Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mourinho: ”Ni borde kritisera Liverpool”

Headlines Blogg

ENGLAND

england1

Daily Telegraph sammanfattar det mållösa rivalmötet Liverpool-Man United med ”Frustration för Klopp”. Förklaringen kommer i ”Mourinho parkerade bussen och fick med sig en poäng på Anfield”. De högsta spelarbetygen går alla åt Unitedspelare: åtta av tio till De Gea, Bailly och Herrera. Det lägsta, en trea, går till Liverpools Sturridge. Zlatan får fem, med motiveringen ”Såg ut som en spelare som spelat på den här sortens scen hela karriären, men klantade sig för en gång skull när han inte kunde nicka in Pogbas inlägg, hans enda klara chans”. Tidningen uppger vidare att ”Chelsea beordrat Diego Costa att vakta sin tunga efter att han hunsat Conte offentligt”. Anfallen signalerade i slutet av matchen mot Leicester i lördags upprepade gånger byte, i vad som egentligen uppges ha varit ett sätt att uttrycka att han var trött på tränarens tjat från sidlinjen.

Annons

Manchester Evening News ger också Zlatan en blygsam femma, och menar att svensken var ”för statisk”. Under rubriken ”Mourinho hånar Liverpools insats”, skildras portugisens utspel på presskonferensen. ”Ni borde kritisera Liverpool, inte oss, för 65 procent av bollinnehavet men bara två skott – det är deras problem, inte vårt. Jag tycker vårt lag var perfekt, även vår målvakt kunde ha semester i 90 minuter, men han hade två stora räddningar att göra och lyckades”, sa Mourinho.

Liverpool Echo ger Coutino får med en åtta högst betyg i Liverpool, medan Sturidge och Can med sina femmor får lägst.

Daily Mirror flörtar med Mourinhos gamla smeknamn men syftar med ”Special No 1” på De Gea, på att ”David är en Goliat”. Zlatan är också stor, men på fel sätt den här gången. ”Officiellt: Zlatan har sämst facit över missade stora chanser”, lyder rubriken på en artikel. Svensken har visserligen fyra mål, men i Optas statistik också fem missade stora chanser (missat öppet läge där spelaren fått iväg skott/nick). Även Theo Walcott och Jermaine Defoe har samma antal. Bortanför händelserna på Anfield har tidningen ”Avslöjat: Costas krig med Conte”, men det är egentligen bara vad som redan stått i Telegraph, om att Costa inte signalerade byte utan var ”rasande på Contes kritik av hans insats”.

Annons

The Sun leker med en bild på en av De Geas briljanta räddningar och en bild på en svart katt som stormade planen före match, till rubriken ”Mästerkatten”. Två andra fotbollsnyheter får ”exklusiv”-stämpel. ”Alabas Pep talk”. The Sun uppger att Man City-representanter varit i kontrakt med representanter för Bayerns 24-årige vänsterback. En potentiell övergångssumma på 40 miljoner pund kastas fram. ”Wear on sale” är en ordlek som syftar på att ett kinesiskt konsortium är i samtal med Sunderlands ägare Elis Short om ett köp av Wearsideklubben för 150 miljoner pund.

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”Besegrar Tottenham sig egen spegelbild blir det slutspel”

 

ITALIEN

italien2

La Gazzetta dello Sport tar sig för pannan och skriver ”Vilken röra i Inter!”, och får sen fram huvudrubriken ”Icardi räddar ansiktet”. Under vinjetten ”Fallet ultras” sammanfattas läget i Milanoklubben med ”Mauro ber om ursäkt och ändrar stycke i boken. Klubben bötfäller honom men tar inte ifrån honom lagkaptensbindeln. Men nu finns inte utrymme för fler misstag”. I gårdagskvällens enda Serie A-match blev Palermo bjudna på en rejäl åktur (1-4 mot Torino), och Oscar Hiljemark på sin alldeles privata. För han åkte in och ut i laget under matchen; in efter kvart, ut i halvtid. Tränare De Zerbi underströk efteråt att det var ett taktiskt byte. ”Det var inte på grund av något misstag jag plockade av honom, men för att jag behövde något annorlunda. Jag kunde inte byta in Quaison, eller Salai, som just var tillbaka från skada. Det var därför jag plockade in Hiljemark när Bentivegna blev skadad”, sade De Zerbi till Sky.

Annons

Corriere dello Sport sätter strålkastarljusen på kvällens CL-match med italienskt deltagande (Lyon-Juventus). ”Allt som räknas är vem som vinner”, lyder citatrubriken från Allegri, med förtydligandet att Juvetränaren vill ha tre poäng och ännu ett citat, ”Det är viktigt att behålla guldläget”, som gruppetta. Enligt CdS får för övrigt Icardi betala nästan 200 000 euro i böter till Inter. Gazzettan skriver ”troligen mer än 100 000 euro”.

Tuttosport låter faktiskt Torinos fortsatta framgångar överskugga Juventus stundande match. ”Torino på fjärde plats – strålande och hänsynslösa”.

 

SPANIEN

spanien1

Marca bjuder på lilla texten ”Champions League är tillbaka med match mot Legia”, sedan stora texten ”Och här är legionen” med bild på stridsposerande Real Madrid-spelare. Efter det kommer små notiser som att ”Zidane förbereder förändringar” och ”James är tillbaka men bakom Isco”.

Annons

AS återvänder i stället till kärt ämne, Cristiano Ronaldos målrekord. ”Målet är 100”. Tidningen påpekar att ”Cristiano är bara två mål ifrån att vara den första spelaren att nå tresiffrigt i det europeiska cupspelet”. Tidningen ger också uttryck för oron för de gästande fansen. ”Fruktan för 400 Legia-ultras bland de 4 000 fans som anländer”.

Sport ägnar sig åt liknande målnörderi som AS, men förstås med Barça i fokus. ”Tridenten som är Champions League-specialister”, följs av markeringar med antal mål; Messi 19, Luis Suárez 17 och Neymar 14. Sport påpekar även att de tre ”tillsammans svarat för 80 procent av Barças mål i Europa”.

Mundo Deportivo vänder i stället blicken mot motståndaren med ”Farorna med City”. Tidningen skriver att ”Pep har gett intensitet och självförtroende till ett lag med kvalitet och krut” och att ”Den här säsongen har de spenderat 213 miljoner euro på nyförvärv, rekord i Europa”. Tidningen klämmer också in några rader om matchen på Anfield. ”De Gea räddar United från Liverpoolseger i medioker match”.

Annons

Estadio Deportivo ser en ”Genväg till åttondelsfinal” om Sevilla kan klå Dinamo Zagreb gånger två.

Faro de Vigo tillägnar Celtas svensk en stor artikel med rubriken ”Guidetti, Ajax bödel”. Inför mötet med Amsterdamlaget i Europa League på torsdag påminner tidningen sina läsare om att en av Guidettis största matcher var mot just Ajax, när han gjorde hattrick för Feyenoord i rivalmötet 2012. Faro de Vigo noterar också att Guidetti var tillbaka i kollektiv träning i går efter sin fotledsstukning. Därmed väntar sannolikt spel, inte minst som tränare ”Berizzo har gett honom startplatsen i Europa League”.

 

FRANKRIKE

frankrike1

L’Equipe påpekar att ”Det kan göra ont” inför Lyons möte med Juventus, och leker inne i tidningen med gästernas smeknamn i rubriken ”En gammal dam att knuffa undan”. L’Equipe anser också det befogat med en artikel om ”Vad har hänt med Buffon?” efter två misstag (Spanien och Udinese) ”eftersom det är så ovanligt så reser det frågetecken”. På förstasidan finns också en citatrubrik för en intervju med Marseilles nya ägare Frank McCourt, ”Vi ska vinna med hjärtat”.

Annons

Le Parisien synar ”Tre nyckelspelare i ingenmansland”. Det handlar om eventuella kontraktsförlängningar för Cavani, Matuidi och Thiago Silva (alla med utgående kontrakt 2018). Kring Cavani händer inget, Matuidi vill fortfarande bort medan Thiago Silva gärna stannar, men PSG tvekar, är Le Parisiens summering.

France Football har ”Därför måste PSG ge OM sitt stöd” som veckans tema. Tidningen menar att ”PSG lider av att inte ha någon rival, än mer så av sin rivals fall”. Till det finns en lång rad artiklar och röster. Som Bruno Cheyrou, ex-Marseille, ”En Neymar skulle ta mer allvarligt på ett erbjudande från PSG om Ligue 1 var starkare”. Tidningen har också en intervju med Juventusstjärnan Miralem Pjanic. Frankrikeämnena är många med den forne Metz- och Lyonspelaren, som bland annat kommer med reflektionen, ”Det känns som om franska spelare tappat lite av sin teknik”.

Annons

 

ÖVRIGT

ovrigt1

Bild (Tyskland) klämmer in ”Wolfsburg sparkar Hecking” på förstasidan. ”Kommer Mourinho-studenten nu?”, frågar tidningen. Enligt Bilds källor är nämligen André Villas-Boas ”den hetaste kandidaten”. Tills vidare försöker Valérien Ismaël hålla skutan på rätt köl.

Politiken (Danmark) har ”Fotbollsredaktören: FCK är bättre än landslaget”, signerat Sören Olsen. Han noterar bland annat nyttan av utländska spelare för klubblaget, innan han kastar sig över FCK:s fina form. ”Varken Real Madrid, Atlético, Bayern München, Barcelona, Manchester City, Monaco, Dortmund eller någon av de andra (i CL) har varit obesegrade så många matcher i rad i alla turneringar, som FCK. Nu är det 23 matcher”. På nytt hålls mittbacksparet, ”superduon”, Mathias ”Zanka” Jörgensen-Erik Johansson fram. ”I de 30 matcher de spelat ihop har FCK inte förlorat”. I kväll, mot Leicester, spelar de ihop igen.

Annons

De Telegraaf (Holland) levererar varningen ”Se upp, PSV” med stor bild på Bayern Münchens flygande holländare Arjen Robben.

A Bola (Portugal) levererar stridsropet ”Attack i Europa” för Sporting (möter Dortmund hemma) och Porto (möter Club Brügge borta).

Läs även Adam Nilssons blogg, ”Ingen överraskande besked att Hecking får gå”.

Publicerad 2016-10-18 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto