Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Zlatan orörlig som Olof i Frost”

Headlines Blogg

mirrorENGLAND

The Guardian använder sedvanligt knastertorra rubriker.”Pogbas mål fixade finalplats för United mot Southampton”, konstaterar tidningen, trots förlust i returen (1-2 mot Hull City).

Daily Telegraph ger Uniteds tränare utrymme för tidstypiska alternativa fakta. ”José Mourinho accepterar inte att Uniteds förlustfria svit är över: ’Det blev 1-1”. Portugisen var nämligen så missnöjd med domarens beslut att tilldela Hull en straff. ”Jag tycker 19 matcher som obesegrade är fantastiskt”, sa Mourinho, ”Vi förlorade inte. Det blev 1-1. Jag såg bara två mål”.

Daily Mirror noterade även Uniteds dämpade firande, och kommer med uppmaningen ”Gaska upp er, grabbar, ni ska till Wembley”. Budskapet gäller även Mourinho, som trots födelsedag och final, surade i den blott 26 sekunder långa efter-matchen-intervjun med Sky Sports, och hann med en känga i riktning mot Norra London och ärkefienden Wenger. ”Jag vill inte säga något mer, för det får räcka. Jag är lugn, jag uppförde mig på bänken, jag blev inte avvisad, så ingen bestraffning, och inget mer att tillägga”, sa Mourinho, efter att först kort ha prisat sina spelare.

Annons

The Times vänder på steken och hittar någon som är sur på Mourinho. Nu mer än någonsin. ”Exklusivt: Martial upprörd över Mourinho”. Unitedtränaren sade i förrgår att fransmannen inte tagit chansen, och enligt Times har de orden upprört Martial. Relationen anses nu ha nått ”en ny bottennivå”. En annan egen nyhet är ”Exklusivt: Southampton nobbar kinesiskt bud på klubben värt 180 miljoner pund”. Fast förhandlingar fortsätter.

Manchester Evening News tycks också lite småsur. I alla fall snålas det med spelarbetygen. Chris Smalling får två av tio. De Gea och Pogba får högst med sex. Zlatan kommer undan med fem, men inte kritiken. ”David Marshall tingades till en fin räddning en gång, men om det fanns ett tillfälle att vila en 35-åring så var det nu. Ibrahimovic var så orörlig att man kunde ta miste på honom och Olof i Frost”. Snögubben, alltså.

Annons

 

ITALIENC3IvUuJWEAA6P9N

La Gazzetta dello Sport tar ett skönhetsgrepp, ”Vem är vackrast av dem alla?”. Det följs av ”Så ser vi på Juve, Roma och Napoli” och ”Tre olika sätt att säga scudetto”. Med bara några dagar kvar på mercaton pockar många uppgifter på uppmärksamhet. Som ”Inter, Jakten på Icardis backup: Petagna eller Martinez?” och ”Roma, dubbelförsök: Defrel nu, sedan Kessie”.

Corriere dello Sport har också fingret på mercatopulsen. ”Scudetto-kap” leder in till ”Galen marknad: Juve försöker med Luiz Gustavo, Roma med Defrel och Donsah”. Och det fortsätter med mindre rubriker. ”Gabbiadini rusar mot Premier League – Southampton nära”, ”Ocampos till Milan – avgörande timmar” samt en bekräftad tränartillsättning,”Lopez har skrivit på och ska rädda Palermo”. Sedan tar CdS även upp Napolis tuffa spelschema under ”Napolis fälla – Allt inom sju dagar!”. Mellan 1-7 mars har den syditalienska klubben Juve i cupen, Roma i ligan och Real Madrid i returmöte i CL.

Annons

Tuttosport menar att ”Det är ett Playstation-Juve”, och syftar på att ”Det nya spelsystemet får ut det bästa av kvaliteten och gör spelarna entusiastiska”. Idén till rubriken kommer från ”Cuadrado: Det är spektakulärt, vi kan rör oss som i videospel”.
Tuttosport hävdar vidare att det är ”Storm kring Donnarumma, fansen attackerar honom”. Det följs av ”Attacker på forum: Han spelade för Juve i cupen”. Längst upp på förstasidan finns eleganta rubriken ”Från ragu till Ragusa”. Förklaringen kommer i ”Onsdagens middag hjälpte Mihajlovic att få kontroll över läget, samtidigt som senaste transferförsöket är Sassuolos ytter”.

Tuttomercatoweb har haft både en, två och tio egna uppgifter kring Quaison och Hiljemark den senaste tiden. Klart är att sajten har en källa kring Palermo, hur trovärdig den är är en annan sak. Hur som helst finns nu ”Försäljningen av Quaison bromsas in, nya samtal om förlängning”. Enligt TMW ska Palermo inte lyckats komma överens med Sampdoria, samtalen med Juve vara trevande och Romas intresse oklart. I stället uppges Palermo nu tro på en kontraktsförlängning, och ett tvåårskontrakt finns på bordet. Svenskens nuvarande kontrakt går ut i sommar.

Annons

Sky Sport Italia tror däremot fortsatt på en affär med Juve. Men den går via en annan adress. Tv-kanalens mercatospecialist Gianluca di Marzio hävdar att ”Samtalen om Quaison fortsätter, et lån till Empoli möjligt”. Övergången till Juve med lån tillbaka Palermo verkar enligt Sky grusas av att anfallaren själv inte vill bli kvar. Därför kan Juve i stället välja att låna ut honom till Empoli under våren, innan Quaison får byta till svartvitrandigt i sommar.

 

1485474150260SPANIEN

AS ser ”Zidane under ett svart moln”, och fortsätter den målande beskrivningen med, ”Plötsligt har vyn kring Real Madrid förändrats”. Därefter radar tidningen upp bekymmer. Som ”En epidemi av muskelskador”, ”Missnöje från fansen med Danilo och Coentrão”, ”Ännu inget datum för Bales comeback” och ”Celta, Osasuna, Villarreal och Valencia kommande bortamatcher”.

Annons

Sport är ingen vacker vinnare. Tidningen kan inte jubla med Barcelona utan att sparka på Real Madrid. Gårdagens cupavancemang (5-2 mot Real Sociedad) tilldelas rubriken ”Leende och tårar”. Leende för Barça som ”gjorde en spektakulär andra halvlek med målfest”, och tårar för Real Madrid som ”efter debaclet mot Celta Vigo har en kris på flera plan”.

Mundo Deportivo har ”En ’hand’ och i semifinal”, där ”hand” (manita) är ett populärt uttryck för fem (mål). Från Barça-tränaren Luis Enrique kommer beskedet, ”Vi är helt klart på uppgång”. I semifinal kan antingen Alavés, Atlético eller Celta Vigo bli Barcelonas motståndare.

Cadena Cope bjuder också på Luis Enrique-citat, ”Jag skulle vilja ha en cupfinal mellan Barça och Celta Vigo”, hans nuvarande mot hans förra arbetsgivare.

Cadena Ser lockar med goda nyheter till Las Palmas-fans. En intervju med klubbens president Ramírez ger citatrubriken, ”Vi har inte varit så nära Jesé som nu”. En högre ersättning för lånet som Las Palmas ska ha erbjudit PSG i förrgår, tycks ha fallit i god jord, och Ramírez väntar besked inom det närmaste dygnet. Det finns fler transferuppgifter. ”Morata vill lämna Real Madrid”, han känner sig enligt radiokanalen lurad, och vill inte fortsätta i klubben om tränare Zidane blir kvar.

Annons

 

FRANKRIKEune27012017_hd

L’Equipe har fortsatt fokus på någon aktivitet där man använder boll med händer i stället för med fötter. Men Evras övergång är en karamell fransk press suger vidare på, och enligt L’Equipe är mer på gång. ”OM tror på Payet”, skriver tidningen, och hänvisar till källor om att samtalen med West Ham flyter på bättre igen. Allt är på plats – utom priset. Ännu närmare en övergång är Tigresanfallaren Delort. Det blir konkurrens för Toivonen i Toulouse anfall, affären väntas klar ”inom de närmaste timmarna”, om inget oförutsett inträffar.

Le Parisien noterar att ”’Tonton Pat’ hade show”, alltså ”Farbror Pat”, Evras smeknamn. Och showen, ja, det var utspelen. ”Eftersom jag är lite galen passar Marseille mig perfekt”, ”Om vi hade spelat EM-finalen i Marseille i stället, så hade vi varit mästare”, och så talade Evra återkommande om sig själv i tredje person, ”Om Patrice Evra lämnar Turin för att komma hit, så är det ett budskap”. Avslutningsvis påpekade Evra med ett leende, ”Jag är här för att irritera de unga spelarna, om det inte gör sitt jobb så ska de veta att de får med ’Tonton Pat’ att göra”. Cavani och Balotelli i all ära, det är nu Ligue 1 tycks ha fått sin nya Zlatan.

Annons

 

TYSKLAND

Bild (Tyskland) har inga planer på att låta stormen man piskat upp kring Dortmund bedarra. Eller att låta Alexander Isaks namn sluta att virvla runt i den. Det är nu dag tre. I dag finns citatrubriken ”En del borde be Götze om ursäkt”. Kopplingen till Isak kommer redan i ingressen. ”Efter kaoset kring Alexander Isaks övergång talar BVB-bossen ut om alla rykten”. Citatrubriken handlar om att Watzke är säker på att Mario Götze kommer att lyfta sig. Och så får Watzke ännu en gång förtydliga inköpspolicyn. ”Vi har under Tuchels tid ännu inte värvat en enda spelare som tränaren inte velat ha, och det gäller även Mario”.

Focus har en Dortmund-rubrik som varken har med interna stridigheter eller Isak att göra. ”Dortmund hånar amerikanska presidentens planer på en mur”. Klubben la i går ut en uppmärksammad tweet, med bild på väldiga Südtribüne, och budskapet ”The only #wall we believe in”, se ovan.

Annons

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) summerar Bendtners tid i Nottingham och stoppar egna ord i hans mun, ”Vad fan gör jag här?”. För någon succé eller nystart på karriären har det inte blivit. Dansken har blivit en ”marginalspelare”. Att han inte kunnat sätta avtryck har också mycket med kaoset i klubben att göra, menar Ekstra Bladet, som skriver att den 29-årige anfallaren inte har några planer på att lämna Championshipkubben.

Gazeta Sporturilor (Rumänien) vidarebefordrar beskedet från Steaua Bukarest kontroversiella ägare Gigi Becali: ”Laget kommer att heta FC Sport Bukarest, men för alltid att vara Steaua”. Klubben har sedan tidigare förlorat rättigheten att bära namnet ”Steaua”, och nu är det klart med nytt. Becali hade också registrerat andra alternativ, som ”FC Sport Becali”… Namnskiftet sker den 1 juni.

Annons
Publicerad 2017-01-27 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto