Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Cristiano Ronaldo firade…Ballon d’Or

Headlines Blogg

ENGLAND

The Times tycks spel ombytta roller med systertidningen The Sun. Det är morgontidningen som i dag braskar på med ”Jag skulle lyssna på erbjudande från Real Madrid, säger Hazard”. Det var en del av belgarens svar på spekulationer (läs om Hazards skada på ”Övrigt”, under Het Laatste Nieuws).

The Sun är i stället den återhållsamma tidningen, och har under ”Stannar 2”, delen från Hazards svar om att ”Jag skulle inte vilja sitta på bänken hos Real Madrid” (för den som vill bilda sig en egen uppfattning, här en engelsk översättning av intervjun i HLN). Om det finns en ”Stanna 2” måste det förstås finnas en ”Stanna 1”, och det är Gareth Bale. Walesaren har inga planer på att lämna CL-mästarna, vilket i rubriken också formuleras till ”José blåst på Bale”.

ANNONS

Daily Telegraph ser i alla fall en spelare som rör på sig. ”Klopp slår rekord – Salah skriver på för 35 miljoner pund”. Chris Bascombe, med fingret på pulsen på Merseyside, menar att klubben väntas göra klart övergången för Romaspelaren denna vecka. Med bonusar kan prislappen i slutändan hjälpa till att sudda ut minnet av förra rekordvärvningen till klubben, Andy Carroll för 35 miljoner pund från Newcastle 2011.

Daily Mirror har också just den förestående Salahövergången som sitt huvudnummer i dag. Den matchas ungefärligen i storlek av en om Rooney, vars klappande till publiken i samband med Michael Carricks välgörenhetsmatch tolkas som att ”Legendaren verkade ta farväl”.

Liverpool Echo hoppas snart kunna bjuda på en annan Liverpoolövergång, Virgil Van Dijk. ”Liverpool redo att matcha buden från Man City och Chelsea”, skriver tidningen. Enligt tidningens uppgifter är Liverpool beredd att erbjuda lika mycket i lön. Själva övergångssumman väntas landa på drygt 50 miljoner pund.

ANNONS

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport lanserar ”Allegri, PSG finns med i bilden”. Det fortsätter med ”För att skriva nytt kontrakt med Juventus vill tränaren ha åtta miljoner euro och två Champions League-värvningar. Erbjudandet från PSG är på tio miljoner euro. Och Roma är ute efter Emery”. Mycket på en gång i den ingressen. Enligt Gazzettan hålls ett viktigt Juvemöte på onsdag för en eventuell kontraktsförlängning. En sidorubrik inne i tidningen rör spelarna som Allegri önskar. ”Matic och Di María toppar listan”. Marquinhos, Douglas Costa, Keita Baldé och James Rodriguez är några av de andra namnen som bollas upp. De rutinmässiga uppdateringarna kring Milanoklubbarna kommer i dag bland annat med ”Försöket med Morata kompliceras: Även Mourinho med i bilden”.

Corriere dello Sport slänger fram ”Flaggtjuvar”, med bild på Kinas och Italiens flaggor mot en fotbollsplan. Anklagelsen? ”Kina vill stjäla vår förbundskapten”. Nu är det inte landet som tidningen syftar på utan bara schablonmässigt använder. Det handlar om ett klubblag. ”Jätteerbjudande från Suning till Ventura för att ta över Jiangsu kan revolutionera tränarbänken i landslaget några månader före nyckelmatchen mot Spanien, där en VM-plats står på spel”, menar Corriere dello Sport. Ventura ska ha blivit erbjuden 20 miljoner euro för två år. Skvalpet från Champions League märks i ”Är Dybala en världsspelare eller inte? Debatt efter floppen mot Real Madrid”. Det fortsätter med ”Från Messi till Cristiano Ronaldo, från Cruyff till Maradona: vid 23-års ålder var de redan tungan på vågen, medan Juventusspelaren misslyckas i de avgörande matcherna”.

ANNONS

Tuttosport tittar på bilderna från paniken på San Carlo-torget i Turin, där 1 500 fans skadades i samband med Juventus CL-final, och utbrister ”Aldrig mer!”. Tidningen följer upp rubriken med en rad noteringar, bland annat ”Fruktans natt i Turin framkallade alltför många misstag och säkerhetsarrangemanget var otillräckligt. De ansvariga för den falska bombvarningen uppges ha erkänt”.

 

SPANIEN

Marca är som väntat en orgie i vita jubelbilder från gårdagens segerparad. Tidningen flörtar med numret på CL-titlar men ger den till Cibeles-statyn, där Real firar sina triumfer, ”Spelare nummer 12”. 80 000 människor fanns sedan på plats på Bernabéu för att fira med laget. Men ”Var var Coentrão?”, frågar sig Marca. Backen, som uppgetts nära en flytt till Sporting i Portugal, var inte heller med vid firandet Cardiff. Det finns faktiskt plats för mer fotboll än Real Madrid på Marcas förstasida. Exempelvis en liten notis om att ”Girona är klart för Primera!” (0-0 mot Real Zaragoza). Det är första gången som den katalanska klubben når dit.

ANNONS

AS har av alla bilder från Reals firande lustigt nog identisk bild som Marca, med Sergio Ramos, Marcelo och Cibeles-statyn. ”Heja Cibeles! Heja Real Madrid!”, utropar tidningen glatt. AS noterar en del av publikens sånger till spelare. ”Ballon d’Or, Ballon d’Or…”, till sin nyfriserade favoritportugis (se ovan), som själv sjöng med. ”Morata stanna, Morata stanna…”, till anfallaren som ryktas på väg bort. Och så förstås, ”Piqué, din skitstövel, hylla mästarna…”, till sitt favorithatobjekt.

Sport uppmärksammar också Real Madrids siffra på antalet CL-titlar. Men på sitt eget vis. ”Den tolfte titeln ställer krav på Barça”, har tidningen som rubrik, och menar att det ”krävs mer hemarbete inför nästa säsong”. Till paketet finns en krönika av Ernst Folch, ”Bara Barça kan stoppa Real”.

Mundo Deportivo har bara en liten ilsken notis om Real Madrids firande, ”CR7 utser sig själv till Ballon d’Or-vinnare i förväg”. I stället är det Barças transferfönster som gäller, med ”Nu Dembélé”. Enligt MD är Barça ”på nytt intresserade av Dortmunds ytter efter tvivel om Deulofeu”.

ANNONS

 

FRANKRIKE

L’Equipe bjuder på rugby, tennis och handboll på förstasidan. Inte en rad om fotboll. Inne i tidningen finns i alla fall Zidane och hans Real Madrid igen. Statistiken som presenteras visar att vinstprocenten för Zidane är större än Guardiola under sin tid i Barcelona, 74,7 procent mot 71,3. Samtidigt hamnar Zidane bara i nivå med de flesta av de fem senaste tränarna i Real. Pellegrini 75 procent, Ancelotti 74,8, Zidane 74,7, Mourinho 73…och Benítez 66,6.

Le Parisien har intervjuat ex-landslagsspelaren Robert Pires, numera expert på BeinSPORT. Hans hyllar Zidane. Riktigt mycket. Riktigt, riktigt mycket. ”På klubbnivå är han redan den största (tränaren). På mindre än 18 månader har han vunnit Champions League två gånger plus ligan, Supercupen och klubblags-VM! Han föddes till att vara den bästa spelaren i världen. Och han blev det. Han föddes också till att bli den bästa tränaren i världen, och i dag är han det”, säger Pires.

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild gör en stor summering över spelare som väntas lämna sina Bundesligaklubbar. Mest blickar drar Bayern München till sig. Bild skriver att Bayern hoppas få 40 miljoner euro för Douglas Costa, samt att Man City, Man United, Juventus och Paris SG alla är intresserade. Klubben hoppas vidare på 35 milj euro för Renato Sanches. Inter, Juventus, Man United, Monaco och Marseille pekas ut som intresserade. En utlåning av portugisen kan också vara aktuell. På Hamburgs lista över spelare på väg bort står inte oväntat Nabil Bahoui. Silkeborg och Zürich är också välbekanta namn. Prislappen i sammanhanget blygsamma 250 000 euro.

Sport1 via Frankfurter Allgemeine Sonntagszitung i alla fall ett litet besked angående Thomas Tuchel framtid. ”Thomas kommer inte att hamna i Bayer Leverkusen”, försäkrar hans rådgivare Olaf Meinking. Något svar på var flyttlasset går för den förra Dortmundtränaren lämnar Meinking inte. ”Efter semestern får vi se hur saker och ting utvecklas”, säger han.

ANNONS

 

ÖVRIGT

A Bola (Portugal) går nu också på Correio da Manhã linje om Lindelöf: ”Övergången till United klar denna vecka”, finns med på dagens förstasida. Liksom Correio da Manhã i lördags anger A Bola övergångssumman till 35+5 miljoner euro, och att den förväntas tillkännages efter Sverige-Frankrike den 9 juni.

Het Laatste Nieuws (Belgien) har ”Dramatiska nyheter för Hazard: Fotledsfraktur och borta fyra månader”. Andra tidningar anger två-tre månader. Belgiska förbundet har bekräftat frakturen i höger fot, men någon officiell uppskattning på rehabtid finns ännu inte. Skadan uppstod under Belgiens landslagsträning och blir också ett slag mot Chelsea, som förmodligen blir utan sin stjärna under inledningen av nästa säsong. Hazard väntas bli opererad i dag.

Publicerad 2017-06-05 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto