Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Cirkusartister tränar Uniteds ungdomar”

Headlines Blogg

ENGLAND

1

The Guardian håller eventuella svenska läsare kvar i tisdagens VM-kval med en intervju med legendaren Ruud Gullit till citatrubriken ”I Holland tror vi fortfarande att vi vet allt….och kanske vi inte gör det”. Ett annat citat är ”I Holland skulle det vara som att svära i kyrkan om jag säger att jag gillar 90 procent av det José Mourinho gör”. Det finns också en annan svenskdoftande artikel inför helgens starkkryddade derby. ”Ibrahimovics förakt för Guardiola märks fortfarande”, är rubriken till analys av duons svala relation. I den skriver journalisten Daniel Taylor om revanschlystnad hos anfallaren, ”med Ibrahimovic får man alltid intrycket att han bara väntar på sitt tillfälle”. Han spekulerar vidare i att Guardiolas tystnad om Zlatan ”stör Ibrahimovic mer än allt annat – för intrycket blir att han är obetydlig i sin förre tränares ögon. Hans ego har fått sig en törn. Han får chansen att få vårda det på lördag”.

Annons

The Times Henry Winter har intervjuat Man Unitedprofilen och numera klubbens ungdomsansvarige, Nicky Butt. Rubriken ”Exklusivt: Cirkusartister tränare Uniteds ungdomar” syftar på att både sådan och parcourinstruktörer plockats in för att putsa på fysiska egenskaper som gått förlorade hos ungdomar sedan man tillbringar så mycket tid framför skärmar. ”Jag ser spelare i min akademi och de kan inte röra sig ordentligt. De vet inte hur man faller, och du skulle se hur många som får armar ur led vid fall. Jag trillade säkert ner 15 gånger från ett träd, och slog mig aldrig. Jag tror inte min son någonsin klättrat i ett träd. Kroppsmekaniken förlorar så mycket när man inte klättrar i träd, inte spelar basket, cricket, rugby”.

Daily Telegraph synar fotbollens nya ekonomiska supermakt under rubriken ”Därför köper kineser in sig i engelsk fotboll”. Man synar också kampen om en av fotbollens nya superstjärnor, ”Chelsea kommer att utmana Man Uniteds alla försök att värva Antoine Griezmann”.

Annons

The Sun skriver ”Exklusivt: Man City beredda att släppa Hart till reapris och betala honom dyrt”. Enligt tidningen kan City tänka sig att betala nio miljoner pund, hälften av lönen den utfrusne och utlånade målvakten har kvar på sitt kontrakt, som löper tre år till. En annan ”exklusiv” uppgift är att ”José Mourinho kommer att bjuda in Pep Guardiola på ett glas vin efter matchen för att hjälpa till att förbättra deras relation”. Ett påstående utan annan täckning i texten än att Unitedtränaren tagit upp Fergusons gamla vana att göra så med alla tränare efter matcher.

Daily Mirror rivaliserar The Sun i svag ”exklusiv”-taggning. Tidningen har ”Rash Hour”, där avslöjandet är att Mourinho ”funderar på att ge Rashford hans första chans för säsongen i startelvan mot ärkerivalen Man City, efter hans hattrick för Englands U21-landslag i veckan”. Inga citat, bara en gissning.

Annons

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport bär på uppmaningen ”Ge oss tillbaka nummer 10”. Man anser att statusen på numret i Serie A vattnats ut, och har bilder på klassiska nummer 10-spelare i den italienska ligan som Maradona, Del Piero, Platini, Baggio och Gullit. Som avslutning på texten på ettan finns ”Di Natale: ’Den verklige nummer 10 i Serie A? Saponara’”.

Corriere dello Sport uppger att ”Lippi får 60 miljoner euro av kineser”, och CdS fortsätter med ”Den förre förbundskaptenen skriver på galet treårskontrakt med Guangzhou värt 20 miljoner euro om året”. Det betyder i så fall en återkomst i Guangzhou Evergrande, där han var tränare 2012-2014, och fortsatte som sportchef en bit in på 2015. Tidningen tror vidare att Milan, med alla nya pengar, siktar in sig på stora spelare nästa sommar. ”Kane eller Verratti, menar CdS.

Annons

Tuttosport menar att ”Pjanic revolutionerar Juve”. Romaförvärvet är redo för sin debut i den svartvitrandiga tröjan (mot Sassuolo). ”För Allegri är han en regista med fri roll att ta sig framåt, och det rör om på mittfältet”.

 

SPANIEN

3

Marca klär förstasidan med stor bild på Gareth Bale och ett citat som fick stark spridning redan i går kväll: ”Vårt fokus ligger på ligan”. Tillägget är ”Men vi kommer inte ge upp något annat, vi vill vinna allt”. Tidningen gläder sig också med Real Madridspelare i sydamerikanska VM-kvalet. Dels genom ”James återerövring” med Colombia efter en lång tid av mestadels bänknötande i Real Madrid. Och dels genom ”Brasilien kapitulerar för Casemiro”.

AS matchar nästan Marca i bildstorlek men har i stället Carlo Ancelotti till citatrubriken ”I Real Madrid behövde jag aldrig motivera spelarna”. Fler, små citatrubriker följer, som ”Kroos kan utan problem spela i Xabis roll”. Atléticos Diego Simeone hyllar sin anfallsstjärna med ”Griezmann kommer att bli en av de bästa i världen, i klass med Messi och Ronaldo”.

Annons

El Confidencial hade mer om just Simeone redan i går. Argentinaren uppges nämligen redan ha bestämt sig för att lämna Atlético 2018, två år innan hans kontrakt med klubben går ut.

Sport roar sig med att titta på ”Framtiden Barça”, med Gerard Piqué som ordförande, Xavi som tränare, och Sergio Busquets som hjälptränare, samt Carles Puyol som sportchef. Det baseras bland annat på att Xavi vill se ett Barça med ex-profiler i ledningen.

Mundo Deportivo njuter av att Empire State Building i går tändes i Barças färger, för att fira att klubben etablerade ett kontor i New York och för ett tioårigt samarbete med Unicef. Ronaldinho tryckte på knappen.

Cadena Ser uppger att ”Real Madrid förlänger med sina stjärnor”, att klubben redan i december väntas bekräfta att Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Toni Kroos och Luka Modric skrivit på nya kontrakt.

Annons

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe menar att ”PSG, det är suddigt”. Det fortsätter med att klubbens ”strategi har aldrig varit så svår att tyda under qatariernas tid som nu. Efter Laurent Blancs avsked fem månader efter att han skrivit på ett nytt kontrakt, ett transferfönster utan stora värvningar, kontinentala erövringsplaner som tappade luft, så ger klubben intrycket av att justera sina ambitioner”. På det följer tre sidor analys av läget i kubben. Det följs också av en skrivning inför matchen med Zlatan helt i fokus. ”Saint-Etienne skyddade från Ibra”. Svensken stormtrivdes mot laget (14 mål på 13 matcher), något nya Saint-Etienne-backen bara Léo Lacroix fått höra om. ”Det måste verkligen vara något speciellt att möta en sådan outstanding anfallare. Jag har pratat med de andra backarna, och det är vad de berättade för mig”. Tränare Christophe Galtier fyller i: ”Jag älskade att möta Ibra, för han var väldigt trevlig att träffa, även om han gjorde oss illa på planen”.

Annons

Le Parisien synar det tuffa spelschemat för PSG med ”Emerys första huvudvärk”. Fram till och med 1 oktober väntar sju matcher.

 

TYSKLAND

5

Bild menar att ”Christensen gör Chelsea och Gladbach rastlösa”. Den tyska klubben vill köpa den danska stjärnbacken, som finns i truppen på lån från Londonklubben även den här säsongen. Men Christensen säger till Bild: ”Jag har inte bestämt mig ännu, och har inga planer på att göra det nu, det blir nästa sommar”.

Hamburger Morgenpost skriver att Albin Ekdal är tillbaka. Efter att ha kunnat delta i den kollektiva träningen är han aktuell för spel i matchen mot Leverkusen i helgen. ”Det är skönt att Albin är tillbaka, vi vill sakta men säkert få in honom i laget igen”, sa assisterande tränaren Eddy Sözer (smeknamn Keyser?) efter tisdagens träning.

Kicker sätter strålkastarljusen på krisklubben ”Schalkes ångest”. Nedryckaren lyder ”Stora ambitioner, stora problem”. Och i helgen väntar Bayern München. Tidningen hittar också utanför landets gränser på förstasidan, närmare bestämt Manchester, med ”Det explosiva miljonderbyt”.

Annons

 

ÖVRIGT

6

Ekstra Bladet klämmer dit med ett ”Lord är död” på förstasidan, vilket syftar på ett uttalande från Bendtnet att han vill gräva ned sitt öknamn. ”Man kan säga att allt det här (Lord-titeln) vill jag lägga bakom mig”, säger den bångstyrige anfallaren, inför nystarten i Nottingham Forest. Tipsbladet har gått bekräftat att ännu en spelare med bakgrund i Malmö FF kunde gjort Vidar Örn Kjartansson sällskap till Israel. Maccabi Haifa försökte värva Randers anfallare Marko Mitrovic, men 24-åringen stannade. Mitrovic, som också spelat i bland annat Chelseas ungdomslag, började sin karriär i MFF.

Algemeen Dagblad (Holland) ser med rubriken ”Framåt!” det positiva i omstarten av ligan men också att ”Landslaget ser efter stark insats mot Sverige med tillförsikt på framtiden”.

Publicerad 2016-09-08 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto