POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Ferdinand: ”Farlig kritik, Mourinho”

ENGLAND

The Guardian ger en symbolisk bild av toppstriden. I centrum: ”Hazard tar Chelsea närmare titeln” (2-1 mot Man City). Men liksom i tabellen klamrar Tottenham kvar, här med ”Tre mål sänker Swansea i dramatisk avslutning” (3-1 mot Swansea). Bilden på Son nästan klampar in på Hazard och Chelseaspelarnas firande.

The Times bildsätter rubriken ”City golvade av Hazards två mål” med målvakten Caballero liggande på rygg vid belgarens fötter. Det är också Hazard, tillsammans med Citys målskytt Agüero, som får högst spelarbetyg, åtta av tio. Lägst får två spelare i det vinnande laget. Både Zouma och Diego Costa får blott fyra.

The Sun har i ”Eden for the title” en ordvits, där ”Eden” står för ”Heading”, alltså ”på väg mot titeln”. Hazards ord om att Chelsea ”nästan är där”, lyfts fram till i ingressen i The Sun som på annat håll. Fast citatet i sin helhet var mer neutral. ”Vi är nästa där, men det är långt kvar, vi har några svåra matcher. Vi ska vara redo ända till slutet”. Silly season, så. ”Exklusivt: Daley Blind aktuell för Ajax i sommar – inget nytt kontrakt på bordet hos United”.

Daily Mirror intresserar sig mindre för resultatet på Stamford Bridge, och mer för en favoritskurk. ”Dirty Diego” i stora, feta bokstäver, följs av ”Chelsea marscherar på men kan förlora Diego Costa i tre matcher”. Spanjoren gav igen med en spark mot Kompany. Men Mirror skjuter sedan omedelbart ner sin egen story med att ex-domaren Howard Webb i BT Sport sa att han inte ser någon egentlig anledning till någon bestraffning i efterhand, eftersom domare Mike Dean såg och dömde i situationen.

Manchester Evening News noterar att ex-Unitedprofilen Rio Ferdinand tillhör dem som reagerat på José Mourinhos senaste kritik av Luke Shaw, en spelare i egna laget. ”När en tränare gör det offentligt är det farligt. När du inte vinner finns risken att omklädningsrummet reagerar negativt”, menar Ferdinand (Headlines webb-tv tog i går upp Mourinho och hans kritik av egna spelare).

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport gör som alla stora italienska sporttidningar i dag, låter Higuaín ha den solklara huvudrollen på förstasidan. ”Pipita, vilken föreställning” syftar inte bara på anfallarens två mål i Juves cupfinalavancemang (2-3 mot Napoli). Det syftar också på att ”argentinaren reagerar på visslingarna och pekar mot läktaren där De Laurentiis satt”. Tidningen förtydligar ytterligare med ”Pekade finger: ’Det är ditt fel”. Alltså en markering av Higuaín att Napolipresidentens bär skulden för att han lämnade klubben. Gazzettan skriver även att fejden inte är över, att Higuaín kräver Napoli på 600 000 euro för bildrättigheter. Matchens lirare? På alla plan Higuaín, även på fotbollsplanen. Han får åtta i betyg, högre än någon annan spelare. Det finns utrymme till några andra fotbollsnyheter. ”Mourinho galen i Perisic”, till exempel. Enligt Gazzettan är United beredd att lägga upp till 60 miljoner euro för kroaten. Mer mercato förstasidan: ”Inter efter Bernardeschi och Berardi”.

Corriere dello Sport menar att ”Higuaín talar genom sina mål”, och att det var ”två mål och polemik”. På förstasidan finns även Romauppgiften, ”Spalletti bort. Med Monchi finns Emery”. Det följs av ”Klubben vill inte vänta till efter säsongen på hans beslut”.

Tuttosport gör ännu tydligare än Gazzettan en koppling till filmens värld. ”Pipita 2: Revanschen”, saknar bara en inramningen som en filmaffisch. Milanoklubbarna hamnar som så många gånger förr i fokus för kinesiska pengar som ska spenderas på värvningar. I Inters fall har Conte nu tydligen fått konkurrens, ”Suning söker en stark man på tränarposten: Sampaoli är också med i bilden”. Milan blickar enligt Tuttosport också mot Spanien. ”Kinesiska Milan vill locka Benzema”, följs av ”Den franska målgöraren kan lämna Real Madrid och är mål nummer ett för de nya ägarna”.

 

SPANIEN

AS konstaterar att Real Madrids ”Plan B fungerar” (4-2 mot Leganés). Tidningen påpekar att Zidane gjorde nio ändringar i laget. ”Asensio adderar magi och Morata gör ett hattrick”, skriver AS vidare. James Rodriguez däremot adderade lite smolk i glädjebägaren när han surade efter att ha blivit utbytt, och drämde näven i avbytarbåset, dock utan något Tobias Sana-resultat. På frågan om Zidane förstod James frustration, svarade Real-tränaren, ”Javisst, men jag måste göra byten”. En ny runda flyttrykten för colombianen lär landa i silly season-spalterna inom kort.

Diario Sport låter en Luis Suárez bicycleta-mode och rubriken ”Flyger” ta nästan hela förstasidan i anspråk. Så blev det också klar seger (3-0 mot Sevilla). ”Barça krossar Sevilla med en uppvisning och närmar sig den avslutande delen av säsongen i allra bästa form”, skriver tidningen belåtet.

Mundo Deportivo ser ettt ”Uppvisning” av hemmalaget på Camp Nou, ett ”Super-Barça”. Krönikören Francesc Aguilar menar också att krossen var ”en signal till Juventus”, eftersom det finns taktiska likheter mellan Sevilla och Barças kommande CL-motståndaren.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ser PSG och Monaco som ”Oskiljaktiga”. Lagen ligger i täten på ligan, PSG vann nyss ligacupfinalen mot Monaco, och efter PSG:s seger i franska cupen i går (4-0 mot Avranches) lottades lagen mot varandra i semifinal. Noterbart från gårdagens match: omskrivne Ben Arfa svarade för två mål och var matchens lirare enligt tidningen.

Le Parisien konstaterar att det var ”PSG utan diskussion”, och låter även Adrian Rabiots kommentar på att Monaco väntar igen bli en rubrik: ”Det var den bästa lottning vi kunde få”. Se där.

 

TYSKLAND

Bild döper om Leipzigtränaren Hasenhüttl till ”Hosenhüttl”, efter ordet för byxor, och sätter rubriken ”Leipzig vinner med turbyxorna” (3-2 mot Mainz). Hasenhüttl bytte ett tag till jeans vid sidlinjen och då blev det bara sju poäng. Nu är träningsbyxorna tillbaka och, vips, andra raka segern, påpekar Bild. Så enkelt det kan vara ibland. Segern inkluderade också en ”drömpassning från Emil Forsberg”, en superklack till 1-0-målet. Det blev ytterligare en målpass, och svensken ”är nu i solklar ledning i assistligan med 15 passningar”. Tidningen har också med att Albin Ekdals senaste skada inte är Hamburgs enda bekymmer. ”Sex spelare skadade!”, skriver Bild.

Kicker toppar med ”Psykologiska mötet”. Det är ett sätt att hitta spänning kring FC Bayern-Dortmund. 15 poäng skiljer och tidningen menar att även om det knappast är någon titel som står på spel mellan lagen, så är mötet mentalt viktigt. ”Leipzig plockar in ny målvakt”, handlar om att Forsbergs klubb är nära att värva den schweiziska U21-målvakten Yvon Mvogo från Young Boys för cirka fem miljoner euro.

WAZ uppger att ”Ny bild med Aubameyang provocerar Dortmund”. Anfallsstjärnan har haft möte med klubbledningen och fått böter efter det uppmärksammade målfirandet i derbyt mot Schalke, iförd en mask som reklam för sin skosponsor. Men i går kväll la Pierre-Emericks bror Willy ut en bild på Instagram där Willy har masken och en till synes sorgsen Pierre-Emerick sitter bredvid. Tidningen ser två möjliga förklaringar: 1/ att bilden är gammal och Willy lagt upp den lite för att retas. 2/ att bilden är nytagen och i så fall är en ren provokation mot klubben, skriver WAZ.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) låter Bendtnerfebern toppa sporten med ”Höll sig framme igen”, sedan dansken gjort mål för Rosenborg även i andra ligamatchen (3-0 mot Sandefjord).

TV2 (Norge) visar att Bendtner satt minst lika starka avtryck i den norska pressen. ”Får han vara skadefri hela säsongen kan det bli 25 mål. Så pass bra är han, och så pass bra är Rosenborg”, spår redan tv-kanalens expert Jesper Mathisen. Dagbladet-krönikören Morten Pedersen vill i alla fall dra i handbromsen en aning. ”Att nämna Bendtner i samma mening som Zlatan är en förolämpning mot svensken”, lyder rubriken på hans krönika. Bakgrunden är att fotbollsexperten Joacim Jonsson kritiserat bänkningen av Bendtner. ”I Elitseriesammanhang är det som att bänka Zlatan”, sa Jonsson till Dagbladet. ”Det är en direkt förolämpning från en svensk till en annan. För även om Joacim Jonsson la in en gardering med Elitserien, så bör Nicklas Bendtner för närvarande inte ens nämnas i samma mening”, menar Pedersen, och pekar på de skilda nivåer spelarna befinner sig på. ”Zlatan låter vi vara ifred. Han lirar i ett annat solsytem”.

Publicerad 2017-04-06 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto