POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Zlatan bara temporär ikon”

ENGLAND

The Sun drar på ”Zlatan: Jag är Benjamin Button” efter Man Uniteds seger (3-0 mot Sunderland). Efter uttjatade oneliners om lejon, så är filmkaraktären Benjamin Button tillbaka. Zlatans agent Mino Raiola använde jämförelsen första gången för ganska på pricken ett år sedan i Gazzetta dello Sport, för att beskriva hur Zlatan blir yngre för var dag. The Sun lägger i underrubriken däremot till imponerande fakta: ”250 mål sedan han fyllde 30 år”.

Daily Star tar med sig filmkaraktären och använder en annan för dagen populär rubrikvariant, ”Zlat’s bang on the button”, med betydelsen ”Zlatan har helt rätt”. Krönikören Jeremy Cross påpekar annars i dag att ”Trots sin karisma och sin påverkan är Zlatan Ibrahimovic inte annat än en temporär ikon”. Cross anser nämligen att det är i Antoine Griezmann som United finner sin riktiga Eric Cantona.

Daily Mirror blandar in ytterligare en film med feta rubriken ”Zlat to the future”. Svensken får för övrigt också det högsta spelarbetyget, åtta av tio. Det lägsta får en annan svensk, Sebastian Larsson. Efter det röda kortet i 43:e minuten får Seb en trea (han delar det betyget med Kone och Rodwell).

Manchester Evening News har fortfarande inga planer på att svepas med i Zlataneufori i sina spelaromdömen. Han får ett hyfsat bra betyg, sju, och samtidigt beskrivningen ”Gjorde knappt något under en halvtimme. Snurrade sedan upp Jones vid straffområdeslinjen och sköt United till ledning. Så som hans säsong sett ut i stort”. Åtskilliga Unitedspelare får sju, och Bailly och Shaw åtta. I en annan artikel signalerar tränare Mourinho stora förändringar i truppen. ”Det vi har nu är inte alls dåligt, men om ni frågar mig hur långt vi är från att ha laget jag vill ha, så är svaret långt ifrån. Mycket långt ifrån”.

The Guardian erbjuder ett annat perspektiv än Zlatans målpotens trots stigande ålder. ”Mourinho har fortfarande ögonen på topp-fyra-placering”. Unitedtränaren påpekade efter segern att ”Vi är fortfarande med, och försöker sätta lite press inför sista månaden. Vi slåss fortfarande för topp-fyra och vi kan vinna Europa League, även om det är lika svårt som att hamna bland de fyra bästa”.

The Times tar fasta på andra citat från Unitedtränaren till rubriken ”Shaw vinner över Mourinho”. För beröm som ”Han spelade bra och stabilt” kom från Unitedtränaren utan några invändningar om att Shaw behövde ha Mourinhos hjärna. I stället summerade Mou vänsterbackens insats med att ”Luke var en av flera positiva insatser”. Telegraph har också ”Exklusivt: Reading riskerar att nobbas av Premier League vid uppflyttning om kinesiska övertagandet går igenom”.

Yorkshire Evening Post bryr sig inte om sådant som PL. Här är det EFL som gäller, ligorna nedanför. I går kväll var den stora prisutdelningen, EFL Awards. ”Woods fick se priset som Årets spelare gå till Knockaert, men anfallaren och Jansson med i Årets lag”. Svenskt inslag, alltså (se nedan).

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport indikerar med ”Euro Milan, Neuro Inter”, ett Milan på bana för Europaspel (4-0 mot Palermo) och ett neurotiskt Inter (1-2 mot Crotone). Resultaten innebar också Milanoskifte i tabellen, vilket ger överrubriken ”Omkörning i går, derby i helgen”. Inters sportchef Piero Ausilio var förbaskad på spelarna, ”Laget var högmodigt och arrogant”. Roligare hade Crotones spelare, där Marcus Rhodén var en av de som tilldelades fint betyg av Gazzettan. Svensken får sju av tio. Inte lika kul för Genoasvensken Oscar Hiljemark om han läser tidningen i dag. Fem av tio i betyg, med omdömet ”Dålig, inga idéer”, efter gårdagens klara förlust (0-3 mot Udinese).

Corriere dello Sport utropar ”FenomeNAPOLI” efter tung seger i Rom (3-0 mot Lazio). Tidningen har tabellförtydligandet ”Sarri säkrar tredjeplatsen och siktar på Roma”, som ligger på andra plats, fyra poäng före. Tidningen har vidare en intervju med Alex Sandro till rubriken ”Juve, trippeln kan bärgas, låt oss slå ut Barça”.

Tuttosport plockar en stjärna från Torino och en stjärna från Juventus. Tillsammans bildar de en dubbelpuff. ”Belotti: Tuppens Torino så vackert” samt ”Dybala: ’Kära Leo, den här gången vinner jag’”. Med den första rubriken synar Tuttosport lördagens triumf för Torino, och lägger till att ”Miha byter system med Ljajic i en fri roll (och med rätt att göra mål). Torino slår Cagliari, första bortasegern på 140 dagar, och deras målskytt har nu satt 24 mål”. Den andra rubriken har uppföljning i form av ännu ett (ihopklippt) citat från argentinaren, ”Juve har aldrig varit starkare och Barcelona skrämmer oss inte. Jag beundrar Messi men det här är mitt ögonblick”.

 

SPANIEN

Marca upplåter inte oväntat större delen av förstasidan åt Sergio Garcias triumf i Masters i natt. Men här finns plats för lite fotboll. ”Jag hoppas på Real Madrid till sista sekund” är en citatrubrik som inte har något med stundande CL-kvartsfinal att göra, utan är ett uttryck för Pepes förhoppning om att förlänga kontraktet. Det har tidigare uppgetts att den portugisiska mittbacken var i det närmaste klar för spel i Kina i sommar, sedan att han ville blir kvar i Europa för att satsa mot VM 2018. Enligt Marca väntar ett möte mellan Pepes agent och Real Madrid i veckan.

Onda Cero har samma uppgift om ett möte i veckan. Samtidigt uppger radiokanalen att Pepe redan har en preliminär överenskommelse med PSG om ett tvåårskontrakt värt sammanlagt 20 miljoner euro. Real Madrid erbjuder åtta milj euro för en säsong.

AS har blaskiga rubriken ”Robben: Vi är redo för Real Madrid” som dragplåster inför Champions League-mötet. Mer kittlande kanske andra uppgifter är. ”Barça matchar Real Madrids bud på Theo”. Det handlar om Atléticos Theo Hernández, som redan uppgetts ha en muntlig överenskommelse med Real. Nu påstår AS att Barça har matchat det femårskontrakt på 35 miljoner euro som Real erbjudit, och att spelarens agent Manuel García Quilón hellre vill att 19-åringen väljer Barca. Bakgrunden till Barcelonas intresse är att Jordi Alba inte längre är given. Utköpsklausulen för Theo är överkomliga 24 miljoner euro. Även Bayern München och Liverpool har rapporterats intresserade, men Theo vill enligt AS helst stanna i Spanien. Tidningen påtalar också intresse för en annan spelare från en klubb i Madrid som är utlånad till Alavés. ”PSG förbereder bud på 60 miljoner euro för Marcos Llorente”, Real Madrids 22-åriga mittfältare.

Diario Sport ser fram emot en ”Champions League-reaktion” från Barcelona efter bakslaget mot Málaga. ”Enighet om att höja stämningen” förtjänar knappast en underrubrik men får det här. Sport skriver sedan också ”Konfidentiellt: Efter förlusten mot Málaga – första mötet med Mascherano, Messi och Suárez”, stormöte med andra ord. Mest slående är annars att en motståndare får platsen just bredvid tidningsloggan. ”Dybala på krigsstigen”, står det, med tillhörande bild på Juventusspelaren med svartvita ränder på kinderna (som ett led i Juves lansering av mötet med #It’sTime, och tillhörande applikation där man kan få svartvita ränder på sin kind om man lägger in en bild – se nedan)

Mundo Deportivo har samma Dybalbild, men med rubriken ”Jag är inte Messi, jag är Dybala”. MD har också intervjuat argentinaren, och självfallet ställer tidningen frågan om ett klubbyte och får svaret den suktar efter: ”Barça? Om framtiden vet man ingenting”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ser PSG som ”Fortfarande på hugget” (ungefär). För laget ”ger inte upp någonting” som finns kvar att kämpa för. Efter ligacupseger och avancemang i franska cupen, flåsar laget Monaco i nacken i ligan, fortsatt tre poäng bakom, efter gårdagens seger (4-0 mot Guingamp). Både Cavani och Di Maria belönades med åtta av tio i betyg. Karl-Johan Johnsson i gästernas målbur fick nöja sig med fyra i betyg. Anmärkningsvärt är att Draxler i PSG fick sämre betyg, tre (han hade enligt tränare Emery känning av smärre skada). Kacaniklic fick för övrigt chansen från start för Nantes (1-1 mot Saint-Etienne). Han blev utbytt efter en dryg timme men får sex i betyg av L’Equipe, vilket är över snittet i Nantes (5,4). Tidningen har också en intervju med unga Dortmundstjärnan Ousmane Dembélé, som i ett av svaren kanske också ger en inblick klubblivet för Alexander Isak, då Dembélé också anlände som superhet talang. ”Man gav mig verkligen lugn och ro. Jag kände mig väldigt skyddade, särskilt gentemot medier, med få intervjuer”, säger Demélé, och påpekar senare: ”Tyskland är toppen som ung spelare. Det finns många talanger här och man ger dem chansen”.

Le Parisien konstaterar att ”PSG behåller kontakten” med Monaco. Cavani får även i Le Parisien åtta i betyg – och Draxler jättelåga 3,5. ”Han verkade vara på påsksemester”, skriver tidningen om tysken. Le Parisien har även med citatrubriken ”Pastore: Jag var lite irriterad i veckan”. Anledningen var att han inte fick spela mot Monaco. Samtidigt säger sig argentinaren ha förståelse för att Emery matchar honom försiktigt efter skadebekymren.

 

TYSKLAND

Bild låter ”Hummels missar Real!” ta sig ända till förstasidan, sannolikt för de ”exklusiva” bilder tidningen har på ”Cathy tröstar skadad Hummels”. I själva verket är det bara bilder på paret i en bil. Nåväl. På sporten finns också att Max Meyer och Schalke är beredda att gå skilda vägar. England kan bli adressen, bland annat anses Tottenham intresserad, och Schalke hoppas enligt Bild få uppemot 20 miljoner euro för den 21-årige anfallaren.

Sport1 hade Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke som gäst. Han var full av beröm för ärkefienden Bayern München. ”FC Bayern har nått en nivå som är snäppet högre än Real Madrid och Barcelona. Jag trodde inte det var möjligt för ett tyskt lag”. Han håller också Bayern som ”klar favorit” i Champions League. Just Reals och Barças namn kom även med på ett hörn i ett annat sammanhang, gällande Pierre-Emerick Aubameyangs framtid. ”Jag förväntar mig att han stannar med oss. Om Real Madrid eller Barcelona kommer med ett stort erbjudande, då får vi diskutera det, men inget annat kommer att intressera honom”, sa Watzke, som också la till att Dortmund inte kommer släppa anfallaren om Bayern knackar på dörren. Watzke underströk även att tränare Tuchel stannar.

Kicker klistrar lite fantasilöst ”Tid för Champions League!” över hela förstasidan, tillsammans med profiler och klubbmärken för Bayern-Real Madrid och Dortmund-Monaco. Här finns också ett uppslag med bara Carlo Ancelotti under rubriken ”Coola Carlo”.

 

ÖVRIGT

Algemeen Dagblad (Holland) har tvåmålsskytten Samuel Armenteros som Matchens lirare från lördagens Heraclesseger (4-1 mot Go Ahead Eagles). Tidningen skriver att ”Med 36 procent av Heracles totala målproduktion har Armenteros gjort en stark säsong”. Han får 7,5 i betyg. Ett annat fint svenskbetyg blev det för Sam Larsson, trots förlust (2-4 mot Vitesse). Med 6,5 fick han i alla fall högst notering i Heereneveen.

Ekstra Bladet (Danmark) har bland sina tre punkter från Bröndbys seger (2-1 mot Lyngby) som en att ex-Elfsborgaren ”Johan Larsson tagit stormsteg i utvecklingen i Bröndby under det senaste halvåret”. Fyra av sex fick han i betyg för gårdagens insats. FCK-svenskarna fick nöja sig med treor (Robin Olsen och Ludwig Augustinsson) och en tvåa (Mikael Antonsson) efter blott oavgjort på hemmaplan (1-1 mot FC Nordsjälland).

Cooperativa (Chile) placerar varken Alexis Sánchez i Chelsea, Man United, PSG eller Juventus, som varit de vanligast florerande ryktena. Enligt den chilenska tidningen är ”Manchester City den mest troliga destinationen för Alexis Sánchez”. Pep Guardiola uppges sugen på Arsenalspelaren och är villig att be sin klubb betala 50 miljoner pund.

 

Till sist…

…Kanske borde man förstått att det skulle gå snett när Sunderlands egen artikel om de blågula premiärbesökarna på Stadium of Light i färgblindhet avslutas med ”Håll utkik efter den stora gröngula banderollen som hyllar Seb Larsson på söndag!”. Någon lyckad kombo blev det i alla fall inte. 0-3 och Seb utvisad innan första halvlek var slut. Å andra sidan hade svenskgänget också med sig en Zlatanbanderoll…

Publicerad 2017-04-10 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto