Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”Shaw är rasande på Mourinho”

ENGLAND

1

The Times uppger att Luke ”Shaw är rasande på Mourinho”, sedan Man United-tränare offentligt pekat ut honom som syndabock i Watford-debaclet. Krönikören Henry Winter nickar instämmande. ”Mourinhos påhopp på Shaw saknar klass”, skriver han.

The Sun roar sig med bild på Watfords getingmaskot, Rooney med hängande huvud bredvid och rubriken ”Getingboet”. Situationen i United beskrivs med ”Exklusivt: José Mourinho på väg att peta Rooney och går en fajt för att vinna tillbaka Unitedspelarna”. Mer United i tidningen: ”Exklusivt: Mourinho säljer överraskande Phil Jones, Arsenal och Liverpool förbereder januaribud”.

ANNONS

Daily Mirror har fler transfernyheter med Old Trafford i fokus. ”Exklusivt: Man United funderar på januaribud på Isco”, Real Madridspelaren som tidigare bland andra Arsenal och Tottenham uppgetts intresserade av. Dragplåstret på Mirrors etta är däremot trött, gårdagens ”Fellaini: Vi ÄR i kris”. Nyheter som inte har med Man United att göra: ”Exklusivt: Guidolin i gungning med Svanarna”. En tafatt översättning, medges, poängen är hur som helst att Swanseas tränare ”är under press redan efter fem matcher”, enligt tidningen.

Daily Express bjuder på ytterligare en tränare som svettas. ”Romans vrede” följs av ”Conte under press i Chelsea efter förödmjukelsen mot Liverpool”. Det krävs numera endast en förlustmatch för att vara ”under press”. Londonklubbens ägare ska ha haft ”krissamtal” med den italienske tränaren. Daily Star har för övrigt identisk uppgift som Daily Express om Abramovitj/Conte, även det under rubriken ”exklusivt”.

ANNONS

The Guardian har i Jamie Jackson en krönikör som listar ”Fem saker som José Mourinho måste göra för hejda rötan”. En av dem är att ”Peta Rooney, Ibrahimovic, Fellaini (eller vem som helst)”. I Zlatans fall skriver krönikören att ”Ibrahimovics fyra mål på fem matcher kan man inte bortse ifrån, men inte heller hans brist på rörlighet och fart”. Rashford och Martial ses som alternativ.

Daily Mail letar också lösningar under rubriken ”Så, hur fixar vi denna röra, Wayne?”, till en bild på Zlatan som tittar med bekymrad min på Uniteds lagkapten. Men det är inte svensken som kommer med tips utan en rad av tidningens krönikörer. En som har lösning på det engelska landslagets röra är visst Joey Barton. ”Därför skulle jag vara en bättre förbundskapten än Allardyce eller Hodgson”, är rubriken på en intervju med den bångstyrige och snacksalige engelsmannen.

ANNONS

Daily Telegraph skriver på sportettan att ”Kanes fotledsskada kan hålla honom vid sidlinjen i två månader”. Vidare uppger Telegraph att ”West Ham ställer in samtal med Bilic om kontraktsförlängning, men jobbet inte hotat”.

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport har intervjuat Interprofilen Diego Milito då man ser Icardi som ”Militos arvinge”. Rubriken blir ”Icardis värde som Higuaín”. Fler Milito-citat summeras i: ”Maurito har blivit en lagspelare: han förtjänar landslaget. Vi slåss mot Juve, Napoli och Roma (om titeln). Kusinen Milan ligger efter”. Milan, ja. En annan av Gazzettans rubriker är ”Montellas tillfälle: Lazio på besök och känslan av ett derby kittlar honom…”. Montella har som bekant djupa rötter i Roma. I en annan sidorubrik finns ”Allegris vilja: Pipita och Pjanic, här är knutarna för envise Max”.

ANNONS

Corriere dello Sport lanserar ett försvarstal: ”Ur Allegris synvinkel”. I  mindre stil ovanför står ”Därför gjorde Juves tränare inte fel”, vilket syftar på laguttagningen i förlustmatchen mot Inter. Bland annat försvaras förändringen av på topp med att ”Higuaín petades för att inte frysa ute Mandzukic, en anfallare som gjort 200 mål”. Tidningen gör också ett nedslag i södra Italien. ”Napoli har scudettochans”. Det är tidigare profiler som Careca, Giordano och Carnevale som är övertygade om att nya ligaledaren också kommer att slåss om titeln. Det hade varit mer överraskande om de sagt motsatsen.

Tuttosport ser på laguttagningen i Juventus med helt andra ögon. Till rubriken ”Den oberörbara” tittar Higuaín stint ut på läsarna. Överrubriken är ”Därför ska Higuaín alltid spela”. En förklaring kommer sedan i underrubriken ”Pipita behöver även spela (kontinuerligt) för att nå toppformen”.

ANNONS

 

SPANIEN

3

Marca bara går på. Efter att ha hyllat Zidanes Real Madrid som hjältar för vändningen mot Sporting, så kom hyllningarna för segersviten i ligan i går och i dag finns ”Målet är 100 poäng”. Marca menar att ”I Real Madrid tror man att det krävs att man upprepar rekordpoängen för att bli mästare”. Tidningen har också en intervju med Chelseas målvakt Courtois under rubriken ”Jag lämnade Spanien medveten om att jag kommer att återvända”, som följs av ”Jag har kontrakt till 2018 men sen får jag se vad som är bäst”.

AS går på i liknande Real Madrid-anda med ”Zidane bättre än Luis Enrique och Simeone”. Tidningen har räknat ut att ”hans Real Madrid har spelat hem sju poäng mer än Barça och tio poäng mer än Atlético”.

Sport trummar på med Bellerín. Efter måndagens förstasida om att Arsenalbacken är Barças förstaval, följer i dag ”Bellerín 35 miljoner euro”. Till det skriver Sport att ”Barça har backen som prioritet sommaren 2017 och vet redan priset för katalanen”.

ANNONS

Mundo Deportivo struntar i Bellerín och nästa sommar. I stället är fokus på nästa match. ”Tridenternas kamp” beskrivs (ungefär) matchen mellan Barça och Atlético i morgon. Tidningen påpekar att dessa offensiva spelare hade fest i senaste ligaomgången. Två mål för Messi och ett var för Neymar och Suárez, samt två mål var för Torres och Griezmann plus ett för Gameiro. MD tittar också på en ny generation kända namn. ”Messis, Luis Suárez och Piqus söner spelar redan i Barça”, och tillägger ”Thiago, Benjamin och Milan påbörjade i måndags sin träning med FCB-skolan”.

Cope uppger att ”Arsenal och Leicester är intresserade av Roque Mesa”. Det är överraskningslaget Las Palmas 27-årige mittfältare. Den spanska klubben uppges dock hoppas på att skriva ett nytt kontrakt med spelaren. Uppgiften om det engelska intresset skriker därmed av agentläcka.

ANNONS

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe, systertidning till France Football, levererar en något underlig förstasida. Inte bara det att tidningen kommer med uppmaningen ”Rösta på Griezmann” till Ballon d’Or. L’Equipe skriver dessutom om att fransmannen håller på att ta sig in i utmärkelsen tättrion, som känns obalanserat när France Football aviserat att just presentationen av tre finalister plockas bort i det nya formatet. L’Equipe har på annan plats ”Ben Arfa, konflikten tilltar”, sedan stjärnan för tredje matchen i rad petats ur PSG:s trupp. ”Det är obegripligt”, understryker en källa i Ben Arfas entourage. Enligt denna kommer Ben Arfa att söka samtal med klubbledningen för en förklaring, även om han för tillfället är lugn.

Le Parisien kör hårt på samma tema med ”Ben Arfa utslängd, hans klan rasar” redan på nyhetsettan. Liksom L’Equipe uppger Le Parisien att samtal med klubbledningen väntar, men att det är spelarens rådgivare som önskar det. Le Parisien skriver vidare att ”Unai Emery upprepar det privat, att han ’inte gillar’ Ben Arfa”. Spelaren uppges övertygad om att ”vinden vänder och att han ska lyckas i PSG”, men Le Parisien menar att en försäljning kan bli aktuell i januari om situationen inte förändras.

ANNONS

France Football frågar sig om Balotelli är ”Diamant eller ok?”. I det omfattande porträttet av en gudabenådad fotbollstalang och problemmagnet, intervjuas bland annat Cesare Prandelli. Den forne italienske förbundskaptenen ser Niceförvärvet som en lirare med ”hjärta av guld” och påpekar angående fotbollsspelaren Balotelli: ”Allt sitter i huvudet”. France Football presenterar också de smärre förändringarna i Ballon d’Or, som Fotbollskanalen kunde berätta om i går kväll.

Le 10 Sport har fångat upp en intervju med Southamptons tränare Claude Puel i RTL. Puel tar upp namnet för dagen, Hatem Ben Arfa, som han tränade i Nice. Han gör det med en något iögonfallande Zlatan-jämförelse. ”Hatem är i samma fack som Ibra. Man får bygga laget omkring honom, och ge honom de bästa förutsättningarna”. Känns inte riktigt som det är Emerys plan.

ANNONS

 

ÖVRIGT

5

Bild (Tyskland) ”Avslöjar: Werders tränarplan” efter sparkade Skripnik. För tidningen påstår att interimlösningen Alexander Nouri blir permanent – om 37-åringen lyckas i de nästkommande två matcherna denna vecka, mot Mainz och Wolfsburg. Bild uppger också att Hans Seforovic skriver nytt kontrakt med Eintracht Frankfurt, samt att klubben vill förstärka defensiven med spelare utan kontrakt, Sebastian Boenish (tidigare Leverkusen) och György Garics (tidigare Darmstadt) är alternativ.

Ekstra Bladet (Danmark) har som flera engelska och danska tidningar intervju med Nicklas Bendtner inför den förmodade Nottinghamdebuten mot sin ex-klubb Arsenal. ”Jag kan inte ta död på Lord Bendtner”, är rubriken kring det uttjatade nidnamnet som anfallaren försökt tvätta bort. ”Nu är jag här, jag vill göra en omstart och bara komma tillbaka till att få spela”, påpekar Bendtner.

ANNONS
Publicerad 2016-09-20 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto