Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tränarvarningen till Neymar: ”Du kommer att sluta som Ronaldinho”

ENGLAND

Daily Mail presenterar ”Avslöjat: Kostnaden för att försöka återupprätta Manchester Uniteds storhetstid: 367 640 pund i veckan till Zlatan Ibrahimovic…och 3,5 miljoner pund i lojalitetsbonus till Paul Pogba”. Det innebär alltså att svenskens lön är cirka fyra miljoner kronor i veckan, den högsta i Man United. Uppgifterna om lönerna framkommer i boken ”Football Leaks, The Dirty Business of Football”, av Der Spiegel-journalisterna Rafael Buschmann och Michael Wulzinger, och som släpps i veckan. Zlatans årslön är 19 miljoner pund, plus en målbonus på 2,86 miljoner pund. Anmärkningsvärd är också agentens Mino Raiolas del i Pogba-kakan. Enligt boken fick han inte bara 22,8 milj pund för övergången från Juventus på 89 milj pund, utan kommer genom framtida avbetalningar tjäna drygt 41 miljoner pund på världsrekordaffären.

Daily Telegraph konstaterar att Chelsea har ”Ena handen på bucklan” efter gårdagens komfortabla seger (3-0 mot Middlesbrough). Ligatiteln kan säkras borta mot West Bromwich på fredag. Tidningen menar vidare att ”Man United leder rejset om Burnleys Michael Keane”. Den 24-åriga backen värderas till 30 milj pund och tilltalas av en flytt tillbaka till klubben som sålde honom för bara två milj pund för två och ett halvt år sedan. ”United är övertygade om att vinna rejset”, skriver Times

Daily Mirror är av annan åsikt. ”Exklusivt: José och Klopp heta på Keane för 25 miljoner pund”. Tidningen menar att ”Liverpool tror att de kan slå bittra rivalen United” i jakten på mittbacken. Personliga villkor uppges redan överenskomna, men Keane vill avvakta om Liverpool fixar en CL-plats. Störst rubrik är annars ”Titles in the Bagg”, att Chelsea just kan säkra den mot WBA, ”Baggies”.

The Sun får med både Chelseas förmodade kröning som mästarlag och Middlesbroughs nedflyttning i ”Crown…and out”. Bland sedvanligt många ”exklusiva” uppgifter finns, ”Yaya Touré kan nobba förlängning i City – Brighton och Newcastle intresserade” och ”Everton redo att betala tio miljoner pund för Sunderlands strålande unga målvakt Jordan Pickford”.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport låter i ett fotomontage Allegri spegla sig i CL-bucklan till rubriken ”Missione Finale” (översättning ”Slutliga målet” missar dubbelmeningen lite). Tidningen lägger till att ”Juve har 2-0 att gå på och är 90 minuter från Cardiff” samt ”Buffon jagar Champions League i Ballon d’Or-stil”. Inters intresse för Chelseas tränare dyker som vanligt upp på en italiensk sportetta, denna gång i Gazzettan. ”Conte till alla”, tar både upp att tränaren snart tagit Chelsea till ligatiteln och att ”Suning fortsätter att locka honom”. Mer Milano, ”Milan på jakt”. Närmare bestämt i skogarna i Niedersachsen. ”Vill ha Luiz Gustavo och Ricardo Rodriguez”, båda i Wolfsburg.

Corriere dello Sport tittar i stället på tränarposten i den rödsvarta klubben. ”Milan, Mancini finns där!”, skriver CdS, ”En revolution på bänken närmar sig: De rödsvarta vill ha den forna Intertränaren, Montella görs tillgänglig för Roma, Spalletti kan ersätta Pioli”. Dagens största rubrik kretsar kring en klubb med andra färger. ”Juves natt”, följs av ”Utsåld arena, stor entusiasm, men Allegri drar i bromsen: ’Man måste förtjäna en finalplats’”. Contes framgångar ger honom namnet och rubriken ”King Conte”.

Tuttosport slänger fram dagens roligaste förstasida. ”Finalvrålet”, komplett med teckning av lejon i bakgrund och vrålande Juvespelare (Mandzukic?) som hänger över en till synes skrämd Mbappé. Tidningen bjuder också på ”Det kinesiska derbyt är en grekisk tragedi”.

 

SPANIEN

Marca har triumferande ”Sagt och gjort”, med bilder på vad som verkar vara två klara värvningar för Real Madrid: Theo Hernández och Vinicius Jr. Tidningen kom i går med avslöjandet att Theo Fernández valt Real Madrid och redan genomgått läkarundersökning. Eftersom övergången är till rivalen kräver Atlético enligt Marca 30 miljoner euro, trots att utköpsklausulen är 24 milj euro. Samtal om den känsliga övergången väntas efter den avgörande CL-semin på onsdag. Marca presenterar även detaljer från träningsgruffet mellan Neymar och Barças assisterande tränare Juan Carlos Unzué. Mundo Deportivo nämnde det i går, Marca har nu rubriken ”Unzué till Neymar: ’Fortsätter du så här kommer det att sluta för dig som för Ronaldinho’”. Det handlar om attityden, och anmärkningent blev klimax på en het ordväxling, och spänningen mellan de båda fortsatte ner i omklädningsrummet, uppger Marca, som påpekar att Neymar är både vän till och beundrare av Ronaldinho. Enligt tidningen har Unzué också stött sig med andra spelare genom impopulära taktiska innovationer. Så pass att några hotar att lämna om Unzué tar över. ”Mot denna bakgrund är chansen liten att Unzué tar över efter Luis Eniqué”, avslutar Marca.

AS drar på just ”Theo skriver på för Real Madrid”. Enligt tidningen är kontraktet på fem år och lönen totalt 36 miljoner euro (före skatt). En mindre rubrik på förstasidan är ”Supportrarna vill att Morata spelar i stället för Benzema”. AS citerar också Cadena Ser på uppgiften att ”Pepe har en och halv fot i Paris SG”. Det är vad som väntas bli veteranbackens nästa klubbadress.

Diario Sport uppger att ”Coutinho säger ja”. Kostnaden för Liverpoolspelaren anges till 90 miljoner euro. Det är vad Klopp & Co kräver. Tidningen skriver också att ”Brasilianaren nobbar PSG och är beredd att tvinga fram en flytt till Barcelona i juni”. På förstasidan finns också ”Theo väljer Reals miljoner”. Till skillnad från Coutinho förstås. Sport har även ”Mascherano överväger att flytta om en ny mittback köps”. Den 32-årige argentinaren nöjer sig inte med att bli fjärdeval, utan vill vara garanterad spelminuter ungefär som i år, som ett alternativ till Umtiti bredvid Piqué. En åsikt han också uttryckt till Barças ledning. ”Annars utesluter han inte att ge sig av på ett sista äventyr innan han återvänder till Argentina”, skriver Sport.

Mundo Deportivo har ”Ersättare till Arda” och bild på tre spelare: Ángel di María (PSG), Marco Reus (Dortmund) och Vitolo (Sevilla). Enligt MD vill Barça sälja Arda Turan för 25 miljoner euro, och söker ”en mångsidig ersättare”.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe ser det som att Monaco får ”Försöka allt” mot Juventus i kväll, att laget måste ”tro på det omöjliga”. De franska ligaledarna behöver vända ett 0-2-underläger i Turin för att ta sig till CL-final.

Le Parisien beskriver det som att ”Monaco är på jakt efter ett mirakel”. Tidningen har också en intervju med ex-Juveprofilen Fabrizio Ravanelli, som tror starkt på Turinlaget: Inte bara i den här matchen. ”Jag är säker på att de går hela vägen”, säger Ravanelli, som alltså ser Juve lyfta CL-bucklan i Cardiff.

Le 10 Sport har Monaco i annan form. ”Exklusivt: Upplopp mellan två klubbar för Bernard Silva”, Monacos mittfältare. Enligt tidningens källor står kampen mellan de båda Manchesterklubbarna United och City.

France Football laddar upp veckans nummer med Cristiano Ronaldo och Ballon d’Or 2017-frågan ”Vem kan slå honom?”. I artikeln skriver FF att ”Gianluigi Buffon är den enda verkliga rivalen till Cristiano Ronaldo”. Bakom dem, långt bakom, nämns två Antoine Griezmann och till och med Kylian Mbappé. Barcelonatrion Messi, Suárez och Neymar räknas i stort sett bort på grund av att laget inte tog sig till semifinal, ett ”nästan oöverstigligt” hinder i jakten på spelarnas heliga graal.

 

TYSKLAND

 Bild undrar på förstasidan, ”Blir Favre ny Dortmundtränaren?”. Men Bild har fler kandidater än den förre Gladbachtränaren om Tuchel lämnar i sommar. Julian Nagelsmann (Hoffenheim), David Wagner (Huddersfield), Diego Simeone (Atlético) och Jorge Sampaoli (Sevilla). Emil Forsberg kan räkna med rejält pengarassel efter RB Leipzigs säkrade CL-plats. Enligt Bild kommer spelare och tränarstab totalt få tio miljoner euro extra att dela på. Det innebär att klubbens budgeterade 30 miljoner euro i lönekostnader stiger till 40 milj euro.

Sport1 har mer Tuchel och Dortmund. Tränarens rådgivare Olaf Meinking medverkade i program på tv-kanalen, och försäkrar att Tuchel vill bli kvar. ”Vårt mål är att allt ska ordna sig och att Thomas stanna i Dortmund”, sa Meinking.

Süddeutsche Zeitung rapporterade däremot i ett större nedslag att ”Dortmund driver isär”. Enligt tidningen har Tuchel inte bara en ansträngd relation med klubbledningen. Även bland spelare pyr frustrationen. Flera spelare vädrar missnöjet med Tuchel anonymt för SZ.

 

ÖVRIGT

Nova (Grekland) hade med Marcus Berg i studion i går kväll. Den svenska landslagsanfallaren utsågs till ligans MVP och vann skytteligan. Men frågorna gled också in på framtiden. Berg förlängde i januari kontraktet med Panathinaikos. Ändå uppgavs så sent som i mars kinesiska klubbar på jakt efter den svenska landslagsanfallaren. I programmet fick Berg frågan om hur skulle ställa sig till ett lukrativt Kina-bud efter säsongen. Hans svar skapar rubriker i dag. ”Efter säsongen får vi se vad klubben vill, vad som händer, om vi satsar pengar för att slåss om titeln. Jag vill så klart vara här och vinna titlar, men det är också upp till klubben hur pass mycket klubben vill vinna, skapa ett bra lag”. När programledaren frågar om Panathinaikos satsning då påverkar hans beslut, svarar Berg: ”Panathinaikos måste slåss om titlar. Det jag hör och läser är att budgeten kommer att minska de kommande åren. Vi har ett bra lag nu, men det finns andra lag som stoppar in pengar och vill vinna titeln, så om vi vill hänga med måste vi satsa och något sådant vill jag förstås vara en del av”.

Dagbladet (Norge) konstaterar nöjt, ”Norska hjältar i Sverige: Berget och Eikrem räddade Malmö”.

Correio de Manhã (Portugal) skriver att ”Titeln ger två miljoner euro till Benficas trupp”. Det innebär att Nilsson Lindelöf & Co får dela på samma summa som truppen fick vid de två senaste triumferna. Benfica är fem poäng före Porto med bara två omgångar kvar.

De Telegraaf (Holland) tar ”Everton intresserade av Klaasen” ända till tidningens förstasida. Klaasen är Ajax mittfältare Davy Klaasen. Han finns också med på ett uppslag om att ”Ajax spelare är i skyltfönstret” via den hägrande finalplatsen i Europa League. De Telegraaf plockar ut en Ajax-startelva som bara kostat 19,6 miljoner euro, varav elva milj var för Hakim Ziyech.

Publicerad 2017-05-09 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons