Vi vill ha pokalen”. Wales kommer med på ett hörn till huvudrubriken. ”Bale: Gruppetta är bra men vi kräver mer”. Mirror uppger sedan ”Exklusivt: Wenger medger förlust i kampen om Vardy…men hintar om Kanté flytt”. Mirror uppger vidare att 200 000 brittiska fans väntas till åttondelsfinalerna i Frankrike. ”Researrangörer uppger att de engelska, walesiska och nordirländska supportrarnas massresande blir det största i idrottshistorien”.

The Times har också Rooneys ord om att ”Kvartsfinal är inte nog” i topp. Tidningen har också gått igenom simuleringar under EM och kommit fram till att ”Portugal är de största fuskarna, tyskarna de som spelar renast”. The Times har ringat in 107 fall, ingen av dem föranledde gult kort, vilket domaren har möjlighet att ge. Den överväldigande delen var frisparkar, men spelaren antingen föll till marken utan anledning eller överdrev effekten av kontakten.

The Guardian hävdar att Förbundet är missnöjd med Vardys tajming” med att skriva nytt Leicester-kontrakt nu, när han tidigare sagt att hans enda fokus var landslaget och EM. Den svenska filmen Becoming Zlatan recenseras för övrigt, och får fyra av fem stjärnor.

Daily Star kallar kontraktsdiskussionernas under EM för ”Vardys självmål” i en stor rubrik på sportettan, men har andra uppgifter som berör anfallaren mer. På förstasidan finns rubriken ”Exklusivt: Inbrott i Vardys hem”. Av artikeln att döma är det dock oklart om någon brutit sig in alls, endast att polis tillkallats av granne som sett misstänkta personer röra sig i närheten av huset. Tillbaka till sporten.

Manchester Evening News hävdar ”Exklusivt: Unitedtränaren Mourinho övertygad om jättevärvning i sommarfönstret”, för United har pengarna att slå transfervärldsrekordet. Paul Pogba är Mourinhos förstaval. Så pass mycket han la in sitt veto mot en värvning av Miralem Pjanic, även om han uppges medveten om att just Pogba blir svår.

 

ITALIEN
Italien
La Gazzetta dello Sport frossar i vänliga ord från Xavi om italienska landslaget. ”Lite Atlético, lite Barça: kära Italien, ni skrämmer”. Gazzettan betonar att den spanske legendaren tror på Italien inför åttondelsfinalen mot Spanien, och lägger till ytterligare ett citat, ”Vår fotboll är bättre, men vi lider mot trebackslinje”. Tidningen uppger vidare att antingen Cakir eller Jonas Eriksson dömer matchen. Och så uppmärksammar Gazzettan förstås gårdagskvällens plötsliga övergång, ”Lapadula till Milan”, med tillägget ”Som en blixt från klar himmel – nio miljoner euro till Pescara”.

Corriere dello Sport har många mindre mercatorubriker, vid sidan av den stora nyheten om Lapadula. En är ”Napoli efter Immobile – kontrakt redo för Higuaín”. En annan är ”Alternativ för Inter: Witzel finns om Yaya Touré kräver för mycket”.

Tuttosport lanserar ”Sanchez är idealisk för Juve”. Det följs upp av invecklade och ytterst spekulativa ”Förhandlingar om Batshuayi fortsätter, men ett öga på chilenaren som kan lämna Arsenal om Morata…”. Jo, det står verkligen så.

 

SPANIEN
Spanien

Marca har en sådan där förstasida som degraderar en seriös sporttidning till en idoltidning. En spelare i en klubb som tidningen gillar står och bläddrar i ett nummer av tidningen. I det här fallet Keylor Navas med en Marca med Keylo Navas på. Rubriken är därefter. ”Jag vill skriva en vacker historia i Real Madrid”, och sedan ”Jag har inte fått något gratis, jag har lagt ner hela själen”. Som sagt, ett nummer som känns rimligt att undvika om man inte är Real Madrid-fan under tolv år.

Sport visar att om Marca kan göra en idoltidning så kan minsann Sport. Tidningen har en ”exklusiv” intervju med Lionel Messi som säger…förbered er…*trumvirvel*…”Jag är lycklig i Barcelona och i Barça”. Wow. Det finns anledning att uppmärksamma den argentinske bolltrollaren. Han fyller år i dag. Eller som Sport uttrycker det på förstasidan. ”Grattis Leo, 29 år (16 av dem i Barça)”.

Mundo Deportivo däremot spanar i transferdjungeln och hittar som vanligt ett Barça-byte. Med ”Gameiros tur” åsyftas att ”Barça kommer att göra klart affären med Sevillayttern när Neymars kontrakt är klar” och att ”Barça har redan meddelat Sevilla sin önskan om att förhandla med fransmannen”.

 

 

FRANKRIKE
Frankrike

L’Equipe påpekar att ”Irland vill ha sin revansch” i åttondelsfinalen i EM. Vad tidningen syftar på är förstås VM-playofförlusten 2009 efter en hands av Thierry Henry som domare Martin Hansson och hans team missade. ”The hand of frog”, som The Sun då kallade det. Tidningen noterar vidare i sin summering av gruppspelet, att EM är det mästerskap (EM och VM) med minst antal mål under 2000-talet, blott 1,92 i snitt. L’Equipe har även uppgifter på transferfronten. Juventus ska ha lagt ett bud på 35 miljoner euro för Michy Batshuayi. Marseille inväntar dock ett ännu högre från West Ham. Enligt tidningen väntas West Ham i dag ge Lyon ett bud på cirka 52 miljoner euro för Alexandre Lacazette, PSG, Atlético och Tottenham är också intresserade av den 25-åringen

Le Parisien har räknat lite på de där pengarna Laurent Blanc får i ersättning för att han sparkas från Paris SG. Det något lägre än vad som uppgavs i går. Men bara något. Knappt 20 miljoner euro före skatt handlar det om, för Blanc och hans närmaste Jean-Louis Gasset, uppger en källa nära klubben. Dock: avtalet är ännu inte klart.

 

ÖVRIGT
Övrigt

Bild (Tyskland) påminner om ”Wembley-löftet från Bild” till britterna: att erkänna finalmålet på Wembley 1966, om det blir ett Bremain i stället för Brexit. Men som morgonens resultat visar: till ingen nytta.

Fotomaç (Turkiet) uppger att Besiktas är intresserad av Erik Johansson, FC Köpenhamn. Nyheten når till och med förstasidan. Den svenske landslagsbacken ses som alternativ till Kamil Glik (Torino), Nicholas N’Koulou (Marseille) och Gustavo Gómez (Lanus).

Prezeglad Sportowy (Polen) har fet rubrik om ”Klubbarna överens – Grzegorz Krychowiak till PSG!”. Sevillas polske landslagsmittfältaren kommer enligt tidningen att skriva ett fyraårskontrakt med den franska klubben.

Algemeen Dagblad (Holland) skriver att ”AZ avvisar bud från Tottenham på Vincent Janssen”. Men fler bud från Londonklubben är att vänta, och Janssen själv uppges vilja ta steget till Premier League-klubben, som kommande säsongs också spelar Champions League-fotboll.


Till sist…

…den kanske märkligaste noteringen från EM kom i går kväll. Fast egentligen förvånar inget som har med Island och fotboll att göra längre. 99,8 procent av de isländska tv-tittarna såg på matchen mot Österrike.

Publicerad 2016-06-24 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons