Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så nära var Neymar att bli Zlatans arvtagare

Headlines Blogg

ENGLAND

1

The Times drar på ”Exkusivt: Spelarna förvånade av Mourinhos hands-off-stil”. Det syftar på att Unitedtränaren distanserat sig från spelarna, bland annat genom att lämna över  träningar till sin assisterande tränare Rui Faria och i stället sitta på sitt kontor, något som förbluffat flera spelare. The Times hänvisar till en känna nära en av erfaren spelare i klubben.

The Sun behöver inga källor. Eller citat. Tidningen basunerar ändå ut ”Roo can go”. Det påstås vara Mourinhos besked till Wayne Rooney att om han vill vara säker på en startplats så behöver han byta klubb, även om portugisen inte vill sälja anfallaren, skyndar The Sun att tillägga. Okej. Mer ”exklusivt” från tidningen. ”Mor-gone” – den här gången vill Mourinho sälja, och det gäller Morgan Schneiderlin. ”He’s the Juan” – Man City vill köpa backen Juan Bernat från Bayern München. Och så tycker krönikören Neil Custis till med ”José måste peta Zlatan” (till mötet med Man City). Ställ dig i kön, Neil.

Annons

The Guardian analyserar läget i Mourinhos klubb med ”Uniteds problem tyder på att galáctico-poilcyn inte fungerar”. Den rubriken har på sportettan sällskap av en bild på Zlatan Ibrahimovic.

Daily Mirror har vädjan ”Exklusivt: Starta inte ett krig, José”. Den är från Xavi, men om tidningen verkligen talat med honom behöver det inte betyda. Hur som helst, den forne Barça-profilen berömmer de båda Manchesterlagens tränare, men om Mourinho säger han då också, ”Ibland när saker och ting inte går bra för Mourinho, så vill han ha krig och inte fotboll, som när han var i Real Madrid – jag hoppas det inte blir så i England”.

Daily Mail gör i alla fall tydligt att det är en egen intervju tidningen har med en Man City-profilen De Bruyne. ”Exklusiv intervju: ’Den här världen har inte tålamod, men Pep har sagt till oss att inte tvivla, att tro”, lyder rubriken. På fråga om tre ord som summerar Guardiolas filosofi svarar De Bruyne: ”Bra organisation, hög press, frihet”.

Annons

Daily Telegraph har sin Man United-rubrik i ”José Mourinho utmanar sin spelare att visa att de är ’män och inte pojkar’”. Men tidningens stora fotbollsrubrik är annars ”Watford granskas efter förfalskat bankbrev”. Enligt Telegraph riskerar Londonklubben både böter och poängavdrag.

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”Vem vågar flest kids på Anfield?”

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport fortsätter sin love-in med Milan. Rubriken ”MilanOne” följs av förväntansfulla ”Om de slår Genoa tar de över ligaledningen” och ”Gigio har varit med ett år”. Det är en hänvisning till att en (temporär) ligaledning vid seger i dag, också sammanfaller med årsdagen av Donnarummas debut i a-laget. Tidningen presenterar vidare som vore det en scen, kandidaterna till tränarposten i Inter. ”De Boer på tränarposten mot Torino i morgon, men Inter har inlett rollbesättningen för tränare”. Kandidatlistan har växt sedan gårdagens listning i Gazzettan. Nu är det sju namn: Mandorlini, Pioli, Guidolin, Bielsa, Martino, Blanc och Marco Silva. Att säga att forne Kalmarmålvakten Ertit Berisha gör väsen av sig blir kanske en motsats till ganska stora Gazzettanrubriken ”Berisha har i tysthet tagit nycklarna till Bergamo”, men poängen är att albanen blivit en viktig kugge i Atalanta.

Annons

Corriere dello Sport har varningen ”Juve, se upp för Roma och Napoli”. Det baseras på undersökning av 100 experter, en”en superjury”, som CdS uttrycker det. Underrubrikerna är ”88 procent tror fortfarande att Juve vinner, 72 procent ser Roma och Napoli som främsta utmanare” samt ”46 procent tror att Higuaín blir skyttekung, men Dzeko är strax bakom med 35 procent”.

Tuttosport tolkar in en vädjan från Paris, ”Verratti: Kom igen Juve”. Tidningen menar att den försämrade relationen med Emery (Verratti surade efter att ha blivit utbytt) banar vägen för Juventus att slå till. Sedan finns en rubrik man troligen bara hittar i Italien, en intervju med en mamma till en spelare. ”Torino är Iagos hem, säger mamma”. Det handlar om den inlånade Romaspelaren Iago Falques mamma, som tycker att sonen i Turinklubben funnit ”lycka och stöd, och gärna stannar”. Roma och Torino, inte kan ni nobba en mammas önskan.

Annons

 

SPANIEN

3

Marca menar att Real Madridspelarna ”Sluter leden kring Cristiano”. Det handlar om Ballon d’Or, och om lagkamrater som vill att den portugisiska favoriten till priset också får det. Ytterligare fem spelare från klubben är nominerade.

AS har visserligen ”Benzema inte med på France Footballs 30-bästa-lista” som en rubrik, men ser annars det större perspektivet av Ballon d’Or med ”En guldliga”. Till den finns bilder på samtliga 13 spelare från La Liga som är nominerade till utmärkelsen. Den stora bilden är däremot från gårdagskvällens La Liga-gala. ”Atlético den stora vinnaren”, summerar den tillställningen. För Griezmann blev bäste spelare och supportrarnas nummer ett, Oblak bäste målvakt, Godin bäste back och Simeone bäste tränare. AS noterar på annan plats att Valencia identifierat den person som kastade den plastflaska som fick Barçaspelare att rasa som bowlingkäglor, en 17-årig supporter, medlem i Curva Nord.

Annons

Sport har ett tunnelseende som leder fram till Ballon d’Or-rubriken ”Slutduellen: Den bäste mot favoriten”. Det behöver kanske inte ens skrivas ut vilka spelare de handlar om, men det framgår ändå av den efterföljande texten om ”en sprudlande Messi mot en Cristiano Ronaldo på nedgång”. Sedan förfasar sig tidningen över utelämnade spelare från ni-vet-vilken-klubb. ”Otroligt! Piqué och Busquets inte med på listan”. Det finns mer.

Mundo Deportivo vill inte vara sämre utan ser en ”Gulf” mellan Messi och Cristiano, och pekar på att Barçaspelaren gjort 14 mål mot Real Madrid-spelarens blott fyra. Ja, det avgör ju det.

Läs även Adam Pinthorps blogg, ”Guidetti har satt sig själv i en prekär situation”


FRANKRIKE

4

L’Equipe lanserar ”Den hemliga historien om Neymar”. Enligt tidningen var Paris SG verkligen nära att värva brasilianaren i somras. Neymar sågs av PSG-ledningen som Zlatans arvtagare i klubben, skriver L’Equipe, och skriver vidare om brasilianaren att ”Han hade talangen, karisman, det internationella ryktet, ungdomen (24 år) och en glamourkänsla, som skulle sätta fart på den andra fasen i det qatariska Parisprojektet. Han var, enligt samstämmiga uppgifter, även frestad att skriva på för PSG”. Efter möten med spelaren i São Paolo och på Ibiza, var en överenskommelse nära. PSG var beredd att betala utköpsklausulen på 192 miljoner euro. I slutändan föll jätteövergången på en kombination av skyhöga lönekrav som Neymar Sr satt upp för sin son, PSG:s ovilja att gå med på att betala Neymars skatteskuld (45 milj euro) och rädsla för att råka ut för Financial Fair Play-sanktioner, skriver L’Equipe.

Annons

Le Parisien menar att ”I PSG vinner tvivlen”. På sporten finns tillägget ”Emerys uttagningar och de dåliga prestationerna skapar en viss spänning inom laget”. Dessutom finns en separat artikel om ”Den desperata jakten på Di María”, med förklaringen ”PSG-anfallaren är bara en skugga av sitt forna jag och ingen vet riktigt varför”.

France Football öser på med 25 sidor om sitt pris Ballon d’Or – för den som inte redan fått nog av måndagens utdragna presentation av de 30 nominerade. Texten ”Hemligheterna bakom de 30 på Ballon d’Or-listan” pryder det guldfärgade omslaget. Det är egentligen bara 30 fråga-svar om utmärkelsen. Sedan följer några intervjuer, bland annat med Michael Owen, som har sin lista klar. ”Jag skulle välja Cristiano Ronaldo, Luis Suárez och Messi till prispallen, i just den ordningen. Nära men utanför prispallen har jag Neymar, Lewandowski och Bale”. Jodå, alla anfallare.

Annons

 

ÖVRIGT

5

Bild (Tyskland) skriver om ”Bentaleb till 2021”. För Schalke har inte bara en köpoption på 19 miljoner euro för den inlånade Tottenhamspelaren, som gjorde två mål i helgen. Enligt Bild är tränare Christian Heidel också redan överens med den 21-årige algeriern om ett fyraårskontrakt. Tidningen skriver också om ”Sevilla i ny offensiv för Rudy”, Hoffenheims 26-årige mittfältare.

Ekstra Bladet (Danmark) kan inte hålla sig borta fotbollens bästa snackis, Uniteds portugisiska tränare. ”Var är magin, Mourinho?”, är en fråga fotbollsexperten, tidigare spelaren och Unitedsupportern Morten Bruun ställer sig, och som ockuperar nästan hela sportettan.

Nova (Grekland) intervjuade Marcus Berg efter svenskens mål men bara oavgjort för hans lag Pananthinaikos (1-1 mot Veria). PAO är nu fyra poäng efter Atenrivalen Olympiakos, som man möter 6 november, och Berg var besviken. ”Vi snackar om det, att det här är de viktigaste matcherna, derbyn är en annan typ, de mindre lagen måste vi döda”, säger Berg. I klippet på länken syns också målet.

Annons
Publicerad 2016-10-25 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto