Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan missnöjd med träningsmetoder

Headlines Blogg

ENGLAND

england1

The Times fortsätter att syna läget i Manchester United. Dagens stora rubrik är ”Exklusivt: Mourinho begär granskning kring skadorna”. Enligt tidningen är tränaren ”missnöjd med det medicinska teamet och vill att klubben för en översyn vad som ligger bakom de många skadorna”. Bland annat nämns i artikeln att Zlatan Ibrahimovic inte är nöjd med fysträningen. Detta är dock inte relaterat till medicinska teamet, utan att för lite aerobicspass genomförs. Mourinho har föredragit bollspel.

Daily Telegraph tar sig an den stundande VM-kvalmatchen på de brittiska öarna med samma munterhet som en Lars Norén-pjäs. ”Paul Hayward: Därför har Englands och Skottlands rivalmöte blivit en studie i misslyckande”.

Annons

Daily Mirror drar stort på rimmet ”Keane gets mean” (”Keane blir elak”), vilket knappast är någon nyhet i sig. Den här gången är det bråket mellan Irlands landslagsledning och Evertons tränare om James McCarthy, som får Keane att sätta in en Hålandtackling. McCarthy har på klubbtränare Koemans order lämnat återbud på grund av en skada. ”Everton som klubb, jag kan inte minnas senast de vann en titel, men det var länge sedan. Kanske att de borde tuffa till sig lite”, kommenterar Keane sarkastiskt, och lägger till, ”Koemans åsikter rör mig inte, jag kunde inte bry mig mindre”. En rubrik inne i tidningen är ”Exklusivt: Bellerín skriver på sexårskontrakt värt 30 miljoner pund med Arsenal”. Kontraktsförlängningen finns omnämnd i flera tidningar.

The Guardian bjuder på damfotboll och damrugby på en till synes genusorienterad sportetta, med största rubriken i ”Parlamentariker får höra att fotbollsspelare är rädda för att komma ut”, som är en kommentar från NBA-basketens första öppet homosexuella stjärna Amaechi. En annan fotbollsrelaterad rubrik är ”Shelvey riskerar långt straff om han befinns skyldig till rasistiskt uttryck”. Förbundet har beslutat att ställa Newcastlespelaren till svars för en incident i matchen mot Wolves. Minst fem matchers avstängning riskerar Shelvey.

Annons

 

ITALIEN

italien1

La Gazzetta dello Sport har för typ sjuttiofemte dagen i rad Piolis namn på förstasidan. Den här gången med tillägget ”Interista invärtes”, eftersom ”han avslöjar sin passion för klubben”. Pioli har skrivit på för Inter till 2018 och genomför i dag sin första träning. ”I tränarstaben finns också hans son, analytikern”, skriver Gazzettan. Från mercaton finns ”Witsel och Tolisso är förstärkningarna till Juves mittfält”. Redan i går satte andra italienska tidningar fokus på de många Milanspelarna i den landslagstruppen. I dag kör Gazzettan ”Milan och trikoloren” följt av ”Romagnoli och de unga italienarna, ’Vi är inte så pjåkiga…’”.

Annons

Corriere dello Sport ser till mercaton och övertagandet i den rödsvarta Milanoklubben med ”Kinesernas presenter”. Och de som kommer inslagna är enligt tidningen Milan Badelj (Fiorentina) och Riechedly Bazoer (Ajax). I mercatotråden finns också ”Operation Colombia: James-Juve – påtryckning från Cuadrado”. Tidningen menar att ”Juan vill övertyga sin landsman”, nu när det är landslagssamling. Dessutom bereder tidningen plats åt ”Zaza-Napoli: ’Något är på gång’”, vilket är en kommentar från någon West Ham-spelarens närhet, samt ”Roma mellan El Ghazi och Depay”.

Tuttosport slår på stora trumman för en intervju med Ancelotti under rubriken ”Dybala den nye Messi”. Det fortsätter med citatet ”Paulo har allt för att skapa historia. Han och Neymar är Messis och Ronaldos arvtagare”. Liksom CdS skriver Tuttosport om kinesiska ägarens presenter till sina tränare. I det här fallet handlar det om ”Biglia present från Inter till Pioli”.

Annons

Tuttomercatoweb summerar Palermos första säsongskvartal med ”Beroende av Nestorovski – komplicerat för Hiljemark”. Svenskens nämns som säsongens flopp så här långt. ”Det såg lovande ut förra säsongen. Nu har han sugits med i Palermos svåra säsong och har sällan spelat någon avgörande roll, eller ens en positiv sådan”.

 

SPANIEN

spanien1

Marca har notis på förstasidan om ”Kroos sönder” och att Real Madrid-spelaren ”är borta till 2017” på grund av en fraktur på ett metatarsalben i höger fot. Men det är först och främst Cristiano Ronaldo som täcker förstasidan igen. Den här gången till de slagkraftiga orden ”Det största kontraktet i fotbollens historia”. Real Madrid-stjärnan uppges kunna tjäna ”mer än 40 miljoner euro om året”. För inte nog med det nya kontraktet med Real Madrid, så finns nu också ”nästan ett livstidskontrakt med Nike”. Marca lägger till att ”Det amerikanska företaget tror att avkastningen kan överstiga…Michael Jordan!”.

Annons

AS använder också jämförelsen med basketlegendaren i sin rubrik. ”Cristiano är fotbollens Jordan”, skriver tidningen. Fotomontaget ger för övrigt en bild av att Real Madridspelaren nästan växt ikapp de 13 centimeter som skiljer dem i längd. Det finns i överrubriken också en precisering av summan Real Madridspelaren erhåller, ”Skriver kontrakt som garanterar 500 miljoner euro”.

Sport släpper för en stund sin Ballon d’Or-kampanj för Messi, för att fokusera på en annan kelgris, Pique. ”Jag är tillbaka”, lyder budskapet från lagkaptenen, som syns i träning i en bildserie. Målet är att ”ha honom klar inom tio dagar, till matchen mot Málaga”.

Mundo Deportivo menar att det bli en ”Försäljning av Aleix” (hur många gånger tidigare har detta redan påståtts?). Det är enligt MD ”enda möjligheten för att ge utrymme för en ny ytter”.

Annons

Cope plockar upp nyhetsbyrån EFE:s uppgift att ”Spanien tränade utan Costa”. Den formstarke Chelseaanfallaren har känning i en ljumske, men väntas spela VM-kvalmatchen mot Makedonien på lördag. Därefter väntar utvärdering kring medverkan i vänskapsmatchen mot England nästa vecka.

 

TYSKLAND

tyskland1

Bild uppger att krisklubben Hamburg är överens med Bochums Christian Hochstätter som ny sportchef till 2019. Men problem är att lösa ut honom. Bochum kräver enligt tidningen 1,6 miljoner euro. Hochstätter har ett kontrakt med klubben till 2020.

Sport Bild är fylld av rubriker korts och tvärs på förstasidan. ”Aubameyang – så fungerar en målmaskin”, är en. ”RB Leipzig – hemligheterna bakom Bayern-jägarna”, en annan. ”Lahm – tar det slut i sommar?, är den tredje stora som skär över förstasidan. På förstasidan finns också ”Exklusivt: Löw har en avgångsklausul”.

Annons

 

ÖVRIGT

ovrigtextra

L’Equipe (Frankrike) går igenom ”Landslagets business”, vilket bland annat är dess bonusar. Efter en lång uträkning kommer tidningen fram till att en spelare som medverkat i alla matcher (i spel eller på bänken) under perioden från VM 2014 till och med EM 2016, kan som mest ha tjänat 650 000 euro. Det finns annars ett stort svenskfokus i tidningen. Mest kring en spelare som inte ens är med i VM-kvalmatchen. ”Ibra har vaknat, men…”, är rubriken, som syftar på fortsatta tvivel om hans succépotential i Man United. En annan rubrik handlar om en möjlig tronarvinge, ”Isak, kan det vara han?”. L’Equipe skriver att ”Eftersom John Guidetti (24 år) nästan redan ses som en talang som inte levt upp till förväntningarna, så vll hela Sverige drömma om att man i Isak har hittat arvtagaren till Zlatan Ibrahimovic”.

Annons

Ekstra Bladet (Danmark) synar landslagets svaga publiksiffror nuförtiden under ”Åskådarna stannar hemma”. Ett liknande problem som Sverige på sistone. I det pågående VM-kvalet såg 21 795 åskådare matchen mot Armenien (1-0) och 20 582 matchen mot Montenegro (0-1). Till fredagens möte med Kazakhstan är bara 17 250 biljetter sålda. ”Landslaget är ett besvärligt varumärke, för de samlas bara fyra-fem gånger om året. Därför är det uppförsbacke med ett landslag”, menar Reinholdt Schultz, vd på kommunikationsbyrån Manov, och jämför med klubbfotbollen. Utmaningen nu är att skapa förtroende. ”Spelarna måste ta ansvar. Det är de som ska återskapa folkets förtroende. Grovt talat ska de göra sig förtjänta av att publiken kommer tillbaka och stöttar dem i Parken”.

Fanatik (Turkiet) skönjer ännu en klubb i jakten på John Guidetti: Besiktas. Samtidigt som spanska Super Deporte i dag på nytt nämner att Valencia suktar efter svensken (även Málaga har tidigare nämnts av Málaga Hoy), så skriver den turkiska tidningen att Besiktas ringat in Guidetti som en ersättare till kamerunaren Vincent Aboubakar, som ska spela Afrikanska mästerskapen i januari-februari.

Annons

Varden (Norge) uppger att ”Zekhnini är på väg till Everton”. Det handlar om Odds norska U21-landslagsspelare. Odd medger att 18-åringen fått klubbens tillåtelse att träffa en annan klubb, men vill inte säga vilken.

Algemeen Dagblad (Holland) slår som ofta till med en elegant förstasida. Den här gången med Hollands lejon och Belgiens djävul i strid. ”Vänskapligt? Inte för någon”. Tidningen slänger också in citat som ”Vänskapsmatcher mot Holland existerar inte. Segrar räknas”, av belgiske förbundskaptenen Roberto Martinez.

Publicerad 2016-11-09 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto