POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Simeone: ”Jag har haft 35 miljoner skäl att lämna…”

ENGLAND

Daily Star med ”Pod’s Law” och Metro med ”Pod Almighty” tar plats i svepet lite på nåder för sina ordvitsar, en form av hyllning till Tysklands matchvinnare Podolski (1-0 mot England).

Daily Telegraph bjuder på mindre fyndiga ”Perfect Podolski”, och även på spelarbetyg. Högst? Podolski, förstås, med nio av tio. I England får Alli och Vardy högst med åtta. Lägst i Tyskland får Rüdiger, Hummels, Weigl, Brandt och Werner, alla fem, liksom Livermore i England.

The Times gör för en kort stund tabloiderna sällskap med Harts knytnävshälsning med Podolski och rubriken ”It’s the Hand of Pod for beaten Hart”. Sedan sansar sig tidningen med analytiska ”Hård förlust för nya England”, som i att Southgates mannar kanske förtjänade lite mer. På sportettan bjuder Times också på ”Exklusivt: Arsenal planerar bud på 25 miljoner pund för Barçastjärna”. Det gäller Arda Turan, och är ett led i att troligen behöva ersätta Mesut Özil och Alexis Sánchez, med vilka Wenger själv i går sa att kontraktsförhandlingar för tillfället avstannat.

Yahoo! Sport använder en välbekant penna från just The Times, Duncan Castles. Han påstår att ”Bonucci är redo att skriva på för Chelsea eller Man City för världsrekordsumma – om Allegri stannar i Juve”, som den långa rubriken lyder. Med ”världsrekordsumma” menar Castles för en back, vilket för närvarande är de 50 miljoner pund som PSG betalade Chelsea 2014 för David Luiz.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har kluvet budskap om ”Splittring – men Europa belönar dem”. Det handlar dels om Serie A och delade meningar mellan klubbarna om tv-pengar, och dels om att Serie A får utökning till fyra Champions League-platser från och med 2018-2019. Störst rubrik kring landskampsspelet får ”Vänner och fiender”, om Higuaín och Messi. Gazzettan påpekar att dagens i dag spelar de tillsammans, snart mot varandra i CL-mötet Juve mot Barça.

Corriere dello Sport har annat landslagsfokus, med mer självklara Italien-Albanien i VM-kvalet. ”Immobile tänder landslagsdrömmar: ’Belotti och jag, VM-tvillingar’”. Lazioanfallaren menar att ”Med ’Gallo’ har jag ett perfekt samarbete, vi är vänner. Vi ska ta Italien till Ryssland”. Det är inte bara Immobile som glöder, om man får tro CdS. ”Palermo brinner – slutsålt till landskampen i Palermo”.

Tuttosport bidrar med en alternativ hyllning av Buffon som ”Talangfångaren”. Tidningen menar att han är ”målvakt, monument och…sportchef”. Anledningen är att ”hans utstrålning lockar blivande stjärnor i riktning mot Juve: den senaste är Mbappé”. Det baseras på att 18-åringen plockade ut Buffon i sitt drömlag… Tuttosport fortsätter hursomhelst att prisa Buffon med ”Rekord efter rekord, men inte bara det: SuperGigi hjälper också till med klubbens transferstrategi”.

 

SPANIEN

AS ståtar med en intervju med Diego Simone. Rubriken ”Jag hade 35 miljoner skäl att lämna…” , är Atléticotränarens sätt att säga vad han haft för erbjudande men valt bort för att stanna. På tal om bud. ”Mbappé är beredd på allt”, är en berömmande kommentar från Monacos sportchef Antonio Cordón om lagets juvel – ”som är Real Madrids mål”, lägger AS till.

Cadena Cope kom i går som ett brev på posten med uppgifter om bud på omskrivne Mbappé. Men det är inte från Real Madrid, vars intresse för fransmannen Madridtidningarna fyllde sina förstasidor med i går. Cope fyllde nämligen på med ”Monaco nobbar bud på 110 miljoner euro för Mbappé – Real Madrid har inte förhört sig om spelaren”. Vidare skriver radiokanalen att United är den enda klubben som lagt bud på 18-åringen. Två stycken. Det fösta var på 80 milj euro. Det andra, som var på 110 milj pund, uppges ha lagts efter Monacos första CL-åttondelsfinal mot Man City. Men Monaco vill inte sälja.

La Sexta-programmet El chiringuito de Jugones, som i tisdags kväll uppgav att Monaco satt en prislapp på 120 miljoner euro, har andra uppgifter. Programmets journalist José Luis Sánchez uppger att två klubbar lagt bud: Man United och Paris SG. Dessutom påstås, förutom Real Madrid, även Dortmund intresserade. Några siffror på de påstådda budens storlek ges inte. En stark rekommendation är att efter denna spanska spekulationsfrossa att läsa L’Equipe nedan.

Sport kommer efter de svindlande summorna för Mbappé med i jämförelse närmast blygsamma 35-40 miljoner euro. För det är vad ett köp av Riyhad Mahrez uppges kosta, och Leicesterspelaren vill till Barcelona, hävdar Sport. KOntakter ska också ha Dessutom skriver tidningen, som en uppföljning på tidigare uppgifter, att Barça i april kommer att börja förhandla med Arsenal om Bellerín. Det finns också plats för damfotboll från Sverige på förstasidan. ”Leila öppnar dörrarna för semifinal”, är den glada rubriken efter Barças CL-seger i Malmö (1-0 mot FC Rosengård).

Mundo Deportivo har också med att ”Damerna har en foten i semifinal” på förstasidan. Men betydligt större rubrik får en uppföljning på katalanska radiokanalen Rac1:s påstående i går om bud från Barça på Isco. MD mäter svallvågor. ”Nerver efter Isco”, skriver tidningen, och menar att ”I Real Madrids omklädningsrum ser man med oro på att han kan lämna gratis för Barça”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe menar att franska ”Landslaget gör marknaden galen”, en uppföljning på gårdagens prislappar på de nya stjärnorna. I dag skriver L’Equipe att ”Sommaren blir het”, men skjuter i alla fall genast ner en uppgift: spanska påståendena om bud på Kylian Mbappé. ”Monaco har inte tagit emot något bud från någon klubb, och har oavsett inga planer på att sälja Kylian”, säger en person i Monacos klubbledning som förblir anonym. Landslagsfotboll handlar också om matcher. Kring den stundande mot Luxemburg skriver L’Equipe att ”Umtiti och Kanté väntas spela”, som ersättare till skadade Varane och Pogba.

Le Parisien visar att Mbappé nått den status att man börjar göra ”här-började-allt”-reportage. ”Mbappé är Bondys stolthet”, är rubriken och orten i 18-åringens fall. Båda föräldrarna har också lämnat avtryck i samhället utanför Paris, pappan som fotbollsspelare och mamman som handbollsspelare. Le Parisien sätter även fokus på ”hemmaplan” med ”Ben Arfa-Emery: på väg mot en ömsesidig separation”. Enligt tidningen ångrar Ben Arfa inte flytten till PSG men ”väntas inte bli kvar i huvudstaden nästa säsong om den baskiska tränaren stannar”. Tidningen skrattar däremot åt uttalandena från Verrattis agent Di Campli i Gazzetta dello Sport. Agenten sa där att Verrartti mycket väl kunde lämna i sommar då han vill vinna Champions League. Le Parisien påpekar att Di Campli ofta svänger dramatiskt i sina utspel. En källa inom PSG säger också till tidningen att ”Han (Verratti) lämnar inte”, och fyller på med ”Han har direktkontakt med president Nasser Al-Khelaïfi, han har inget behov av en agent för att föra fram budskap”.

 

TYSKLAND

Bild strålar. ”Poldi, så vackert!”, skriver tidningen sedan Lukas Podolski i sin avskedsmatch för tyska landslaget gjort matchens enda mål (1-0 mot England). ”Det var som i film”, sa Podolski efter sitt jätteskott. Tidningen noterar att ”även många av de engelska fansen applåderade” den jublande glada målskytten. Bild följer också upp sin uppgift från häromdagen om att sex klubbar gett erbjudande till Schalkebacken Sead Kolasinac, vars kontrakt går ut i sommar. I dag finns ”Lön, Europa, Sané, startplats – allt talar för en flytt till Pep”. Manchester City nästa, alltså. 23-åringens rådgivare Gordon Stipic var enligt Bilds uppgifter i Manchester i tisdags för samtal med Guardiola. Även Milan, Juventus, Roma, Liverpool och Arsenal har tidigare uppgetts ha gett Kolasinac erbjudanden. Markus Gisdol, Albin Ekdals tränare och Nabil Bahoui frysboxbevakare, förlängde i går kontraktet med Hamburg till 2019. Enligt Bild har kontraktet en nedflyttningsklausul. Årslönen sänks från 1,7 miljoner euro till en miljon euro om laget åker ur Bundesliga.

Kicker påpekar att ”Poldi slutar som en av de stora” och det var ”Avsked med ett drömmål”.

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) skriver att AEK planerar kontraktssamtal med Jakob Johansson inom kort. Den 27-årige svensken, vars kontrakt löper ut sommaren 2018, uppges endast ha 200 000 euro i årslön. AEK är medvetna om att det finns intresse från andra europeiska klubbar, skriver SDNA. Utköpsklausulen i det nuvarande kontraktet uppges ligga på fem miljoner euro.

Pioneer Press (USA) debuterar i bloggen med ”Drogba kopplas ihop med fortsatt glänsande karriär i USL-klubb”. Bakom den styltiga rubriken döljer sig uppgifter till tidningen om att den 39-årige legendaren är ”nära att skriva på ett kontrakt med Phoenix Rising”. Laget spelar i motsvarade andra divisionen i USA. I Phoenix Rising finns en spelare som Drogba är bekant med sedan tidigare, Shaun Wright-Phillips, som han spelade med i Chelsea.

De Telegraaf (Holland) har bild på en vrålande Depay på sportettan till rubriken ”Memphis ryter igen” och citatet ”Jag har ett lejonhjärta”.

Publicerad 2017-03-23 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå