Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cristiano: Griezmann sa till mig ”jag hatar dig!”

Headlines Blogg

ENGLAND

englandDaily Mirror uppger att ”Stevie har ögonen på tränarroll i Liverpool”. Det handlar om Gerrard, och det handlar om att han tackat nej till MK Dons, och nu håller dörren öppen för sin gamla klubb. Även ett deltidsjobb med det engelska landslaget uppges aktuellt.

The Sun har ett helt annat Liverpoolspår. Med Trogen kund” menar tidningen att det är dags för klubben att shoppa hos Southampton igen. Klopp uppges ute efter Virgil Van Dijk och Sam McQueen i vinterfönstret, och summan anges till 40 miljoner pund.

The Times låter ”Southgate kommer att bestämma festande stjärnornas öde” vara sportens dominerande rubrik. Rooney, Lallana, Henderson och andra landslagskamrater som rumlade runt på sin lediga dag i samband med senaste landslagssamlingen, kan få reprimander av Southgate. Om och i så fall när han blir bekräftad som engelsk förbundskapten.

Annons

Daily Telegraph har inga tveksamheter, ”Southgate kommer efter tre timmar lång intervju att bli bekräftad som engelsk förbundskapten med sex miljoner pund i lön”. Det officiella beskedet väntas i slutet av nästa vecka. En annan rubrik är ”Henrich Mchitarjan klarar inte av pressen, avslöjar Mourinho”. Unitedtränaren säger att han lämnade armeniern utanför truppen mot Arsenal av den orsaken. ”Han behöver mindre press och bättre förhållanden för att kunna uttrycka sina kvaliteter”, menar Mourinho.

 

ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport har med ”Sir Conte och damen” en intervju med Chelseas succétränare men med blicken riktad tillbaka mot Italien och mot Juventus. ”När man har den åttonde högsta lönelistan i världen måste man se bortanför Serie A”, säger Conte, med Juve och Champions League i tankarna. Om sitt nuvarande lag säger Conte att ”Mitt Chelsea leder för närvarande ligan, men det blir inte enkelt, vi spelar i den mest utmanande upplagan av ligan någonsin”, och pekar på att sex klubbar kan vinna titeln (förutom Chelsea så Arsenal, Liverpool, Man City, Man United och Tottenham). För att återknyta till Juventus finns kvällens Champions League-fotboll i rubrik bredvid: ”Allegri i Sevilla utan Higuaín. Mandzukic och Cuadrado redo”.

Annons

Corriere dello Sport bär på uppmaningen ”Juve, avsluta kontot”, vilket syftar på att en vinst i kväll säkrar avancemang.

Tuttosport ser kvällens match som ”Juve, en kraftmätning”. Tidningen skickar också ut varningen ”För ett år sedan kostade en förlust förstaplatsen”.

 

SPANIEN

marcaMarca har bild på en synnerligen ung Cristiano Ronaldo i Sportingtröja, och rubriken ”Tillbaka fullvuxen”. Det är Sporting-Real Madrid i kväll, och det är dags för CR7 att ”återvända till ’sitt’ Lissabon när han står på toppen av sin karriär”. Samtidigt varnar tidningen för att ta för lätt på matchen. ”En förlust skulle försvåra vägen i Champions League”.

AS ser ”Cristiano mot sitt förflutna”, och poängterar ”för Real Madrid räcker en poäng, Sporting måste vinna”. Angående anfallslinjen lägger tidningen till ”Zidane: BBC används inte för att de måste utan för att de är de tre bästa”.

Annons

Sport har en helt annan trio i tankarna. ”Tridente till räddning” är Messi, Suárez och Neymar som återförenas mot Celtic. ”Med MSN i startelvan har Barça vunnit 79 procent av sina matcher”, försäkrar Sport sina läsare.

Mundo Deportivo orkar inte med några procentuella uträkningar utan nöjer sig med rubriken ”Fenomen”. Och slänger in Justin Bieber på köpet. Den amerikanske artisten fick vara med och lattja med laget. MD har även rubriken ”Exklusivt: Robert har ögonen på De Sciglio” på förstasidan. Barças sportchef uppges intresserad av Milans ytterback till sommaren.

Faro de Vigo har blicken riktad mot Europa League i stället, och menar att Celtas tränare ”Berizzo satsar på Apas och Guidetti” i anfallet mot Standard Liège på torsdag. Den slutsatsen drar tidningen efter måndagens träning.

 

Annons

FRANKRIKE

L’Equipe använde ”Låtsasbröder” som beskrivning på Lyonstjärnorna Fekir och Lacazette, som inte uppges vara bästa vänner utanför planen, men som behöver vara det på dfrankrikeensamma i kväll mot Dinamo Zagreb. Tidningen sniffar också upp potentiella kontraktsproblem i PSG. ”Förlängningar som drar ut på tiden”, är rubriken till en artikel vars ingress är ”Thiago Silva, Cavani och Marquinhos är prioritet, men PSG har ännu inte förlängt kontrakten”. Spelarna uppges dock intresserade, så bollen är hos Al-Khelaïfi & Co.

France Football drar till sig ögonen med ”Cristiano Ronaldo: Griezmann sa till mig ’Jag hatar dig!’”. Tidningen bjuder på en lång intervju med portugisen, med fokus på EM-finalen i somras. Det är i kölvattnet på den som rubriken är hämtad. ”Det är lustigt, för kort efter finalen så stötte jag på honom på en restaurang under semester i Miami. Han var där med sin flickvän, och han kom bort till mitt bord och sa med hemlighetsfullt leende, ’Cristiano, jag hatar dig!’”. De bådas vägar korsades också i CL-finalen, och lär även korsas en del i Madrid. De bor i samma hood. Angående just finalen, instämmer Cristiano Ronaldo i antagandet att fransmännen var lite övermodiga. ”Man har rätt att le under uppvärmningen. Men i det här fallet var det inte bara en spelare, jag såg många. Deras kroppsspråk förmedlade också en slags självsäkerhet… Jag fick det intrycket, och som lagkapten, använde jag mig av det för att motivera mina medspelare”. På annan plats i tidningen finns rubriken ”Trapp tillbaka till Tyskland?”. Enligt France Football är Dortmund intresserade av att värva PSG-målvakten till sommaren. Trapp har efter Sirigus flytt bänkats av Areola i stället.

Annons

 

TYSKLAND

Bild har på sin nyhetsetta med att ”Amerikanernas sparkar Klinsmann”. Beskedet kom efter en svag start på VM-kvalet, och tysken väntas ersättas av Bruce Arena.

Hamburger Morgenpost tar död på ryktena om en HSV-värvning av Kyriakos Papadopoulos. Bayer Leverkusbacken är för närvarande utlånad till RB Leipzig, men får mest nöta bänk där, och är enligt Bild nu aktuell för HSV. ”Det är första gången jag hör talas om det”, säger hans agent Paul Kotsoulakis till Hamburger Morgenpost, ”Om det hade funnits kontakt hade jag känt till det, så det är nonsens”.

 

ÖVRIGT

ovrigtRTE (Irland) släpper fram den notoriskt grinige Eamon Dunphy till mikrofonen, och den gamle irländske landslagsspelaren har som vanligt inga vänliga ord till övers för Man Uniteds reslige svensk. ”Enligt min mening har Ibrahimovic inte mer kvar i sig. Mot de svagare lagen de mötte i början gjorde han sex mål på sju matcher, tror jag, och de var viktiga mål också. Men han har passerat bäst-före-datum med råge. Han är 35+ nu, han orkar inte med det längre. Hans passningsspel, hans målskytte, hans spel i allmänhet, det har varit mycket, mycket dåligt”.

Annons

A Bola (Portugal) hälsar Cristiano Ronaldo ”Välkommen hem” inför kvällens Sporting-Real Madrid. Som en gigant träder han fram ur spelartunneln i det lite märkliga fotomontaget.

Publicerad 2016-11-22 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto