POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Zlatan misslyckas igen – 498 minuter utan mål”

ENGLAND

headengThe Guardian gör sig lustiga över José Mourinhos gamla smeknamn The Special One, och kallar honom i stället ”The Humiliated One” (”Den Förödmjukade”), inte bara för Uniteds resultat (0-4 mot Chelsea), utan också för vad han påstås ha sagt i örat på Conte efter slutsignalen, sedan motståndartränaren eldat på publiken (”Det är okej efter 1-0, men vid 4-0…det är förödmjukande”). Just begreppet ”humiliated” går igen på nästan samtliga engelska sportettor i dag (se tweet nedan).

Daily Telegraph använder exakt samma Mouinrho-rubrik som The Guardian. Men inne i tidningen får i alla fall ”Den Förödmjukade” lite backning: ”Keith Hackett: Martin Atkinson saknade modet att visa ut David Luiz”. Ex-domaren anser att brasilianaren skulle blivit utvisad för en vårdslös tackling, något Unitedtränaren inte öppet gav uttryck för, men en åsikt han ändå tydligt förmedlade.

The Times använder ni-vet-vilket-ord för att beskriva Mourinho, som dessutom får ytterligare en föga önskvärd rubrik. ”Henry Winter: Mourinhos misstag förstör återkomsten till Chelsea”. Chelseas Azpilicueta, Kanté, Pedro, Hazard och Diego Costa får alla höga åtta av tio i betyg. Lägst betyg delas ut till Uniteds Smalling, en tvåa. Zlatan får tre, och får ta med sig orden ”Misslyckande ännu en gång att leva upp till sitt rykte – det är nu 498 minuter utan ett Premier League-mål”.

Manchester Evening News är inte nådig i sin betygsättning. Chris Smalling får noll av tio. Men Zlatan Ibrahimovic kommer inte undan piskan på något vis. Han får det näst lägsta betyget av Unitedspelarna, en tvåa, och omdömet ”I fem Premier League matcher i rad har han missat rutinmässiga chanser. Det kostar United poäng, och hans plats kan vara i fara”.

Daily Mirror har självfallet också ”förödmjukad” om Mourinho i sin rubriksättning, men även ett och annat ord att dela ut till spelarna från Unitedprofilen Ryan Giggs. ”Om man får stryk med 0-4 så gratulerar man motståndarna, tackar fansen och går av planen. Man hänger inte kvar på planen, byter tröjor och skrattar med motståndarna som just slagit dig”, sa Giggs i tv-studion. Zlatan var en av de spelare som gjorde just så. Mirror klämmer också in två andra matcher på sin sportetta. ”Pep låser in sitt problemgäng” (i brist på annat ord för ”strugglers”). Underrubriken är ”Guardiolas arga grillning av spelarna i 50 minuter, sedan City spelat FEMTE matchen i rad utan seger” (1-1 mot Southampton). Den andra rubriken är ”Exklusivt: Moyes riskerar straff efter bråk med domaren”, efter Sunderlands förlust (0-1 mot West Ham).

Läs även Peter Hyllmans krönika”Premier League-erans fem mest överskattade spelare”

 

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport hissar upp den stormatchen i England, med sin Italiendoft, högst på sidan: ”Conte-Mou 4-0 efter bråk”. Men dagens allra största rubrik tilldelas en annan tränare, headita”De Burrone”, en ordlek på De Boer i Inter, där efternamnet ändrats till betydelsen av att stå vid avgrunden. För där anses De Boer befinna sig efter ännu en (ska vi säga förödmjukande?) förlust (1-2 mot Atalanta). ”I dag fattas beslut om man fortsätter med holländaren eller byter direkt”, skrivet Gazzettan, som också levererar potentiella ersättare, ”Pioli, Mandorlini och Guidolin aktuella, men ögon även på Leonardo, Blanc och Marco Silva”. Från övriga Serie A finns bland annat ”Juve: Dybala borta en månad, nu blir Higuaín mer ensam” och ”Roma: fyra mål och andra plats” (4-1 mot Palermo). Trots den fortsatta misären för Palermo, kan Quaison finna en liten tröst i sitt mål och i Gazzettans omdöme. Ett inhopp på 20 minuter satte sådant avtryck att han utsågs till Palermos bäste spelare (sex av tio i betyg). Fast det säger troligen lika mycket om det sicilianska lagets insats. Hiljemark satt kvar på bänken hela matchen. Helander får 5,5 för sin insats i Bolognas match (1-1 mot Sassuolo)

Corriere dello Sport ger De Boer lite mer tid än Gazzettan. ”Sista chansen”, är rubriken, vars överrubrik menar att onsdagens match mot Torino blir avgörande. Interledningens tankar beskrivs med ”Kineserna frågande, men Thohir räddar holländaren”. Tidningen ser tränaralternativen som Pioli, Blanc och Leonardo.

Tuttosport går stenhårt åt Mourinho. Under rubriken ”Conte, två läxor till Mou – en på planen och en utanför”, så skriver tidningen hånfullt om resultat och Mourinhos invändningar, och lägger till att ”kanske har han glömt när han satte ett finger i ögat på Tito Vilanova”. Ouch (i dubbel bemärkelse). Och så kommer tidningens prestigeutmärkelsen till bästa unga spelare, Golden Boy, att delas ut i kväll till…Renato Sanches (Bayern München).

 

SPANIEN

headspanMarca låter sig inte svepas iväg av en efterlängtad trepoängare på hemmaplan i ligan för Real Madrid. (2-1 mot Athletic) ”Ledare med problem”, är ett konstaterande i stora bokstäver. ”Morata räddar Real i 83:e minuten”, är ett konstaterande i lite mindre bokstäver. En annan matchrubrik är för nya ligatvåan, ”Sevilla etablerar sig på Atléticos bekostnad” (1-0).

AS stannar vid Real Madrids segerskytt, ”Det var förstås Morata”, men slår också fast att det var en ”krånglig seger”. AS beskriver sedan det rödvita Madridlagets förlust mer målande än Marca, ”Atlético dränkta på Pizjuán”, Sevillas arena.

Sport skryter med ”exklusiv” intervju med Messi, men stannar på förstasidan vid en bild på Messi som gör en slängkyss och rubriken ”Den är till dig, Andrés”, alltså till skadade Iniesta. Besviket konstaterar tidningen vidare att ”Real Madrid vinner i sista stund”.

Mundo Deportivo nöjer sig med en närmast standardmässig målstatistikhyllning av Messi. ”Dubbel ’skyttekung’”, utropar MD, och pekar på sex mål i Champions League och sju mål i ligan.

 

FRANKRIKE

headfrankL’Equipe summerar Le Classique med att ”OM häller kallt vatten över PSG” (även om det inte är en ordagrann översättning), vilket både syftar på det kraftiga regnet under matchen och resultatet (0-0). Tidningen noterar under en av artikelrubrik, ”De utbytta gillade det inte”, att både Verratti och Di Maria öppet ”visade sin frustration” när de klev av efter 59:e respektive 75:e minuten. Och, jodå, som förutspåddes i går så blev det en plats i Veckans elva för Karl-Johan Johnsson. Det är andra veckan i rad som den svenske Guingampmålvakten är uttagen.

Le Parisien menar att ”Marseille gjorde motstånd”. Som om bara det i sig var överraskande. Inne i tidningen behandlar man PSG:s fortsatta problem med titeln på Sagans klassiker ”Bonjour tristesse”, som nog inte behöver översättas. Tidningen lägger till att ”PSG går inte att känna igen längre, och är nu sex poäng efter Nice”. Även Le Parisien plockar upp missnöjen vid byten, och noterar att en kamera fångade upp hur Verratti efter att han sagt något med handen framför munnen till tränare Emery, efteråt och med handen då borta från munnen, sa ”Vad betyder det, vill han ha sagt att jag var dålig eller?”.

La Provence jublar däremot med ”Paris stoppade”, stort på förstasidan. ”Rudi Garcias OM förhindrade i går kväll fortsättningen på en svit om tio raka förluster på Parc des Princes”, skriver tidningen vidare.

 

TYSKLAND

headtyskBild har på sin nyhetsetta den något udda ”Århundradets domarkärlek” som största rubrik. Det handlar om två välkända domarnamn: Bibi Steinhaus, den första kvinnan som dömde proffsmatcher i herrfotboll, och Howard Webb, profil inom engelsk fotboll, som ska ha funnit varandra. RB Leipzigs är fortsatt obesegrat (3-1 mot Werder Bremen) och på andra plats i Bundesliga nu. Dessutom fick Emil Forsberg höra publiken skandera hans namn på sin födelsedag (klipp nedan).

Kicker har en Bayernprofil i både ord och på bild. Rubriken ”Från underbarn till syndabock”, följs av ”Alabas drömlika karriär börjar vackla”. Tidningen synar också krisen hos jumbon Hamburg med ”Så här kan HSV inte räddas”.


ÖVRIGT

headoEkstra Bladet utser Erik Johansson till matchens lirare i FCK:s seger i går (3-0 mot OB). ”En härlig modern försvarsspelare”, som tidningen uttrycker det, och ger fyra av sex i betyg. Robin Olsen i FCK-målet får tre. Rasmus Jönsson i OB utsågs i fredags av tidningen till sommarens största floppvärvning till Superligan. I dag får han också sämst betyg på planen (tillsammans med lagkamraten Welbeck), en etta.

Algemeen Dagblad påpekar att ”Det står och väger” mellan Feyenoord och Ajax efter det oavgjorda resultatet i toppmötet (1-1). Från övriga matcher sticker en svensk ut i positiv bemärkelse, Sam Larsson. Det blev ett mål, en assist och en utmärkelse som matchens bästa spelare av AD (3-1 mot Heracles). ”Sam Larsson var bäst i Heerenveen. Han gjorde ett mål, träffade stolpen och drog med sig resten av laget”.

Scottish Sun (Skottland) har budskapet ”Jag kommer att förfölja er i åratal” från Celtics Old Firm-hjälte Dembele (1-0 mot Rangers). Mikael Lustig spelade som vanligt från start och får sju av tio i betyg. ”Svensken vill ha ett nytt kontrakt, och kommer säkert att få det med tanke på hans form”, skriver tidningen och avslutar senare med att kalla högerbacken ”Herr Pålitlig”.

 

Publicerad 2016-10-24 kl 07:51

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto