POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Keane: ”Kanske United är för stor klubb för Mourinho"

ENGLAND

Daily Mirror kombinerar Uniteds EL-seger (1-0 mot Rostov) med att Marcus Rojo fick en stärkande banan mitt under matchen: ”United undvek bananskal”. Rooney undviker däremot inte ännu en petning. Den här gången från landslaget. ”We don’t need Roo”, leker Mirror fram, efter Gareth Southgates besked.

The Sun kallar förbundskaptenen ”Brootal”, men har inte bara Unitedspelaren i fokus, ”Theo också petad…på sin födelsedag”. Awww. På sportettan finns sedan ”Exklusivt: Kim toppar Peps lista”. Det är Joshua Kimmich (Bayern München), han värderas till 40 milj pund och ska bli del av en 200 miljonerpundsrenovering av Citys lag. The Sun lägger till att ”Vincent Kompany väntas leda ett uttåg från Etihad för upp till 15 spelare”.

Daily Mail bättra på den siffran. Inne i tidningen skriver Mail att ”framtiden är osäker för 17 spelare” i City. Gårdagens uppgift i Manchester Evening News om 13 spelare känns redan futtig. Tillbaka till United. Daily Mail har i en liten notis ”Zlatan idol för motståndarna”. Efter slutsignalen sprang nämligen en person i Rostovs ledarstab in på planen för en selfie med svensken, rapporterar Daily Mail, som annars var ganska sval i sitt omdöme om anfallarens insats under själva matchen. ”Träffade målramen två gånger, men lyckades inte på allvar göra avtryck”. Zlatan får sex av tio i betyg. Målskytten Juan Mata får högst, 7.5.

Manchester Evening News ger Zlatan samma betyg, men uppehåller sig liksom flera andra tidningar mer vid Uniteds tränarens uttalanden. Till och med MEN använder beskrivningen ”Mourinhos bisarra intervju efter matchen”. För portugisen tjurade så där som bara han kan göra, och spann konspirationsteorier så där som bara han kan göra. ”Vi har många fiender. Vanligtvis är det Rostov som ska vara fienden, men vi har många”, sa Mourinho, och syftade på det tuffa spelschemat. ”Vi kommer förmodligen att förlora på söndag (Middlesbrough, min anm), men vi ska göra vårt bästa”, fortsatte han, ”Trötthet har ett pris. Jag kommer för alltid att minnas Uefa-delegaten i Rostov. Han sa att om våra spelare blev skadade så var de försäkrade, så planen var inget problem. Antagligen tänker de som bestämmer att vi ska spela på måndag och på söndag likadant, om spelarna blir skadade är det försäkrade, så inget problem”.

Daily Telegraph har svar på tal från Roy Keane. ”Jag har aldrig hört så mycket struntsnack i hela mitt liv. Varför ska vi behöva lyssna på sådant skräp? Det är nonsens”, sa den barska gamla Unitedprofilen i ITV. ”Han är tränare för Manchester United, en av de största klubbarna i världen. Titta på truppen han har, spelarna, och han fortsätter gnälla om spelschema och trötthet. Kanske är klubben för stor för honom. Han kanske inte pallar med kraven som följer med en match. Vadå uttröttande matcher? Vilka cuper? Man Uniteds reservlag kunde ha vunnit i kväll”.

BBC Sport har mer med Unitedtränaren, för den som ännu inte tröttnat, ”Mourinho namnger de tre spelare han ’aldrig skulle ha sålt’”. De tre är Angel Di Maria, Javier Hernandez och Danny Welbeck. ”Det kändes som en dyster klubb”, säger Mourinho som reflekterar över det förflutna, ”Manchester United hade sålt spelare jag aldrig skulle ha sålt, köpt spelare jag aldrig skulle ha köpt”.

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”Varför underpresterar engelska klubbar i Champions League?”

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport frågar sig ”Vem är Mister Europa?”. Tidningen lanserar inte någon skönhetstävling, utan menar ”mister” som i ”tränare”, helt enkelt vem som är Europas nummer ett. För Gazzettan menar i en överrubrik att ”Hierarkin förändras”, och fortsätter sedan med att ”Ancelotti, Simeone och Conte är favoriter att ta över arvet efter Guardiola och Mourinho. Bland utmanarna också Allegri”. Så tre av fyra inringade är italienare. Och när italienaren Arrigo Sacchi får tycka till så blir det två italienare: ”Antonio och Carlo är i topp”. Inför dagens CL-lottning finns på förstasidan, ”Juve, se upp för de här tre: Barcelona, Real Madrid och Bayern München bör undvikas”.

Corriere dello Sport suckar, ”Så synd, Roma” (2-1 mot Lyon). Tidningen har också några ord från tränaren Spalletti. ”Vi betalde för naiva misstag, vi förtjänade mer”. L’Equipe (se nedan) har mer färgstarka citat. Från Serie A-täckningen finns ”Buffon, Juvelegendaren”. Anledningen att på nytt påpeka en sådan självklarhet är att ”Mot Samp på söndag kommer målvakten att passera Boniperti och skriva in sig i historieböckerna som den Juvespelare som spelat flest minuter”.

Tuttosport ser CL-lottningen som en ”Rävjakt”, att fånga Leicester på sin lottsedel. Tidningen ryser däremot vid tanken på de tyska mästarna, ”Bayern är den mest fruktade motståndaren”. Två citat pressas också in, ”Capello: Se upp för Dortmund” och ”Ravanelli: ”Jag tror Allegri kommer få Barcelona”.

 

 

SPANIEN

AS är ett myller av spelare, färger, klubbmärken och lagnamn inför CL-lottningen. Klart är i alla fall att tidningen anser att ”Bayern och Juve är de farliga i lottskålen” och ”Leicester den önskade”. AS är sedan bara en av många spanska medier att ta till stora rubriker för Piqués senaste beef med Sergio Ramos. Den senare sade ironiskt att Barças vändning mot PSG var historisk på alla vis. Piqué svarar nu med ”Han har rätt, det var historiskt, jag njöt av det som ett litet barn”, något som tydligen uppfattas som en pik tillbaka.

Mundo Deportivo har ett klart budskap inför CL-lottningen: ”Inte Real Madrid eller Atlético”. Det påstås vara Barçaspelarnas åsikt. De båda spanska lagen placeras i en röd ring på förstasidan, som i att undvika. I en gul ring återfinns Bayern München och Juventus, och i en grön finns Dortmund, Monaco och Leicester, de lag Barça helst lottas emot.

Diario Sport ser lottningen ur ett annat perspektiv. ”Ingen vill ha Barça”. Under fliken ”Konfidentiellt” finns rubriken ”Spelarna och klubben vill ha en duell mellan Real och Atlético”. Några uttalanden från Iniesta sammanfattas med ”Iniesta ger sitt stöd till Unsué och låter sin framtid bli hängandes i luften”.

El Desmarque har samlat in några citat från John Guidetti efter Celta Vigos avancemang (2-0 mot Krasnodar). ”Nu är allt möjligt. Det är bara åtta lag kvar, och det är fyra matcher för att nå finalen. Det vore väldigt speciellt för mig eftersom den är i Stockholm”, påpekar Guidetti. På frågan om lag han helst undviker vid dagens lottning, svarar svensken, ”Alla lag är bra, starka, men jag vill helst inte ha Lyon och Manchester United”.

La Voz de Galicia delar ut fina nio av tio till tre spelare. Guidetti är en av dem. ”Han svarade för båda assisterna. Han läste den omarkerade Aspas (vid 2-0-målet) och låg bakom kvällens första mål. Energisk och på hugget”.

Läs även Adam Pinthorps blogg, ”Unga Atlético ångar på med en levande vägg i mål”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe kan tyckas strö salt i Romas sår när man efter Lyons avancemang dessutom använder rubrik som är densamma som på Romrivalen Lazios historisk ultrasgrupp: ”Irréductibles”, alltså ”De okuvliga”. Tidningen fångar också upp en missnöjd röst efter matchen. ”Jag måste vara en svart katt. Jag kan inte fatt hur vi inte fick in ett tredje mål”, säger Romas tränare Spalletti. Han beklagar sig inte bara över sitt lags otur framför målet, utan också över Lyonspelarnas uppträdande. ”Tio gånger låg de kvar på marken för att tjäna tid. Hur är det möjligt? De gjorde allt för att störa spelrytmen. Det var ett osportsligt uppträdande”.

Le Parisien har intervjuat bland annat Phil Neville i svallvågorna efter Monacos succé och inför dagens CL-lottning. ”I mina ögon kan Monaco slå ut Barcelona, Bayern München, vem som helst”, understryker den gamla Unitedprofilen. Samtidigt vädrar Le Parisien lite morgonluft. ”Kan spelkalendern ge PSG en fördel?” i ligastriden, funderar tidningen i en stor artikel, nu när Monaco, men inte PSG, har fortsatt CL-spel att tänk på.

 

TYSKLAND

Bild summerar på förstasidan det heltyska EL-mötet med ”Bentaleb sparkar ut Borussia”. En comeback från 0-2-underläge säkrade kvartsfinalplats (2-2 mot Mönchengladbach). Bild uppger vidare att ”Klopp vill ha Leipzigs Werner”. Enligt tidningen har Liverpooltränaren varit i kontakt med den 21-årige anfallarens agent Karlheinz Förster sedan ett år tillbaka. Även Man United och Man City uppges ha gjort förfrågningar. Bild tror att det kan krävas ett bud på 40 miljoner euro för att få loss Werner.

Hamburger Morgenpost konstaterar efter Nabil Bahouis premiär med U21-laget i veckan att ”Nu är Regionalligan sannolikt hans nya hemvist”. Svensken kommer nämligen också att spela lördagens match med U21-laget. Kanske inte det ”hemvist” 26-åringen sökt efter.

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) beskriver FC Köpenhamns uttåg (0-2 mot Ajax) med ”Aj, det blev en omgång i tvättmaskinen”. Tidningen konstaterar att ”efter turen på 90 minuter var över hade Danmarks i särklass bästa lag krympt en aning”. FCK-spelarnas betyg pendlar mellan ett och fyra (av sex). Ludwig Augustinsson och Erik Johansson får båda tre, Robin Olsen två.

 

Publicerad 2017-03-17 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå