Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Oro för Zlatan - som sågas: ”Som sin staty”

Headlines Blogg

ENGLAND

The Times har stor bild på Zlatan Ibrahimovic som ligger i gräset, håller sig om det skadade knäet och grimaserar illa. ”Zlatan i plågor men United till semifinal” (2-1 mot Anderlecht). ”Prognosen ser ut att vara negativ”, sa tränare Mourinho efter matchen. Hur länge svensken blir borta är ännu oklart. Den största rubriken tar upp ett allvarligare sjukdomsfall. ”Ehiogu fick hjärtattack”. Tottenhams ungdomstränare, som har engelska a-landskamper på meritlistan, kollapsade vid klubbens träningsanläggning och fördes till sjukhus. ”En källa nära Ehiogu beskrev i går kväll tillståndet som allvarligt”, skriver The Times.

Annons

Daily Telegraph har fler sjukdomsfall, tack och lov av mindre allvarlig karaktär. ”Exklusivt: Cahill på sjukhus i två dagar med mystisk sjukdom”. Chelseas lagkapten har lämnat sjukhuset men det är osäkert om han kommer till spel i lördagens FA-cupsemifinal mot Tottenham. Uniteds match tar annars störst plats på sportettan under ”Marcus magi”. Zlatan hamnar sedan i en ofördelaktig jämförelse med just Marcus Rashford i en annan artikel. ”Rashfords uthållighet betalade sig medan Zlatan var långsam, statisk och butter”, lyder rubriken.

Daily Mirror, som beskriver Uniteds seger med ordvitsen ”Rash and grab” (från ”smash and grab”), slår också fast att ”Rashford glänste men Zlatan hade det kämpigt” i sin rubrik för spelarbetyg. Rashford får åtta av tio, Zlatan får fem (liksom Lingard, Carrick och Rojo). Mirror skriver på annat håll att ”Tianjin Quanjian jobbar fortfarande superavtal med Diego Costa”. Uppgiften ska ha bekräftats av klubbens ägare Shu Yuhui för Sina Sport. Den kinesiska klubben uppges enligt Mirror beredd att betala 650 000 pund i veckan – efter skatt.

Annons

London Evening Standard uppger samtidigt att det finns ”Nytt frågetecken för Diego Costas framtid då Evertons intresse för Tammy Abraham ger Chelsea förhoppningar om Romelu Lukaku”. Chelseaanfallaren Abraham har imponerat på lån i Bristol City och kan användas som morot för att få Lukaku, samtidigt som ”Chelsea tappat tålamodet med Diego Costa och överväger en försäljning i sommar”.

Manchester Evening News tar upp tråden kring Unitedspelarnas insats, och som så många gånger förr går lokaltidningen stenhårt åt Zlatan. ”Marcus Rashford var storartad, men Zlatan Ibrahimovic hemsk”. Den engelska anfallaren får nio i betyg, den svenska…två. Om Zlatan skriver MEN: ”Han spelade med samma rörlighet som sin staty i Stockholm. Han var en statisk belastning”.

Se Zlatan skada sig – och Rashfords avgörande mål – i sportsändningen HÄR.

Annons


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport gör tv-programmet Master Chef till ”MAXter Chef”, som en hyllning till Max Allegri. Juvetränaren får till och med en kockmössa och överrubriken ”Allgeris trippelrecept”. Det fortsätter med ”Ledare, förnyare och perfektionist: ingredienserna för en tränare som nått Europatoppen”. Fabio Capello hyllar Allegri med ”Flexibiliteten är tack vare honom”. Samtidigt leder den stora featuren på förstasidan också till en rubrik om Juves motståndare i CL-kvartsfinalen. ”Barça, stjärnorna utan själ…och tränare”. Bortanför alla Juventusrubriker finns ett par andra. Den största är ”Det nya Milan: Det händer saker i anfallet – Suso säkrad, drömmen är Aubameyang”. Även Morata och Benzema nämns som alternativ till stor anfallsvärvning. Inne i tidningen synas tränarsituationen i Roma, ”Inte bara Emery, Blanc en möjlighet för nya Roma”.

Annons

Corriere dello Sport sällar sig också till Allegris hyllningskör. Med ett namn också kan betyda ”gladlynt”, så drar CdS till med ”ALLEGRIssimo”. Tidningen går sedan punkt för punkt igenom vad han har att vara glad för. I något förkortad version, ”Champions League: Applåder från Spanien”, ”Rekord: en sjätte rak Scudetto”, ”Kontrakt: Snart klart med treårskontrakt” och ”Formeln: Han har förändrat laget genom att introducera ett system med fem attackerande spelare”. Tidningen toppar dock med en annan tränare, ”Emery till Roma!”. CdS hävdar att ”Överenskommelse om treårskontrakt nådd vid tränarens farväl till PSG. Monchi håller i trådarna”. En annan rubrik tar upp Europa League. ”Mourinho vidare. Ibra skadad, säsongen är över”. Inga tveksamheter där om svenskens öde.

Tuttosport lägger Allegri åt sidan och bara tokhyllar laget, ”Europas vackraste”. Tidningen skriver sedan, ”Real, Atlético och Monaco oroliga. Ingen vill korsa de vitsvartas väg”. Och för att riktigt understryka Juventus storhet finns också, ”Organisation, sammanhållning, fysisk styrka och kvalitet: Allegris trupp är en pärla”.

Annons

 

SPANIEN

AS har blicken fäst på CL-lottningen, men den flackar också åt finalarenan. ”Vägen mot Cardiff”, följs av ”Atlético vill ha derby i semifinalen, Real vill ha det i finalen”. På ettan finns fler Real Madrid-relaterade rubriker. Som ”Vill du komma till Real?”, med tillägget ”Cristiano och Sergio Ramos snackade med Lewandowski på Bernabéu”. Inför söndagens El Clásico finns, ”Neymar – nej, Bale – kanske”, vilket syftar på att brasilianarens avstängningsöverklagan misslyckats samt att Bale är aktuell för spel efter skada. AS ”bekräftar” också Cadena Copes uppgift: Liverpool la ett bud på 50 miljoner euro för Marco Asensio. Real Madrid vill dock inte sälja.

Diario Sport drar på att Barçaspelarna är ”Sårade” efter Juvematcherna och vill resa sig mot Real Madrid. Tidningen har mage att att stämpla det med ”Konfidentiellt”. Sport anser sig också ha ytterligare exklusiva uppgifter i ”Nye tränaren hänger på El Clásico”. Med det menar Sport att om Barça ”snubblar på Real Madrids hemmaplan kan det påskynda tillsättningen av en ny tränare”. Valet anses sedan en tid stå mellan assisterande tränare Juan Carlos Unzué och Athletics tränare Ernesto Valverde. Rubriken ”Real Madrid vill inte möta Juve”, får främst ses som något slags försök att ge en aningen bättre bild av Barças CL-uttåg.

Annons

Mundo Deportivo hänger sig lite överraskande kvar vid Juventusmatchen. ”Tack”, och ett fotomontage på Messi och Camp Nou. Argentinaren sägs tacksam för stödet. Jaha.

El Desmarque är en av få medier med några uppgifter om John Guidettis skada. De andra tycks fortfarande alltför segerrusiga efter Celtas semifinalavancemang (1-1 mot Genk) Svensken fick utgå under matchen. Enligt El Desmarque handlar det om en muskelskada, men spekulerar inte i hur länge Guidetti kan bli borta.

 

FRANKRIKE

L’Equipe pustar ut med ”Säkrat!” (ungefär), som reaktion på Lyons semifinalavancemang efter straffar (1-2 mot Besiktas, 7-6 e str). ”Lyon stod emot det fruktansvärda trycket från Besiktas supportrar och en dramatisk straffläggning”, skriver L’Equipe. Tidningen noterar på annat håll gårdagens nyhet, att Ligue 1 framöver heter ”Ligue 1 Conforama”. Möbeljätten betalar enligt L’Equipes uppgifter cirka 25 miljoner euro för tre år som ligasponsor. LFP sålde redan inför den pågående säsongen Ligue 2:s namnrättigheter till pizzakedjan Domino’s, därav ”Domino’s Ligue 2”.

Annons

Le Parisien synar ”Alexis Sánchez, ett bra val?”. Ryktena om PSG har förekommit ett tag, och enligt tidningens uppgifter har den franska klubbens ”arbetat på en övergång sedan hösten 2016”. Men tidningen menar att en värvning kan sätta onödig press på en äntligen harmonisk Cavani, plus att det finns en osäkerhet om PSG följer upp intresset för Arsenalstjärnan med tanke på att en ny sportchef ska tillsättas. Enligt Le Parisiens uppgifter är nu Antero Henrique, Portos sportchef, ett hett namn för posten i PSG. Henrique står superagenten Jorge Mendes nära.

RMC skriver att ”City, United och Chelsea är efter Mbappé”. Enligt radiokanalens uppgifter har de tre engelska klubbarna alla varit i kontakt med Monacostjärnans entourage. De lär knappast vara de enda klubbarna. I samma artikel, ”Premier League redo att plundra L1 i sommar”, tas också Liverpools intresse för Alexandre Lacazette upp (även Dortmund och Atlético med i bilden), liksom Tottenhams för Florian Thauvin.

Annons

 

TYSKLAND

Bild trycker in två sportnotiser på nyhetsettan. Den största: ”Dortmund efter Wood”. Enligt tidningens uppgifter har klubben redan sonderat terrängen kring HSV:s succéanfallare, landsman till Pulisic, som har en utköpsklausul på bara 12 miljoner euro. Dortmund uppges beredd att tredubbling Woods nuvarande årslön på 1,5 miljoner euro. En övergång skulle i förlängningen också kunna vara dåliga nyheter för Alexander Isak. Bild avslutar artikeln med, ”Oavsett om Aubameyang lämnar eller stannar, så skulle Wood vara en billig förstärkning för Dortmund”. Den andra notisen på Bilds etta är helt enkelt ”Schalke ute!” (3-2 mot Ajax). Det är för övrigt första gången sedan 2005 som nu både CL- och EL-semifinallottning sker utan något lag från Tyskland.

Süddeutsche Zeitung är en av flera medier som på fredag morgonen uppger att en 28-årig man gripits för bombattentatet mot Dortmunds buss förra veckan. Bakgrunden uppges inte vara någon internationell terrorism, utan i stället ekonomisk spekulation i ett kursfall på klubbens aktier. Uppgifterna bekräftas av åklagarmyndigheten.

Annons

Sky har goda nyheter åt Tottenham. Enligt tv-kanalens uppgifter överväger Bayern München att sälja Douglas Costa i sommar. Den brasilianska mittfältaren uppges missnöjd med speltid, Bayern uppges missnöjd med 26-åringens insatser. Så sent som i går rapporterade Daily Mirror om Spurs stora intresse. En övergångssumma på 30 miljoner pund nämndes då.

 

ÖVRIGT

Fox Sports (Holland) intervjuade John Guidetti efter matchen i går – med fokus på holländska ligan. ”Jag ber var dag om att Feyenoord ska bli mästare”, säger svensken, ”Det förtjänar att bli mästare, de har spelat den bästa fotbollen hela säsongen, jag ser varje match. Det kommer att bli tufft, men jag vet att i slutändan så kommer Feyenoord att bli kungar av Holland, som alltid”.

Ekstra Bladet (Danmark) har redan på förstasidan ”Cornelis på nya äventyr”. FC Köpenhamns anfallare säljs till Atalanta för 4,5 miljoner euro. 24-åringen ska igår ha genomgått läkarundersökning hos Serie A-klubben. Även BT hade i går uppgifterna om försäljningen.

Annons
Publicerad 2017-04-21 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto