POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Uppgift: Zlatan överens med LA Galaxy

ENGLAND

The Guardian har dagens huvudperson i fokus med ”Moyes riskerar att straffas av förbundet för ’smäll’-kommentar. Krönikören Louise Taylor fyller på med ”Moyes beteende visar att sexism av gammalt slag lever kvar”.

Daily Telegraph drar på ”Trotsig Moyes fajtas för sitt jobb”, som en följd av kritikerstormen efter den sexistiska kommentaren. Telegraph lägger sedan kraft på andra uppgifter. ”Exklusivt: Alexis Sanchez har Chelsea som förstaval – men strid med Arsenal väntar”. För även om chilenaren har ligaledaren som önskemål väntas Wenger inte sälja sin stjärna till rivalklubben. Journalisten Chris Bascombe, med fingret på pulsen på Merseyside, uppger att ”Liverpool är oroade att Sadio Mané kan missa resten av säsongen med knäskada”. Det är den han ådrog sig i derbyt mot Everton.

The Times sportetta fylls också med David Moyes, men här finns även utrymme för hans gamla klubb Man United. ”Shaw i fredssamtal med Mourinho”. Backen, som tränaren sågat offentligt, är tillbaka i truppen inför kvällens match mot Everton.

The Sun menar att Shaws oväntade truppcomeback inte förändrar mycket. ”Stjärnans Unitedhelvete” följs av huvudrubriken ”Shaws vädjan till Spurs”, och i mindre stil ”Luke vill att Pochettino räddar hans karriär”. Mer Tottenham. The Guardian uppgav i går att Crystal Palace ger Wilfried Zaha ett nytt kontrakt. I dag har The Sun ”Exklusivt: Palacestjärnan Zaha nobbar nytt avtal, Tottenham redo att slå till”. Ännu mer Tottenham. ”Exklusivt: Harry Kane redo at ge Spurs titelförhoppningar ett lyft med comeback mot Bournemouth”. Matchen spelas den 15 april.

Daily Mirror ger inte Wenger en lugn sekund. ”Arroganta Arsène” summerar enligt Mirror ex-Arsenalspelaren Paul Mersons åsikt. Den fylls på med ”Arsenallegendar ger sig på Wenger och ledningen, hävdar att tränaren blivit ’institutionaliserad’ och att ingen bryr sig om fansen slåss med varandra”. Merson kastar också avundsjuka blickar mot ärkerivalen. ”Jag kan inte se Arsenal hamna före Tottenham de närmaste fem åren. Jag kan inte se hur situationen ska förändras om inte Spurs tvingas sälja spelare för att betala sin nya arena”.

Liverpool Echo toppar sporten med ”Koeman: Zlatan gjorde mig till en bättre tränare”. Evertontränaren sa inför kvällens match mot Man United att ”Jag tränade Zlatan (i Ajax), han var ung och ibland också besvärlig!”, och fyllde på med, ”Han var rolig, men ibland besvärlig. När jag var i Ajax så hade vi många unga spelare vid samma tidpunkt – Sneijder, Van der Vaart, De Jong, Hetinga, Mido, Zlatan, vi hade verkligen stora talanger, men alla var 19 år, körde runt i Porschar och Ferraris… En ny generation. Historier? Det kan jag berätta på onsdag!”. Samtidigt påpekar Koeman att, ”Det var en bra period, det gjorde mig till en bättre tränare”, och hyllar Zlatan. ”Han är fortfarande en av de bästa, och jag beundrar grabben”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport utbrister i ett ”Aj då, Inter”, efter gårdagens oväntade hemmaförlust (1-2 mot Sampdoria). Konsekvenserna? ”Hej då, Champions League”. Inter ligger på sjätte plats, nio poäng efter trean Napoli som har kvalplatsen till CL. En spelarkommentar kommer med ”Floppen Icardi: Inga ursäkter, det här är ett misslyckande”. Krönikekommentar kommer med Andrea Elefante, ”Nu blir allt svårare för Pioli”.

Corriere dello Sport beskriver Piolis lag som ”Lilla Inter”, och att ”Champions League förblir en dröm”. Kvällens cupsemiretur Roma-Lazio beskrivs som ”Ett derby som är som en final”. Tidningen noterar också att ”Olimpico nästan slutsålt utan staketet i kurvan”, som legat till grund för en ultrasbojkott.

Tuttosport blickar längre fram, mot morgondagens cupsemi. ”Repris på allmän begäran”, skriver Tuttosport inför Napoli-Juve, och syftar på Juves 3-1-seger i första mötet. Citatrubriken ”Belotti bättre än Batistuta”, tillförs Fabio Capello.

SPANIEN

Marca drar på ”Avslöjar: Pepe ändrar destination: PSG eller City”. Veteranbacken uppgavs i slutet av förra året ha tackat ja till spel för för spel Hebei Fortune i Kina, när hans kontrakt med Real Madrid går ut i sommar. Men både hans rådgivare och Portugals förbundskapten Fernando Santos ska på senare tid ha fått Pepe på andra tankar: att stanna kvar i Europa för att satsa på VM 2018. Enligt Marca ha ”både Pep Guardiola och Unai Emery knackat på agenten Jorge Mendes dörr” med intresse för att värva mittbacken.

AS tar sikte på Reals CL-kvartsfinalen mot Bayern München med en intervju med motståndarnas Alex Vidal, ”Real är inte som Atlético, de faller inte tillbaka”.

Cadena Ser uppger att ”Maj är satt för Messis kontraktsförlängning”. Radiokanalen menar att ”såpoperan får ett lyckligt slut”. Lionels pappa och agent Jorge kommer i maj till Barcelona för att avsluta förhandlingarna.

Diario Sport hävdar att ”Ney är nummer två i världen”, att ”brasilianaren är mer avgörande är Cristiano”. Vem som är nummer ett behöver inte ens nämnas. Sport påpekar att Neymar ”vid 25 års ålder lyckats göra 100 mål för Barcelona och framtiden är hans”. Enligt Sport uppgifter kommer den knäskada som Rafinha ådragit sig att hålla honom borta från spel i tre till fyra veckor. Därmed lär han missa båda CL-möten med Juventus (11 och 19 april) samt El Clásico mot Real Madrid (23 april)

Mundo Deportivo tillägnar förstasidan åt en intervju, ”Alcácer svarar”, och motiverar den med att ”Paco har gjort tre mål på sina fyra senaste matcher”.

El Desmarque gör som Faro de Vigo och tillägnar John Guidetti en artikel. Trots att han inte spelade gårdagens match (3-1 mot Las Palmas) p g a skada, så bjöd han på en segerdans, filmad av lagkamraten Pape Cheikh. El Desmarque noterar att svensken inte bara stal uppmärksamheten efter matchen, utan även under. ”Svensken valde att till sina svarta kläder också ha en svart hatt, som inte gick obemärkt förbi. BeINSPORTS kamera zoomade in honom i andra halvlek”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe skriver om ”Den stora rensningen” (fritt översatt) i Marseille. Tidningen radar upp bilder på spelare, och lägger till att ”Ingen spelare kan räkna med en startplats kommande säsong förutom Sanson, Thauvin och Payet”. Under rubriken ”För 30-40 miljoner euro kan OM köpa….” synar tidningen också alternativ till anfallet. För det är summan klubben uppges ha planer att lägga på en ny anfallare. Jackson Martínez (Guangzhou Evergrande), Álvaro Morata (Real Madrid), Arkadiusz Milik (Napoli), Carlos Bacca (Milan) och Olivier Giroud (Arsenal) ringas in i första hand.

Le Parisien ger störst utrymme på sporten åt blott den senaste udda historien som som PSG dras in i. Under rubriken ”Sparkas för att statuera exempel” finns gårdagens besked att Toulouse omedelbart skickar tillbaka PSG-talangen Odson Edouard. Den 19-årige anfallaren har tillsammans med Mathieu Cafaro, 20, skjutit med en luftpistol på en förbipasserande, och träffat denne bakom örat. Cafaro sparkas från Toulouse.

France Football tillägnar ”Kreatörer” veckans nummer. Maradona, Zidane, Cruyff, Pelé och Platini radas upp. Underrubriken är ”En utrotningshotad art” (om de är anledningen till att spelarna till synes står med rumpan bar är oklart). Numret säljs också in på en intervju med en annan kreatör, Eden Hazard, ”Jag har alltid föredragit dribblingen framför målgörandet”. Fler Hazardcitat: ”Det som är stort för mig är att jag kan behandla bollen på så många olika vis, den får olika personlighet. Jag kan behandla den som en kvinna, som en kompis, som en gammal man” och ”En Messi gör alltid rätt val, det gör inte jag”. Hatem Ben Arfa är en annan profil som intervjuas i temanumret. Han har svårt att gå ihop med Emery i PSG. Han lär ha svårt att gå ihop med ett par andra tränare. ”Mourinho-typen, Simeone-typen…Det är antitesen till Cruyff och hans frihet. Det finns ingen plats för glädje”, säger Ben Arfa.

 

TYSKLAND

Bild har med ”Bayerns rädsla för Müller” på nyhetsettan. Thomas Müller har en fotledsskada som tränare Ancelotti säger inte kommer att hindra honom från spel mot Real Madrid i CL, men enligt Bild är anfallsstjärnan nu ett frågetecken. Enligt Ancelotti kommer Manuel Neuer var spelklar till den matchen. Det har Bild inga invändningar emot.

Kicker uppmärksammar att Mönchengladbach trots allt hoppa behålla sin danska succéback, som väntas återvända till Chelsea efter säsongen. ”Vi kämpar fortfarande för att behålla Andreas Christensen. Jag har ännu inte gett upp hoppet”, säger Mönchengladbachs sportchef, som bara för några dagar tycktes betydligt mer uppgiven. 20-åringen har varit i Mönchengladbach i snart två säsonger.

ÖVRIGT

Fox Deportes (Mexiko) uppger att Zlatan Ibrahimovic är klar för LA Galaxy i amerikanska MLS. Kanalen har till och med photoshoppat in svensken i en Galaxy-tröja. Enligt kanalen skulle kontraktet börja gälla efter säsongen, och svensken kommer att bli den mest välbetalda spelaren i amerikansk fotbollshistoria. Men samtidigt lägger Fox Deportes till att framgångarna med United kan göra att det dröjer innan han tar steget. Värt att notera är att Expressen så sent som för ett par veckor sedan skrev att svensken var överens med United om en förlängning av det nya avtalet.

Ekstra Bladet (Danmark) gör ett nedslag i Norge efter Nicklas Bendtners succédebut i Rosenborg med ”Den goda historien om den förlorade talangen”. I en av artiklarna är RBK-shoppens butikschef intervjuad. ”Vi har aldrig sålt så många spelartröjor med namn på ryggen så tidigt in på säsongen”, säger Jan Olav Dreier. Det handlar om 500 Bendtner-tröjor sen det nya stället lanserades för en vecka sedan.

VG (Norge) bjuder på ”Riise vill träna Norge”. Det är oklart om hans utfall mot Lagerbäck och hans landslagsgäng stärkt den idéen. Det är hur som helst lång väg dit. Först ska Riise utbilda sig vidare i Norge, men har också fått grönt ljus från en av hans gamla klubbar. ”Jag kommer att ha mycket praktik på Liverpools akademi. Jag har fått besked om att jag är välkommen att vara där så länge jag vill”, berättar han för VG.

Publicerad 2017-04-04 kl 07:55

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto