Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Usla betyg – och Barças spelare överger Luis Enrique

ENGLAND

Daily Mirror framför budskapet ”Vi ska bryta vår Bayern-förbannelse”. Det är andemeningen i uttalande från Arsenals tränare Wenger, och det följs av ”Vi fruktar ingenting och är i bästa form att göra slut på tyska jinxen”. Knappast ett ordagrant citat det heller. Liksom de flesta engelska sportettor i dag finns här också bild på Jesus som inte går på vatten men väl på kryckor efter beskedet om två månaders skadefrånvaro.

The Sun tar till bibliska uttrycket ”Jesus wept” om Man Citys stjärnskott, och har också Wengers uppmaning ”Skriv om historian”, men med knorren ”…eller så är jag historia” i en pratbubbla till Arsenaltränaren. Inne i tidningen finns också ”Exklusivt: Diego Costa överens om nytt kontrakt värt 220 000 pund i veckan efter att ha nobbat Kina”. Det gäller ett femårskontrakt med Chelsea till ett värde av 57 miljoner pund. En annan rubrik är ”Exklusivt: Mourinho ska föra samtal med Ibrahimovic om hans United-framtid denna vecka”. The Sun menar att United vill försäkra sig om svenskens intentioner, och pekar på intresse för honom från Kina och MLS. ”José och Zlatan förväntas ha ett möte de närmaste dagarna för att känna efter var de står någonstans”, säger en källa till tidningen. ”José är mycket säker på att han kommer att stanna ett år till, men ledningen är oroad över intresse från utlandet. Budget planeras redan och man vill veta vilka pengar som ska placeras var. De vill göra klart allt och han vet att det finns tillräckligt med respekt mellan José och spelaren att lägga korten på bordet”.

Daily Mail fokuserar på målvaktsrockaden i Arsenal. Att Ospina står i stället för Cech ger dagens fetast rubrik, ”Wengers största chansning”.

The Times smyger in bibliska referensen ”Jesus blickar mot påsk för Citycomeback”, och har sedan fokus på Arsenals CL-match. Dels med Wengers optimism, men också med ”Arsenals stil passar oss”. Det är vad The Times menar är ”Bayern-skryt inför matchen”. Egentligen är det en analys av målvakten Neuer. ”Det är inte alltid så enkelt, som mot exempelvis Ingolstadt i helgen, men Arsenal är ett lag som vill spela. Vi kommer att få mer ytor. Vi är ett lag som gillar att spela runt bollen och ta till vara på ytor. Därför tror jag att det blir underhållande för fansen att titta på”, säger han.

Daily Telegraph tycker varken Jesus skada eller Arsenals CL-äventyr hör hemma på sportettan. Men där finns CL-fotboll, ”Alla Hjärtans Dag-massakern”, för PSG:s storseger mot Barcelona, och framför allt stor bild på Englands förbundskapten Gareth Southgate till rubriken ”Vi är 13:e i världen och det duger inte”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport bokstavligen ramar in Napoli med spelare, ledare, Maradona och fans. Till tavlan hänger tidningen också upp rubriken ”Klasskrig” och tillägget ”Sarri och en hel stad tar sig an världens mäktigaste klubb”. Storslaget så det förslår. Men så är det också Real Madrid som väntar i kväll, med förmodade 10 000 italienska fans på plats i Madrid. Dagens näst största rubrik tillägnas gårdagens CL-spel. ”Barça finns inte längre” och ”Lektion av PSG: 4-0”. Tidningen delar ut en sällsynt nio (av tio) i betyg till tränare Emery och till PSG:s insats. Angel Di Maria är bästa spelare med 8,5. Barcelona får fyra och alla andra Barçaspelare mellan fyra och sex. I Benficas match (1-0 mot Dortmund) får Nilsson Lindelöf sex i betyg, ett medelbetyg i laget. Tidningen uppmärksammar även att ”Rizzoli var okej”. Den efter Derby d’Italia ack så omdiskuterade domaren får också en sexa.

Corriere dello Sport ser Real Madrid-Napoli inte så mycket som ett konstverk för väggen som en film. ”En Oscarsafton”, skriver CdS i stora bokstäver, och använder sig även av filmrutor i presentationen. Därefter samlar tidningen en rad beskrivningar. ”De Laurentiis: ’Vilket tillfälle för oss’. Sarri: Vi kommer att spela utan rädsla’ – och han bjuder in Maradona att tala inför spelarna”. Från Serie A finns bland annat ”Inter köper två till”, det handlar om ytterbackarna Rodriguez och Henrichs, som förväntas värvas i sommar. ”Avtal klart för Roma, raka vägen för ny arena” handlar om gårdagens positiva besked.

Tuttosport tar visserligen notis om PSG:s storseger och Napolis stundande stormatch, men huvudrubriken lämnar inte Turin. Den får spanskklingande ”Juve maravilla” för att ”Alexis Sanchez är de vitsvartas prioritet nummer ett”. Ytterligare förklaring kommer i ”4-2-3-1-systemet kan ändra transferstrategi. Prioriteten är nu en rejäl mittfältare (Tolisso) och en elektrisk anfallare: chilenaren är i pole position”. Det finns också lite Juve-CL med ”Aj, Chiellini – Portomatchen i fara”.

 

SPANIEN

AS låter, trot Real Madridmatch på programmet, som Madridtidningen Barcelonas nederlag (0-4 mot Paris SG) ta över helt. ”Förkrossande förlust”, skriver AS i stora bokstäver. I rapporterna från matchen uppmärksammar AS också den rasande tränaren Luis Enrique. Barça-tränaren ilsknade till på TV3-journalisten Jordi Grau, och enligt en annan välkänd spansk journalist, Susana Guash, fick Luis Enrique hållas tillbaka av tre personer efter intervjun. ”Resultatet säger allt, låt oss se om frågorna är desamma när vi vinner…”, ska Luis Enrique bland annat ha snäst, och han vägrade sedan enligt Guash att ställa upp på en avtalad intervju med Antena 3. Real Madrid får i alla fall ett hörn på förstasidan, med en uppdatering av truppläget. ”Inför Napoli: Med alla utom Bale”.

Diario Sport tror inte sina ögon. ”Det här är inte Barça”, lyser de stora bokstäverna mot svart bakgrund, och en bild på Ter Stegen och Messi som sitter på planen. Sport skriver sedan om en ”historisk förödmjukelse” och att ”bara Ter Stegen och Neymar klara sig undan med hedern i behåll i ett själlöst och oigenkännligt framträdande”. Neymar får betyget sju av tio, Ter Stegen sex. Messi och Iniesta får liksom flera andra spelare bara två. Snittet på 3,4 måste vara historiskt lågt. En krönika av Ernest Folch tycks hitta en syndabock med rubriken ”Ett skeppsbrott av ett Barça utan tränare”. Han går så långt att han jämför Luis Enrique med José Mourinho i den aggressiva stilen mot journalister, och påpekar att ”Laget spelade utan tränare i Paris, han var väldigt aktiv framför mikrofonerna men försvann när det blev match”.

Mundo Deportivo orkar bara sätta ett enda rubrikord på matchen: ”Katastrof”. MD summerar sedan match och situation med ”ett Barça utan själ och spel föll ihop i Paris, och är med en och halv fot utanför Champions League”. Tidningen samlar också lite citat. ”Luis Enrique: En katastrofal match” och ”Iniesta: De var bättre i allt”.

Cadena Cope uppger att Luis Enrique tappat omklädningsrummet. Och det har inte bara med gårdagens debacle att göra. Enligt radiokanalens uppgifter ”tror inte spelarna att han har förmågan att lyfta laget, tror inte på honom och tror att han kommer att försvinna när säsongen är slut”. Cope uppger att nyckelspelare är desillusionerade.

 

FRANKRIKE

L’Equipe utropar ”Oerhört” i jättelika bokstäver som kommentar till PSG:s triumf (4-0 mot Barcelona). Tidningen konstaterar att PSG efter en ”extraordinär” insats ”reser till Barcelona den 8 mars, nästan klara för kvartsfinal”. Tränare Emery låter sig inte bäras iväg på framgångens vindar. ”Min tillfredställelse är flyktig. Man måste förbli i känslomässig balans”. Säg det till Luis Enrique. L’Equipe drar i alla fall inte i bromsen när det handlar om spelarbetyg. Emery, Di Maria och Rabiot får alla nio av tio, ett av tidningen sällan använt betyg, ännu mer sällsynt är att tre personer i samma match tilldelas det. Lika uppseendeväckande är nästan Barcelonas betyg. Emerys tränarkollega Luis Enrique får två av tio, liksom fem av hans spelare; Messi, Iniesta, Suárez, Gomes och Alba. Snittbetyget för PSG: 7,7. Snittbetyget för Barça: 2,9. På tal om spelarbetyg. I Benficas seger (1-0 mot Dortmund) får Victor Nilsson Lindelöf en fin sjua. Även i den matchen delas superlåga två ut i betyg och även här till en storstjärna: Aubameyang.

Le Parisien utbrister i ett ”Magiskt!”, och tar till målande beskrivningar om en ”torpederad armada från Barcelona” och att ”portarna till Champions Leagues kvartsfinalspel står på vid gavel”. Även här får Di Maria och Rabiot högst betyg, nio av tio. En analys av Raynald Denoueix, fd tränare i Nantes och Real Sociedad, bär rubriken ”PSG var det verkliga Barça”. Han är inte heller förvånad över PSG:s seger. ”Inte alls. Om man ser på Barcelona från början av säsongen så ser man att det är ett lag som ofta försatt sig i svårigheter”.

RMC Sport låter en välbekant fransman tona ner flyttrykten, ”Griezmann om sin framtid: Många tvivel om England”. I intervjun säger Atléticostjärnan, som starkt kopplats ihop med en flytt till Man United, att ”Jag ställer mig frågan var jag skulle flytta? I Spanien finns Barcelona och Real Madrid. Barça har sin anfallstrio, Real Madrid är omöjligt med tanke på min klubb. Jag tror det finns ett samförstånd mellan klubbarna. Tyska ligan tilltalar mig inte så mycket. Frankrike inte för tillfället. England har jag många tvivel sett till privatlivet. Regnet, dåligt väder…jag har ett behov av att vara lycklig utanför planen”. Däremot säger sig Griezmann tilltalas av Premier League. ”Jag älskar lag som spelar med sådan intensitet som i England. Ja, jag tittar på engelsk fotboll. Domarna låter spelet flyta, arenorna är alltid fullsatta och attackerna avlöser varandra. Men måste jag välja en liga så väljer jag den spanska, för den passar mitt spel bäst”.

 

TYSKLAND

Bild hittar en syndabock i Dortmunds förlust (0-1 mot Benfica). ”Aubameyang missar allt”, skriver tidningen, och ger honom lägsta möjliga betyg, en sexa i den omvända skalan från ett till sex, där alltså ett är bäst.

WAZ är inte på bättre humör och ger också Aubameyang superlåga sex i betyg. De övriga spelarna får mellan 2,5 och fyra. Samtidigt finns en artikel med rubriken ”Hitzfeld kritiserar Tuchel för bytet av Aubameyang”. Anfallaren plockades av efter en dryg timmes spel, något den förre Dortmund och Bayern München-tränaren ogillade. ”Min inställning var annorlunda. Jag höll alltid fast vid mina toppanfallare, särskilt om de missat en straff, för de kunde fortfarande göra ett mål i 90 minuten”, sa Hitzfeld i Sky Sport-studio, skriver WAZ.

SportBild har i veckans nummer en chilenare med mordisk blick på förstasidan. ”Vidal: Vi måste vara Bayernkrigare” baseras på Bayernspelarens uttalande om att ”Vi måste vara elva krigare mot Arsenal”. Till rubriken lägger tidningen till ”Nytt slagfält för trippeldrömmar”. På tal om Bayern. För tidningen bekräftar tidigare ekonomichefen Jan-Christian Dreesen att klubben fick ett bud på drygt 100 miljoner euro för Thomas Müller från Manchester United. ”Det hände faktiskt. Det kom ett fax från England. Men vi diskuterade ens aldrig någon försäljning av Thomas Müller”. När budet skulle ha inkommit framgår inte.

Publicerad 2017-02-15 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons