Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så förklaras nu Piqués protest och Barças bojkott

Headlines Blogg

ENGLAND

timesDaily Telegraph sätter färg på gårdagens bleka Fifa-gala med bild på brett leende spelare på scenen, de flesta från Real Madrid, och rubriken ”Har något sett till Messi?”. Uppföljningen är ”Barcelona nobbar Fifa-ceremonin, där Cristiano Ronaldo utsågs till världens bästa spelare”.

Daily Mirror har i stället att Barcelona blir nobbade. Av Liverpool. Bakom ”Nou chance” döljer sig beskedet att ”Klopp säger till Barça var de kan dra med sina 60 miljoner pund för Coutinho…men är orolig för att de kommer att försöka med den brasilianske stjärnan igen”. Lite galaglamour finns det ändå plats för. Rimmet ”Dilly-ding, dilly-dong, Ranieri’s claimed a Fifa gong” uppmärksammar Leicester tränare fick priset som världens bästa tränare.

Annons

The Sun dilly-dingar och dilly-dongar också på sportettan, men huvudrubriken går till någon som inte har mycket till övers för Ranieri: Mourinho. ”Josés 60 miljonerpundsräd i Spurs” aviserar ett stundande bud från Man United på Kyle Walker och Danny Rose. Rivalen Man City går i liknande tankar.

The Times har mer Silly Season. ”Exklusivt: Antonio toppar Contes önskelista”. Chelseatränaren är inte ute efter sig själv utan West Hams Michael Antonio. Enligt Times är förutom Antonio även en annan ytterback hett önskad av Conte, Kölns Jonas Hector.

Daily Star har mer om Chelsea. Enligt tidningen har Chelsea nu gjort klart med ett lån av Fernando Llorente resten av säsongen. Affären underlättas av att Swansea samtidigt gjort klart med ett lån av Chelseaspelaren Batshuayis bror, Aaron Leyon Iseka, från Anderlecht.

Annons

Yorkshire Evening Post snappar upp kommentarer från Leeds tränare Gary Monk om att varningen av Pontus Jansson i gårdagens cupmatch (2-1 mot Cambridge United)  var ”extremt hård” och ett ”dåligt beslut”. Varningen innebär att Jansson är uppe i sammanlagt tio gula och därmed två matchers automatisk avstängning. Det lär också innebära att övergången från Torino försinkas. Jansson ska medverka i 22 matcher för att lånet ska kunna omvandlas till en övergång. Han har spelat i 21.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport fortsätter njuta av uppsvinget för Milanoklubbarna. I dag sätter man Milans Lapadula och Inters Perisic vid pianot, och rubrikenitalien ”En helt annan musik”. Det gemensamma temat fortsätter vid sidan av bilden med ”Lapadula och Perisic de nya publikfavoriterna på San Siro. De rödsvarta arbetar på kontinuitet, de svartblå väntar på Gagliardini och Medel. Därför kan Milano tillåta sig att drömma”. Palermo, nu med tre svenska i truppen, fortsätter att dra till sig oönskade rubriker. I dag: ”Palermo i kaos, De Zerbi tackar nej, spelarna bakom Corini”. Fortsättning följer.

Annons

Corriere dello Sport tittar in i kristallkulan och ser ”Ballon d’Or till Dybala”. Tidningen menar att ”Med scudetto i sikte och på upploppet i Champions League, Juves talang kan utmana Messi och CR7”. Liksom Gazzettan pryder man också förstasidan med Ranieris nuna. ”Bäst i världen”, lyder rubriken om den prisade Leicestertränaren. Förlåt, den prisade italienaren.

Tuttosport drar på Higuaíns höstsuccé kontra sommarens vikthån, med ”Fett skratt”. Det finns i ett helt annat sammanhang också en liten, liten notering om Hiljemark på förstasidan. Det handlar om Torino, om tränare Mihajlovic, och om potentiella värvningar. ”Castro-affären går framåt, Hiljemark är alternativet”. Rollen som ”alternativ” har Hiljemark fått vänja sig vid. Numera är han också bara det till startelvan i Palermo.

Tuttoatalanta, en sajt dedikerad till Bergamoklubben, uppger däremot ”Exklusivt: Hiljemark ytterst nära Atalanta”. Enligt redaktionens uppgifter är en överenskommelse med Palermo nästan i hamn, men den sicilianska klubben vill ha fem miljoner euro, Atalanta vill betala tre miljoner euro plus rättigheterna till Carlos Carmona. Sajten menar att ett genombrott i förhandlingarna kan komma med att i stället erbjuda Boukary Dramé som motvikt.

Annons

 

SPANIEN

spanienMarca tycker inte förstasidan räcker till för Real Madrids framgångar på The Best-galan. De får täcka hela omslaget. ”Gala Madrid”, utropar Marca, och lägger för säkerhets skull till att ”Real Madrid firade triumfer bland Fifas priser, med Cristiano Ronaldo som störste vinnare”. Tidningen har i sin nätupplaga också en mäktig infographic över hur rösterna till priset lades.

Mundo Deportivo gör Barcelonaspelarnas frånvaro vid Fifa-galan till rubriken ”De är inte tid för fester”. Tidningen har en bild från träningsplanen och menar att nobben från spelare som Messi, Iniesta, Piqué och Suárez var av ”personliga skäl, deras prioritet är att fokusera på att vända underläget mot Athletic i cupen”. På hemsidan är annars morgonens toppnyhet att ”Vandaler förstörde Messis staty”. Monumentet i Buenos Aires har kapat i två delar.

Annons

Sport menar att ”De är ute efter Piqué”, och pekar på hur Barças lagkapten tidigare straffats och att han nu riskerar nya bestraffningar för sitt agerande i samband med matchen mot både Villarreal och Valencia. Tidningen uppmärksammar också ett annorlunda påstående i går kväll, ”Onda Cero: Piqué vände sig emot Tebas utan Barças ledning”. Enligt radiostationen var det alltså inte ligachefen som var föremål för hans reaktion efter slutsignalen mot Villarreal. Som Headlines påpekade i går är det förbundet och inte ligaföreningen som ligger bakom domartillsättningar. Det menar Onda Cero att Piqué också har koll på, att hans markering i stället i stället vände sig mot Barças ledning som inför matchen ska ha uppmanat honom att vara försiktig med kommentarer till och om domaren. Därav fingerpekandet och orden ”Såg du det där, såg du det?” mot gräddhyllan, i frustration över domaren som viftat bort straffsituationer.

Annons

Cadena Cope fick några ord med Cristiano Ronaldo efter gårdagens utmärkelse, vilket ger citatrubriken ”The Best var till den bäste, och det är jag”. Han får frågan om det var en pik att nämna att Barcelonaspelarna inte var på plats. ”Nej, jag sa det bara för att jag hade velat att de skulle vara där, att galan hade varit ännu bättre med dem, men jag är inte ledsen för det, jag kan inte vara ledsen efter att ha vunnit en sådan här utmärkelse, jag är gladare än någonsin”. Ett svar som säkert ger tolkningsmöjligheter.

Super Deporte är förtvivlad. ”Misär” är kommentaren på krisklubben Valencias poängtapp i slutminuten i går (3-3 mot Osasuna). ”Valencia ger bort ytterligare två poäng, till jumbon i ligan, och klubben reagerar inte. Var är revolutionen?”, frågar sig.

 

FRANKRIKE

L’Equipe uppmärksammar stort det förväntade beskedet i dag om VM med 48 lag. Rubriken ”En kluven värld” syftar på de blandade känslorna inför det. Inne i tidningen talar Mfrankrikearcel Desailly för ”ja”-sidan, och Karl-Heinz Rummenigge för ”nej”-sidan, men L’Equipe samlar också en lång rad andra blandade reaktioner från fotbollsprofiler. PSG får också rubriker i vinddraget av det öppna januarifönstret. ”PSG funderade på Llorente”, indikerar konkurrens för Chelsea om backupanfallaren, men PSG-ledningen uppges kluven.

Annons

France Football har citatrubriken ”Jag har fått en möjlighet utan dess like” till en bild på Zinedine Zidane med priset för Årets tränare. Han har röstats fram till det av prisets tidigare vinnare. Zidane vann före, i tur och ordning, Didier Deschamps, Laurent Blanc, Claude Puel och Arsène Wenger. I en intervju säger Zidane bland annat att ”Auran som spelare ger möjlighet till en bra start, men inom tre veckor är det slut med allt sånt”. Christophe Dugarry, tidigare landslagskompis, säger om Zidane: ”Jag har aldrig upplevt honom så lycklig som nu”. Bland veckans övriga intervjuer märks en med Liverpools Sadio Mané under rubriken ”De kallade mig Ronaldinho”. Det var tydligen den liknelsen som drogs i hans hemby i Senegal när han var yngre.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) sätter ”Badstuber till Schalke?” redan på förstasidan. Enligt tidningen lånas han ut till Bundesligakonkurrenten under vårsäsongen, men samtidigt vill Bayern förlänga kontraktet med den 27-årige backen innan han lånas ut. Mer Bayern. Bild uppger också att tränare Ancelotti uppmanat ledningen att förlänga kontrakten med Arjen Robben och Xabi Alonso, då han har dem i planerna för kommande säsong.

Annons

Algemeen Dagblad (Holland) är en av flera tidningar som uppmärksammar gårdagskvällens bekräftelse, ”Heerenveen plockar norska talangen Ödegaard från Real Madrid”. Presentationen är klockan 11.30 i dag. Spekulationerna om Sam Larsson och Simon Therns framtid i klubben lär fortsätta.

Publicerad 2017-01-10 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto