Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nya siffror avslöjade i Pogbaaffären

Headlines Blogg

ENGLAND

1

Daily Telegraph stannar som de flesta engelska tidningar kvar i Man Uniteds världsrekordaffär. ”Ni är inte stora nog för Pogba” följs av ”Mourinho slår tillbaka mot Liverpool och Arsenal, och hävdar att rivalerna bara kan drömma om att värva Uniteds nya miljardman”.

Daily Mirror använder ”The REAL deal” som dubbelmening för att beskriva att ”United triumfera äntligen mot Real Madrid i kampen om galacticos”. Tidningen menar att United nu ”krossat Real Madrids status som odiskutabla mästare på transfermarknaden”. En annan artikel har stark blågul prägel. ”Jonas Olsson: Zlatan kan bli Manchester Uniteds nye Eric Cantona – och jag sa det till honom”. Den finns inte på sportettan. Det gör däremot ”Bolasie på väg till Everton”. 30 miljoner pund skulle Crystal Palace-yttern gå på.

Annons

Daily Mail använder samma rubrik som Mirror kring Pogba-affären, men har andra ämnen man klistrar ”exklusivt” på. Som att ”Leicester är ute efter Mitchell efter avhoppet från Tottenham”. Paul Mitchell var Tottenhams värvningsbas men lämnar Londonklubben efter en kort tid, och kan nu ersätta Steve Walsh, som plockades upp av Everton.

The Sun hamnar också i ”Real-deal”-facket. Däremot är tidningen ensam om att ”Pogba firar rekordflytten med kinesisk hämtmat från berömda Wing’s” – levererad personligen av restaurangens ägare herr Wing. Bara en sån sak.

Daily Star har efter den vid det här laget obligatoriska ”Real-Deal”-rubriken, men också en rubrik om en anfallare i grannklubben Man City. ”Wenger efter Bony”. Ett bud på 30 miljoner pund är att vänta. Om nu någon sätter värde på Daily Stars uppgifter.

Annons

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport levererar under rubriken ”Pogbamiljonerna” nya siffror i affären. ”Juve tjänar netto 78 miljoner euro, och Raiola tjänar 35”. Sistnämnda är en betydligt större summa än de 20 milj euro som tidigare nämnts. Enligt Gazzettan betalar Juve större delen av summan till agenten, 25 milj euro, United tio. Det stannar inte där. Juventus betalar dessutom två miljoner euro i utbildningsbidrag till tre klubbar (Le Harve, Torcy och Roissy-en-Brie) men också fem milj euro i extra kostnader för Pogba. I slutändan har Juventus 73 miljoner euro kvar av de 105 klubben fick. Det kan stiga med fem milljoner enligt avtalets bonusar. Den största rubriken på förstasidan är annars ”De Boer: Icardi stannar, utmanar Juventus”. En sammanfattning av nye Intertränarens tankar som i faktiska citat är ”Mauro är idealisk för oss” och ”Juve är inte oslagbara”. Enligt GdS kan Juventus välja att erbjuda Simone Zaza i en affär med Chelsea för att locka Nemanja Matic. Gazzettan har också hållit ett öga på Supercupfinalen som Real Madrid vann (3-2 mot Sevilla) och ger högst spelarbetyg till det förlorande lagets Franco Vazques, 7,5 av 10. Bäst i Real anser tidningen att Dani Carvajal var (sju i betyg).

Annons

Corriere dello Sport hävdar att ”Witzel är i Juves händer”. Enligt tidningen finns en överenskommelse med holländaren och Zenit måste nu ta ställning till en försäljning. CdS uppger vidare att ”Milan vänder sig till Kovacic”, och att ägaren ”Berlusconi betalar i väntan på kineserna”.

Tuttosport låter Samuel Gustafsons övergång till Torino ta ansenlig plats på förstasidan, och lägger till att ”Mihajlovic provar genast nyförvärvet på mittfältet”. Störst utrymme på förstasidan tar annars som vanligt Juve. Den här gången med ”Juve försöker med Isco igen”.

 

SPANIEN

3

Marca njuter efter Supercupsegern (3-2 mot Sevilla), ”Det här är Real Madrid”. För ovanlighetens skull finns inte en enda annan sportnyhet med på förstasidan.

AS jublar också med hurtiga ”Ända till slutet, heja Real”. Underrubriken är summeringen ”Ramos fixar förlängning i 93:e minuten, och heroiskt mål av Carvajal i 119:e minuten”.

Annons

Sport blickar bort från händelserna på Lerkendal i Trondheim och har den stadigt fäst på Camp Nou. ”Gamper-festen” påminner om kvällens Barça-match mot Sampdoria, där Messi leder laget och alla fem nyförvärv är aktuella för spel.

Mundo Deportivo påpekar med ”Det bästa Barça” att Luis Enrique sagt att ”Jag har det bästa laget sen jag kom hit”. En annan rubrik visar att nedlåtenheten mot Real Madrid inte kunde vara tydligare. ”Ännu en Real Madrid-titel med tur” beskriver Supercupsegern.

Estadio Deportivo, den Sevillabaserade tidningen, gör höjdpunkter som i filmrutor och sätter rubriken ”Det mest grymma manuset”.

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe har bara OS på förstasidan, men inne i tidningen dyker en välbekant svensk upp på bild till en stor artikel. ”Utan Zlatan blir det inte likadant” behandlar Ligue 1 utan sin fixstjärna. ”Med honom försvann en stark krydda, det är helt klart”, säger François Ciccolini, tränare för Bastia, som PSG möter i seriepremiären. Liksom flera andra som uttalar sig i artikeln ser Ciccolini dock en ny stjärna: ”Det är PSG”, det vill säga kollektivet, och flera spelare i laget som kan blomma ut. Från transferfronten uppger L’Equipe att West Ham i går la ett bud på åtta miljoner euro för Lyons mittfältaren Rachid Ghezzal, 24. Även Everton är intresserad.

Annons

Le Parisien skriver om ”Matuidis dilemma”. Mittfältaren har ryktats lämna PSG, men något erbjudande finns inte på bordet, som L’Equipe redan skrev i går. Juve är intresserade men PSG:s prislapp (vill ha enda upp till 50 miljoner euro) och lönen (750 000 euro i månaden) skrämmer. Men Le Parisien påpekar att 29-åringen har en för närvarande stekhet agent: Mino Raiola. En annan artikel bär rubriken ”Pogba är morgondagens Beckham”, där en ekonom specialiserad på sport förklarar att Uniteds världsrekordvärvning kan betala av sig vid sidan av planen.

 

TYSKLAND

5 ny

Bild undrar ”När bryter Bayern sin tystnad om Hoeness?”. Klubben har, till skillnad från andra klubbar, ännu inte kommenterat den förre Bayernbasen och sedemera fängelsekundens beslut att ställa upp i ordförandevalet i november. Bild har också trillat över en tabloids ultimata ämne: utvik och fotboll. ”I thailändska Playboy: vad gör en Dortmundboll på förstasidan?”, skriver tidningen med stora bokstäver. Något svar på frågan har Bild inte brytt sig om att ta reda på. Målet är ändå redan nått. Att få visa naken kvinnohud.

Annons

Sport-Bild dröjer sig kvar vid Hoeness beslut med feta rubriken ”Comebacken – och dess konsekvenser”. En annan rubrik är ”Schalkes nya Sané”. Det är oket tidningen sätter på nyförvärvet Breel Embolos axlar. Premier League-starten ges också gott om utrymme, tio sidor. På förstasidan får en spelare bildmässigt skylta den, Zlatan Ibrahimovic.

 

ÖVRIGT

A Bola (Portugal) menar att ”Chelsea ger inte upp Lindelöf”, trots att den svenske mittbacken häromdagen försäkrade att han stannar i Benfica.

Ekstra Bladet (Danmark) uppger under ”Van der Vaart på plats” att holländaren, Real Betis och FC Midtjylland nu är överens om övergången till den danska klubben. Den 33-årige mittfältaren har redan genomgått läkarundersökning och skriver på ett tvåårsavtal ”inom de närmast timmarna”. En presskonferens senare i dag är också bekräftad

Annons

Publicerad 2016-08-10 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto