Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”Fifty-fifty att Allardyce får sparken”

englandENGLAND

Daily Telegraph ägnar sin nyhetsetta nästan uteslutande åt en person, Sam Allardyce. ”Englands förbundskapten till salu”, lyder rubriken till ett stort jobb under täckmantel, där Telegraphs reporter bland annat får tips av ”Big Sam” hur man kringgår övergångsregler. De riktigt scoopen får sägas utebli, men vad som kommer fram är allvarligt nog. Något lika gediget arbete har hursomhelst tidningen knappast lagt ner på ”Roman Abramovitj redo för stora värvningar om Chelsea inte lyfter”. Till synes ett spekulationsjobb från början till slut.

The Sun tar ämnet Allardyce vidare med ”Förbundet granskar Big Sam” efter Telegraphs avslöjande, som finns smygfilmat. Tidningen uppger vidare under ”exklusiv”-stämpel att det är ”A Mata of time” (”En tidsfråga”) innan Juan Mata skriver på nytt Unitedkontrakt. Spanjoren ska redan ha fört samtal med tränare Mourinho om det.

ANNONS

The Times påpekar på webben att ”Allardyce riskerar jobbet” efter Telegraphs avslöjande, vilket inte är någon vågad gissning. The Times preciserar det hela sedan till att det är 50 procents risk att förbundskaptenen kickas,”så allvarliga är anklagelserna”, påpekar tidningen. På sportettan i papperstidning finns ”Exklusivt: Abramovitjs besök hos Conte”. Enligt The Times åt Chelseaägaren lunch med tränaren på klubbens träningsanläggning och visade därmed sitt stöd till italienaren.

Daily Mirror hävdar ”Exklusivt: Conte vill ha Keane”, alltså Burnleys Michael Keane. ”Chelsea vill att 25 miljonerpundsspelaren ska täppa till det läckande försvaret”. Keane gjorde för övrigt sista målet i Burnleys segermatch i går kväll (2-0 mot Watford).

Metro har tagit grepp på antal skott per mål som de för närvarande främsta målgörarna i respektive Premier League-klubb behöver. Rubriken är ”Oroande statistik avslöjar att Zlatan Ibrahimovic är den mest ’slösaktiga’ av de ledande målskyttarna”. Åtta skott per mål har svensken bokförts för. Närmast efter svensken följer Salomon Rondon (WBA) med 5,67. Metro avslutar den påföljande artikeltexten med sarkastiska raden ”I Am Zlatan? More like I Am Missing”.

ANNONS

 

italienITALIEN

La Gazzetta dello Sport menar att ”Juve slår på HD igen”. Det är Higuaín och Dybala det. Tidningen påpekar att ”Den gamla damen efter den oavgjorda matchen mot Sevilla mot Dinamo Zagreb söker första segern”. Rubriken”Födelsedagsfred” om Totti följs av ”Spalletti på födelsedagskalas efter orkanen Ilary”. I gårdagens tidningen gick Tottis fru Ilary Blasi till hård attack mot Romas tränare för hur han behandlat hennes make. Tillbaka till fotbollsplanen. Magnus Rohdén fick bara göra ett inhopp för Crotone (1-3 mot Atalanta) och får nöja sig med fem av tio i betyg.

Corriere dello Sport drar också på att Higuaín och Dybala spelar tillsammans igen, men under Allegrirubriken ”Jag vill se riktiga Juve nu”. Även här är det ”Totti 40 år” och ”Alla är vi förenade för Roma”. Efter det finns Totti-ingressen ”Jag, Pallotta och tränaren är i harmoni. Ilary, min älskade, har lidit”. Stråkarna ljuder.

ANNONS

Tuttosport njuter av sina Turinlag. Två artiklar spelar mot varandra på förstasidan. ”Toro i extas: Belotti är kung i Europa”, samt tillägget ”Inte ens Messi eller Higuaín bland storklubbarna, har hans målsnitt: ett var 58:e minut”. Därefter handlar det om ”Juve i Europa” och om Pjaca som ”exklusivt berättar om Dinamos hemligheter”, kroatens förra klubb.

 

spaSPANIEN

Marca ser ett ”BBC mot Gula väggen” när Real Madrid gästar Dortmund. Tidningen påpekar att ”Real har inte vunnit under sina fem tidigare besök”, men menar att ”Cristiano, Bale och Benzema på nytt är en livsfarlig trio”.

Mundo Deportivo ser Luis Suárez som Barcelonas ”Talisman”, eller lyckobringare. ”Uruguayanen är en livs levande livförsäkring: Barça har aldrig förlorat när han gjort mål”, skriver MD. Med tidningen följer också Barcelonas nya lagbild. För den som räknar finns hela 26 Barça-anställda med på bilden – förutom spelarna. Ovanligt många. I alla fall för ett lagfoto.

ANNONS

Sport kontrar Mundeo Deportivos Suárez-hyllning med ”SuperNey”. Tidningen ”avslöjar” att brasilianaren ”lagt på sig mer muskler enligt en specialprogram, och nu väger fyra kilo mer än när han kom”.

Cadena Cope har snackat med Atléticos nyförvärv Kévin Gameiro som säger att ”det fanns alternativet att gå till Barcelona, men jag visste att jag ville till Atlético”. Han medger dock att han inte var Madridklubbens förstaval. ”Cholo (Diego Simeone) ringde mig och sa att han ville ha Diego Costa men att det var mycket svårt och att jag var andraval”, ett uttalande som inte skrämde Gameiro, som nu ställer sina tjänster till förfogande för sin anfallskollega, ”Jag ska hjälpa Griezmann vinna Ballon d’Or”, säger han.

 

fraFRANKRIKE

L’Equipe fångar främst upp Sevilla-Lyon, ”en viktig match för OL:s framtid” på sin förstasida, samtidigt som tidningen nämner att ”Monaco mot Bayer Leverkusen spelar om förstaplatsen i sin grupp”. Monacomatchen skildras inne i tidningen också som en match mellan ”David och Goliat”. I alla fall rent fysiskt för fransmännens offensiv. L’Equipe mäter det franska lagets anfallstrio till 174 cm i snitt med snittvikten 65 kg. Att jämföra med den tyska backlinjen som snittar 185 cm och 80 kg.

ANNONS

Le Parisien har redan på nyhetsettan ”Rättvisan tacklar Aurier…”, om PSG-stjärnans fängelsestraff (omvandlas till samhällstjänst) för ”tackling” på en polisman. Inne i tidningen är rubriken ”Rött kort för Serge Aurier”, men högerbacken fortsätter spela för PSG tills vidare. Tidningen uppmärksammar också en annan PSG-spelare det blåst snålt kring; Ben Arfa. Han var tillbaka i truppen men missar nu matchen mot Ludogorets i CL på grund av skada.

RMC Sport har talat med polisadvokaten i fallet Aurier, en Thibault de Montbrial. Han var inte imponerad av Aurier. ”Han valde ett riskfyllt försvar som gick ut på att ljuga, ljug, och det grovt, och sedan offentligt berätta en falsk historia. Genom domen satte rätten pricken över ’i’”, säger de Montbrial, och kommer med en varning: ”Om han inte ändrar attityd till högre instans är jag rädd för att det relativt hårda straffet kommer att bekräftas. Herr Auriers attityd i rätten var närmast suicidal”.

ANNONS

France Football låter ”Fekir, mysteriet bakom en comeback” breda ut sig på förstasida, men tillhörande frågorna ”Har han fått rätt omvårdnad i samband med skada?”, ”Används han rätt av Lyon?” och ”Kan han göra avtryck i landslaget?”. Tidningen firar också Wengers 20 år i Arsenal över flera uppslag. Det innebär inte att den gänglige tränaren undgår kritiska röster. ”Problemet är att det råder maktobalans i klubben, Arsène har för mycket i mina ögon”, säger Arsenallegendaren och numera tidningskrönikören Alan Smith, ”Han hålls inte under tillräcklig kontroll, utan verkar dra i alla strängar”.

 

tysTYSKLAND

Ruhr Nachrichten levererar en specialutgåva inför Dortmunds match med Bayern med Cristiano Ronaldo på tronen, omgiven av Dortmundspelare till rubriken ”Attacken på kungligheterna”.

Hamburger Morgenpost följde Ekdals och Bahouis nya tränare Gisdol i HSV, ”Så var hans första dag”. På nätet dominerade på morgonen den stora, och mindre smickrande, rubriken ”Gisdol passar inte i HSV”, en supporterröst, tidningens förstasida.

ANNONS

Bundesliga är knappast en tidning men när ligan plockar fram Oscar Wendt i Veckans lag, så hakar Headlines på.

 

ovrigtÖVRIGT

TV2 (Danmark) uppmärksammar Michael Laudrups svar om flytten till Qatar. ”Jag har inte skrivit under något kontrakt, varken med Al-Rayyan, Valencia eller någon”, svarade Laudrup i ett mejl till den danska nyhetsbyrån Ritzau. Al-Rayyan uppgav i går att den danske legendaren var klar för klubben. Till TV2 förtydligar Laudrup. ”Jag har inte hört något från Qatar”. Det har under veckan också förekommit rykten att Laudrup är aktuellt för tränarjobbet i Valencia.

Record (Portugal) har på sin förstasida ”Nélson och Lindelöf visar upp sig i Neapel”. Tidningen menar att morgondagens CL-möte Napoli-Benfica också blir ett skyltfönster för de båda spelarna, som Napoli är intresserade av. Inter har också uppgetts ute efter svensken. Och Juventus. Och en lång rad andra klubbar i andra länder.

ANNONS

Omroep Brabant (Holland) debuterar i bloggen med uppgiften att hela 25 000 Bayern München-fans ska ha ansökt om de 1 600 platser klubben tilldelats till CL-mötet borta mot PSV Eindhoven den 1 november. Samtidigt skriver tidningen att blott 53 PSV-fans reser till bortamatchen mot Rostov på onsdag, vilket i sin tur är en kontrast till de 4 000 PSV-fans som tar sig till mer attraktiva bortamatchen i München den 19 oktober. Algemeen Dagblad har ”Kom an bara” som sturska uppmaning till europeiska rivaler, och bild på vrålande spelare från PSV, Feyenoord, Ajax och AZ.

Publicerad 2016-09-27 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto