Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Ge Ibra en melon och han förvandlar den till en boll”

Headlines Blogg

cxlq0nbxcaabr_aENGLAND

The Times låter som de flesta engelska tidningar denna måndag Hamiltons F1-seger i det brasilianska regnet dominera sportettan. Men som många tidningar har Times också med ”Bestäm er, säger Southgate till förbundet”, det vill säga fotbollens förbundskaptens uppmaning om ett snart beslut kring en fortsättning för honom. Men att det verkligen blir en fortsättning tycks enighet råda i pressen.

Daily Mirror låter förutom Southgates skynda-på-budskap, även en annan landslagsrubrik ta plats, ”Vardy väntas spela mot Spanien efter Kanes bakslag”. Vänskapslandskampen spelas i morgon. En Silly Season-uppgift får en framträdande plats. ”Exklusivt: Koeman jagar Morgan och Memphis”, alltså Schneiderlin och Depay, båda Man United-spelare som är ute i kylan.

Annons

The Guardian bjuder på en intervju med Manchester Uniteds Ander Herrera (återfinns även i Daily Mail). Rubriken är ”Spanien har världens överlägset bästa mittfält”. Men spanjoren kommenterar också United, och om Zlatan säger han att ”Han är…intressant. Han är en superstjärna, men skämtar dagarna i ända, gillar att driva med folk, och accepterar att andra driver med honom”, säger mittfältaren och fortsätter, ”Han är 35 år, men kolla på honom, han är som en 28-åring. Han sköter om sig själv; äter bra, stretchar, gör sitt återhämtningsarbete som man ska. Det finns inga mirakel. Om man vid 35-års ålder är så smidig och så bra, så är det för att man är professionell. Ge Ibra en melon och han förvandlar den till en boll”.

The Sun ger mest trycksvärta till ”Exklusivt: Knock för Kanes nya avtal”. Anfallaren och Tottenham uppges ha frusit kontraktsdiskussionerna, sedan parterna inte lyckats komma överens om lönevillkoren. Londonlagets erbjudande gör inte 23-åringen till en av de bäst betalda i klubben, skriver The Sun, som också drar parallellen mellan Kanes nuvarande lön på 60 000 pund i veckan med Moussa Sissokos 95 000 pund/vecka. Manchester United och Chelsea gnuggar försiktigt händer, i hopp om att Kane ska söka sig någon annanstans.

Annons

 

ITALIENcxln3nvwqaaegna

La Gazzetta dello Sport fokuserar på ”Belottis gäng”, ett försök att ringa in de 20 största talangerna i italiensk fotboll, och även placerat ut talanger kring en framtida uppställning. Om just Belotti påpekar tidningen att ”Ingen italiensk anfallare har gjort fler mål är Torinospetsen under 2016: landslaget har sin center”. Ett annat fokus är stundande Derby della Madonnina. ”Derby tänder”, följt av ”Transfermarknaden i lågor”, ”Milan-Inter börjar med Badelj” och ”Ännu ett försök av de rödsvarta: erbjuder nio miljoner euro för att stoppa de svartblåa”.

Corriere dello Sport reser ögonbryn med ”Inter kallar på Mou”. Men det är inte så att ägarna tröttnat på Pioli redan efter en vecka, utan klubben har ”portugisens kasserade Unitedspelare i blickfånget”. På det skriver CsS att ”Pioli väntar förstärkningar, en direktlinje med The Special One öppnad, Darmian, Smalling och Blind är målen, även Depay av intresse”. Mer meracto följer. ”Juves skräll – efter Schalkes Goretzka” och ”Berredd att erbjuda 15 miljoner euro”. En till: ”Napoli flyger till Benítez för Mitrovics skull” och ”De gillar Newcastles serb”.

Annons

Tuttosport använder den utnötta ordleken med Juvetränarens namn (”Allegri” betyder också ”glada”) till rubriken ”Var glada, juventini”. Tidningen har intervjuat just Juvetränaren, som tycks svara på visst knorrande som hörts från läktarhåll när det inte stämt den här säsongen. ”Fans, låt mig säga er: njut av vår satsning. Vi jagar sjätte raka scudetton, det är historiskt”. Det följs på förstasidan av ett annat citat, ”Vi är Juve och ska inte kopiera någon annan, inte ens Barcelona eller Bayern. Taktik? Mästerskapet viktigare…”. Även Tuttosport uppmärksammar landets nya anfallsgunstling, med ”Belotti, gör mål som Riva”, den legendariske anfallaren. Förklaringen kommer i ”Torinos anfallare har tre mål på fyra matcher, som Riva och Baggio”. Calma, calma.

Tuttomercatoweb lanserar nya uppgifter kring ett svenskt namn som ständigt omgärdas med rykten, ”Exklusivt: Inter slår till, Lindelöf i juni, affär har gått framåt, Napoli kvarlämnad”. Den fragmentariska rubrik syftar på att (kontroversiella superagenten) Kia Joorabchian, som påstås fungerar som en rådgivare åt Inters ägare (Sunning), håller på att sy ihop en affär. Samtal har intensifierats de senaste dagarna, och enligt Tuttomercatoweb är nu ett avtal nära, där den svenske landslagsbacken byter Benfica mot Inter i sommar för en summa som kan nå 35 miljoner euro. Napoli har också varit med i bilden, och även haft ett möte i Genua, men ville inte sträcka sig längre än till 20 miljoner euro. Tuttomercatoweb avslutar med att poängtera att ”Inter är nu mycket nära att göra klart med Lindelöf till sommaren”. Bara den senaste veckan har också Juventus, Milan och Paris SG nämnts som intresserade.

Annons

 

cxlvv1gxuaaawoeSPANIEN

Marca lär sätta katalanskt blod i svallning med ett ifrågasättande om Messi framtid. Rubriken ”Messi funderar” följs av uppgiften ”I juli sa han nej till en kontraktsförlängning”. Förklaringen kommer i ”Skattemålet är nyckeln till hans inställning”, ”Han vill fullfölja avtalet till 2018 och sedan se hur han ska göra” och ”Barça hoppas att han tänker om, som med argentinska landslaget”. Annars är det förstås Madridderbyt som är i fokus. ”Fem dagar kvar!”, och sedan ”Zidane andas ut: Modric säger sig redo för spel på Calderón”. En rubrik finns också om motståndaren, ”Atléticos tvivel: Griezmann behandlas redan i Madrid”. Anfallsstjärnan, som lämnat det franska landslaget, har en mindre fotskada.

AS har goda skadenyheter för Real Madrid i stora rubriken ”Sergio Ramos tillbaka till derbyt”, och preciseringen ”Han har återhämtat sig från knäskadan som han ådrog sig den 9 oktober”. Tidningen vill gärna också ge Atléticofansen ett positivt besked. ”Griezmann, skadad men spelar på lördag”, menar tidningen.

Annons

Sport har en fundersam Barça-tränare på förstasida till rubriken ”Dilemmat Luis Enrique”. Kontraktet går ut till sommaren, men Luis Enrique vill fortsatt avvakta kontraktsdiskussioner och har inte heller några planer på att skriva på något långtidskontrakt. I stället får diskussionerna om ett ettårskontrakt vänta till säsongsslutet. Barça uppges dock övertygade om en fortsättning med Luis Enrique .

Mundo Deportivo skildrar Portugals seger (4-1 mot Lettland) med snävt Barcelonaperspektiv, ”Cancelo glänser”. Valenciabacken uppges intressera och Barças sportchef Robert Fernandez var på plats i Faro.

 

FRANKRIKEune_14112016_v65

L’Equipe bjuder på Formel, tennis, rugby…och inte en enda rad om fotboll på förstasidan. Men inne i tidningen gör L’Equipe ett större nedslag bland de många nya, unga offensiva franska talangerna efter Martial och Comans genombrott. De fyra som får störst utrymme är Ousmande Dembélé (Dortmund), Thomas Lémar (Monaco), Kylian Mbappé (Monaco) och Moussa Dembélé (Celtic).

Annons

Journal de Dimanche lanserade i går ”En dräktsponsor från Kina för det franska landslaget?”. I alla fall är det en av sju som hittills slängt sitt namn i hatten för att 2018-2026, som det franska förbundet nu uppmanat till budgivning om. Adidas och nuvarande dräktsponsorn Nike är dock favoriter, enligt JDD. Även Under Armour, New Balance, Le Coq Sportif samt Kipsta (Decathlon) finns bland intressenter.
 

19462_i9hacpado5j3s1r8sy4_05_ouepjTYSKLAND

Bild kommer med påståendet ”För Gladbachs Dahoud erbjuder Dortmund erbjuder 15 miljoner euro plus Sahin”. Liverpool och Juventus uppges beredda att betala 30 miljoner euro. Dahoud har en klausul som gör att han kan säljas för bara tio miljoner euro nästa sommar. Bild upplyser om ännu ett bakslag för HSV. Klubben har gått bet i jakten på Bochums sportchef Christian Hochstätter. ”Klubbarna kunde inte komma överens (om kompensationen, reds anm). Därför tog jag beslutet att stanna i Bochum”, säger Hochstätter till Bild.

Annons

Kicker ställer ”Hummels mot Hummels”, och ”Vad han ger Bayern München, och hur han fattas Dortmund”. FC Bayern reser till Dortmund för match på lördag. Det är Dortmundspår lite här och var i veckans första nummer. Kicker har också en intervju med Ciro Immobile, en gång i Dortmund, under citatrubriken ”Buffon är fortfarande bättre än Neuer”. En annan rubrik är ”Bra blir bättre”, en analys av förre Dortmundtränare Jürgen Klopps ledarskap, och hur han gör succé i Liverpool genom att även där utveckla spelarna.

 

 

 

ÖVRIGTwdiag

Dagbladet (Norge) kommer med uppgiften ”Förbundet i hemligt möte för Tjeckienmatchen – Högmos ersättare är utpekad”. Mötet var i Köpenhamn med FCK-tränaren Ståle Solbakken, och tidningen lägger till att ”det är ingen tvekan om vem som är förbundets förstaval”. VG kontrar med ”Solbakken om mötet med Semb: Inget prat om jobbet som förbundskapten”. FCK:s tränare säger, ”Hemligt möte? Då hade jag knappast tagit med mig Semb på en restaurang mitt i Köpenhamn”. På frågan om vad de snackade om svarar Solbakken, ”Helt ärligt, vi pratade om tre saker: gamla tider, matchen mot Leicester och Julian Kristoffersen, vår norska spelare i FCK. Det var inget snack om jobbet som förbundskapten. Och det är sanningen”, säger Solbakken.

Annons

Anadolou Agency (Bosnien och Hercegovina) kommer med rapporter från VM-kvalmatchen i Aten (1-1 mot Grekland) som framkallat vrede i bosnisk press. En reporter rapporter om tjetniska symboler bland en del grekiska fans på en läktare, men framför allt finns bilder på en banderoll med nedlåtande kommentarer om Srebrenicamassakern. Grekiska fotbollsförbundet har med all sannolikhet böter att vänta.

De Telegraaf slår till med ett omnämnande om Depay som tillhör ovanligheterna, ”Memphis blev Hollands hjälte”. Unitedspelaren satte två mål när Sverige förmodade rival om andraplatsen i gruppen vann (3-1 mot Luxemburg).

A Bola (Portugal) konstaterar stolt att ”Legenden fortsätter”, sedan Cristiano Ronaldo med sina två mål för Portugal i går (4-1 mot Lettland). ”Han är nu 16 mål från att nå Puskas rekord som bästa landslagsmålskytt i Europa”.

Annons

La Dernière Heure (Belgien) jublar med smeknamnet på landslaget ”Djävlar, vilken fest”. Storsegern (8-1 mot Estland) blev ”en perfekt uppvisning för att sätta en vacker slutpunkt på året”.

Publicerad 2016-11-14 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto