Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Arsenal med jättebud på Higuaín”

Headlines Blogg

ENGLAND

EDaily Mirror låter Mourinhos glupskhet ta sig in på sportettan. ”Jag vill ha allt”, är rubriken, följd av ”Vinna matcher, spela snyggt, göra mål, inte släppa in mål…allt”. West Hams ägare David Sullivan varnar för en annan glupskhet, den som tagit över transfermarknaden, och sätter prislapp därefter. ”Exklusivt: Galen sommar! West Ham ägare sätter prislapp på 100 miljoner pund på Payet”. På annat håll finns ”Exklusivt: Man City gör klart med talangen Marlos Moreno – och lånar ut honom direkt”. City uppges ha slagit lokalrivalen United i jakten på colombianen från Atletico Nacional, som kommer att lånas ut till Deportivo kommande säsong. 19-åringen kostar City sammanlagt 8,23 miljoner pund.

Annons

The Sun noterar också Sullivans prislapp på Payet, men har andra ”exklusiva” uppgifter med Man City än Mirror. ”Pep ute efter Luc – mål för bud på 20 miljoner pund”. Enligt tidningen är City berett att trigga den 20-årige mittbackens utköpsklausul hos Atlético. ”Henry lämnar Arsenal” är en annan rubrik som lockar till läsning. Enligt The Sun ville Arsène Wenger att Thierry Henry skulle lämna sitt välbetalda jobb på Sky sedan den franske Arsenallegendaren bl a riktat kritik mot Arsenal i tv-rutan, och i stället fokusera på sitt för närvarande obetalda jobb som ungdomstränare i klubben. Henry gör nu enligt tidningen tvärtom.

Daily Telegraph levererar många uppgifter. Som ”Exklusivt: Förbundet ökar på takten i jakten på ny förbundskapten genom samtal med Steve Bruce i veckan”. Sedan uppger tidningen att ”Conte beredd att slå till efter intresse från Shanghai”. Enligt Telegraph har Sven-Göran Erikssons Shanghai SIPG erbjudit Leicester 35 miljoner pund för Kanté, men den franske landslagsmittfältaren uppges vilja till Chelsea, som i sin tur är beredd att betala utköpsklausulen på 20 miljoner pund. ”Man City hoppas på genombrott i förhandlingarna om Leroy Sané”, och det redan denna vecka, skriver Telegraph vidare. Det ligger i linje med France Footballs uppgifter (se nedan).

Annons

Manchester Evening News har förstås inte gått på Gary Nevilles luring om att Zlatan Ibrahimovic skulle premiärspela för Man United i en reservlagsmatch mot Salford City den 25 juli! Däremot har tidningen lite (vaga) uppgifter om svenskens schema under rubriken ”Uniteds landslagsmän och Ibrahimovic redo att träffa Mourinho”. Enligt MEN ansluter Zlatan efter semester till United försäsong nästa vecka och kan sedan flyga med till Kina. Det kan bli debut redan där (Dortmund 22 juli eller Man City 26 juli), annars i Göteborg (Galatasaray 30 juli). Läs mer här.

 

ITALIEN

ILa Gazzetta dello Sport fortsätter att ge Mauro Icardis hustru stora rubriker. I dag till och med den största. Hon tilldelas på nytt titeln ”hustru-manager” i det infekterade bråket med Inter. ”Sportchefen Ausilio: ’Mauro stannar’. Allt klart? Knappast. Hustru-managern slår till igen: ’Bättre kontrakt eller han lämnar’”. En rubrik om Higuaín tar också stor plats. ”Arsenal erbjuder 60 miljoner euro och Giroud, nej till Atlético”. Gazzettan uppskattar värdet på Londonklubbens väntade bud till 100 miljoner euro. Higuaíns utköpsklausul är 94 miljoner euro. Napoli uppges vidare ha sagt nej till ett bud från Atlético och Juve uppges också intresserad. Guldregnet över Pellè efter övergången till Shandong Luneng i Kina uppmärksammas med ”15 miljoner euro om året, 41 00 euro om dagen”.

Annons

Corriere dello Sport har leende Laziospelarna Keita och Diawara på bild men till rubriken ”Det finns inget att skratta åt!”. Ämnet tidningen lyfter är unga stjärnorna som tycks för giriga. ”Keita bryter med Lazio för han vill ha mer pengar, kanske finns Atlético med i bilden. Och Diawara? Han har också försvunnit”.

Tuttosport hittar äntligen argument igen för att Pogba stannar och klamrar sig fast vid dem. ”Skulle Pogba lämna? Även Raiola säger nej!”, vilket alltså baseras på agentcitat i går som egentligen inte säger så mycket. Vad gäller Lazios Amadou Keita (se CdS ovan), så står ligarivalerna Inter och Juve beredda med öppna armar, enligt Tuttosport.

 

SPANIEN

tYSKLANDMarca fångar upp citat från Griezmann om Cristiano Ronaldo som är i sammanhanget gamla, direkt efter EM-finalen. ”Han har Ballon d’Or säkrad…”. Marca lägger till ”Men han missar Supercupen”, vilket syftar på portugisens skada. En månad förväntas fixstjärnan bli borta, skriver Marca, även om rykten på annat gjort gällande att det kan bli betydligt längre än så. Om Madrids andra storklubb finns förstasidesrubriken ”Väntar på ett tecken från Diego Costa”, alltså att Atlético väntar på Chelseaanfallaren ska signalera hemlängtan.

AS skriver också ”Cristiano en månad” som skadeprognos för Real Madrid-portugisen, och har bild från EM-guldfirandet i Lissabon. Tidningen konstaterar också triumferande att att ”Atlético stjäl fystränare från Chelsea”, enligt devisen även små segrar är segrar. Det handlar om en Ivan Ortega, som rekommenderats av ex-Chelseapelarna Torres och Filipe Luis.

Annons

Sport lämnar Cristiano Ronaldo-bashing för sin andra favoritsysselsättning: potentiella Barçaspelare. ”Operation Hector – för att sätta press på Alba”, kommer med vinjett om avslöjande. ”Barça i kontakt med den tyska vänsterbacken som kan lämna Köln för inte mer än 18 miljoner euro”. Mer från Barças transferfront: ”Barca meddelar att Ter Stegen inte är till försäljning” och ”Messi är sårad, men vill inte lämna”.

Mundo Deportivo kampanjer för sin favoritargentinare med ”Messi rör man inte”. På det följer att ”Barça anmärker på kampanj mot Messi och ger honom sitt fulla stöd”.

 

FRANKRIKE

FraL’Equipe skriver om en ”Önskan att se dem igen”, det vill säga det franska landslaget. För trots finalförlusten har landslaget skickat ut ”positiva vibrationer” och en längtan efter VM-kvalet. I summeringen av EM-truppen ses Griezmann, Sissoko, Kanté, Lloris, Umtiti och Giroud som succéer. Bland besvikelserna nämns Pogba, Rami, Evra, Gignac och Martial. L’Equipe uppger vidare att West Ham närmat sig Bafétimbi Gomis. Sedan tidigare är också Sunderland intresserad av Swanseaanfallaren, men enligt den franska tidningen är Marseille fortsatt i pole position.

Annons

Le Parisien försöker dela in samtliga spelare som använts på plus- och minussida, och finner på plus: Lloris, Koscielny, Sagna, Umtiti, Kanté, Matuidi, Sissoko, Griezmann, Giroud, Payet och Coman. På minus: Rami, Evra, Pogba, Martial, Gignac och Mangala.

France Football tar med ”För Ronaldos ära” avstamp för veckans nummer, som över flera uppslag behandlar EM. Bland annat uttalar sig en rad experter om olika ämnen under turneringen. Bland besvikelser dyker kanske inte så oväntat Zlatans namn upp. Hårdast är ex-landslagsspelaren för Irland, numera Times-krönikör, Tony Cascarino. ”Zlatan var förskräcklig. Om folk upptäckt honom i den här turneringen hade de trott att han spelade för en klubb i Ligue 2”, alltså den franska andradivisionen. Thomas Helmer ser andra orsaker. ”Zlatan nådde verkligen inga höjder, men med ett så svagt Sverige så var det svårt att göra mer”, säger den forna tyske landslagsbacken. France Football kommer också med en rad uppgifter från transfermarknaden. Under rubriken ”Schweinsteiger till Paris?” uppges att personer nära tysken ”inte dementerar inledande kontakter”. Påståendet om PSG:s intresse för Unitedspelaren ligger i linje med uppgifter i tyska Sport Bild för en vecka sedan. Vidare skriver France Football att Toni Kroos och Leroy Sané väntas skriva på för Man City. Övergångssumman för spelarna antas landa på 60 miljoner euro respektive 37 milj euro. Slutligen uppger tidningen att Mario Götze var i London i helgen och är överens med Tottenham om ett femårskontrakt. Ett avtal med Bayern München om cirka 25 miljoner euro ska vara nära.

Annons

ÖVRIGT

OvrigtBild (Tyskland) är förstås en tabloidtidning så man bör kanske inte förvånas över att ”I dag är det bröllop i Venedig” är största rubrik på tidningens förstasida. Sportanknytning? Det handlar om ”Schweini och hans Ana”. Bland sportsidorna följd ämnet upp med rubriken ”Hotellsviten kostar 4 950 euro”. Jaha. Men det finns andra sportrubriker. Som ”Jag tar aldrig ut piskan, men…” som ska locka till läsning bakom betalvägg. Det är en intervju med mjukisen Ancelotti, som inledde sin bana som Bayern München-tränare i går. Bild tar under rubriken ”Dessa EM-supertalanger stormar in i Bundesliga” notis om att samtliga tre nominerade till turneringens bästa unga spelare har klubbadress i Tyskland. Renato Sanchez (Portugal), som vann, i Bayern. Kingsley Coman (Frankrike) likaså. Raphael Guerreiro (Portugal) återfinns i Dortmund.

Annons

TV2 (Danmark) hittar danska nyheter i marginalen av Portugals EM-triumf. Eller rättare sagt kalsonglinningen. ”Ronaldo slängde tröjan – ovärderlig reklam för dansk underklädestillverkare”. På bilder kan man nämligen skymta kanten på ett par CR7-kalsonger. De tillverkas av det danska företaget JBS Textile. ”Jag kollade på vår webbshop och kunde se att antalet order vi fått in var mycket högre än vanligt”, säger sälj- och marketingchefen Nicolaj Hartung till TV2.

VG (Norge) gör som många andra och tar ut sitt EM:s flopplag (3-4-2-1): Hart (England) – Dragovic (Österrike), Ramos (Spanien), Cana (Albanien) – Jarmolenko (Ukraina), Alaba (Österrike), Rooney (England), Sterling (England) – Müller (Tyskland), Ibrahimovic (Sverige) – Kane (England).

A Bola (Portugal) suger självklart vidare på segerkaramellen från Paris. Nu med fokus på firandet i Lissabon i går. ”Hjältar i hav av människor” och lägger i nästan snyftande ton till att ”Portugal: Livslång väntan på denna dag”. Record fyller på med publikbilder och rubriken ”Vilken galenskap”, i glädjefylld mening. I en notis som tränger sig in i nederkanten av förstasidan påstår Record att ”Chelsea och PSG vill ha João Mário”.

Annons

 

Till sist…
…popstjärnan Justin Bieber verkar göra ”en Snoop”, det vill säga byta klubblag som kalsonger. I alla fall om man lägger vikt vid oskrivna regler om tröjor man drar på sig. Nu har Bieber lagt upp en bild på sig själv i Arsenalströja. Tidigare har han bland annat synts med Chelseas, Evertons och Southends, samt lirat lite i Barcelonas, noterar Daily Mirror. Han har dock en bit kvar till Snoop Dogg.

Publicerad 2016-07-12 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto