Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Diego Costa: ”Fajten i Chelsea inte sjyst”

Headlines Blogg

ENGLAND

Daily Telegraph låter allt ljus skina på Englands triumf i U20-VM, ”En ny gyllene generation”. Tidningen menar att ”Englands U20-landslag satte punkt för 51 år av smärta”, i en hyfsat överdriven koppling till a-landslagets VM-guld 1966.

The Sun gör med ”Hand of Godson” visserligen också en viss koppling till a-landslaget och Maradonas ökända mål. Men framför allt är det en ganska fyndig rubrik på att målvakten Freddie Woodman, som är gudson till förbundskapten Gareth Southgate, spelade en avgörande roll i U20-segern med en straffräddning. The Sun har annars just också a-landslaget på förstasidan. ”Exklusivt: Kane fortsätter som kapten”. Tottenhamanfallaren får rollen som landslagskapten på heltid.

ANNONS

Daily Mirror siktar in sig på en annan spelare. ”Det är över” tar fasta på målvaktskampen. ”Hart framtid i Englands landslag osäker, med Butland redo att stå mot Frankrike”. Det båda nationerna möts i vänskapslandskamp i morgon.

The Times låter krönikören Matt Dickinson kommentera Harts situation med en politikkoppling i rubriken, ”Det är svårt förutse vem som först kommer att förlora jobbet – Hart eller Theresa May”. Ouch.

The Guardian fokuserar på målvaktens fortsatta klubbkarriär med stora rubriken ”Hart i ingemansland och beredd att ta lönesänkning i väntan på erbjudande”. Citymålvakten, som senast var utlånad till Torino, medger att han inte har några.

Manchester Evening News har lanserat teorin att Zlatan Ibrahimovic kan bli kvar i Man United, även efter det att svensken återhämtat sig efter sin knäskada. ”Om rehabiliteringen är en framgång och United kan ha nytta av honom, så har det snackats om att han kan bli erbjuden ett korttidskontrakt resten av säsongen”, skriver tidningen. Så där lite lagom vagt.

ANNONS

Daily Mail slutligen. Jo då, här finns stora rubriken ”Världsmästare” och jämförelsen med 1966-gänget. Men här finns på sporten också ”Liverpooltränaren Klopp tar kontakt med Kylian Mbappé”. En rubrik som ger sken av att vara en nyhet. Det är det inte. Det är L’Equipes uppgifter från gårdagens papperstidning som återges. Men det sker, på sedvanligt brittiskt manér, utan hänvisning till källa.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport konstaterar att Milans värvningsmaskineri maler på oförtrutet. ”Ännu en värvning av de rödsvarta – Portos anfallare klar”. Det handlar om André Silva. Gazzettan kallar honom för ”CR7:s skyddsling”, nämner att det är läkarundersökning i dag samt att ”han kostar 38 miljoner euro (Milan har nu spenderat 99 milj euro) och kontraktet är på fem år”. Inne i tidningen tar GdS också upp förhandlingar med PSG om Krychowiak (se även Le Parisien nedan). Italiens VM-kvalmatch i går (5-0 mot Liechtenstein) summeras med ”Magnifik Lorenzo, men Italien är kvar på andra plats”, bakom Spanien. Det är också Insigne som får högst spelarbetyg, fina åtta av tio. Mer mercato inne i tidningen, där Gazzettan upprepar Mediasets uppgifter om att Barcelona i dag väntas lägga ett bud på 100 miljoner euro för Verratti. Enligt Gazzettan är Bayern och Chelsea de två klubbar som vill utmana. PSG hade enligt gårdagens L’Equipe inga som helst planer på att sälja spelaren, även om Verratti uppgavs ha meddelat att han vill lämna.

ANNONS

Corriere dello Sport skildrar landslagets situation med ”Det återstår bara att vinna”, inte minst mot Spanien i september. På tal om Milans värvning av André Silva så kallas anfallaren här för ”Ronaldos portugisiska tvilling”. Känn ingen press, André. Tidningen har i dag också en svensknotis. ”Monchi och Massara har hittat en svensk anfallare som utmärkt sig i klubben som Zlatan började i”. Det handlar om Teddy Bergqvist, ”uppväxt i samma stad som Ibra”, poängterar tidningen ytterligare en gång. Enligt CdS är både Genoa och Sampdoria intresserade av 18-åringen, kontakter tagna med svenskens agent, men Roma har en fördel i att Bergqvist vill till en stor klubb. Anfallaren, som gjort ett allsvenskt framträdande hittills, har ett kontrakt med Malmö FF som löper ut efter den här säsongen.

Tuttosport har ”N’Zonzi och Paredes”, samt tillägget ”Juve bygger upp mittfältet. Kontakt med Romaspelaren (som är till försäljning), medan slutliga förhandlingar väntar om den fransk-kongolesiska stjärnan”. Ett möte med Arsenal om målvakten Szczensny väntar också.

ANNONS

 

SPANIEN

AS ser ”Uppdrag slutfört” i Spaniens VM-kvalseger på bortaplan (2-1 mot Makedonien). På nätet fångar tidningen upp Diego Costas citat efter matchen om sin framtid. ”Självklart avfärdar jag Kina, jag måste tänka på VM”, lyder citatrubriken. Diego Costa påpekar att hans framtid är i Chelseas händer, samtidigt som han säger om chanserna att stanna att ”fajten måste om platserna måste vara sjyst, om man ska stanna och slåss, men fajten är inte sjyst så jag måste lämna”. Han flörtar på nytt med Atlético, men lägger till att ”Jag kan spela för lag i Spanien, Brasilien eller var det nu kan vara, men jag måste få spela”. Och Kina är alltså inte ett alternativ. På förstasidan citerar AS L’Equipes uppgifter från i går morse om PSG-kontakt med Mbappé, vilket får tidningen att kännas som gammelmedia i dess äldsta mest skröpliga, närmaste döende, form.

ANNONS

Sport känns inte mycket bättre. Även här är det L’Equipe-uppgifter från i går morse som hittar till förstasidan. Sport låter dem först passera genom Barcelonafiltret. ”Verratti-myteri”, skriver tidningen över hela förstasidan och lägger till, ”Mittfältaren tar initiativet som Barça bad honom om och ber PSG om att få lämna PSG denna sommar”. Andra fotbollsnotiser på förstasidan: ”Messi reste på semester med Cesc till Ibiza”. Inklusive familjer, kan tilläggas.

Mundo Deportivo har med ”Verratti: Jag vill lämna” inte heller något nytt att tillföra kring vad fotbollsvärlden kunde läsa redan för ett dygn sedan.


FRANKRIKE

L’Equipe låter inte tillstymmelse till annan sport spilla över på Nadals Roland Garros-triumf på förstasidan. Efterdyningarna av matchen mot Sverige sitter annars fortfarande i. Bland annat menar L’Equipe att Pogbas insats ”på nytt sätter frågetecken”. Bland den svagare statistiken fångar tidningen upp att han bara vann fyra av 13 dueller. ”Pogba har aldrig noterat en så låg siffra (31 procent) när han spelat 90 minuter för Frankrike”. Vidare är enligt tidningen ex-landslagsspelaren Valbuena ytterst nära en övergång till Fenerbahçe, som ”gett honom ett lukrativt treårskontrakt”. Lyonmittfältaren väntas till Istanbul i dag.

ANNONS

Le Parisien har vid sidan av landslaget en rubrik om att ”Henrique synar Italien”. PSG nya sportchef reser dit i dag med först och främst två namn på agendan. Båda gäller försäljning. Mittfältaren Krychowiak, där ”Inter är i pole position”, samt målvakten Sirigu, som är på gång till Torino. Le Parisien spekulerar sedan i att det kan bli aktuellt att snacka spelare som kan värvas också. Donnarumma exempelvis. ”Säkert är i alla fall det kommer att finnas ett nyförvärv när träningen återupptas den 4 juli. Antero Henrique vill slå till med kraft och markera sitt territorium”.

 

TYSKLAND

Bild har på förstasidan ”Jogi Löw: Sluta vissla ut Werner”. Anfallaren blev utbuad av den tyska publiken under landskampen Nürnberg för att i en Bundesligamatch tydligt filmat till sig en straff. Att hans klubbadress är RB Leipzig underlättar inte. Bild uppger vidare att Mönchengladbach bjudit 15 miljoner euro för Bertrand Traoré, Chelseas anfallare som var utlånad till Ajax den gångna säsongen. Bayern München är redo att erbjuda Alexis Sánchez ett fyraårskontrakt värt 15 miljoner euro per år. Även om Arsenalspelaren kräver 26 milj euro om året och Bayern värvat Serge Gnabry är en värvning inte omöjlig, påpekar Bild

ANNONS

Kicker har mer på tal om Gnabry. Enligt tidningen kan nyförvärvet lånas ut i sommar, möjligen till Hoffenheim, som jagat 21-åringen. Tidningen skriver också att Bayern är i långt gångna förhandlingar med Lyon om Corentin Tolisso. En övergångssumma på 35 milj euro plus 15 milj i bonusar nämns. På veckans första nummer är det annars Schalkes ”Tränarturbulens” som pryder förstasidan. Tidningen pekar också ut ännu en tysk klubb som letar guld bland franska talanger. RB Leipzig väntas inom de närmaste dagarna göra klart med Sochauxs 18-åriga back Ibrahima Konate. I januari värvade den tyska klubben en annan fransk 18-årig back, Dayot Upamecano, från Red Bull Salzburg.

Goal har i sin tyska version ”Exklusivt: Två Premier League-klubbar är heta i jakten på Sokratis”, Dortmunds 29-åriga mittback. Klubbarna är Arsenal och Chelsea.

ANNONS

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) uppger att Club Brügges intresse för Jakob Johansson förstärks. Klubbens chefsscout Raymond Mommens ska ha funnit på Friends och spanat in AEK-mittfältaren. En prislapp förväntas AEK vill sätta är cirka tre miljoner euro.

Ekstra Bladet (Danmark) synar transferplaner i några klubbar. Tidningen skriver att FCK:s Erik Johansson ”drar till sig intresse, men den solida svensken förlängde sitt kontrakt i mars och FCK kommer inte att släppa honom och Zanka i samma transferfönster”. Marko Mitrovic kategoriseras som en spelare Sönderjyske vill bli av med, då den svenska anfallaren ”inte visat klassen, och ser ut som ett gigantiskt felköp”. FC Nordsjällands ”målvaktsproblematik har högsta prioritet”, och svensken Patrik ”Carlgren kan lösa problemet men det är tal om Turkiet”. Sedan tidigare är det klart att Viktor Lundberg lämnar Randers, och även en annan svensk gör detsamma. NEC:s ”kantspelaren Sam Lundholm får inte sitt lånekontrakt förvandlat till ett permanent”.

ANNONS

De Telegraaf (Holland) menar att ”Klaasen har resväskorna redo”, då ”Evertontränaren Koeman räknar med Ajaxkaptenens ankomst”. Intresset har varit känt en tid, men samtalen har de senaste dagarna accelererat. Så pass att De Telegraaf skriver att Klaasens ”övergång är nära”. Ajax vill ha 30 miljoner euro för den 24-åriga mittfältaren.

Publicerad 2017-06-12 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto