Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Uniteds spelare har 400 miljoner skäl att vinna i Stockholm

ENGLAND

Daily Telegraph nöjer sig med en jublande Chelseaspelare med sin lagkapten i spetsen, till rubriken ”Terry kickade igång festen” (4-3 mot Watford).

Daily Mirror låter honom inte komma undan med den glädjen. ”Kapten, Ledare, Legendar…hoppsan”, syftar på att Terry strax efter sitt mål orsakade gästernas kvittering (1-1) med en nick med fel adress. Dagens största rubrik sparar tidningen till ”Guardiola med chockmedgivande: Jag hade fått sparken i Barça…eller Bayern. Och en likadan säsong till och det kan vara slut i City”. De olika rubrikdelarna flyter in i varandra.

ANNONS

The Guardian har också med ”Bayern eller Barcelona hade sparkat mig, säger Guardiola” på sportettan. Men här finns även ”Wengers ilska mot integriteten hos klubbar som är i säkerhet och ’tar en paus’”. Det är vad The Guardian, och flera andra tidningar, menar att Arsenaltränaren retar sig på. ”Det finns två ligor. Vi fick exempelvis kämpa hårt för att slå Stoke och Southampton, men vissa lag tar en paus när de klarat sig, något som inte hände för tio år sedan. Mentalt har ligan ändrat sig. Moraliskt har den ändrat sig mycket”, sa han. Wenger, vars Arsenal slåss om en fjärdeplats, ville inte svara på om han syftade på exempelvis West Ham, som besegrade Tottenham men sedan fick storstryk av Liverpool. Guardian har också silly season-rubriken ”Liverpool släpper Sakho för 30 miljoner pund i sommar”.

The Times toppar med ”Exklusivt: Unitedstjärnornas 38 miljonerpundsmatch”, det vill säga drygt 400 miljoner kronor. Enligt tidningen skulle en seger mot Ajax i EL-finalen ”sammanlagt vara värd 38 miljoner pund för spelarna och göra det till den mest lukrativa matchen för ett lag någonsin”. Egentligen handlar det snarare om avdrag än bonus. De flesta topplag i PL har en spelarbonus som utfaller om laget når en CL-plats. I United är bonusen inbakad i lönen, då klubben förutsätter att United spelar CL. Om klubben inte når CL dras 25 procent av lönen bort för de spelare som tjänar mer än 20 000 pund i veckan (de allra flesta). Bara en seger i Stockholm kan säkra CL nästa säsong för Unitedspelarna. Det, plus en segerbonus på en miljon pund att dela på, gör matchen så lukrativ för spelarna.

ANNONS

Sky Sports avslutar svepet där det började: med Chelseas lagkapten. ”John Terry utesluter inte att han kan sluta efter säsongens sista match”. Efter gårdagens match sa veteranbacken till tv-kanalen, ”Jag vet att jag sagt att jag vill spela regelbundet nästa säsong, men jag har heller inte uteslutit att söndag blir min sista match och att jag därefter lägger av”. Sedan tidigare är det klart att 36-åringen slutar i Chelsea.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport drar upp ”Guardiola kallar på Gigio” till största rubrik. Till det finns citatrubriken ”Donnarumma är målvakt av absolut toppklass”. City påstås ha 35 miljoner euro som bränner i fickan, men ”United har också koll”. Uppgifterna om Citys intresse kommer från England, citatet från Pep från en presskonferens. På förstasidan finns också ”Inter ska byggas om – bara fyra är säkra (inte Icardi)”. De fyra är Handanovic, D’Ambrosio, Medel och Gagliardini. En lika stor underrubrik är ”Conte-Chelsea, sanningen är ute”. Fast snarare handlar det om sanningens ögonblick som stundar, om man får tro Gazzettan: ett möte mellan Chelseatränaren och klubbledningen väntar ”inom48-72 timmar” för att se om parterna kan komma överens kring ambitionerna. Annars hugger Inter direkt. Nu skriver dock även Gazzettan, som Sky Sport Italia i går, att Pochettino är ett alternativ för Milanoklubben.

ANNONS

Corriere dello Sport vill inte vara sämre. Tvärtom så trycker tidningen ännu mer på Tottenhamtränaren. ”Ett annat namn på Inters lista”, kommer med bild på Pochettino, samt uppgiften: Inters sportchef ”Ausilio i London för att möta honom”.

Tuttosport har ”Inter hemma hos Pochettino”, med andra ord samma uppgifter om Ausilio i London som Corriere dello Sport. Annars bjuder dagens största rubrik på ”Elaka Juve”. Den syftar dels på att Mandzukic, ”den verkliga symbolen för den vitsvarta andan”, är på väg att förlänga kontraktet till 2020. Dels på att rivjärnet Nainggolan kan bli en eventuell förstärkning. ”Roma kan vara tvunget att släppa den belgiska mittfältaren som Marotta (Juves sportchef, min anm) uppskattat i flera år. Även Inter och Chelsea är på jakt. Tolisso är stand-by”.


SPANIEN

AS lägger vikt vid att ”Celta Vigo kommer med samma elva som mot Man United” till mötet med Real Madrid. Det vill säga gästerna kommer att göra allt för att slå Real Madrid. Det anses visst viktigt att understryka i dessa konspirationstider. En annan rubrik kring matchen är att ”Real Madrid får i dag besked om Nachos gula kort dras tillbaka”. Backen är avstängd, men Real har överklagat.

ANNONS

Cadena Cope uppger att ”Atlético har Andrea Belotti i sikte om klubben inte lyckas värva Diego Costa”. Att värva tillbaka Chelseas anfallare är enligt radiokanalen på nytt Atléticos prio ett. I annat fall är Madridklubben beredd att betala upp till 60 miljoner euro för Torinos stjärna, som har en liknande profil.

Cadena Ser har citatrubriken ”Som pappa föredrar jag att James finns i startelvan för ett annat lag framför på bänken i Real Madrid”. Citatet är från hans styvpappa, Juan Carlos Restrepo. Mer om James Rodriguez framtid – och kommande klubbadress – under ”Övrigt”.

EFE, den spanska nyhetsbyrån, uppmärksammar att den uruguayanska klubben Defensor Sporting Clubs president Daniel Jablonka bekräftar för Cadena Ser Vigo att Maxi Gómez är klar för Celta Vigo. 21-åringen blir därmed Celtas första förstärkning till nästa säsong. Memo till John Guidetti. Gómez är anfallare. Han har nummer 9 i Montevideoklubben.

Mundo Deportivo ser antagligen någon form av revansch för Theo Hernández och Vinícius Júnior i ”Marlon säger nej till Real Madrid”. Den 21-årige backen, på lån från Fluminense, startade för Barça mot Las Palmas. En fortsättning är nu aktuell. ”Allt är klart mellan Barça och Fluminense”, säger Marlons agent Fred Moraes, som tror och hoppas på att Marlon bli kvar i Barcelona många år.

ANNONS


FRANKRIKE

L’Equipe gör en ”Obduktion av ett misslyckande”, Paris SG:s misslyckande. Ett favoritämne. I fokus hamnar klubbpresident Nasser al-Khelaïfi. ”Även om spelare och tränarstab inte kan fråntas sitt ansvar, så har al-Khelaïfi inte gjort något för att hitta jämnvikten igen under en problemfylld säsong”, skriver tidningen. Klubbpresidenten får ett uppslag, men även tränaren får en helsida, ”Emerys misstag”. I linje med tyska uppgifter (se nedan) skriver även L’Equipe om ”Favre i pole position hos Dortmund”. Men även om kontakter funnits via mellanhänder och Favre inte är avvisande, är inget klart. Det skulle dessutom kosta ”flera miljoner euro” att lösa tränaren från Nice. En större transfernyhet med Dortmundanknytning är ”Aubameyang, den kinesiska frestelsen”. Enligt L’Equipe ”har anfallaren seriösa funderingar kring ett enormt erbjudande från Tianjin Quanjin”. Just det, samma klubb som Diego Costa påståtts nära. Erbjudandet Aubameyang uppges studera inkluderar en lön som överstiger Lavezzis på 50 miljoner euro om året, och skulle alltså göra ”Auba” till den bäst betalda spelaren i världen. Enligt L’Equipe är PSG fortsatt intresserade av Aubameyang, och Man United har via mellanhänder klargjort sitt intresse, även om den engelska klubben har Antoine Griezmann som förstaval.

ANNONS

Le Parisien efterlyste i går en krona till Cavani för sina mål för PSG. Det anser tidningen att man nu fått. ”Kröningen av kung Cavani”, skriver Le Parisien på förstasidan. Han fick i går pris som bästa spelare i franska ligan. Det pris som Zlatan fick 2013, 2014 och 2016.

RMC Sport uppger att ”Monaco har nobbat ett bud på 80 miljoner euro” för Kylian Mbappé. Det är oklart vilken klubben är. Både Antonio Conte och José Mourinho uppges sedan vilja locka 18-åringen till Chelsea respektive Man United, men Real Madrid är den klubb som arbetar hårdast. Enligt RMC Sport RMC kan Real vara på väg att lägga ett bud på 100 miljoner euro.

France Football pryder veckans nummer med ”Monaco, som mästare!”. Och det kan man ju inte säga något emot. Tidningen har också en intervju med en välkänd brasse. ”Exklusivt med Neymar: ’Jag drömmer om att bli bäst med Barça”. I intervjun påpekar Neymar att ”Allt jag vill är att spela med de bästa spelarna i världen, och den bästa av dem alla är Leo (Messi)”. Det är på följdfrågan som förstasidans citatrubrik bygger på, om att han själv inte vill bli bäst i världen. ”Självklart! Men folk pratar om det som om det inte vore möjligt här (i Barça). Jag tror på det. Men med lugn. Jag har inte bråttom. Jag spelar inte bara för det”. Med lugn tog däremot inte Neymar att France Football upprepade gånger försökte lirka ur honom om han alltså stannar och verkligen tror på att vinna Ballon d’Or i Barcelona. ”Jag har redan svarat (irriterad). Jag vet inte. Jag vet inte”, svarade Neymar. På annan plats i tidningen finns fokus på Franck Ribéry. Chefen för franska institutet i München, Julien Thorel, försöker ge en bild av landsmannen Ribéry för publiken där hemma. ”Han har samma massmedial genomslagskraft här som Zlatan i Frankrike”.

ANNONS


TYSKLAND

Bild skrämmer på nyhetsettan upp läsarna med dagens största rubrik: ”Champions League bara på pay-per-view!”. Tv-kanalen ZDF riskerar enligt uppgift att förlora rättigheterna nästa säsong. I stället kan de hamna hos Sky och internetportalen DAZ. Hur matchfördelningen skulle se ut är oklart, men en del av matcherna skulle då hamna endast hos DAZ. Bild uppger på sporten att ”Favre kämpar för klartecken att flytta till Dortmund”. Enligt tidningen har den tyska klubben erbjudit schweizaren ett kontrakt på ett år med option på ett andra. Favre vill göra flytten, men det återstår att hitta en väg ut från Nice (se även L’Equipe under ”Frankrike”).

WAZ drar i handbromsen. Jo, Lucien Favre kan vara en möjlighet för Dortmund, men inget är bestämt och det finns andra kandidater om Tuchel inte blir kvar. Niko Kovac (Frankfurt) och Paulo Sousa (Fiorentina) nämns. WAZ påpekar även att Luciens hustru Chantell trivs på Rivieran, och att om Leonardo Jardim lämnar Monaco för Premier League eller La Liga, är Monaco en mer trolig destination.

ANNONS

Hamburger Morgenpost uppger liksom Aftonbladet i går att Albin Ekdal troligen kliver in i träningen full ut i dag, med förhoppning om att kunna medverka i säsongsavslutningen mot Wolfsburg på lördag. Den svenska landslagsmittfältaren har på grund av muskelskada inte spelat sedan den 4 april.


ÖVRIGT

SDNA (Grekland) rapporterar att West Bromwich hade scout på plats för att spana in Marcus Berg i Panathinaikos möte med Panionios i söndags. I förra veckan uppgav Contra att förutom Málaga, så hade även en Premier League visat intresse. WBA ska tidigare ha kollat in Berg i derbyt mot AEK också.

Ekstra Bladet (Danmark) njuter åt ”I Europatopp – FCK är det lag som har minst antal förluster”. Laget har bara förlorat två matcher på hela säsongen, inte en enda av dem i ligan. Närmast efter är Sjachtar Donetsk (Ukraina) med tre förluster.

Caracol Radio (Colombia) uppger att ”James flytt från Real Madrid kommer att bekräftas i slutet av veckan”. Nästa destination tycks också klar för den colombianska stjärnan. ”En källa till Caracol Radio bekräftar att James Rodriguez har en överenskommelse med Manchester United, och att hans avsked till Real Madrid för den engelska klubben kommer att bekräftas kommande söndag, när Real Madrid avslutat ligasäsongen”, det vill säga den 21 maj. Real Madrid kräver enligt spanska uppgifter 75 miljoner euro, men David De Gea skulle kunna ingå som motvikt i ett avtal.

ANNONS
Publicerad 2017-05-16 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto