Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jansson: ”Farligt att nicka? Jag kan ändå inte bli dummare”

Headlines Blogg

ENGLAND

1

Daily Telegraph förmedlar kravet ”Stäng ute dem” till bilden av West Hams klubbmärke bakom galler. Förklaringen kommer i ”Parlamentsledamöter begär att West Ham ska spela inför tomma läktare om de misslyckas med att stoppa våldet”. Uppmaningen kommer efter stökigheter mot Chelsea i onsdags, som bara var det senaste fallet av oroligheter på klubbens matcher på Olympiastadion.

The Times konstaterar att ”West Ham vill porta 200 fans” efter bråken. Det är antalet fans klubben själv bekräftade i går att man försöker identifiera. Till intervjun med Leicesters guldtränare Claudio Ranieri är det en kvalificerad gissning att journalisten själv med bestämdhet naglat fast rubriken. ”Jag vet inte hur mycket jag tjänar, min motivation är kärleken till fotboll”, är precis vad The Times egen moralpredikare Matthew Syed vill höra.

Annons

The Sun vet som alla kvällstidningar att våld säljer, och har bild på några West Ham-fans som riskerar avstängning (det räcker med att ha agerat hotfullt). ”200”, följs upp av ”West Ham portar fler fans på en dag än hela Premier League gjorde under ett år!”. Från transfermarkanden slänger tidningen fram ”Exklusivt: LA Galaxy vill ha Rooney” och ”Exklusivt: Barçabossen Luis Enrique planerar chockvärvning av Liverpools Nathaniel Clyne för 20 miljoner pund i januari”.

Daily Mirror gnuggar händerna åt skrämselpropagandan, ”Stoke fruktar att deras fans ska bli utsatta härnäst”, när de gästar West Ham, påpekar tidningen. Fast lite kärlek finns det också utrymme för. ”Till och med Fergie älskar Klopp…och tippar att Liverpool är med i titelrejset”. På det följer citat med den gamle Unitedtränare från gårdagens Kicker, självfallet utan någon som helst källhänvisning.

Annons

Sky Sports hade med Pontus Jansson i en chatt (se nedan), vilken gett rubriken ”Zlatan Ibrahimovic-tackling blev nyckeln till min karriär”. Bakom citat döljer sig en berättelse från när MFF mötte Milan i en försäsongsmatch för fem år sedan. ”I det ögonblicket ändrades allt för mig. Det var en 50/50-tackling mellan oss. Jag gav allt och det gjorde han också. Han föll, och jag stod upp. Då tänkte jag att om jag kan göra så mot Zlatan, då kan jag göra det mot vem som helst. Det var ett viktigt ögonblick i min karriär”, säger Jansson, som nämnt händelsen i intervjuer förut. Han tillägger att ”Jag har alltid gillat Zlatan, för när jag var ung spelade jag anfallare som honom. Jag var lång, bra med bollen och lite galen som honom”. På tal om galen. Från samma intervju får han också en  fråga om möjliga huvudskador av att nicka. Jansson viftar bort den med ett skratt, ”Det bryr jag mig inte om. Jag är redan dum och kan inte bli dummare”.

Annons

 


ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport låter ”Skyttekung i hjärtat” täcka en ansenlig del av förstasidan, och påpekar att det i morgon är ”Higuaín-day”. Det är då som Juves anfallsstjärna ställs mot sin förra klubb Napoli, som han lämnade med dunder och brak i somras. ”För Napolis fans är övergången fortfarande ett öppet sår”, understryker Gazzettan. ”Icardi, frisk luft”, syftar på ett lyft med två mål senast, att han blivit pappa igen (nedan) samt ”hopp om att frusna relationen till Curva Nord smälter”. I Palermos senaste debacle (1-3 mot Udinese) hade en svensk i startelvan, Hiljemark. Varken bu eller bä, tycker GdS, och ger honom 5,5 i spelarbetyg.

Corriere dello Sport gör störst rubrik på att ”Inter väljer Leonardo”. Dels genom att ”De Boer får lämna vid nästa missräkning, brasilianaren är utvald”, och dels genom att ”Han är högt värderad av Moratti, han kan bli tränare nu, men i framtiden är han ämnad för en roll inom Inter – klubben satsar på storvärvning i Simeone”.

Annons

Tuttosport har också med att ”Inter ser bortanför De Boer, Leonardo aktuell”, men nämner även att Laurent Blancs assisterande tränare Jean-Louis Gasset fanns på läktaren under Inter-Torino häromdagen. Blanc har pekats ut som en tränarkandidat. Fast allra störst utrymme får förstås Higuaín. Tuttosport skildrar förhållandet till Napoli mjukast möjligt, med ett hjärta delat i de båda klubbarnas färger, och med påpekande från Gonzalos pappa att ”Jag är säker på att han inte firar om han gör mål”. Tidningen lägger till att anfallaren ”lovat två mål”.


SPANIEN

3

Marca drar (förstås) en lans för Cristiano Ronaldo som Ballon d’Or-vinnare. I dag genom en intervju med Fabio Cannavaro under överrubriken ”Från en Ballon d’Or vinnare till en annan” och huvudrubriken ”Självklart förtjänar Cristiano det”.

AS har intervjuat med en till Alavés utlånad Real Madrid-talangen, ”Jag är ingen ny Casimero, jag är Marcos Llorente”, presenterar han sig på förstasidan. 21-åringen, som enligt låneavtalet inte kan spela när lagen möts i helgen, lägger till att ”Om jag återvänder så vet jag att Zidane kommer att ge mig chansen”. Ett mer pikant och roande citat är ”Min mormor sa ’Det här blonda fanskapet kommer att bli en fotbollsspelare’”. Tidningen har även ”Bartomeu anmäler Tebas till CAS”, det vill säga Barcelona har valt att gå till idrottens skiljedomstol för att få La Liga-presidenten straffad efter ett uttalande som omfattande viss kritik mot Barças spelare efter bråket i Valencia, där en vattenflaska kastade mot dem. ”Tebas uppmuntrar till våld”, menar Bartomeu bland annat.

Annons

Sport släpar fram stora kanonerna. ”I krig”, skriver Sport, och hade dunkat näven i bordet om en tidning kunde göra det. Det är alltså Bartomeu mot Tebas, Barça mot Makten i Madrid.

Mundo Deportivo skriver också i fet stil om ”Barça till attack”. Det finns också fler kommentarer i historien med ”Neymar är offer för en mediakampanj”, ord från lagkompisen Rafinha.

Cadena Cope har intervjuat Neymars pappa, ”Jag ser inget fel i det Neymar gjorde på Mestalla”, säger han.

Faro de Vigo rapporterar att Guidetti är tillbaka i träning efter ”en släng av influensa”. Men lokaltidningen rapporterar också att tränare Berizzo nu har 13-14 spelare som kärngrupp i ligaspelet, varav fyra anfallare; Orellana, Aspas, Sisto och Bongonda. Faro de Vigo menar att Guidetti tillhör den grupp om sex spelare som sedan får rycka in och täcka för kärngruppen. Svensken har 161 minuters speltid och har startat två matcher den här säsongen.

Annons

 


ÖVRIGT

4

Hamburger Morgenpost (Tyskland) har en uppdatering från HSV-tränaren Gisdol som emellertid inte bidrar med mycket nytt. I går morse rapporterade Headlines om Gisdols uttalande om den svenske landslagsmittfältarens ljumskproblem. Någon ljusning tycks inte skönjas sedan dess. ”Han tränar med all säkerhet inte i dag (läs: i går), och det är svårt att ge någon prognos”, säger Gisdol.

L’Equipe (Frankrike) pekar med ”Puel: Allt förändras i PSG, det är synd” på en intervju med Southamptons tränare, som gillade Blancs PSG skarpt. Visserligen tror han det franska storlaget kommer resa sig med en ny stil, men är skeptisk till varför man ändrade på ett framgångskoncept, och ringar snabbt in främsta svårigheten. ”Det största problemet har varit att ersätta Ibra, för systemet snurrade kring honom”. På frågan om Puel hade behållit Zlatan och Blanc svarar han kort: ”Jag hade behållit det sättet att spela fotboll”. På förstasidan nämns också gårdagens stora övergång i fransk fotboll, ”Zubizarreta från Barça till OM”. Det handlar alltså om den gamle stormålvakten, som nuförtiden är sportchef. Det fick också L’Equipe att reagera på att denna betydelsefulla sportchefsvärvning minsann inte möttes av röda mattan, utan att Zubizarreta fick ta en taxi från flygplatsen när han anlände… (klipp ovan)

Annons

Ekstra Bladet (Danmark) har tagit sig ett snack med ”KUHNgen av Malmö”. MFF:s guldtränare hoppas att hans framgång gör att fler danska tränare ges chansen i Sverige. ”Jag tror att det kan föra något med sig. När en tränare når framgång i ett annat land blir det en ögonöppnare, och det blir naturligt att blicka mot Danmark. Det är ju många år sedan det var en dansk tränare i allsvenskan, så jag hoppas det finns klubbar som blir inspirerade”, säger Kuhn till tidningen, som lägger till att både Jakob Michaelsen och David Nielsen nämnts i spekulationerna kring Hammarbys tränarstol.

A Bola (Portugal) har en pytteliten rubrik på förstasidan om att ”Grimaldo och Lindelöf finns med i truppen, men kan sparas”. Benfica möter i kväll Paços de Ferreira, och den svenske mittbacken har en smärre fotledsskada sedan förra helgens spel.

Annons
Publicerad 2016-10-28 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto