Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blind: ”Slår vi Sverige är alla nöjda igen”

ENGLAND

1

The Times konstaterar att ”City överklagar Agüeros derbyavstängning”, som han fick för en armbåge i senaste matchen. Mer Man City. Krönikören Matt Dickinson går hårt åt den nu till Torino utlånade landslagsmålvakten, ”Fäll inga tårar för gormande Hart – det är hans eget fel”. Dickinson menar inte bara att Hart gjorde en blek figur i EM, utan även snackade för mycket.

Daily Mirror tar också upp Agüero under City-rubriken ”Bra och dåligt”, där förstnämnda syftar på att Kompany är tillbaka i träning efter skada, och sistnämnda på att Agüero får besked om avstängning av förbundet i dag. Om Dickinson var hård mot Hart, är det inget mot Stan Collymore om David Luiz. Rubriken ”Han har kostat över 100 miljoner pund, men är han värd det?” ger ingen tydlig indikation på vad som komma skall. I artikeln finns nämligen svaret ”Jag kan inte låta bli att skratta när jag tänker på att han totalt kostat mer än 100 miljoner pund i övergångskostnader, när han är en av de sämsta mittbackarna i Premier Leagues historia”. Ouch. Collymore låter motorsågen gå mer sparsamt om Conte använder Luiz i ett 3-5-2-system.

ANNONS

Daily Telegraph lyfter också Joe Hart, men med rubriken ”In från kylan” och perspektivet ”Nobbad av City, utlånad till Torino, men önskad i landslaget”.

Daily Mail tar genast ner målvakten på jorden igen ”Skador tvingar Sam att hålla fast vid Hart”. Stokes Jack Butland är skadad i upp till två månader till. Krönikören Martin Keown synar Deadline Day med att ”Engelska klubbar blir lurade”. Den gamla Arsenalprofilen slår in öppna dörrar med pubdoftande ”Utländska klubbar vet hur rika vi är och att de kan få ut överpriser för mediokra spelare eller sådana vi aldrig hört talas om”.

The Sun har inne i tidningen citat från Kanté om att han valde Chelsea före Man United i somras. ”Det var fascinerande att Mourinho ringde mig, även om jag blivit förvarnad om att han skulle gilla mig. Jag lyssnade på honom, om varför jag borde komma till United. Men vid den tidpunkten tvekade jag mellan att stanna i Leicester och flytta till Chelsea. Mina diskussioner med dem (Chelsea) var redan långt gångna. Jag hade en bra känsla när jag pratade med Conte”, säger Kanté.

ANNONS

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport har överrubriken ”Bitter start för Ventura, Frankrike vinner med 3-1”. Det mynnar ut i stora rubriken ”Italienska bröder, var är försvaret?” (där de första orden ”Fratelli d’Italia…” också inleder den italienska nationalsången). En krönika nedanför har rubriken ”Det räcker inte med att härma Conte”. Annars är det Chiellini som ”med två grova missar” får bära hundhuvudet för de insläppta målen. Han får också lägst spelarbetyg, 4,5 av tio. Högst i Italien får Eder med sex. I Frankrike får Martial högst betyg, sju. Gazzettan konstaterar på förstasidan också att ”Det nya Spanien övertygar direkt”.

Corriere dello Sport påpekar att ”Det krävs mer, Italien”, inför VM-kvalpremiären mot Israel på måndag. ”Det blir en helt annan historia”, försäkrar förbundskapten Ventura. Liksom Gazzettan lyfter även CdS ordfajten mellan Napoli och Juve, och det med rubriken ”Det slår gnistor”. Den syditalienska klubbens president De Laurentiis påpekade, trots försäljningen av Higuaín till just Juve, att ”Vi har förstärkt mer än våra rivaler”. Svaret kom från den norditalienska klubben i form av en tweet. Texten lyder ”För att sammanfatta…” och så bild på Juves sex nyförvärv (nedan).

ANNONS

Tuttosport tar förstås helt fasta på Juves svar till De Laurentiis. Det täcker nästan hela förstasidan. Sandlådekriget lär fortsätta.

 

SPANIEN

3

Marca jublar med landslaget (2-0 mot Belgien), och understryker att förbundskapten ”Julens landslag glänste med en mästerlig Silva”, tvåmålsskytten från Man City. En intervju med Carlo Ancelotti har fått rubriken ”Alla tränare med självrespekt bör träna Real Madrid”. Hmm.

AS registrerar också en ”Lyckad premiär” för Lopeteguis landslag. ”Jag är mer glad över känslan än resultatet”, säger förbundskaptenen. Lite smolk i glädjebägaren: ”Morata fick lämna planen skadad”.

Sport basunerar ut ”Messi för alltid”. Japp, det är dags för ännu en Messi-avslutar-karriären-Barcelona-artikel. ”Leo vet redan att Barça har för avsikt att förlänga kontraktet till han lägger av”. Landslagets triumf summeras med ”’Lopeteguis era’ inleds med en god smak i munnen”.

ANNONS

Cadena Ser sätter strålkastarljusen på aningen beska ord från Diego Costa efter matchen. ”Om jag vore från Barcelona eller Real Madrid så hade man sagt att jag spelade bra, men eftersom jag inte är spanjor…”, slängde Chelseanfallaren ur sig. Diego Costa gjorde att lyckat inhopp efter Moratas tidiga skada…skriver just de spanska tidningarna.

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe konstaterar nöjt: ”Frankrike är fortfarande lysande”, efter gårdagens seger (3-1 mot Italien). Ändå menar tidningen i en rubrik att ”Det återstår jobb inför VM-kvalet”, där bland annat Sverige väntar i november, och pekar på det defensiva spelet. Spelarbetygen som delas ut är också rätt måttliga. Pogba, Martial, Giroud, Kurzawa och Koscielny får högst med sex. I det italienska laget får Eder, Candreva och Pellè samma betyg. Lägst betyg i matchen, tre, får italienarna Chiellini och Astori. På annat håll i tidningen skriver L’Equipe att Chelsea var på väg att värva en annan PSG-back i slutet av transferfönstret. Kontakter togs med franske U21-spelaren Pascal Kimpembe strax före PSG:s förlustmatch mot Monaco, men i slutändan värvade Londonklubben David Luiz.

ANNONS

Le Parisien konstaterar att Frankrike är ”Tillbaka med framgång”. Sedan frågar sig tidningen ”Var det rätt att släppa David Luiz?”. Även om röster för och emot finns presenterade, så tycks tidningens uppfattning vara att Chelseas bud var sådant att det inte gick att motstå, trots att klubben nu bara har tre mittbackar. Tidningen jämför med David Luiz med den han var när han köptes och slår fast att ”David Luiz har åldrats (han fyller 30 år i april), han är inte längre än landslagsspelare, och har visat upp tveksamheter som knappt är förenliga med Ligue 1-spel”.

 

TYSKLAND

Bild har som allra största rubrik ”Razzia hos Franz Beckenbauer”. Den tyske legendaren är den senaste i raden av förbundsrepresentanter som misstänks för korruption, i Beckenbauers fall för penningtvätt i samband med VM-turneringen i Tyskland 2006.

ANNONS

Hamburger Morgenpost rapporterar att skadade svenske landslagsmittfältaren Albin Ekdal, som är i tillbaka i Hamburg, kör rehab ”med ett tydligt mål: Ekdal ska vara med i truppen till Leverkusen den 10 september”.

 

ÖVRIGT

5

De Telegraaf (Holland) sammanfattar landslagsbekymren med ”Ännu en falsk start” (1-2 mot Grekland), och nedryckaren ”Besvikelse inför matchen mot Sverige”. Lagkaptenen Wesley Sneijder kommenterade förlusten med ”Det här var tufft. Man vill ju åka till Sverige med en bra känsla. Man vet att matchen inte betydde något för kvalet men för självförtroendet. Det hade varit bättre med en seger”. Algemeen Dagblad låter förbundskapten Danny Blind få sprida lite hopp. ”Om vi slår Sverige är alla nöjda igen”.

TyC Sport (Argentina) firar argentinsk seger i VM-kvalet, tidigt på morgonen svensk tid (1-0 mot Uruguay), trots utvisning på Dybala i första halvlek. Messi gjorde segermålet i sin comeback efter landslagavhoppet tidigare i år i samband med Copa America-besvikelsen. Efter matchen sa han dock att han hade känning av sin ljumskskada, och det är osäkert om han kommer till spel mot Venezuela.

ANNONS

A Bola (Portugal) spinner nöjt efter de regerande Europamästarnas storseger (5-0 mot Gibraltar). ”Mästarnas fest”, blir rubriken.

La Dernière Heure (Belgien) ger uttryck för andra tongångar. ”De Röda Djävlarna förlöjligade”, menar tidningen efter premiärdebaclet för nye förbundskaptenen Roberto Martinez (0-2 mot Spanien).

Publicerad 2016-09-02 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto