Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Zlatan viktigare än Pogba”

ENGLAND

MirrorDaily Mirror sätter rubriken ”Pogba är inte av denna värld”, som motiveras av uppföljningen ”Exklusivt: Pirlo tror inte att United kommer att ångra att man spenderar 110 miljoner pund på att köpa tillbaka honom”. Själva övergångssumman är dock bekräftad av Juventus till 110 miljoner euro, cirka en miljard kronor. Graeme Souness är mer försiktig kring Pogbas utsikter. ”Pogbas övergång kommer inte att betala sig den här säsongen”, är rubriken till en intervju med tv-experten, där Souness i stället tror mer på Zlatan. ”För närvarande skulle jag säga att Ibrahimovic kommer att vara en större tillgång de närmaste nio månaderna på grund av sin attityd och karisma”.

ANNONS

The Times stjärnkrönikör Henry Winter är inne på ett liknande tema om Zlatans betydelse under rubriken ”Ibrahimovic kan återskapa rädslan för United”. Winter skriver att Zlatan är så mycket mer än en målmaskin, och påpekar avslutningsvis att ”Han för med sig en aura likt den Eric Cantona en gång hade”.

Daily Telegraph fokuserar i stället på ”Uniteds oönskade”, med bild på Schweinsteiger, Mata, Rojo och Blind. Nu ska truppen bantas. Andra spelare med frågetecken efter sitt namn är Young, Darmian, Depay och Januzaj. Dessutom finns ett flertal unga spelare som kan lånas ut. En ny back är fortfarande aktuell.

The Sun gör sig lustig med fotot på Pogba och Uniteds tvättanter, som dök upp i går, ”Ready to tumble” (av ”Ready to rumble”). Liksom systertidningen The Times skriver The Sun också att ”City är tillbaka i jakten på Stones”.

ANNONS

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport menar att det är ”Din tur att försöka, Frank”, som en uppmaning till Inters nya tränare De Boer. Det följs av citatrubriken ”Ett enda mål: att göra Milan stort igen”. En intilliggande krönika av Gianni Valenti har rubriken ”Ett riskfyllt val”. Som de flesta tränartillsättningar… Hur som helst, pendeln bland potentiella ersättare till Pogba svänger i Gazzettan. I dag är Matic eller Matuidi Juves främsta förhoppning. Gazzettan uppger också att Chelsea erbjuder Napoli 50 miljoner euro för mittbacken Kalidou Koulibaly, men att Napoli nobbar. En anledning är att Napoli i sin tur fått nobben av Torino i jakten på en möjlig ersättare till Koulibaly, Maksimovic.

ANNONS

Corriere dello Sport uppmärksammar också tillsättandet av De Boer, men i form av att ”Icardi ger De Boer skrämselhicka”. Tidningen syftar på att Interanfallarens hustru och agent Wanda, med en tweet på nytt antyder ett uppbrott.

TuttoTuttosport har hårda ”Farväl, Pogba – det är din förlust”. Det syftar på att stjärnan, som tidningen så länge bestämt slog fast skulle stanna i klubben, nu ”avsäger sig spel i Champions League och en miljö han älskade”. Tuttosport menar att ”Juve kommer att sakna Pogba, men Pogba kommer att sakna Juve ännu mer”.


SPANIEN

MarcaMarca sätter ner den spanska foten i den norska myllan med budskap till hela Europa. Rubriken ”Bara för mästare” kommer med ett påpekande om att det är just två spanska lag, Real Madrid och Sevilla, som i kväll möts i Supercupen, alltså matchen mellan CL- och EL-mästare.

ANNONS

AS har förstås också mötet i Trondheim i fokus. Någon spansk invasion på läktarna blir det inte tal om. 1 100 Real Madrid- och 1 000 Sevillafans är väntade – och 17 000 norrmän.

Sport presenteras med det ganska trötta anslaget ”Välkommen, André Gomes”, om att nyförvärvet gjort sin första träning med Barça.

Mundo Deportivo har ett ”Lyxigt Barça” i fokus, med nyförvärven som håller i Joan Gamper-pokalen. På onsdag spelas den årliga matchen, den här gången mot Sampdoria. MD påpekar att tränare Luis Enrique har alla spelare tillgängliga, bortsett från de brasilianska OS-spelarna Neymar och Rafinha.

 

FRANKRIKE

zidaneL’Equipe tar avstamp i Supercupmatchen på Lerkdalen med ”Zidane ska erövra igen”. Den franske tränaren uppges sedan ha förberett sitt Real Madrid ”minutiöst för att leda laget mot en exceptionell säsong”. På transferfronten uppmärksammar L’Equipe ärkerivalen Barcelona och dess svårigheter att hitta ”en Larsson”. Enligt tidningen, som bland annat hänvisar till en källa nära klubben, kan därför en intern lösning bli aktuell: unge Munir el-Haddadi.

ANNONS

France Football gör ett specialnummer inför Ligue 1-säsongen. Föga oväntat är Paris SG jättefavorit. Tidningen har till och med rubriken ”Vad ska stoppa PSG från en tredje rak trippel?”. Men den tror inte France Football på. Anledningen stavas inte minst Zlatan Ibrahimovic. ”Utan rekordjägaren Ibrahimovic, och med spelare som inte bryr sig lika mycket om ligacupen och franska cupen, så kommer det ofrånkomligen att bli en minskning i motivation hos parisarna”. På annat håll dissekeras PSG och en underrubrik är ”Det finns liv efter Zlatan”. Där kan man bland annat läsa att ”Zlatan Ibrahimovic tog mycket utrymme och plats, kanske för mycket utrymme och all plats. Det var Zlatan hit, Ibra dit, varje dag, varje vecka, varje månad, allt handlade om honom. Nu finns utrymme för de frustrerade, de avundsjuka, de ambitiösa…och de talangfulla att visa upp sig. Platsen är ledig”.

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild låter ”Hoeness återvänder verkligen” var huvudnyhet för hela tidningen, med tillägget ”…och så tycker fans och kritiker”. Bayernprofilen, som skakat galler för skattebrott, bekräftade i går att han kommer att ställa upp i ordförandevalet i november. Tidningen spekulerar sedan i om det blir ”Ännu en stjärna till Bayern?” med tanke på skador, sju spelare missade träningen i går, bara för att komma fram till att, nej, bara om skadeläget förvärras. Okej.

 

Publicerad 2016-08-09 kl 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto