POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

The Sun: ”Bisarr situation för Zlatan”

ENGLAND

Daily Telegraph söker sig ner till Championships toppfajt för dagens huvudrubrik ”Newcastle chockar Brighton med två sena mål” (2-1). Tidningen går också på Daily Mails linje om att ”Hodgson är aktuell för Leicester”. Fast inne i tidningen skriver Telegraph också att interimtränaren Craig Shakespeare är favorit till det fasta jobbet.

The Sun menar också att ”Det är Hodgson mot Shakespeare”. Tidningen har på annan plats ”Exklusivt: Zlatan Ibrahimovic går miste om miljoner då han saknar skosponsor”. Ämnet uppmärksammades stort förra sommaren när avtalet med Nike löpte ut, och The Sun gör nu ett nedslag i att ”Zlat till och med bytt skor under säsongen. Han spelade i Nike mot Southampton 19 augusti men använde Adidas mot dem i söndagens ligacupfinal”, och lägger till att ”Det är en bisarr situation att befinna sig i för en toppspelare – ännu mer så som den för närvarande kommersiellt hetaste proffsspelaren”.

The Times uppmärksammar som flera andra tidningar att ”Everton är ute efter Rooney” i sommar. Uttalanden från tränare Ronald Koeman tolkas också som en öppen dörr.

Daily Mirror tar avstamp i just United-Rooney för en auktionsrubrik, ”Going, going, gone”. Den andra ”Going” är att Liverpooltränaren ”Klopp medger att Sturridges framtid är osäker” och avslutande ”Gone” står för att Man City-tränaren ”Guardiola stänger dörren för Hart”.

Daily Mail har med både Rooney/Everton och Newcastles seger på sin sportetta, men har också fler hyllningar till Zlatan. Dagens är signerad Martin Keown. Ex-Arsenalspelaren drar den nu ack så uttjatade parallellen till Eric Cantona. Men Keown drar sig också till minne svenskens omskrivna snabbvisit i London som ung. ”Jag beklagar att Zlatan Ibrahimovic aldrig hamnade i Arsenal. Han besökte som tonåringen klubben år 2000 och hans fysik och kroppsbyggnad gjorde att mina lagkompisar skämtade om att svensken var ute efter att ta min plats som mittback! Redan då kunde man se vilken närvaro han hade”. Krönikans fortsatta jämförelse med Cantona avslutas med att ”United måste hoppas på att han inte slutar på samma vis som Cantona. Klubben måste minnas hur Cantona ur det blå strax före sin 31-årsdag, i maj för 20 år sedan, meddelade att han skulle sluta, och arbeta stenhårt på att försäkra sig om att Ibrahimovic stannar nästa säsong”.

Daily Star pryder sportettan med ”Exklusivt: Adios Alexis”. Enligt tidningen vill Alexis Sanchez lämna Arsenal i sommar och återvända till Spanien. Enligt tidningen är Sevilla och Atlético potentiella adresser. Källhänvisningar på någon av uppgifterna lyser helt med sin frånvaro.

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport kallar kort och gott Juventus för ”Oövervinnerliga”, efter 35 raka segern på Juventus Stadium (3-1 mot Napoli). Men det är sällan en Juveseger kommer utan kontroverser. Gårdagens var inget undantag. ”Napolis ilska: Skamlig domarinsats”, laddar Gazzettan underrubriken med, och tillägger att ”Napoli rasade mot även mot Rai”, tv-bolaget. Orsaken till ilskan mot domaren var Juves två straffar. Gazzettan uppmärksammar också stort historien utan slut: det kinesiska köpet av Milan. ”Säg aldrig ’avslutad affär’”, syftar på att köpet ännu en gång skjutits fram, den här gången med en månad. ”Milan, vad är det som händer?”, undrar Gazzettan. Tidningen kastar också fram namn som ersättare till Fiorentinas tränare Paulo Sousa. ”Favorit är Giampaolo, drömmen är Sarri”. Även Leonardo Jardim (Monaco) och Eusebio di Francesco (Sassuolo) nämns.

Corriere dello Sport petar in både ”Alltid Juve” och ”Napoli rasar” i dagens största rubrik. Den andra cupsemifinalen Lazio-Roma lanseras med ”Efter fyra år är Romderbyt tillbaka på kvällstid”. Tidningen tycks inte fullt lika ifrågasättande som Gazzettan till nyheterna från Milano. ”Milans försäljning uppskjuten igen med de 100 miljoner euro kommer att anlända”. CdS lägger till ”Ytterligare 30 dagar för de kinesiska investerarna. Den 10 mars ännu en deposition”.

Tuttosport bryr sig inte det minsta om Napolis protester. ”Juve olé”, firar Turintidningen. ”Vändning och seger mot Napoli i första cupsemifinalen. Två mål från Dybala på straff, och Higuaín mål efter det att Callejon skjutit ledningsmålet. 3-1”. Det var det hela. Och så tillägget, ”I kväll Romderby: Spalletti provocerar Lazio”.

SPANIEN

AS fokuserar på dagens huvudperson i Madrid: ”Jesé återvänder till Bernabéu med Las Palmas”. Med större skrift finns citat från huvudpersonen själv, ”I mitt huvud kommer jag att återvända till Real Madrid”. Inför matchen skriver AS också att ”Zidane lämnar Casemiro utanför laget – pekar på att Isco startar”. Här finns också rubriken ”Luis Enrique: Jag är överlycklig”, ett citat från gårdagens presskonferens som tidningen tolkar som att Barçatränaren ”ironiserar över sin sinnesstämning”.

Diario Sport tolkar det helt annorlunda. Rubriken är samma citat, men med tolkningen ”Luis Enrique svarar kraftfullt på tvivlen om hans sinnesstämning”. På tal om tolkningar så ser Sport det som att ”Zidane kastar en dartpil mot Barça”, sedan Real Madridtränaren sagt att han är stolt över att hans spelare respekterar domare – vilket ses som ett indirekt påhopp på Piqué.

El Confidencial plockar upp den bollen med ”Piqué står ensam i sitt korståg mot domare, men han bryr sig inte”. Krönikören Gemma Herrero summerar situationen med att ”Barça som klubb väljer att hålla god ton, men Piqué svarar inte inför någon och säger vad han vill”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe menar att för Marseille gäller ”Nystart till varje pris” mot Monaco i kväll, efter debaclet mot PSG senast. Nu är det åttondelsfinal i franska cupen som gäller. För PSG väntar match mot Ligue 2-laget Niort, och ”En chans att lysa” för Areola, Lo Celso, Guedes och Krychowiak. Det är de fyra spelare utanför ordinarie startelva som L’Equipe ringat in, och som väntas få starta i kväll.

Le Parisien presenterar på nyhetsettan en intervju med förbundskapten Didier Deschamps, ”Jag känner ingen bitterhet mot Benzema”. Rubriken inne i tidningen är ”Deschamps berättar allt”, men att det kanske inte handlar om avslöjanden som kommer att skaka en fotbollsvärld ger svaret på första frågan en indikation på. Le Parisien: ”Vad kan hindra Frankrike från att nå VM?”, Deschamps: ”Våra motståndare”. Om situationen med portade Benzema säger Deschamps att ”Om jag känner att det är bra för landslaget att återkalla Karim så kommer jag att göra det. Jag fattar bara beslut på sportsliga grunder, vad som är bäst för landslaget”.

TYSKLAND

Bild har ”Så specialbehandlas Götze”, efter tisdagens besked om att Dortmundanfallaren drabbats av en metabolisk sjukdom. Enligt Bild kommer 24-åringen att vistas och behandlas på en klinik i Sydtyskland de närmaste fem-sex veckorna. Tidningen spekulerar i att om allt går bra kan Götze vara tillbaka i slutet av säsongen, men troligen inte göra ordentlig comeback förrän nästa säsong.

Sport Bild är mer dramatisk än Bild kring Götze. Veckans nummer har ”Götzes kamp för karriären” i fokus. En annan rubrik med BVB-stämpel är ”Hummels vill ha mer respekt från fansen”. Ex-landslagsstjärnan Lothar Matthäus krönika den här veckan bär på rubriken ”Trupplaneringen i Schalke måste ifrågasättas!”. Matthäus ser kvantitet före kvalitet i värvningarna. En internationell utblick mot England ger ”Den osynlige Özil och den starke Ibrahimovic”.

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) uppger att Beijing Guan i förra veckan gjorde ett nytt försök att värva Marcus Berg, och hänvisar till den grekiska tidningen Goal. I januari förekom uppgifter att Berg nobbat den kinesiska klubben. Inte heller den här gången kom någon övergång till stånd, i stället värvade Beijing Guan häromdagen Jonathan Soriano. Det kinesiska transferfönstret stängde i går.

Ekstra Bladet (Danmark) upplyser att ”Leicester kan säkra miljoner till FCK” – om laget blir kvar i Premier League. Anledningen stavas Daniel Amartey. När FCK sålde ex-djurgårdaren till Leicester för cirka 65 svenska miljoner kronor ingick en rad klausuler. Bland annat fick FCK enligt Ekstra Bladet motsvarande mellan 2,3-2,8 milj svenska kronor när Leicester nådde Champions League. En liknande summa uppges FCK få om Leicester överlever i PL via en icke-nedflyttningsklausul. Djurgården sålde 2014 den ghananska mittfältaren till FCK för vad som uppskattats till uppåt 20 milj kr, och fick senare enligt uppgift ytterligare minst sex milj kr när Amartey såldes till Leicester förra året.

Publicerad 2017-03-01 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå