Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Durmaz: ”Trodde inte vi skulle ha sju poäng”

Headlines Blogg

ENGLAND

1

Daily Mirror kan tyckas ha gått språkligt vilse med ”Och aye the Roo”, men det är en version av det skotska ordspråket ”Och aye the noo” (ung ”Jajamensan, alldeles nyss”). Vad tidningen vill ha sagt är att Rooney väntas få chansen i VM-kvalmatchen mot Skottland på grund av Harry Kanes skadeproblem. En annan rubrik är ”Exklusivt: Skärp er, allihopa! Mourinho ger HELA truppen en varning”. Utspelet kommer efter de kontroversiella uttalandena om Smalling och Shaw.

The Sun ger annars ännu en röst åt kritiken mot Mourinhos tidigare kommentarer om de två Unitedspelarna. ”José har svikit sina stjärnor”. Det är vad spelarfackets bas Gordon Taylor menar. Mourinho är nog mer nöjd med en annan rubrik. ”Exklusivt: Förbannad José får tyst på mullvad”. Unitedtränaren ska ha lyckats stoppa den som tidigare läckt laguppställning på förhand. Om det innebär att han fått fast någon eller att personen bara blivit skrämd och slutat, framgår inte. The Sun har även en intervju med Alex Ferguson. En av rubrikerna är ”Sir Alex Ferguson säger att han bara använde ’hårtorken’ sex gånger på sina 27 år i Man United”.

Annons

The Times har inne i tidningen ”Exklusivt: Snittpriset för en PL-biljett bara 31 pund”. Det är 330 kronor, ”bara”. Siffrorna kommer från PL, och är bland annat ett utslag av att pristak satts på bortalagets biljetter. Tidningen lyfter också ”Griezmann lockas av spel med Pogba” i Man United. Det baseras på den franske landslagsstjärnans uttalande i går ”Jag frågar alltid Pogba om United”, sa han då. ”United är en väldigt stor klubb. Jag frågar Pogba om en del spelare – om hur bra de är, och om Mourinho, hur bra han är”.

Sky Sports uppger att ”Förre engelske förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson är inte färdig med tränaryrket”. Den 68-årige svensken uppges ”angelägen om att fortsätta och jobbet i Shanghai SIPG kommer inte att bli hans sista”. I kinesiska medier har ”Svennis” kopplats ihop med Beijing Guoan. Det är också klubben som i går uppgav att man i somras försökte värva Svennis-favoriten Wayne Rooney.

Annons

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport levererar ”Mercato-galaxen”, fulländad med planeter i form av spelare, och i färg med klubbar de är aktuella för. Som Witsel, Tolisso och De Sciglio i gult för Juventus, och Lichtsteiner i grått för Barcelona. Tidningen lovar en ”het vinter” när januarifönstret öppnar. Tidningens näst största rubrik tillägnas det amerikanska presidentvalet. ”Trumps knytnäve” behandlar inte bara chocksegern, utan också hans idrottsintresse. Inne i Gazzettan är det Trump som får en knytnäve. ”Fotboll, boxning, cykel: vilken flopp”, lyder rubriken, som sedan följs av ”Trumps sportintresse: passion och misslyckande. Spelade baseball och fotboll, var wrestlingpromotor. Lanserade en cykeltävling”. (mer Tour de Trump-läsning nedan)

Corriere dello Sport synar inte Trumps smärtsamma sportminnen men Serie A-klubbarnas smärtsamma skadelistor. ”De går alla sönder”, menar tidningen, och rapporterar ”193 skador i Serie A”. Enligt CdS är det ”rekordmånga skador” och Juve är i täten med sammanlagt 17, därefter Inter, Atalanta och Roma med 16. ”Totalt har skador förhindrat medverkan i 684 matcher. 55 procent av stoppen på grund av muskelskador”. Bland smårubrikerna märks bland annat ”Roma till Spalletti: Redo för kontraktsförlängning”.

Annons

Tuttosport utser Juventus till ”Samlarna”. För klubben är på ”rekordjakt: titlar, poäng och mål”. I ingressen kan man också läsa att ”Ingen klubb i de fyra största ligorna i Europa har någonsin vunnit sex mästerskap i rad”. Med fyra-stora-ligorna i stället för gängse fem-stora-ligorna, undviker Tuttosport att behöva nämna Lyon som vann sju år i rad i Frankrike.

 

SPANIEN

3

Marca går på ”Real Madrids utmaning”. Och det är sex matcher till utan förlust. Då hamnar man ”i paritet med Beenhakkers historiska svit på 34 matcher utan förlust”. Närmast väntar derbyt mot Atlético, och bland kommande sex motståndare finns även Barcelona och Dortmund.

Annons

AS tycker att Bales pris som Wales bästa spelare (surprise, surprise) är värt att fira med fet citatrubrik, ”Det har varit ett fantastiskt år”. En uppgift inför vinterfönstret finns med: ”PSG vill ha Carrasco i januari”. Rubriken följs av textraden ”Emerys klubb är beredd att betala utköpsklausulen på 100 miljoner euro”.

Sport har ögonen på andra sidan Atlanten. ”Nummer 10-klassikern” kallar tidningen mötet mellan Barça-stjärnorna Neymar och Messi, det vill säga Brasilien-Argentina. Matchen spelas natten till i morgon. På förstasidan finns också ”Barça-larm: Umtiti skadad med Frankrike”. Backen kommer under torsdagen att genomgå undersökningar hos Barcelona, men enligt Sport är det ”nästan säkert att han missar matchen mot Málaga”, den 19 november.

Mundo Deportivo låter en intervju med Neymars pappa ta över förstasidan. Citatrubriken: ”Neymar älskar Messi och Suárez”. Förstås. ”Neymar har alltid velat stanna i Barcelona. Om någon annan klubb vill ha honom så kommer det att kosta dem 430 miljoner euro”, påpekar Neymar Santos Sr vidare.

Annons

Super Deporte har tidigare hållit fram Guidetti som ett mål för Valencias anfallsjakt. I dag skriver tidningen att klubben är ”På jakt i Italien”. Två spelare ringas in, en anfallare och en mittfältare: Lapadula (Milan) respektive Veloso (Genoa).

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe tar med ”Pogba, under inflytande” ett större grepp på den franske storstjärnan. Mittfältaren är ”omgiven av en kärna nära rådgivare”, skriver tidningen på förstasidan, och avslutar med summeringen ”Mellan sport, business, familj och vänskap”. Tidningen har också en intervju med Jimmy Durmaz, till vardags i Toulouse. Citatrubriken ”Alla trodde på det värsta för oss”, syftar på Durmaz skildring av landslaget efter Zlatans avsked. Durmaz säger sig inte ha varit orolig, men påpekar: ”Jag ska vara ärlig, jag trodde inte vi skulle ha sju poäng efter tre matcher. Och inte bara jag, förresten. Alla trodde på det värsta för oss utan Zlatan, och sa att vi inte skulle vinna en match”. Durmaz prisar vidare Zlatan som förebild inte bara i ungdomen, men också i den kollektiva svenska fotbollsmodellen. Han drar paralleller till Frankrike. ”Ta det franska landslaget. Det har fantastiska individualister, men också ett superkollektiv. Om man tänker tillbaka på problemen det hade för sex år sedan, så hade det kanske ännu bättre spelare men ingen känsla för kollektivet. Det behövs en mix. Zlatan inkarnerade det där. Han hade en känsla på djupet för kollektivet. För min del är det lite samma sak: jag är bra en mot en, men också i kollektivet, det är därför jag är med i landslaget. Jag kan ge dig tio exempel på spelare som är bättre med bollen än jag, men som inte är med i landslaget för de har inte samma kollektivmentalitet”. Att Toulouse erbjudit artisten Beyoncé en säsongsbiljett, går inte tidningen förbi (se tweet ovan). Beyoncé lovade att lämna USA om Trump vann.

Annons

Le Parisien intervjuar en av de ”sina” inför VM-kvalmatchen, PSG-profilen Adrien Rabiot. Citatrubriken blir ”De med karaktär går långt”. Tidningen frågar också om hans små duster med Zlatan. ”Vi drabbade samman lite grann på träningen en två-tre gånger efter några tuffa tacklingar. Men det hettade verkligen till i USA i samband med en försäsongsmatch mot Chelsea. Han beskyllde mig för en sak som verkligen inte var mitt fel. Och jag, jag fixar inte orättvisa… Så jag reagerade och förolämpade honom. Det var inte så smart från min sida. Men det hela slutade med att vi förklarade oss, och situationen löste sig”.  Le Parisien tar också notis om Ben Arfa, Maxwell och de många andra som deltog i PSG:s variant på trendande mannequin challenge.

 

TYSKLAND

5

Bild frågar sig ”Slutar Lahm för Sammers jobb?”, det vill säga blir sportchef i Bayern München till sommaren.

Kicker har också Lahm på förstasidan, fast av helt annan anledning. ”Lahms arvtagare i landslaget äntligen funnen: Kimmich”. Men tidningens största rubrik ägnas åt att försöka ringa in ”Ligans bästa värvare”. Tre namn presenteras på förstasidan: Rosen (Hoffenheim), Schmadtke (Köln) och Ragnick (RB Leipzig). De tar i tur och ordning plats ett till tre i rankingen, där HSV inte oväntat är sist. Vidare skriver Kicker om Thomas Müllers ”Målkris”, som härleds till en ”mental blockering”.

ÖVRIGT

6

Irish Independet (Irland) har en gammal Man United-profil som krönikör, John Giles. Och han skräder inte orden om Mourinho. ”José Mourinho har begått en dödssynd i United – samma som kostade honom jobbet i Chelsea”, lyder rubriken. Vad som upprör Giles med Mourinho är att ”När han har två väldigt dyra men underpresterande stjärnvärvningar i Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic, så väljer han att ge sig på grabbar han själv inte värvade, och det var billigt gjort”. Sen drar Giles parallellen till Londonklubben. ”Vid den här tidpunkten förra året gjorde Mourinho det samma i Chelsea. Han valde ut John Terry, sedan Cesc Fàbregas och slutligen Eden Hazard för en del bittra, bittra påhopp, och förlorade därefter, oundvikligen, omklädningsrummet”.

Annons

De Telegraaf (Holland) tar upp att ”Guidetti är arg på fega Ajax-fans”. Det är uttalandena han gav som svar på frågor från svenska medier om en vidrig tweet – men alltså bara just det, en tweet från en okänd användare. Noterbart: De Telegraaf hävdar också i artikeln att Guidetti inte bara gav tre fingrar (för sitt Feyenoord-hattrick mot Amsterdamklubben) åt Ajaxfansen, utan också visade dem långfingret, när han värmde upp på Amsterdam ArenA. Algemeen Dagblad (Holland) beskriver Hollands landskamp i går (1-1 mot Belgien) som ”Smärtsam”, i stora bokstäver. Inte så mycket för resultatet som för att Vincent Janssen, Stin Schaars och Jeremain Lens alla fick utgå skadade. Holland, som spelar i Sveriges VM-kvalgrupp, möter på söndag Luxemburg.

ESPN (USA) har rankat spelarrykten till MLS, och ger uppgiften om Zlatan till LA Galaxy hyfsat hög trovärdighet. 40 procents chans är tipset, med motiveringen att ”tajmingen kan vara rätt den här gången”. Tre skäl levereras: att Zlatans kontrakt med United går ut (andra året är option), att Galaxy kommer att ha plats för en ”designated player” och att ”Ibrahimovic vill vara i underhållningsindustrin när han slutar, och att då befinna sig inte alltför långt ifrån Hollywood, kan vara mycket tilltalande för honom”.

Annons

Ekstra Bladet (Danmark) uppger att Silkeborgs tränare Peter Sörensen åtalas för två fall av misshandel av sin förra hustru och även parets tvååriga dotter. Den stora rubriken på förstasidan är ”Ex-hustrun gömmer sig i fruktan”. Tidningen har också en intervju med Sörensen. Citatrubriken på förstasidan: ”Vi levde i ett stormigt förhållande”, och inne i tidningen ”Jag har gjort fel, och jag ångrar saker jag gjort och sagt”. Sörensen får tills vidare stanna på sin tränarpost, meddelar Silkeborg

Publicerad 2016-11-10 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto