Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Reaktioner: ”Guidetti slaktad efter eländig insats”

ENGLAND

Daily Mirror binder samman blågul EL-finalorten med Uniteds avancemang (1-1 mot Celta Vigo). Det blir en ordlek med blandad smak, ”Swede and Sour”. Uppföljningen: ”Fellaini: nickar United till Stockholm, men Bailly avstängd efter att ha sett rött”.

The Sun behandlar ämnen med ”Final twist” (en dubbelmening som går förlorad med ”Vändning på slutet”). Fast bland sportrubriker är det annat svenskt än Friends Arena som gäller. Under ”Fem saker från matchen” är en av rubrikerna, ”Guidettis allt lägre lågvattenmärken” (ungefär). Texten: ”Den tidigare Man City- och Celticanfallaren hade en händelserik afton. Först kastade han sig på pinsamt vis till marken, i bråket där Bailly och Roncaglia blev utvisade. Sedan hade han chansen att ta sitt lag till Stockholm med matchens sista chans – men gjorde en jättemiss”. Som om det inte var nog så har The Sun på nätet en hel artikel med samlade hån från sociala medier. ”John Guidetti missar öppet mål – och twittrare använder Eminem-texter för att såga honom”. Låten i fråga är ”Loose yourself”(se nedan) och fyndigast reaktion, enligt The Sun. Det finns fler svenskämne i tidningen. ”Exklusivt: Zlatan Ibrahimovics skåp i omklädningsrummet förblir orört av respekt från lagkamraterna”. Till detta superscoop använder tidningen en källa i klubben. ”Ibrahimovics skåp är kvar, och ingen skulle oavsett våga röra det. Han har fortfarande kvar sina saker i Manchester och har lovat grabbarna att han snart kommer på besök”, säger källan, och fortsätter, ”Skåpet är en gest från tränaren och staben, han är en mycket omtyckt lagkamrat. Man måste förtjäna rätten till ett Unitedskåp, och det har sannerligen gjort den här säsongen”. Right. The Suns krönikör, Arsenallegendaren Ian Wright, sällar sig på annan plats till den kritiska kören mot Zlatans målbonus. ”Jag hade aldrig någon målbonus. När man snackar om en lön på 367 000 pund i veckan och man köper någon som Zlatan för inget annat än att göra mål, varför han en bonus också? Den enda anledningen till målbonusar fanns på 70- och 80-talet för då försökte man få in lite mer pengar. Dagens spelare behöver inte mer pengar”.

ANNONS

Daily Telegraph låter Guidetti ta stor plats på sportettan. Men bara på bild, som aktör i scenen där Bailly blev utvisad. Förutom en rubrik om Uniteds seger finns här också ”Visa mig pengarna – Conte vill ha en rejäl löneökning om Chelsea vinner titeln i kväll”. Tränaren, som jagas av Inter, sa vid gårdagens presskonferens att, ”Pengar på den här nivån är endast viktiga för att visa det verkliga värdet på en spelare eller en tränare. Om man visar att man förtjänar det, så är man värd det”. Conte la till att, ”Pengar är inte det viktigaste, men pengar är viktiga för att förstå värdet på någon”.

The Times har mer om Chelsea och stålar. ”Exklusivt: Chelseas stjärnor får fem miljoner pund i titelbonus”. Det är vad truppen kan får dela på redan i kväll, om Chelsea bortaslår West Bromwich.

The Independent levererar ”Exklusivt: Bales övergång till Man United mer sannolik än någonsin tidigare”. Bakgrunden är att Bale uppges redo att sätta ner bopålarna i närheten av Old Trafford om Real Madrid beslutar sig för att sälja honom i sommar. ”The Independent har fått bekräftat från källor i båda klubbar att en flytt är ”mer trolig” nu än någon gång tidigare under hans tid på Bernabéu”. Men José Mourinho tvekar enligt tidningen.

ANNONS

SE SITUATIONERNA SOM GUIDETTI VAR INBLANDAD I HÄR.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ser det som att ”Juve, Europa tror på det”, efter en rundfrågning bland tio internationella experter inför CL-finalen. Fyra har Juve som favorit (Hansi Müller, Marco Materazzi ,Thiago Motta, Rafael Martin Vazquez), tre värderar lagen som helt jämna (Sol Campbell, Massimo Oddo, Ray Wilkins), medan tre har Real som favorit (Raymond Domenech, Oliver Bierhoff, Jorge Valdano). Det är inte bara ännu en dag med Champions League-final på förstasidan. Det är också ännu en dag med Antonio Conte där. ”Conte och Inter: Nu blir det hetare”, följs av, ”I kväll är det matchpoäng för Chelsea för mästerskapet. Därefter möte ansikte mot ansikte med Abramovitj. Inter väntar och bävar”. De högsta spelarbetyget i EL-matchen United-Celta går till hemmalagets Herrera, åtta av tio. Lägst betyg, en femma, får Bailly samt gästernas Roncaglia och en viss John Guidetti.

ANNONS

Corriere dello Sport bär på tolkningen, ”Conte: Jag stannar i Chelsea”, och menar att ”den forne förbundskaptenen chockar Inter”. Tro inte att det är slut där. ”Abramovitj erbjuder honom en gyllene lön och en stor trupp för att vinna allt. Men Zhang ger inte upp, och återvänder med nytt erbjudande”. En annan stor rubrik är, ”Juve, 126 miljoner euro”. Förklaring finns i ”Pengarna som tjänas in via Champions League kommer att återinvesteras på transfermarkanden för tre stora köp: det är De Sciglio, André Gomes och Douglas Costa”.

Tuttosport trycker dit ”Casa Juve”, som i ”Juventus hem”. Men det är inte Juventus Stadium som finns på bild, utan en helt annan arena. ”På Olimpico i Rom för ännu en triumf”, slår tidningen fast, och fortsätter: ”Scudetto och Coppa Italia inom loppet av tre dagar. Mot Roma och Lazio är de vitsvarta ute efter två historiska prestationer på en arena där de redan vunnit sex titlar”.

ANNONS

Tuttomercatoweb kommer med ”Exklusivt: Genoa jagar Rohdén till mittfältet”. Sajten pekar på att Crotonesvensken gjort en bra säsong, och menar att det kan bli en fortsättning i Serie A oavsett om Crotone överlever. ”Enligt TMW:s uppgifter kan Genoa lägga ett bud för att locka honom till Ligurien”. That’s it.

 

SPANIEN

AS dröjer sig kvar vid Real Madrids Champions League-avancemang, vid det läckra förspelet till det viktiga reduceringsmålet. ”Benzema förklarar sitt mästerverk på Calderón: Jag försökte och lyckades”, samt lägger till ”Världens press hyllar fransmannen och Isco”. Det finns också en framåtblickande rubrik i ”Real Madrid får 18 000 biljetter till finalen i Cardiff”. John Guidetti nämns också på AS etta, men inte i sammanhang han önskat. Under rubriken ”Celta föll som ett stort lag” (1-1 mot Celta Vigo), finns tillägget ”Guidetti hade chansen i sista sekunden. Läget som skickat Celta till final i stället”.

ANNONS

Sport slänger fram ”Exklusivt: Ter Stegen förlänger”. Enligt tidningen ”saknas bara underskriften innan Barça officiellt kan presentera kontraktet på fem år”. Vid sidan om finns ”…och nu Messi och Iniesta”. Från transfermarknaden har Sport även ”Barça i kontakt med Semedo”, Benficaspelaren.

Mundo Deportivo ser till andra Barçavärvningar, ”Jagar en ny Abidal”. Efter att ha gått miste om Theo Hernández är Benjamin Méndy (Monaco) och Ricardo Rodríguez (Wolfsburg) i blickfånget, menar MD. Tidningen är inne på Marcas linje häromdagen kring situationen för Barcelonas assisterande tränare; ”Juan Carlos Unzué nästan avfärdad”. Från att tidigare har ringats in som het ersättare till Luis Enrique, så har relationen till spelarna nu hamnat i fokus. MD ser det som att Neymar ”skickade ut budskapet: ’Stannar han, så ger jag mig av’”, via det omskrivna bråket på träningsplanen.

ANNONS

 


FRANKRIKE

L’Equipe bildsätter ”En sista klapp” med Alexandre Lacazette, efter Lyons uttåg i EL-semifinalen, trots seger (3-1 mot Ajax). ”OL försökte allt men lyckades inte kvalificera sig för sin första Europafinal. En blad riskerar nu att vändas”. I matchrapporten skriver L’Equipe om ”Den sista stora matchen för generation Lacazette”. Anfallsstjärnan väntas också lämna klubben i sommar. På tal om övergångar, så uppger L’Equipe att Nice förhört sig med Stoke om Giannelli Imbula.

Le Parisien har inte plats för sport sin etta i dag. På sportsidorna finns annars en intervju med Leonardo, uppskattad sportchef i PSG 2011-2013. ”Jag återvänder inte till PSG”, bekräftar han, och tillägger att han inte vet om han återvänder i någon klubbroll inom fotbollen överhuvudtaget. Leonardo vill inte kommentera PSG:s säsong, men avslutar med att konstatera att ”PSG utvecklas för att en dag vinna Champions League. 85 procent av arbetet är avklarat. 15 procent återstår, men det är just de som är svårast”. Le Parisien ägnar också ett uppslag åt att ”SFR är de nya kungarna av Europa”. Tv-bolaget har övertagit rättigheterna till Champions League och Europa League från BeIN och Canal+.

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild (Tyskland) tillverkar en stor rubrik om att ”Minister hotar Hoensess med fängelse”. Bayerns president är villkorligt frigiven från fängelset för skattebrott, men beklagade sig under ett tal i Liechtenstein att han var enda tyska som frivilligt deklarerade och ändå hamnade i fängelse. Nu får han svar på tal. ”21 månader på ett bavariskt lyxhotell med fria helger och tid på Schön-Kliniken vid Starnbergsjön hade visst inte önskad effekt. Han hånar från skatteparadiset Liechtenstein ärliga tyska skattebetalare”, säger North Rhine-Westphalias justitieminister Thomas Kutschay, och varnar, ”Han borde vara försiktig. Han är under prövotid. Bara för den typen av uttalande kan beslut omprövas”. På sportsidorna finns också ”Chelsea jagar supertalang – så slåss HSV för att behålla honom”. Det handlar om 17-åringen Jann-Fiete Arp, och Londonklubben uppges inte ensam. Även Juventus och Dortmund vill ha spelaren, som HSV nu försöker binda till ett nytt kontrakt och även tänker flytta upp till a-truppen i sommar.

ANNONS

Sport1 uppmärksammar ett annat uttalande som levererades lite i skymundan av den alltid frispråkiga Hoeness. ”Varje gång Ribéry blir utbytt efter 70 minuter så ringer han mig på kvällen och säger, ’Nu får det räcka, jag ger mig av’”.

 

ÖVRIGT

Daily Record (Skottland) har inte glömt en gammal svensk Glasgowbo. ”Tidigare Celticanfallaren John Guidetti slaktad efter eländig insats mot Manchester United i Europa League-semifinal”. Artikeln bygger främst på kommentarer från sociala medier.

Ekstra Bladet (Danmark) kommer som vanligt med sin fotbollsbilaga Tipsbladet på fredagar, i dag med ”Hela havet stormar – vem åker ner i division 1?”. Men tidningen blickar på sportsidorna också mot toppen av Superligan. Det är det andra aktiviteter. ”Råttkast kostar Bröndby 150 000 danska kronor” (ca 190 000 kr). Det handlar om de döda råttor som Bröndbyfans kastade in mot FC Köpenhamns Ludwig Augustinsson och Benjamin Verbic när de skulle ta hörnor. Bröndby har sedan tidigare ringat in och stängt av de skyldiga. Ett års avstängning från Bröndby Stadion och 5 000 danska kronor i böter blev straffet för de två råttkastarna.

ANNONS

De Telegraaf (Holland) håller inte igen efter Ajax semifinalavancemang (1-3 mot Lyon). Nyhetsettan blir främst en sportetta. ”Nu är det final!”, jublar tidningen.

 

Publicerad 2017-05-12 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto