Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skadad av lagkompis - kan missa Uniteds supermånad

Headlines Blogg

ENGLAND

The Sun har en tå som tåppnyhet. Det handlar om en som sitter på Phil Jones fot och som det knakade till i under Englands träning i går. Rubriken: ”Friend or toe” (av ”Friend or foe”, alltså ”vän eller fiende”) har sin förklaring i ”Jones skadad av Unitedkompisen Smalling”. Bildbevis finns också. Mourinho måste tro att konspirationerna mot honom även finns i de egna leden. Bland dagens ”exklusiva” uppgifter i The Sun (och vad de är värda: se BeINSPORT under Frankrike) finns ”West Ham har siktet inställt på sommarvärvning av Jermaine Defoe – och tror att de kan få honom gratis”.

Daily Mirror kämpar med sin tåvits, som slutar i ett ”Toe no”. Tidningen påpekar att Phil Jones missar landskampen mot Tyskland, men av artikeln framgår också att backen riskerar att missa Uniteds aprilmatcher som är hela nio till antalet. Mirror uppger vidare att ”Chelsea erbjuder 32 miljoner pund för Tiemoue Bakayoko för att bräda Man United”.

Annons

Sky Sports Guillem Balague uppgav tidigare under tisdag kväll att den 22-årige mittfältaren redan var överens med Chelsea. Den välkända spanska journalisten påpekade att förhandlingar med Monaco återstår.

Daily Mail lanserar den mest pessimistiska skadeuppdateringen med ”Manchester United fruktar att Jones kan missa resten av säsongen”. Den har inte riktigt täckning i artikeln. Läser man den framgår i stället att United fruktar att backen kan missa en stor del av avslutningen…vilket känns som de nio matcherna i april som andra tidningar skriver om.

The Times tillhandahåller liknande skadeprognos som de flesta andra, ”Whoops! Smalling gör så att Jones blir borta en månad”. En större rubrik är ”Släpp ömentaliteten”, ett budskap från förbundskaptenen som också summeras med ”England är för trångsynt för att slåss med de allra bästa, säger Southgate”. På sportettan finns även ”Exklusivt: Kineser lägger bud på 190 miljoner pund för Southampton”. Klubbens nuvarande ägare, Katharina Liebherr, har tidigare nobbat ett bud på 180 milj pund. The Times tror att affären blir av denna gång. Schweinsteigers flytt har blivit till en matematisk beräkning. ”Schweinsteiger kostade United 800 000 pund per match”. Den tyske mittfältaren, som lämnat Premier League för MLS, spelade sammanlagt 18 PL-matcher och hade en lön på 8,6 miljoner pund per år.

Annons

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport nöjer sig inte med att blicka fram mot sommarens mercato. Tidningen har med ”Spännande affärer” redan sommaren 2018 i tankarna. Eller rättare sagt kontrakten som går ut då, därmed spelare som blir tillgängliga för diskussioner med andra klubbar i vinter och därmed profiler vars nuvarande klubbar har lite att tänka på redan nu. ”Mertens, Donnarumma, Sanachez, Strootman, De Sciglio, De Vrij…” – spelarna presenteras som vore det rollsättningen på en filmaffisch, från stor till liten stil. En helt egen ”affisch” får en mer aktuell italiensk storstjärna, Verratti. ”Lämna PSG? Kanske. I framtiden en toppklubb”, lyder citatrubriken som Gazzettan klippt och klistrat ihop från hans agent Di Campli. Men ett faktiskt citat på frågan om Verratti spelar kvar i PSG kommande säsong är: ”Det är en mycket komplicerad situation, eftersom han har ett betydande kontrakt till 2021. Han vill vinna och PSG kan som det är nu inte vinna. Han har varit i Paris i fem år och behöver ställa sig frågan: tjäna mycket men inte vinna eller tjäna pengar och bli en mästare?”. Japp, PSG långa lista av inhemska titlar räknas visst inte, bara CL får man förmoda. Di Campli håller dörren öppen för ”en europeisk toppklubb”, men säger om Italien, ”De finns där också, men jag har mina tvivel om att det blir den slutliga destinationen”.

Annons

Corriere dello Sport har ett helt annat tema. Medan Gazzettan hade spelarna har Corriere tränarna. ”De som stannar, de som lämnar”, är huvudrubriken till en rad profilstarka namn. Läget sammanfattas sedan med ”Allegri: Juve redo att erbjuda ett treårskontrakt, ett avtal rycker allt närmare”, ”Spalletti: I kväll sanningens middag, Pallotta vill ha kvar honom i Roma”, ”Sarri: Han blir kvar i Napoli, har kontrakt till 2021, inga nyheter vid horisonten” samt ”Montella: Framtiden hänger på om kinesiska ägare anländer, första alternativ är Emery”. Inför Italiens VM-kvalmatch mot Albanien har tidningen, ”Insigne: Jag ska få er att älska mig, Italien”.

Tuttosport har också tränare i fokus, men bara en av dem, och som Turintidning då förstås Juventus. ”Bernardeschi och Di Maria för att behålla Allegri”, skriver tidningen, och fortsätter, ”Max beredd på att fortsätta med Juve, men frågar efter en kontraktsförlängning till 2020 så han kan inleda en ny era. Klubben är redo att göra honom glad: Fiorentinaspelaren och argentinaren är, tillsammans med Tolisso, första prioritet på marknaden”. En annan mercatorubrik är ”Inter, med Manolas även Nainggolan”, båda Romaspelare. Tillägget, om Inters ägare, blir ”Sunings strategi: värva så att man försvagar motståndare”.

Annons

 

SPANIEN

AS bygger förstasidan på att Real Madrid är ”Intresserade av Mbappé”. Spekulationerna är vaga, ”Real Madrid funderar på att gå all-in på den senaste franska pärlan” och ”Florentino Pérez var i Monaco dagen då City föll”.

Sport menar att ”Bellerín öppnar dörren för Barça”. I intervjun säger Arsenalbacken, som ofta, ofta kopplats ihop med en återkomst till Barcelona, att ”Det är trevligt att stora klubbar är intresserade, men om en av dem är Barcelona så är det speciellt. Jag har inte glömt att jag fostrades där”. Sport har också ett längre utdrag av Cadena Sers intervju med Diego Costa. I den bekräftar anfallaren att han gjorde allt för att återvända till Atlético förra sommaren. ”Min relation med Conte startade inte så bra, för när han kom sa jag till honom att jag ville till Atlético. Men Atlético väntade inte på mig så jag fick gå tillbaka till Conte med svansen mellan benen”, förklarade Costa. Anfallaren påpekar att han nu är lycklig i Chelsea, vill fortsätta spela de två år han har på kontraktet, men stänger inga dörrar för en flytt. ”I livet kan allt hända, jag utesluter ingenting”, säger han.

Annons

Mundo Deportivo har ett helt annat fokus, tränartillsättningen i Barcelona. Med ”De fyra finalisterna” drar tidningen på att kandidaterna fortfarande är fler än favoriten Unsué samt Valverde. Även Koeman (Everton) och Sacristán (Real Sociedad) är med i bilden.

Rac1, den katalanska radiokanalen, har uppseendeväckande uppgifter. De kommer från Diego Torres på El País. I programmet Tu diràs säger den välkände Madridjournalisten att Isco redan har ett bud från Barcelona att ta ställning till. Kontraktet med Real Madrid går ut 2018 och Barça vill locka över mittfältaren från ärkerivalen med hjälp av en sign-on-bonus på hela 20 miljoner euro över fem år, samt en lön på åtta milj euro efter skatt per år.

Cadena Cope bygger en intervju med Busquets på rubriken ”Jag skulle gilla ett Barça med Piqué som president, Xavi som vd och jag som tränare”. Fast det är inte Busquets själv som kommer med påståendet, utan Cope, och mittfältaren håller lite skrattande med. Fast ambitionerna att träna bekräftar han. Liksom var han vill avsluta karriären. ”Jag skulle vilja avsluta karriären i USA och sedan bli tränare”.

Annons

 

FRANKRIKE

Le Parisien har flera namn på Kanté. Som ”lyxreserv”. Som ”vasall”. Begreppen används inte nedlåtande i Le Parisiens porträtt i dag, men för att markera skillnaden i status i Chelsea och Frankrike. ”Han må vara kung i England (nästan i alla fall) men i franska landslaget är han ännu bara en vasall”, skriver Le Parisien, och pekar på att Pogba och Matuidi står framför honom och en plats i startelvan. Men med Pogba skadad kan den ettriga, lilla mittfältaren få chansen att imponera på förbundskapten Deschamps.

RMC hävdar att ”PSG är fortfarande traumatiserat av förlusten mot Barcelona”. Viktiga ligasegern mot Lyon fick inte situationen att lätta. ”Den (Barçamatchen) är fortfarande i våra huvuden, vi har svårt att resa oss. Det är oroande för avslutningen av säsongen”, säger en spelare anonymt till RMC. PSG:s president Al-Khelaïfi har själv ringt och pratat med flera spelare, och kommer att samtala med hela spelargruppen efter landslagsuppehållet. PSG har fortfarande alla inhemska titlar kvar att slåss om: liga, ligacupen och franska cupen.

Annons

Le Progrès har pratat med Alexandre Lacazettes agent David Venditelli. Han dementerar Cadena Copes uppgifter i går om att de båda skulle ha besökt Atlético och att en överenskommelse om en övergång träffats. Venditelli uppger att Atlético, liksom flera andra klubbar av liknande kaliber, är intresserade, utan att nämna vilka.

BeINSPORT presenterar fler dementier, den här gången direkt från den utpekade. The Sun påstod i går att PSG gett Arsène Wenger ett tvåårskontrakt. ”Det är falska rykten, vad som kallas ’fake news’. Jag dementerar formellt. Det är inte sant”, säger Arsenaltränaren i sändningen.

 

TYSKLAND

Bild kommer med ”Därför valde Schweini USA” på förstasidan. Svaret är på samma gångs så allomfattande och intetsägande som ”laget, staden och ligan”. Artikeln avslutas med ”för att bli hyllad av Chicago Fires fans är det bara en sak som räknas: titel, titel, titel”. På flyttemat finns även ytterst spekulativa ”Chicagos tränare Paunovic är serb – Vilken roll spelade Ana?”, som är Schweinsteigers fru, som heter Ivanovic i efternamn…och som också är serb.

Annons

Sport1 slänger fram ”Exklusivt: Bayern-chock – Behöver Costa opereras?”. Mittfältaren har bekymmer i vänster knä, och riskerar enligt Sport1:s källor nära den 26-årige brasilianaren en operation. Matcher mot Dortmund och mot Real Madrid skulle då vara i fara. Ett beslut om behandling av skadan väntas i nästa vecka.

Sport Bild blickar fram mot Champions League med ”Därför slår Bayern Real Madrid”. Tidningen har också en intervju med Dortmunds vd, ”Watzke om Götze, Tuchel och Schalke”. Watzke är övertygad om att Götze, som drabbats av en metabolisk sjukdom, kommer tillbaka till 100 procent. ”Vi har berättigade och mycket stora förhoppningar. Med behandlingen, som det ser ut i dagsläget, så tror jag att han på lite sikt så kommer att hitta tillbaka till sin höga nivå”.

 

ÖVRIGT

NRK (Norge) presenterar via tv-experten och tidigare tränaren Tom Nordlie, ett positivt omdöme av Lars Lagerbäck på ett väldigt…norskt vis. ”Han är befriande ärlig och anspråkslös. Han talar på ett sätt som Ola, Kari och moster på Tveita förstår”, menar Nordlie. ”Jag tror att den anspråkslösa stilen kommer att tilltala gräsrötterna i Norge. Jag hade inte velat ha någon med kostym, väst och slips i förbundskaptensstolen”, påpekar Nordlie…och tankarna går osökt till en annan fd svensk förbundskapten. Se “anspråkslöse” Lagerbäck in action på presskonferensen i går.

Annons

Algemeen Dagblad (Holland) synar landslagets match mot Bulgarien (i Sveriges VM-kvalgrupp) med ”Allround eller specialist?”, vilket är en fråga som tar avstamp i en annan fråga, ”Vincent Janssen eller Bas Dost som spets mot Bulgarien?”.

Publicerad 2017-03-22 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto