Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Guidetti skapar storm i Holland

englandENGLAND

The Guardian konstaterar att ”Pogba glänste när United begravde Fenerbahçe” (4-1). Tvåmålsskyttens framträdande fick också tränare Mourinho att bita ifrån med att använda sitt senaste favoritbegrepp. ”För två dagar sedan, särskilt bland Einsteins, så var han den sämsta spelaren i Premier League, och 48 timmar senare är han fenomenal”, sa portugisen till pressen.

The Sun bjuder på småfyndiga ”Every Pog has his day” på sportettan, och längre fram bjuder tidningen på silly season-uppgiften ”Everton och Chelsea vill ha Joe Hart”. På tal om Hart, så finns även ”Exklusivt: Joe kör oss framåt”, vilket syftar på att Torinos Joel Obi säger ”Att ha en målvakt som han i omklädningsrummet förändrade stämningen. Det kändes som vi köpt en Rolls Royce, och självförtroendet sköt genom taket”.

ANNONS

Daily Mirror har ”Exklusivt: Simeone drömmer om England”. Det är alltså där redaktionens drömtydare placerar den argentinske tränaren efter sejouren i Atlético. Mirror delar vidare ut höga betyg till United. Pogba får nio av tio, Mata och Lingard åtta. Annars är det en Cityspelare som får högst bokstäver på sportettan, ”AguerOUT”, med tillägget ”Otänkbart? Tänk om!”. Enligt Mirror är ”superstjärnans framtid i City osäker sedan han petats mot Barça, Guadiolas revolution drar fram igen”.

The Times har en annan City-spelare under revolutionens giljotin. Eller snarare yxa. ”Kompany orolig för framtiden efter Citys yxa” är sportettans största rubrik. Lagkaptenen fick inte följa med till Barcelona, trots att han är helt återställd efter skadan.

Daily Telegraph anser att tidningen själv gjort ”Årets värvning”, och skriver sen stort ”Ryan Giggs till Daily Telegraph”, den forne Unitedprofilen blir med andra ord krönikör. I dagens tidning finns även ”Exklusivt: Newcastle nobbar utländska bud, Ashley sätter upp inte till salu-skylt”. Ett flertal kinesiska konsortier ska ha varit intresserade.

ANNONS

 

italienITALIEN

La Gazzetta dello Sport sammanfattar Inters lättnad efter Europa League-seger (1-0 mot Southampton med ”Candreva gör mål, Handanovic parerar, De Boer räddad- för nu”. Mer Europa League. ”Romas galenskap: från 3-1 till 3-3 – El Shaarawys mål räckte inte”. Med Milan är det däremot bara gullande. ”Milan, den gyllene generationen” fortsätter med ”Giglio och de andra: så kom den unga och italienska truppen fram”. Tidningen har också en intervju med Juventus Benatia, som bland annat säger att ”Allegri är väldigt lik Guardiola, men är närmare sina spelare”.

Corriere dello Sport ser det också Inters seger som ”De Boer räddad – men vilken oro”. Det fortsätter längre ned med att ”Frank kan andas: ’Bara segrar räknas’”. Även här är tongångarna kring Milan lättsam och med framtidstro. ”En dag ska jag bli kapten i Milan”, är budskapet från unge målvakten Donnarumma, som ser ”en hel karriär i rödsvart”.

Tuttosport ser i Juve ”Thiago Silva och ungdomarna”. Förklaringen kommer i ”Marottas planer finns ex-Milanspelaren, som kan lämna PSG i juni, och en grupp spelare från 2000”.

ANNONS

 

asSPANIEN

Marca har en leende Luis Suárez flankerad av sin barn på förstasidan. Det tillhör inte vanligheterna. Men så tilldelades han i går Gyllene skon för sin målfest förra säsongen, ett pris i just Marcas regi. Från EL-spelet märks rubriken ”Pato räddade u-båten”, det vill säga Villarreal, som hämtade upp ett tvåmålsunderläge (2-2 mot Osmanlispor). Den obligatoriska Real Madrid-rubriken är för dagen ”Zidane vill ha ut mer av BBC”, följt av ”Förutom mål vill han att de arbetar hårdare”.

AS är helt nedkladdad av citat. De är från Real Madrids boss Florentino Peréz. Några av dem: ”För att köpa de bästa behövs ingen sportchef”, ”Jag föredrar att betala mycket för en spelare än samma summa för fem spelare av sämre kvalitet”, ”Vi funderade kring Pogba i somras men styrelsen beslutade att det inte var intressant”, ”Legias ultras föreslog att man inte skulle koma till Madrid, i utbyte mot att deras tillträdesförbud hemma hävdes” samt ”Vi håller på att undersöker möjligheterna för ett damlag. Om det är möjligt bör göras” (hur svårt kan det vara?). Tidningen tilldelar för övrigt Guidetti en etta, på skalan noll till tre, efter Celta Vigos oavgjorda resultat (2-2 mot Ajax). Samtliga Celtaspelare får ett eller två.

ANNONS

Sport skriver om ett ”Gyllene Barça”, med bild på Suárez med sitt pris, tillsammans med lagkamraterna Iniesta, Messi och Busquets, som hängde på till galan. Då kan den katalanska tidningen förstås inte undgå att också slänga in ett ”Världen lägger sig platt för Leo Messi, som närmar sig sjätte Ballon d’Or”. Really? En annan rubrik är ”Pique, borta tre veckor” på grund av skada.

Mundo Deportivo är inne på samma tema som Sport. ”Sko”, med bild på Suárez och Guldskon, ”…och Boll”, med bild på Messi.

Cadena Cope har intervjuat Del Bosque, ”första intervjun sedan han lämnade förbundskaptensposten”, påpekar radiokanalen. Citatrubriken är ”Jag tackade nej till ett erbjudande på mer än tio miljoner euro som tränare i Kina”. I intervjun försvarar han bland annat Piqué, och understryker att Barçabacken ”alltid uppträtt fläckfritt” och ”Han har gjort sig förtjänt av att välja om han vill fortsätta eller ej”.

fraÖVRIGT

L’Equipe (Frankrike) menar att ”OM slår till hårt” med värvningen av Rudi Garcia som tränare, bara tre dagar efter det att nye ägaren Frank McCourt tagit över klubben. Andoni Zubizaretta, tidigare sportchef i Barcelona, uppges vara favorit att ta över samma post i Marseille. Även Sevillas Monchi är aktuell.

ANNONS

Bild (Tyskland) har på förstasidan ”Frankfurtprofilen Russ besegrar cancer”, vilket handlar om 31-årige mittfältaren Marco Russ som fått klartecken att inleda rehab efter att ha behandlats för testikelcancer i maj i år. En stor rubrik på sporten är ”Kontraktsmöte med Robbens pappa”. Bayerns ledning ska inleda samtal om en förlängning av holländarens kontrakt, som går ut nästa sommar.

Ekstra Bladet (Danmark) har sin bilaga Tipsbladet i dag, men det är i den ordinarie sportdelen som en svensk utmärker sig mest. Det är emellertid inte i positivt sammanhang. Ekstra Bladet har rankat Superligans toppar och floppar bland nyförvärv, och nummer ett bland floppar är OB:s Rasmus Jönsson. ”Sett till betygssnitt har svensken faktiskt åtta andra nyförvärv som har sämre. Ändå väljer vi att utropa honom till största besvikelse bland sommarens nyförvärv. Det fanns stora förväntningar på vad Kent Nielsen skulle få ut av Jönsson. Han har fått massor av speltid. Och det har bara varit nedslående”.

Mais Futebol (Portugal) är en av flera publikationer som noterar att Benfica ”Stänger dörren med Luisão och Lindelöf” som mittbackar. Under de fyra matcher, eller totalt 297 minuter, de spelat ihop den här säsongen har de ännu inte släppt in något mål. 2-0-segern borta mot Dynamo Kiev var den senaste nollan.

ANNONS

Algemeen Dagblad (Holland) drar stort på ”John Guidetti: Ajax förlorar med 0-4 mot Feyenoord”. Om svensken, som gammal Feyenoordspelare, var impopulär bland Amsterdamlagets fans inför gårdagens möte med Celta Vigo, så har han i alla fall inte blivit populärare efter. Tillfrågad efter matchen hur det går i ärkerivalmötet Feyenoord-Ajax på söndag, svarade Guidetti just ”Feyenoord vinner med 4-0. Vi har gjort Ajax trötta”. De Telegraaf bjuder på mer Guidetti. När Celta Vigo gjorde mål hördes Gloria Gaynors ”I will survive”, en sång Feyenoord också använder sig av. ”Jag trodde det var ett trick av Guidetti”, sa Ajax lagkapten Davy Klaassen efter matchen, ovetande om att Celta använt låten som målsång tidigare under säsongen.

Publicerad 2016-10-21 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto