Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Bilden lika stor som Zlatans ego”

ENGLAND

1

The Sun framför Mourinhos budskap inför Man Uniteds hemmapremiär om att Old Trafford-publiken ska vara mer högljudd. ”Om några tusen bortasupportrar kan låta mer än 70 000 då har vi ett problem”, påpekar tränaren. Tidningen har vidare ”Exklusivt: Man City kommer inte att låta Joe Hart lämna på lån – vill ha 30 miljoner pund” och noterar gårdagens stora övergång, ”Benteke till Palace för 27 miljoner pund”.

ANNONS

Daily Mirror använder Mourinhos publikuppmaning till att ändra på Old Traffords smeknamn till ”Theatre of Screams”. Även Pogbas stundande debut får ord genom Mourinho. ”Han är ingen Messi eller Ronaldo, men en av de bästa”, lyder rubriken, som mer är andemeningen av vad Unitedtränaren sa.

Daily Telegraph drar stort på en annan tränares uttalanden, ”Wengers varning”. Rubriken följs av ”Engelska klubbar betalar tio gånger mer för en spelare än resten av Europa” och ”Sommarens övergångar väntas för första gången nå över en miljard pund”. Dessutom har Telegraph en intervju med Stokes Joe Allen under citatrubriken ”Jag fick reda på att jag skulle lämna Liverpool via ett mess från en kompis”.

Manchester Evening News menar att målvakten Claudio Bravo inte nödvändigtvis innebär slutpunkten för Man Citys omfattande sommarshopping. En ny mittback kan också bli aktuell.

ANNONS

Metro skriver om Sky Sports reklam (se nedan) för sina Friday Night Football som inleds i dag. 1 100 Man United- och Southamptontröjor användes för att skapa ett porträtt på Zlatan Ibrahimovic. ”Bilden på den färgstarke Manchester United-anfallare är 400 kvadratmeter stor – ungefär lika stor som hans ego”, pikar tidningen.

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport har i dag liksom i går Juventus i fokus. ”Mitt Juve är guld värt” är en sammanfattning av ord som tidningen fångat upp från John Elkann i ägarfamiljen. John ser två hot i kampen om titeln: ”Napoli och Roma är våra rivaler”. Från Europa League-spelet imponerar en av de mindre italienska klubbarna mest. ”Sassuolo är den verklige stjärnan”, menar tidningen efter 3-0 mot just Röda Stjärnan.

ANNONS

Corriere dello Sport skriver om ”Flykten från Milan”, vilket syftar på att både fans och stjärnor undviker klubben. ”Bara 10 000 sålda årskort, inte varit så få på senaste 30 åren. Nyförvärven skruvar inte upp temperaturen hos fansen”, skriver CdS.

Tuttosport menar att PSG:s Matuidi vädjar om en flytt, ”Ge mig Juve”. Men tidningen påpekar också att Luiz Gustavo, Witsel och Biglia är alternativ. Enligt tidningen så blir Chelseayttern ”Cuadrado klar i helgen”.

Sportitalia har i Alfredo Pedullà sin egen mercatoguru. Enligt hans uppgifter kommer Hellas Veronas Filip Helander allt närmare Bologna. Klubbarna har nu haft ett möte om den 23-årige svensken, som väntas ersätta Rossettini som flyttat till Torino.

 

SPANIEN

3

AS utropar bortanför de stora OS-rubrikerna att ”La Liga är här!”. Det är inte de fetaste matcherna ligan lockar med i dag: Málaga-Osasuna och Deportivo-Eibar. Tidningen uppmärksammar också att ”Real Madrid reser till Anoeta utan Keylor, Pepe, Modric, Benzema och Cristiano”. Premiären mot Real Sociedad spelas på söndag.

ANNONS

Sport ser ”Nyförvärvet Arda” i den turkiske Barça-spelaren, som plötsligt hittat form. Tidningen ser också andra nyförvärv, sådan som klubben får betala för. Enligt tidningen finns ”Fyra alternativ till målvaktsposten” efter Claudio Bravo: Jasper Cillessen, Diego Alves, Areola och Pepe Reina. Enligt Sports uppgifter är tränare Luis Enrique ”mycket ovillig att släppa Claudio Bravo” och inte övertygad av någon av alternativen.

Mundo Deportivo vill gärna ta åt sig äran av att ”Cillessen är arvtagaren” för Bravo i Barça, och sätter ”exklusiv”-stämpel, även om De Telegraaf kom med uppgifterna först (se också nedan).

 

ÖVRIGT

4

L’Equipe (Frankrike) har bland alla OS-rubriker på förstasidan också en från Ligue 1, ”Valbuena är tillbaka”. Lyon möter i kväll Caen. På Silly Season-fronten finns ”Galatasaray vill övertyga Diarra” om en flytt från Marseille till Istanbul. Den turkiska klubben kan inkludera Aurélien Chedjou i ett avtal med OM. Ett samtal från Real Betis tränare Gustavo Poyet till Benjamin Stambouli i går har lett till att den övergången ser ut att ha svalnat, menar L’Equipe. PSG-spelaren fick inte igenom sina lönekrav. Schalke är fortsatt ett alternativ.

ANNONS

Bild (Tyskland) bygger rubriken ”Bayern köper inte mer” på att Ancelotti vid gårdagens presskonferens avvisade planer på nyförvärv, trots att Coman bara är det senaste namnet på skadelistan. I går skrev tidningen att den franske landslagsspelaren kunde bli borta i upp till åtta veckor, men Bayerns tränare sa att han ”räknar med honom om två till tre veckor”.

Ekstra Bladet (Danmark) uppmärksammar stort Bröndbys Lebongang Phiris anklagelse mot den svenske tvåmålsskytten i gårdagens förlustmatch (0-3 mot Panathinaikos). ”Marcus Berg gick förbi mig i spelartunneln och kallade mig ’monkey’ (apa). Jag har aldrig upplevt något liknande förut”. Berg har svarat. ”Det är inte sant. Det låter väldigt konstigt”, säger han till Aftonbladet, och senare i intervjun ”Inte vad jag kommer ihåg”. Bröndby drog på sig två röda kort i matchen.

ANNONS

De Telegraaf (Holland) följer upp gårdagskvällens nyhet om målvakten Jasper Cillessen med att ”Ajax vill ha specialavtal med Barça”. Amsterdamklubben nöjer sig inte med de 12 miljoner euro som erbjudits utan vill ha kluasuler i kontraktet. Cillessen kommer att tredubbla sin lön vid en flytt. Tidningen uppger också 27-åringen redan kan ha spelat sin sista match i Ajax-tröjan.

NBC (USA) fångar upp kritik mot USA:s Hope Solo, som under OS kallade det svenska landslaget för ”ett gäng fegisar”. Kritiken kommer från hennes egen landslagskollega Megan Rapinoe, som säger sig vara ”väldigt besviken” över Solos kommentar.

ANNONS

Publicerad 2016-08-19 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto