Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hårda jämförelsen: ”Zlatan som Balotelli”

ENGLAND

CpSb3VcXYAACZXSThe Sun levererar ordvitsar på löpande band efter Man Uniteds Community Shield-triumf (2-1 mot Leicester). ”Take Zlat” på ettan och ”Zlat’ll do for me” på sportettan.

Daily Mirror tar även med Pogbas stundande övergång i rubriken ”It’s raining Zlats and Pogs” (från uttrycket ”It’s raining cats and dogs”). En krönika av Neil McLeman har rubriken ”Zlatan visar att han ännu en gång är redo att leverera för Mourinho”. McLeman inleder texten med att ”Zlatan Ibrahimovic är som skapt för United” och slår några rader senare fast att ”Det här är vad man får av Uniteds nya talisman: arrogans, stil och resultat”.

ANNONS

The Times krönikör, och den tidigare irländska landslagsspelaren, Tony Cascarino har ett helt annat Zlatan-fokus. ”Zlatan kommer att ha problem att göra 20 mål på en säsong för United” är rubriken på hans krönika. ”Trots att jag vet riskerna med den här förutsägelsen så står jag fast vid att jag tror det blir en svår säsong för honom”. Cascarino gör sedan jämförelsen ”Han kan tyckas vara lite som Mario Balotelli emellanåt, som bara går omkring, och det kan vara frustrerande för fansen. Mourinho hade tagit honom av planen efter 70 minuter om det här varit en ligamatch, det är jag säker på, och jag skulle bli väldigt förvånad om han gör 20 mål eller mer den här säsongen”. Cascarino skriver också: ”Jag är inte övertyga av samarbetet med Rooney” och ”Jag ser inget samspel formas där”.

Daily Mail ger i alla fall Zlatan hyfsade betyget 6,5 av 10, men det baserades på det fina målet, för annars menar tidningen att Zlatan ”misslyckades med att sätta avtryck”. Jesse Lingard får högst betyg, 7,5. Tidningen uppmärksammar också en annan match med svenskanknytning, Arsenals seger i Göteborg (3-2 mot Man City). Där menar Daily Mail att Theo Walcott ”stal den svenska publikens hjärtan när han i slutet av matchen poserade på en selfie med ett barn som sprungit in på planen”. Walcott får också högst betyg, 8.

ANNONS

Manchester Evening News ger bara 6 i betyg till Zlatan, men skyller på att svensken blev för isolerad. ”Han behöver mer dynamik omkring sig”.

 

ITALIEN

CpSkc03W8AA_Vg2La Gazzetta dello Sport använder ”ManCiao”, en ordvits på Mancinis smeknamn ”Mancio” och på ordet för ”hej då”, för tränaren som får sparken från Inter. Frank De Boer ersätter, ”i dag kommer bekräftelsen”. Zlatan får en liten rubrik på ettan, ”Ibra-mål ger engelska supercupen till Mou”. Svensken utses inne i tidningen till bästa Unitedspelare (7 av 10), trots att han ”fram till 79:e minuten var ett spöke”. Dani Alves utses till matchens lirare, 7 av 10, i Juventus försäsongsseger (3-2 mot West Ham). Ett annat nyförvärv får (tillsammans med Rugani) sämst betyg i Turinlaget: Higuaín (5,5). Och för den som möjligen undrar vad som händer med Balotelli GdS på ettan rubriken ”Chievo närmar sig, men får konkurrens av Ajax”.

ANNONS

Corriere dello Sport har också tränarskiftet i Inter i fokus och beskriver förändringen som ”den kinesiska revolutionen”. Vid sidan av finns en tillhörande krönika om att det är ”ett riskfyllt val” av Milanoklubben. Zlatan beskrivs i en rubrik som ”Super Ibra”.

Tuttosport bygger sin etta på ett citat från Dani Alves, ”Mitt Juve har Barças stil”, efter Juves målrika segermatch i London. Vidare ser Tuttosport, liksom Gazzettan, Witzel eller Matuidi som Pogbas ersättare i Juve.

 

SPANIEN

Marca låter OS ta störts plats på förstasidan, och den fetaste fotbollsrubriken är faktiskt från England: ”Zlatan skiner, och Pogba anländer”. Från den inhemska fotbollen är det inte oväntat Real Madrid-fokus. ”Benzema i stället för Bale” gäller inför Supercupmatchen mot Sevilla i morgon (CL- mot EL-mästare).

ANNONS

AS låter också en egentligen till Spanien icke-relaterad fotbollsnyhet ta störst plats. Faktiskt allra störst plats på tidningens förstasida. ”Hej då, Pogba”.

Sport menar att det är ”Nedräkning för Luan”. Den katalanska tidningen skriver att Barças sportchef ”Robert intensifierar förhandlingarna om Gremios anfallare”, som för närvarande spelar OS. ”Barça vill göra klart med nummer 9 innan den spanska supercupen” (12 augusti), menar Sport. Jo då, även i Sport dyker Zlatan upp. ”Ibra säkrar Mous första titel”.

Mundo Deportivo ser ett annat val för Barça: ”Jakten på nummer 9 kan leda till Munir på lån”, hävdar tidningen. På förstasidan har MD också rubrik om ”Rekord-Pogba”.

 

FRANKRIKE

une_08082016_v65L’Equipe bär på rubriken ”Pogbas revansch” . Den syftar på att fransmannen ”ofta blev ignorerad under sin första sejour i United”. Tidningen tar i första raden annars åt sig äran för att ha avslöjat övergången (21 juli). L’Equipe påpekar sedan att United fick betala ”en hög procent” av agenten Mino Raiolas arvode (20 miljoner euro) men å andra sidan i alla fall lyckades omvandla ”en liten del” av övergångssumman (120 miljoner euro) till bonusar. Tidningen skriver förstås också om Zlatans succéinledning i United. Textens första rader: ”Även om det blir svårt att upprätthålla så är det ett fint sätt att lansera sin säsong: en match, en titel. Zlatan skulle nästan kunna göra det till en slogan med sin megalomanipersonlighet”.

ANNONS

Le Parisien har Paris SG:s värvningsstrategi i sommar i fokus under rubriken ”Därför var PSG så måttlig”. 67 miljoner euro är lite jämfört med tidigare säsonger under Qatarväldet. Le Parisien ser två, ganska givna skäl: svårt att få tag i superstjärnor samt ändrad värvningsstrategi.

 

TYSKLAND

19434_5o9271afsig4edqz88yoexgn8bxvhh8_Bild skriver att ”Rasta-raketen blir borta fyra veckor”. Renato Sanches, det är alltså ”Rasta-Raketen”. Bayerns nyförvärv dras med en lårskada sedan EM. På annan plats bekräftar Aubameyang att han blir kvar i Bundesliga. ”Jag stannar definitivt i Dortmund. Jag hoppas vi kan utmana Bayern”.

Kicker sätter namnet på turbulenta klubben Schalkes tränare över förstasidan på veckans första nummer: ”Weinzierl”. Tidningen kompletterar med ”Hans drömmar, hans planer”.

 

ÖVRIGT

tm37Ekstra Bladet (Danmark) har med ”Zlatans flygande start” på sportettan. Inne i tidningen finns några svenskrelaterade betyg man kan notis om. FCK:s Ludwig Augustinsson är tillbaka i Superligan och fick fina fyra av sex i betyg (1-1 mot Sönderjyske). Erik Johansson får tre och Robin Olsen två. Ingen av de svenska spelarna tillhör den absoluta toppen i betygssnitt efter att de flesta lag spelat fyra omgångar, men finns representerad i den absoluta botten. För där återfinns Robin Söder i jumbon Esbjerg. Han delar sistaplats bland ligans alla spelare (1,33).

ANNONS

Adressavisen (Norge) är förstås stolt över att Lerkendal är spelplats för Supercupmötet mellan Real Madrid och Sevilla i morgon. ”Aldrig förr har så många ögon varit riktade mot Trondheim”, påpekar tidningen. ”Mellan 40 och 60 miljoner människor har de senaste åren sett Supercupen”, skriver Adressavisen.

Record (Portugal) har snappat upp Victor Nilsson Lindelöfs ord efter Supercupsegern i går (3-0 mot Braga). ”Ja, jag kommer att stanna”, försäkrar svensken, som kopplats samman med en lång rad klubbar i större ligor, senast Chelsea och Napoli.

Publicerad 2016-08-08 kl 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto