Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Diego Costa: ”Conte messade att han inte vill ha mig”

Headlines Blogg

ENGLAND

 Daily Mirror upplåter som många andra engelska tidningar gott om utrymme åt Liverpools transferdebacle. ”Vilken röra”, skriver tidningen, och summerar klubbens officiella uttalande med ”Liverpool får med skamset be om ursäkt för sin jakt på Van Dijk och medger att de inte längre kommer att försöka köpa Southamptons stjärna”. Rubriken ”Mou med 60 miljoner pund för Mor”, berättar att det är taket för vad Mourinhos Man United är beredd att lägga på Reals Morata. Ett bud på 52 milj pund har tidigare uppgetts nobbat.

The Sun är nästan en spegling av Mirror. Här finns ”Mou efter Morata”, om att ett nytt bud väntas, och här finns att Liverpool blev ”Tagna på bar gärning”. The Sun skriver även att det var Liverpools amerikanska ägare som gav order om ursäkten.

Annons

Daily Telegraph har förstås också Liverpoolursäkten, men även andra transferuppgifter. Som att ”Chelsea placerar Mahrez och Alex Sandro på listan över spelare de vill ha”. Telegraph skriver också att ”Manchester City är redo att sälja Fabian Delph för 12 miljoner pund”. WBA och Stoke sägs intresserade. City köpte Delph från Aston Villa för två år sedan för åtta miljoner pund.

Manchester Evening News har en artikel om att ”Manchester United måste behålla Zlatan Ibrahimovic”. Förutom det budskapet framgår också United innan veckans slut offentliggöra listan över spelare med utgående kontrakt med spelare som klubben förlänger med respektive släpper. Då bör det framgå om klubben och Zlatan utnyttjar optionen att förlänga svenskens kontrakt.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport menar att ”Milan pressar på för Belotti”. Enligt tidningen är Milan ”redo att betala 70 miljoner euro i pengar och spelare. Torino har högre erbjudande från utlandet”. Milans vd Fassone och Torinos president Cairo ska ha fört samtal via telefon. Ett bud på 65-70 miljoner euro har funnits med i bilden, men nobbats. Ett alternativt 50 miljoner euro plus Lapadula. Andra spelare som kan användas är Kucka och Niang, menar Gazzettan. Torino försöker dock trycka upp priset mot 100 milj euro (utköpsklausulen som endast gäller utländska klubbar). Man United och Arsenal ses som möjliga kandidater i ett budkrig, sedan Atlético fallit bort genom värvningsförbudet. Italien vann också en landskamp i går kväll (3-0 mot Uruguay), Stephan El Shaarawy får högst betyg, en sjua.

Annons

Corriere dello Sport tillagar en ”Gallo alla Diavola”. I det här fallet är tuppen Belotti, som ”Ibras arvtagare” och den starka smaken kommer från Milan. Mer matnyttigt från Milano. ”Inter: Zhang Sr på middag med Spaletti – först Champions League, sedan Scudetto”, är receptet för de svartblåa.

Tuttosport fortsätter på Belottispåret och att ”Alla ät galna i tuppen”. Dessutom skriver Tuttosport: ”I dag möte mellan Torino och Man United”. Men förstasidan domineras annars av en närbild på Allegri och rubriken ”Jobbet”, eller uppgiften. För med det nya kontraktet som skrevs på i går kommer också ”det oumbärliga målet: Max, vinn Champions League”.

 

SPANIEN

 Marca påpekar att ”Morata kom till undsättning” för Spanien (2-2 mot Colombia). Kvitteringen kom i 87:e minuten, och förhindrade första förlusten under förbundskapten Lopetegui. Madridtidningen uppger också att det slutligen finns en ”Principöverenskommelse för Messis förlängning”. Om kontraktet kommer att gälla till 2021 eller 2022 är ännu inte klart. Under gårdagen kom också Marca med uppgiften att Real Madrid beslutat sig för att inte värva Man Uniteds målvakt David De Gea.

Cadena Ser har mer om Messis kontrakt. Även radiokanalen uppger att kontraktet är överenskommet, och skriver att det är till 2021 med option på ytterligare ett år. Dessutom uppger Ser att utköpsklausulen är på 400 miljoner euro. Utrymme ges också åt en landslagsanfallare som stal strålkastarljuset från Morata med sina kommentarer i natt: Diego Costa. Chelseaspelaren var inte nöjd med sin klubblagstränare. ”Conte skickade mig ett textmeddelande om att han inte räknar med mig. Om han inte vill ha mig, så lämnar jag. Efter allt jag gjort så skickade han mig ett meddelande…min relation till honom är inte bra”, sa Diego Costa till reportrarna (se klipp ovan – en transkribering till engelska finns här). Vad som nu händer är oklart. Atlético är ingen lätt lösning efter värvningsförbudet. ”Att vara fyra, fem månader utan att spela är mycket. Jag älskar att bo i Madrid, men jag måste tänka på min framtid också”.

Annons

AS ser det som att ”Morata vill ha nummer 9” i landslaget efter sin insats. Ex-tränaren Fabio Capello får med ett citat på förstasidan, ”Med Zidane är Real mer italienskt”.

Diario Sport menar att Veratti ”öppnar dörren för förhandlingar om en övergång”. Till den traditionella mercatoanrättningen finns sedan som vanligt en nypa Bellerín och en nypa Douglas Costa.

Mundo Deportivo fortsätter på liknande tema med ”Operation Bellerín” i stora bokstäver. Tidningen understryker gårdagens uppgifter om att spelaren ska ha samtal med tränare Wenger och ”ber Barcelona att ge Arsenal ett formellt bud för honom”. Tidningen hänvisar sedan till RAC1 om att ”Barça är intresserad av Mahrez”, Leicesterstjärnan.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe har som enda fotbollsnotis på förstasidan ”Jardim trogen Monaco”. Portugisen skrev nytt kontrakt med ligamästarna, trots A Bolas uppgifter i tisdags om en överenskommelse med en kinesisk klubb. Kring franska landslaget och VM-kvalmatchen mot Sverige ligger fokus i dag på Pogba och Varane, ”24 år och redan ledare”.

Annons

Le Parisien pressar fram ”PSG: En transferkassa på 220 miljoner euro” ända till förstasidan. Det är den budget klubben har för värvningar kommande säsong. Det är avsevärt mer än den senaste säsongen då 144 milj euro avsattes för värvningar. Le Parisien påpekar att det inte nödvändigtvis innebär att klubben kommer att göra av med så mycket, men också att summan inte inbegriper försäljningar, som kan skapa ännu större manöverutrymme. De nya förutsättningarna innebär att PSG ”tillhör de tre-fyra klubbar med störst spenderarbyxorna på jorden. Rent konkret, så ger det också möjlighet att värva en spelare för 100 miljoner euro (eller mer) och locka till sig en anfallare av högsta nivå, som Aubameyang, Diego Costa, Agüero eller Mbappé, även om sistnämnda inte verkar troligt”. Summan på 220 miljoner euro har bara passerats en gång i värvningshistorien, av Real Madrid 2009, då klubben värvade för 257 miljoner euro. Vad gäller försäljningar skriver Le Parisien att ”Trapp är redo att packa sina väskor”. Den tyske målvakten uppges inte nöjd med att PSG funderar på att värva en ny målvakt. Bayer Leverkusen och Wolfsburg är enligt Le Parisien beredda att betala 10-12 miljoner euro för Trapp. Inför morgondagens VM-kvalmatch går Le Parisien på L’Equipes linje i går om att Mossa Sissoko är den som återfinns till höger på mittfältet, på Ousmane Dembélés bekostnad. En kort intervju med Emil Forsberg har rubriken ”Alla svenskar saknar Zlatan”. Forsberg ringar också in tre spelare i det franska laget som han gillar, Paul Pogba, Antoine Griezmann och Dimitri Payet.

Annons

 

TYSKLAND

 Bild har dåliga nyheter till Albin Ekdal & Co. I alla fall om de hoppas på spektakulära nyförvärv den närmaste tiden. ”Inga nya i HSV” är en rubrik om att det dröjer med nyförvärv då klubben först vill säkra kostnadsminskningar och försäljningar.

Sport1 har ännu en Årets elva som Emil Forsberg plockats ut i. Denna gång är det spelarna själva som röstat in honom i den. Via föreningen för professionella spelare (VDV) röstades Robert Lewandowski fram till Årets spelare och elvan ser ut så här: Manuel Neuer – David Alaba, Mats Hummels, Niklas Süle, Philipp Lahm – Emil Forsberg, Thiago, Keïta, Dembele, Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang.

Kicker har som dragplåster i dag sin traditionella ”Ranking av tyska fotbollsspelare”. Tidningen uppger vidare att Bayern München fortsatt är starkt intresserade av Alexis Sánchez, och även beredd att tillmötesgå hans lönekrav på 25 miljoner euro per år.

Annons
Publicerad 2017-06-08 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto