Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zlatan: ”Jag kan lämna, det kan gå fort”

ENGLAND

Daily Mirror levererar största galavinnaren som vore det en filmtitel. ”Rädda vår Zlatan” bygger på Mourinhos ”uppmaning” till fansen om att bege sig till svenskens bostad för att få honom att stanna i klubben, efter gårdagens ligacuptriumf (3-2 mot Southampton). Tidningen spekulerar sedan i att Zlatan hånade Arsenal. Anledningen är citatet ”Efter sju månader har jag två titlar. Det finns andra klubbar som inte vann något på tio år”.

Manchester Evening News kan den här gången inte undgå att rulla fram den röda mattan för Uniteds skyttekung. Zlatan får högst betyg, åtta av tio, även om omdömet är återhållsamt. ”Frisparken var mål nummer 25 och hans nick, i slutminuterna, vann matchen. Inget annat i hans insats spelar någon roll”. Tidningen uppmärksammar också ett citat från Zlatan som inte fått så stor uppmärksamhet på andra håll. Han tycks nominera sig själv till specialpriset. När han av Sky Sports fick frågan om något speciellt var på gång i Manchester United, svarade Zlatan, ”Jag kom hit. Det är speciellt”. Kamp om titeln The Special One, med andra ord.

ANNONS

Daily Telegraph zoomar in just det. ”The Special One” täcker tidningens sportetta, med Zlatan med ligacupbucklan i handen. Telegraph har också galans förlorare, via forne domaren Keith Hacketts krönika: ”Den felaktiga offsideavblåsningen kommer att förfölja Stuart Bart – och kanske Southampton – i evighet”.

The Times fotbollsbilaga The Game tar fasta på Zlatans galatal till kritikerna, ”De sa att jag skulle misslyckas, de hade fel”. En som kryper till korset är krönikören Matt Dickinson, men han gör det med glädje. ”Vilket underbart sätt att ha fel på, att få se denna kaxiga showman lysa upp den engelska fotbollen”.

Daily Mail har ”Zlatan: Detta var första av många titlar” på sportettan, men använder också en artikel Zlatan till en jämförelse med Pogba. Världsrekordvärvningen nomineras inte ens till pris som bästa birollsinnehavare. ”På många sätt blir Ibrahimovics övermänskliga insatser en påminnelse om vad som saknas hos Pogba: karaktären och beslutsamheten att växa med uppgiften och sätta avtryck”.

ANNONS

TV: Här svarar Zlatan och får alla att gapskratta.

TV: Se Mourinho kommentera Zlatans framtid i United.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport tar filmgalan på allvar. ”En Oscar-ninja” beskrivs huvudrollsinnehavaren Nainggolan i Romas seger (3-1 mot Inter). Han svarade för två mål. Tidningen påpekar också att ”Spalletti vill inte släppa Juve – sju poäng efter”. Tidningen gör sedan en tiltning, och kameran finner Baccas fötter, som straffhalkar fram en träff med båda fötter. ”Straffar och gift – dubbelträffen från Milanspelaren”. Det fortsätter med ”Domarna har en mardrömssöndag”, ”Baccas straff (som gav Milan segern) var felaktig”, ”Sassuolovrede även över andra incidenter” och ”Tveksam straff ger Lazio segern över Udinese”. Både Genoas Oscar Hiljemark och Bolognas Emil Krafth höjer sig något över mängden (1-1), men blir utan statyetter. ”Äntligen visar han upp något intressanta. Kraftfull och äventyrlig”, skriver Gazzettan om Hiljemark, och delar ut sex av tio i betyg. ”Vaksam och säker. Gjorde sig illa i närkamp med Hiljemark, och tvingades lämna matchen”, skriver tidningen om Krafth, och ger 6,5. Zlatan får i alla fall sitt pris med betyget åtta. ”En gigant”, beskrivs Unitedsvensken som.

ANNONS

Corriere dello Sport gör också gårdagen till en prisutdelning till huvudrollsinnehavaren i huvudmatchen, ”Oscars-Radja”. En annan mångfaldigt prisbelönt aktör får strålkastarljusen på sig. ”Fantastiska Ibra ger sig själv 30:e titeln”. Notera 30:e och inte 32:a, de två calciopoli-titlarna alltså tydligt frånräknade.

Tuttosport gillar bara filmer i svartvitt med lagets anfallsstjärna i huvudrollen. Inspelningen börjar i morgon. ”Higuaín spanar in Napoli, och sedan att göra mål”. Så lyder manus för cupsemifinalen mot Napoli i morgon.

La Repubblica presenterar en skräckfilmsversion för Chelseafans av ”Il ponte dei sospiri”, nämligen ”Il Conte dei Sospiri”. På sin sportetta skriver den stora dagstidningen att Conte är ”i ledning i Premier League, men obekväm i London. ”Längtan efter Italien växer sig starkare för den tidigare förbundskaptenen: inte överens med klubben på transfermarknaden och om personalen. Suning har redan haft kontakter”, det vill säga Inters ägare. Inne i tidningen förtydligar La Repubblica budskapet med att ”Conte är frestad att vinna titeln och sedan ta farväl”.

ANNONS

 

SPANIEN

AS firar en ”Mästerskapscomeback”, som Real Madrids seger beskrivs som (3-2 mot Villarreal). Samtidigt medger tidningen att ”Real Madrids vändning solkades av en felaktig straff”. Barças tunga bortaseger (2-1 mot Atlético) rubriksätts efter det sena avgörande, ”Messi dödade Atlético”.

Marca letar bland rekvisitan från Real Madrids match, och hittar ”En Oscar till Isco”. Tidningen fångar också upp Sergio Ramos syrliga svar på Gerard Piqué, som på Twitter rasade mot domaren i Real Madrids match. ”Jag hade varit förvånad om det var Messi, men Piqués värld känner vi redan till. Där är allting en konspiration mot honom”, svarar Ramos.

Cadena Cope ger Villarreals bild av matchen, som en film noir. Till radiokanalen säger klubbpresidenten Fernando Roig, ”Det förvånade mig att se domarna lämna arenan med Real Madrid-kassar. Det känns inte rätt”.

ANNONS

Diario Sport menar att ”De är tillbaka!”, som om en uppföljare på succéfilmen”Barça” premiärvisades på Vicente Calderón i går. ”Laget plockade fram sin stolthet för att visa att man är en seriös titelkandidat”. Messi och Ter Stegen får högst spelarbetyg, åtta av tio. Lika imponerad är tidningen inte av Real Madrid: ”Comeback med hjälp av en stöld”.

Mundo Deportivo är inne på samma linje med ”Vändning genom skandal”. Och även om tidningen i övrigt mest jublar åt Barças seger, kommer det med tillägget att ”Barça fick inte gå till sängs som serieledare på grund av domarmisstag som Real Madrid vingar”.

Cadena Ser pratade med Ander Herrera efter Uniteds segermatch, och mittfältaren hade en del att säga om Zlatan också. ”Han har en förmåga att dyka upp i de avgörande ögonblicken. Man frågar mig ofta om honom, men jag vet inte vad jag ska säga”, svarar Herrera. ”Han ger oss huvudvärk varje träning. Man får leva med hur tävlingsinriktad han är”, säger Herrera och skrattar.

ANNONS

 

FRANKRIKE

L’Equipe utbrister i ett ”Vilken uppläxning!” om Paris SG:s utskåpning i Le Classique på Stade Vélodrome (5-1 mot Marseille). ”En uppvisning ’à la Barça’”, menar tidningen, samtidigt som Marseilles stjärnvärvning Patrice Evra konstaterar att OM levererade en kalkonrulle till sin rekordpublik,65.252. ”Matchen gick oss helt förbi, vi glömde till och med borta att spela vår fotboll. De enda som höll klass var våra fans. Jag är ledsen för deras skull”, säger han. Evra får tillsammans med fyra lagkamrater lägsta matchbetyget, två av tio, av L’Equipe. PSG:s Verratti får högst, en åtta. Det betyget får också Depay. Med sina två mål och en assist ledde han Lyon till storseger (5-0 mot Metz). L’Equipe uppger på annat håll att Leicester varit i kontakt med Nantes tränare Sergio Conceiçao om den vakanta tränarstolen. ”Det är uteslutet att han lämnar nu eller efter säsongen”, svarar Nantes ordförande Waldemar Keita. Uniteds ligacupseger tillägnas en sida under rubriken ”Ibrahimovic utan gränser”.

ANNONS

RMC har inte bara dåligt betyg till Evra, utan också dåliga nyheter. Vänsterbacken medger att han hade en skada när han anlände från Juventus, och enligt RMC väntas han nu bli borta flera veckor.

Le Provence, regionaltidningen i Marseille, låter OM:s storförlust dominera förstasidan, ”Smällen”. Även sportettan är fåordig, ”Förödmjukade”.

Le Parisien är inne på samma linje. ”PSG förödmjukar Marseille på Vélodrome”, dyker upp på tidningen förstasida. Balise Matuidi påpekar att ”Spelmässigt var vi i Champions League-form, och när vi är det är vi svåra att möta”. Även i Le Parisien får Verratti högst betyg, en åtta. Men priset för bästa specialeffekter går till…PSG-fansen. Ett sprakande välkomnande hem för väntade spelarna i natt (se ovan).

SFR fångade upp några av Zlatans ord om framtiden efter matchen. ”Jag kan förstås lämna, jag kan gå någon annanstans, det kan gå fort”, sa Zlatan enligt kanalen, som dubbat, och på följdfrågan om vad som kan få honom att stanna, svarade Zlatan, ”Vi får se vad som händer, vad som är klart är jag trivs i det här laget sedan många månader tillbaka”. Sunday Mirrors påstående om att CL-kvalifikation skulle bestämma hans framtid avfärdar han helt. ”Nej, nej, det har inget med det att göra. Jag kom hit utan att CL-spel var aktuellt, så det har inget med det att göra”. (Tillägg 09.30: svaren kan vid åsyn av Expressens artikel, vara hämtade från frågor till dem).

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild tycks av förstasidan att döma dela ut en heders-Oscar till Mönchengladbachs Lars Stindl för ”Årets handsmål” (2-0 mot Ingolstadt). Men domare Thorsten Kinhöfer, som missade förloppet, säger efteråt att ”Det är inte ett godkänt mål. Han rör aktivt rörelse och bollen träffar armen. Fast jag skulle inte säga att det är avsiktligt, för det går så fort. Rätt beslut hade varit bortdömt mål och frispark till Ingolstadt”. Wolfsburgs tränare Valérien Ismaël fick sparken i går efter bara tre månader. Bild uppger att ”Wolfsburg redan i samband med träningen i dag vill presentera ny tränare”.

NDR fortsätter på Wolfsburgtemat, och skriver att ”enligt information till NDR Sport är den nye tränaren fortfarande under kontrakt med en annan klubb”, men har inte namnet på tränaren. Leverkusens Roger Schmidt, månne?

ANNONS

Sport1 har ett annat namn för rollsättningen i Wolfsburg. ”Enligt Sport1 information är Bruno Labbadia toppkandidat”. Labbadia var senast tränare i Hamburg.

Kicker har Arjen Robben på förstasidan som om han satt i en regissörsstol. ”Det är viktigt att bevara FC Bayerns identitet”, är rubriken inne i tidningen som skulle kunna vara titeln på någon reklamfilm i Münchenlagets arkiv. Robben är nöjd med sin kontraktsförlängning på ett år. ”Om jag vore 29-30 år hade ett extra år inte varit ett bra tecken. Men nu kan vi kolla nästa vinter igen och se. Kanske har jag då känslan att: ’Nu är det slut’”, säger den 33-årige holländaren, och viftar samtidigt bort Kina som alternativ. ”Jag har alltid fattat beslut på sportsliga grunder, så kommer jag att göra till jag slutar, pengar kommer inte att vara det viktigaste. För närvarade är Kina inte aktuellt, och chansen att jag skulle hamna där är minimal”. Kicker synar också situationen i HSV under rubriken ”0-8! Debaclet och dess följder”. Tidningen noterar bland annat ”Sju år, sju tränare, sju misslyckanden”.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) drar på ”Avslöjar: Monsterlönen, 690 000 kronor i månaden” (ca 850 000 svenska kronor). Det är gaget Rafael Van der Vaart har hos FC Midtjylland. Det blir 8,2 miljoner danska kronor om året (tio milj SEK). Det är Superligans högsta lön. Samtidigt uppger Ekstra Bladet att ”det är en speciell lönekonstruktion med Real Betis – holländaren kostar i verkligheten bara FCM 150 000 kr i månaden”. Tidningen har sedan listat de 30 högsta lönerna i Superligan. En svensk FC Köpenhamstrio finns med. På sjunde plats Erik Johansson (330 00Dkr/3,96 milj Dkr), på åttonde Robin Olsen (300 000 Dkr/3,6 milj Dkr) och på 21:a Mikael Antonsson (250 000 Dkr/tre milj Dkr). Ekstra Bladet har också topp fem i samtliga Superligaklubbar. Ett par svenskar finns med. Erik Johansson är med sin lön just femma i FCK. Rasmus Jönsson är tvåa i Odensen med 160 000 kr och Robin Söder är fyra i Esbjerg med 125 000 Dkr. Två av svenskarna kan väl också sägas ha levt upp till sin lön i helgen. Augustinsson var bäste FCK:are i sin match (1-1 mot FC Nordsjälland) med fem av sex i betyg, och Rasmus Jönsson bäst i Odense (1-1 mor Horsens) med en fyra. Augustinsson klättrade upp till tredje plats i Ekstra Bladets betygsliga, med ett snitt på 3,76.

ANNONS

Dagbladet-krönikören Morten Pedersen vet vem som ska ha statyetten Årets spelare i England i alla fall. ”Du måste vara extremt bra om du tar ifrån Zlatan priset som Årets spelare i maj. Eller dum om du inte röstar på honom”.

 

Publicerad 2017-02-27 kl 08:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto