Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Zlatan – en Falcao eller en Cantona?”

Headlines Blogg

ENGLAND eng1  

Manchester Evening News har ”Zlat’s it, I’m off to Manchester och skapligt taskig photoshoppad Zlatan i Man United-tröja på sin förstasida.

The Sun tar med rubriken ”Zlat’s the way I tell ’em…” fasta på att ”Zlatan Ibrahimovic lät världen få veta att egot har landat…genom att själv berätta om sin ankomst till Manchester United”. Tidningen uppmärksammar annars med ”I’m out” att Wenger inte är intresserad av den engelska förbundskaptensposten och med ”Jur in” att Jürgen Klinsmann är det.

Daily Mirror har kvällens EM-kvartsfinal Wales-Belgien i fokus med bild på Gareth Bale som pekar och rubriken ”Vi är ute efter er”. Det nya svenska inslaget i Premier League presenteras med ”220 0000 pund-i-veckan-Zlatan säger till United #I am coming” (men verkar inte riktigt ha riktigt fatta grejen med hashtag).

Annons

Daily Telegraph har rubriken ”Zlatan och Pogba för 80 miljoner pund inledningen på Uniteds revolution”. Tidningen menar inte att Pogba är klar, men att ambitionen är att han kan bli nästa stora namn – efter Mchitarjans påskrift. På annan plats uppger Telegraph att ”Crystal Palace vinner rejset om Townsend”, Newcastlespelaren med Andros som förnamn. Prislappen sätts till 13 miljoner pund, och Southampton, Watford och West Ham ses som slagna konkurrenter.

Daily Mail har ett par krönikor om Zlatan ankomst, båda hissar liten varningsflagg. Ian Ladymans har rubriken ”Ibra är en jättelik chansning – kommer han att floppa som Falcao eller bli den nya Eric?”, Cantona, alltså. Experten Jamie Redknapps krönika bär rubriken ”Zlatans ankomst kan innebära fara för Rashford då United väljer erfarenhet före ungdom”. Redknapp skriver vidare: ”Om jag är uppspelt över att Zlatan Ibrahimovic kommer till Premier League? Självklart – men jag kan inte låta bli att önska att det hade hänt för fem år sedan”. Ex-Liverpoolspelaren menar att det är ett svaghetstecken för Premier League att man inte lyckades värva svensken när han var som bäst.

Annons

The Guardian har en krönika av Alan Smith, inte den Alan Smith, som synar Zlatanflytten under rubriken ”Zlatan Ibrahimovic: egot landar och är ute efter sagoslut”.

The Times låter Vincent Kompany skriva av sig: ”Vi avskyr att bli kallade den gyllene generationen”, vilket syftar på förväntningar som följer med Belgien.

 

ITALIEN ita1

La Gazzetta dello Sport ger Zlatans övergång högerhörnet av förstasidan. Där, på förstasidan, ges en intervju med Dino Zoff störst utrymme. ”Gigi, gör mig sällskap”, är en uppmaning från den gamle stjärnmålvakten till Buffon att också han vinna EM, som Zoff gjorde 1968. Gazzettan påpekar sedan att skadade De Rossi inte gett upp hoppet om att spela kvartsfinalen mot Tyskland i morgon. ”Sturaro är redo, men De Rossi ska försöka klara av det”. Förbundskapten Conte fattar beslut i dag.

Annons

Corriere dello Sport har också utrymme för ett ”Zlatan till United!” i rubrik på förstasidan. En stor sådan. Allra störst rubrik får dock en annan anfallare, ”Hans Höghet Pellè”. Tidningen påpekar att han, den längste spelaren på planen (194 cm), leder Italiens försök att slå Tyskland. Till skillnad från GdS är CdS mer övertygad om ofrånkomligt skifte i startelvan: ”De Rossi kan inte vara med, Sturaro spelar”.

Tuttosport menar med ”Vill ni ha Kanté? Ge oss Lemina” att Leicester är villig att släppa den franske mittfältaren till Juve, men vill ha en annan fransman i utbyte. Zlatans övergång smygs in i en liten, liten puff på förstasidan.

 

SPANIEN spa1

Marca ser gärna EM i Real Madrids färger och manifesterar det i dag med bild på Cristiano Ronaldo och rubriken ”Gareth, Cristiano väntar på dig i semifinal”, efter Portugals seger (5-3 mot Polen efter straffar) och inför Wales match mot Belgien i kväll. Den finns också en spanskfärgad artikel, om förbundskaptensavhoppet. ”Del Bosque: Jag lämnar”. Mer Real Madrid: ”Fiskar i EM, Hazard eller Pogba”, fortsätter spekulationerna om ett stort nyförvärv.

Annons

Sport låter det katalanska hjärtat bulta extra hårt efter Neymars besked via Instagram i går om att han stannar i Barcelona. Slagordet ”Länge leve Barça, länge leve Katalonien”, pumpas ut på förstasidan. Klubbpresidenten Bartomeu bekräftar att ”Neymar stannar och skriver på ett femårskontrakt inom de närmaste dagarna”.

Mundo Deportivo nöjer sig med ”Neymar fem år”. Däremot strösslar man sidan med uppgifter från Bartomeus presskonferens. Här finns bekräftelsen på en överenskommelse med Lyon om Umtiti för 25 miljoner euro, samt att målvakterna Bravo och Ter Stegen stannar, liksom Mascherano. Vidare säger Bartomeu att 60 miljoner euro finns att spendera på spelarköp, och då är inte eventuella pengar från spelarförsäljningar medräknade.

 

FRANKRIKE fra1

L’Equipe uppmärksammar förstås Portugals kvartsfinalseger, och ger inne i tidningen Pepe högst betyg, sju av tio. Lägst betyg av alla spelare på planen? Cristiano Ronaldo, tre. Men framför allt har L’Equipe blicken stadigt fäst på söndagens Frankrikematch. Och som ofta med en oroad ingång i ämnet. ”Evra kan (mycket) bättre”, är rubriken på förstasidan. Olivier Giroud intervjuas och rubriken beskriver i citatform hans roll som bollmottagaren i anfallet, ”Spela med ett tillslag och så fort som möjligt”. Tidningen tilldelar Zlatans övergång en större artikel under rubriken ”Zlatan återser Mourinho”. Där understryks också att Zlatan snabbat lär följas av Mchitarjan, men kanske också Pogba, som tidningen redan skrev om i går. Ben Arfa tror L’Equipe kan bli helt klar för Paris SG i dag. Tröjnumret som väntar honom där? Zlatans nummer 10.

Annons

Le Parisien har på förstasidan ”Portugal fortsätter att följa sin dröm”, och skriver sedan om firande fans på Champs-Elysée inne i tidningen. Där finner man också rubriken ”Frankrike med 4-4-2 mot Island”, för så tränade laget under gårdagen. Den förmodade startelvan: Lloris – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – Sissoko eller Coman, Pogba, Matuidi, Payet – Giroud, Griezmann.

 

TYSKLAND tys

Bild (Tyskland) låter Jogi Löw skicka ut en varning inför Italienmatchen på förstasidan, ”Ett misstag och man får packa resväskorna”. Gårdagens match sammanfattas med ”Bayerns talang stal Ronaldos show”. Det handlar förstås om Renato Sanches. Bild påstår också att ”Bayern har fransk stjärna i sikte”, och det är Arsenals Koscielny. Men av texten framgår att tidningen inte ens tror på någon övergång.

Berliner Morgenpost flörtar med Island på liknande vis som VG. För ni missade väl inte den norska tidningens namngenerator, som ändrar namn till isländsk dito? Den tyska tidningen har ett enklare Islandsdrag. Ett ”huh” till stöd för Island. Nästan 400 000 har i skrivande stund klickat.

Annons

 

ÖVRIGT ovr1

VG (Norge) tillägnar Zlatan en krönika av Trond Johannesen, ”Zlatan är tidernas övergång i England”. Han menar att ingen spelare kommit till ligan med den ”personligheten och auran” som svensken.

Record (Portugal) klär förstasidan med ett ledord ”Enormt”, efter Portugals seger (5-3 efter straffar mot Polen). Till det finns bilder på två förgrundsfigurer: Renato Sanches och Rui Patricio.

La Dernière Heure (Belgien) kommer med uppmaningen ”Ta oss till paradiset” till det belgiska landslaget inför kvällens möte med Wales.

Till sist…
…blir i dag en slutpunkt i moll men med förhoppning om att sluta i dur vid annat tillfälle. Av allt att döma har supporterprofilen Claude, den arga Arsenalmannen, som blivit en favorit i sociala medier och även uppmärksammats i Headlines flera gånger, rapporterats försvunnen. Vi hoppas på ett lyckligt slut.

Annons

https://twitter.com/EssexPoliceUK/status/748635556855357440

Publicerad 2016-07-01 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto