Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Real firade titeln: ”Piqué, din skitstövel…"

ENGLAND

Daily Mirror försöker få med så mycket som möjligt i ordvitsen ”Glory Daze”. ”Glory” för Chelsea (5-1 mot Sunderland) och ligatiteln. ”Glory” för Liverpool efter säkrad CL-plats (3-0 mot Middlesbrough). ”Daze” för Arsenal och Wenger trots seger (3-1 mot Everton) på grund av missad CL-plats. ”Wenger: Osäkerheten kring min framtid orsakade en hemsk säsong”. Arsenaltränaren sa förstås inte ordagrant så, men hey, lite tabloidtolkning för folket.

The Sun väljer bort det lustfyllda med ligaavslutningen. Det är ”Farcenal” om Arsenal och Wenger. Det är ”JT…OTT” (over the top = överdrivet) om Chelseas lagkapten som bland annat hyllades genom att motståndarna avsiktligt spelade ut bollen i 26:e minuten, så att han kunde firas i ”sin” minut (bär tröja numer 26).

The Times går all-in på ”Terrys farvälfars” över hela fotbollsbilagan. Även sportettan har största fotbollsrubrik i att ”Terrys påhitt kan ha brutit mot fixningsregler”. Ex-proffset och krönikören Tony Cascarino tycks vifta bort stormen hans tidning vill piska upp. ”Strålande Terry förtjänade speciellt avsked”, menar han.

Daily Mail plockar ned påståendet om straffbarhet för Terry-arrangemanget. ”Premier League kommer inte att granska absurda Terry-spektaklet”. Vad tidningen däremot tyckte om det hela framgår ganska tydligt av rubriken. En annan rubrik är, ”Det var snabbt! Mourinhos presskonferens varade bara i sex sekunder, då tränaren fullgjorde sina plikter i nästan tomt pressrum under Uniteds ärevarv”. Lång rubrik. Och andra tidningar skriver tio eller elva sekunder. Varsågod att klocka själva (klipp nedan). United avslutade i alla fall med seger (2-0 mot Crystal Palace). Next stop: Stockholm.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport firar med Juventus. Efter gårdagens seger (3-0 mot Crotone) och säkrad ligatitel, levererar Gazzettan ”LeGend”, där ”G” färgas och formas så att också sex (som i antalet titlar i rad) samt Juventus nya klubbmärke kan läsas ut. Krönikören Andrea Monti väljer att blicka framåt. ”Juve, det var två, skriv nu in er bland myterna…”. De första 19 sidorna ägnas åt Juventusfrosseri. I övrigt: bland spelarbetygen rosade inte Filip Helander marknaden. Han fick fem av tio och utsågs till sämst i Bologna (0-3 mot Milan). Emil Krafth gick det inte mycket bättre för. Även han fick en femma. Oscar Hiljemark var fast på bänken för Genoa (2-1 mot Torino), liksom Simon Gustafson i motståndarlaget.

Corriere dello Sport är lik Gazzettan i upplägg. Även här är största rubrik ”LeGend”. Även här bildar ”G” en sexa för antalet mästerskap. Tidningen kryddar sedan förstasidan med små citatrubriker. Som ”Agnelli: Passion, ödmjukhet, beslutsamhet” och ”Allegri tänker på Champions League: Nu är det Cardiff som gäller”.

Tuttosport använder ”Juve 6 leggenda”, där ”6”, ”sei”, också är ordet för ”ni”, så ”Juve ni är legendarer”. Mer än halva förstasidan tillägnas ämnet. Det finns en liten rubrik för det andra Turinlaget. ”Torino: Halva laget måste byggas om”.

 

SPANIEN

Marca har ”33” i superfet stil. Det uppdaterade antalet titlar säkrades i går kväll (2-0 mot Málaga). Tidningen lägger bland annat till att ”Drömmen fortsätter: 90 minuter från dubbeln”, det vill säga även Champions League-titeln.

AS trycker bara dit ”Mästare”, och klämmer in en massa segerfirande spelare. Tiden var sannolikt knapp mellan seger och pressläggning. Under ”Mästare”-rubriken har tidningen sedan tryckt in samtliga säsonger.

Cadena Cope har med sig själv i den största rubriken på morgonen. ”Isco bekräftar för Cope att han stannar i Real Madrid”. Mittfältarens framtid har kantats av rykten, men han säger att ”Fansen ska inte oroa sig för att jag inte stannar”.

Cadena Ser tar, på tal om att stanna, upp Diego Simeone. För ingen gjorde knappast sitt beslut tydligare än Atléticotränaren, som dundrade ut beskedet i mikrofonen på Calderón. ”Journalisterna frågar mig ständigt om jag blir kvar, och jag, jag kommer att stanna. Och vet ni varför jag stannar? För klubben har en framtid och den framtiden är vi”, sa han inför jublande fans. Sorry, Inter.

Sport skildrar sinnesstämningen i Barcelona med bild på Messi och Suárez med huvud i händer och rubriken ”Oh, no!”. Segern i går räckte inte (4-2 mot Eibar). ”Barça får ångra sina misstag under säsongen som kostade ligan”, skriver tidningen. Med rubriken ”Real Madrids andra titel på nio år” visar tidningen tydligt sin vilja att sätta de nykorade mästarna på plats. Ernest Folch har den till synes självrannsakande krönikan ”Barça förtjänade inte den här ligatiteln”. Krönikören skriver att Barça haft tre motståndare att slåss mot; Real Madrid, domare men också sig själva, ”som i slutändan visat sig vara den värsta av alla”. Folch menar helt enkelt att det var för mycket bergochdalbana i insatserna.

Mundo Deportivo ser det som att det var ”Ett farväl med ära” av Barcelona. Tidnigen pekar på vändningen mot Eibar, på att laget och tränare Luis Enriqué fick ovationer samt att Lionel Messi vann guldskon. På nätet noterar tidningen med stort rubrik och stor förnärmelse att ”Real Madrid-spelarna i Cibeles skanderade ’Piqué, din skitstövel, hylla mästarna” (se klipp nedan). En halvdan översättning på ”Piqué, cabrón, saluda al campeón”. En ramsa som Samuel Eto’o för övrigt använde en gång i tiden mot Real Madrid.


FRANKRIKE

L’Equipe deltar i Real Madrids jubel, ur franskt perspektiv. ”Viva Don Zizou”, behöver knappast någon översättning. Tidningen har också en intervju med Monacos president. ”Rybolovlev: Vi behåller inte en spelare som vill lämna”. Svaret kommer i diskussionen om både tränare Jardims och spelarnas framtid. Klubbens vd Vailjev sa häromdagen att Mbappé inte säljs ens för 100 miljoner euro. Rybolovlev får frågan om Mbappé är värd den summan, och närmar sig frågan på annat vis. ”Jag vet inte, det är marknaden som bestämmer, och det beror på vem som vill investera i honom. Oavsett är det mer ett beslut för spelare än för klubb”, säger Rybolovlev. Tidningen presenterar också sina spelarbetygsnitt för säsongen. Svenske Guingampmålvakten Karl-Johan Johansson låg länge i toppskiktet bland målvakter men föll successivt. Till slut blev han delad tolva bland målvakter med 5,61 (av tio) i snitt. Ändå hade Johansson högsta snittet i laget. Högst betygsnitt av alla spelare fick Monacos Thomas Lemar, 6,41, före Verratti (PSG) 6,23 och Silva (Monaco) 6,12.

Le Parisien överraskar kanske, med tanke på de geografiska banden till PSG, med krönikerubriken ”En säsong i paradiset”. Det är en del av summeringen av Ligue 1. Krönikören Dominic Sévérac ser till helheten. Till Monaco och Nice som utmanade PSG, till spektakulära anfallare som Cavani, Falcao, Lacazette, Balotelli och förstås Mbappé.

 

TYSKLAND

Bild synar spelarförändringar i HSV, efter att klubben klarat sig kvar i Bundesliga. Att Nabil Bahoui nämns bland spelare på väg bort kommer knappast som en överraskning. Men Albin Ekdal kan få sällskap av en annan svensk i klubben. HSV har ringat in FCK-målvakten Robin Olsen som en potentiell ersättare till René Adler, som kan vara på väg bort. Det andra alternativet är Kaiserslauterns U21-landslagsmålvakt Julian Pollersbeck.

Die Welt hoppas in i transferkarusellen med ”Marvin Plattenhardt till FC Bayern”. Enligt tidningen är Hertha Berlins vänsterback på väg att skriva på för mästarlaget. Övergångssumman för 25-åringen väntas landa på 14 miljoner euro.

Kicker stannar upp karusellen med ett uttalande från Plattenhardts agent Hernert Briem. ”Vi har inte haft någon och har ingen kontakt med FC Bayern”, säger han. Och Hertha fyller själva på med att dissa ryktet helt på Twitter. ”Javisst, och Philip Lahm fortsätter sin karriär hos oss. Sorry, men det är nonsens”, skriver klubben (se tweet nedan). Nåväl, på Kickers förstasida finns i alla fall just Lahm. ”Stor spelare. Stort avsked”, och ”Karriärslut med åttonde mästerskapet”. Kicker uppger också att PSG är överens med Aubameyang, Det återstår dock att komma överens med Dortmund. Bayer Leverkusen hoppas få klart med en annan Dortmundprofil – tränare Thomas Tuchel.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) har förstås inga höga betyg att dela ut till FCK-svenskar efter gårdagens förlust (1-3 mot Lyngby). Ludwig Augustinsson får två av sex, Mikael Antonsson bara ett. Roligare för Odenses Rasmus Jönsson, som svarade för ett mål (1-1 mot Randers), får en fyra i betyg och utses av tidningen till matchens lirare. Tipsbladet har också Jönsson som matchens lirare. ”Rasmus har varit strålande för OB under våren”, påpekar Tipsbladet.

SDNA (Grekland) har en intervju med Niklas Hult med rubriken ”Legendaren Berg kommer att stanna i Panathinaikos”. Fast det är inget besked svensken lämnar om sin landsman, bara en förhoppning. ”Det är han som bestämmer i slutändan. Jag hoppas att han stannar, det vore bra för Panathinaikos och för den grekiska ligan med en spelare som Berg”.

Publicerad 2017-05-22 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons