Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Avgörande timmar för Conte i Chelsea"

Headlines Blogg

ENGLAND

The Sun använder det allt vanligare knepet att slå ihop övergångssumma och lön när tidningen sätter rubriken ”Exklusivt: Morata kan kosta Manchester United 180 miljoner pund”. Tidningen påstår att pengen till Real Madrid kan bli hela 90 miljoner pund samt att den spanska anfallaren är överens med United om ett femårskontrakt värt 350 000 pund i veckan. Men på förstasidan är det en annan anfallare som roffar åt sig största rubrik. ”Costa cutter” syftar på att Chelseas tränare Conte inte har några som helst planer ge Diego Costa någon ny chans, trots att Chelsea försöker lappa ihop situationen. The Sun menar i en nedryckare att ”Costa trotsar Chelsea”.

ANNONS

Daily Record ser ännu större problem. Nu är tidningen skotsk men Duncan Castles alster hör nog ändå hemma här. Castles, som vurmar för Mourinho, har delat ut ett par sparkar mot Mourinhos tidigare arbetsgivare förut. Nu lanserar han ”Chelseas boss Antonio Conte redo att lämna Chelsea på grund av transferbudget och bristen på direktlinje till Abramovitj”. Artikeln innehåller en rad uppgifter med hänvisningar till källor. Sky Italias Gianluca di Marzio följde i går kväll en närmast identisk linje, och skrev om ”avgörande timmar” för Chelsea och Conte.

Daily Mirror drar i stället på en dementi. ”Chelsea skrattar åt uppgiften att en frustrerad Conte är på väg att lämna klubben”. Tidningen hänvisar till källor i Londonklubben. Förstasidan är däremot vikt till en glädjestrålande Anderson Talisca och rubriken ”Mourinho älskar mig!”. Benficaspelaren hoppas gå i Lindelöfs fotspår.

ANNONS

Daily Mail gick också i Lindelöfs fotspår. Tidningen uttrycker det med ”Sajnat och klart med besök på Wing’s! Uniteds 31 miljonerpundsvärvning tog flickvännen till fotbollsspelarnas favoritrestaurang efter avtalet var klart”. Den kantonesiska restaurangen är populär bland Uniteds spelare, och var även förra tränaren Louis Van Gaals favorithak. Om nu någon undrade.

Daily Telegraph har varken kantonesiska restauranger, Lindelöf, United eller ens fotbolls på sportettan. Men på sajten använder tidningen svenskförvärvet för att ställa frågan, ”Var passar Lindelöf in?”, och syftar på en rankingen av Uniteds bästa mittbackar under Premier League-eran. Svaret på den frågan får tiden utvisa. För närvarande toppas Telegraphs ranking i tur och ordning av Jaap Stam, Rio Ferdinand och Nemanja Vidic.

The Times är lika blank på fotbollsnyheter på sportettan som Daily Telegraph. Men på sportsidorna uppger Times att ”Southampton vill ha Pellegrino som tränare”. Alavestränaren är också önskad av Crystal Palace. Ett alternativ för Southampton är Frank de Boer.

ANNONS

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport låter självfallet gårdagens besked att Donnarumma inte förlänger med Milan fylla förstasidan. ”Brytning med Gigio – och nu då?”, frågar sig tidningen. Den levererar tre möjliga klubbadresser och en trolig ersättare. ”Juve, Real och PSG agerar – och Milan satsar på Neto”, Juventus brasilianska målvakt. Gazzettan ser Real som troligast alternativ för Donnarumma. Om grannklubben Inter finns på förstasidan ”Matuidi och Tete på menyn”. Klubben uppges också fortsatt efter Rüdiger och Borja Valero.

Corriere dello Sport tar fasta på känslorna i Donnarummabeskedet. Tidningen är anmärkningsvärt dömande. Rubriken ”Hög otrohet” följs av ”Donnarumma vägrar förlänga med Milan. Så mycket för att vara en klubbsymbol” och ”Kontonummer i stället för passion”. CdS påpekar också att ”Fansen är rasande”.

ANNONS

Tuttosport spekulerar i stället i ”Vem erbjuder mest?” för Donnarumma. Tidningen menar att det finns ”Fyra klubbar vid skyltfönstret om Milan bestämmer sig för att inte låta spelaren lämna på en fri transfer nästa år”. Klubbarna som pekas ut är Real Madrid, Paris SG, Juventus och Inter.

Tuttomercatoweb har pratat med en agent, Giocondo Martorelli. Det var han som upptäckte Donnarumma. Han inte är förvånad över vad som skett och pekar på målvaktens förflutna. ”År 2013 skrev hans familj på med Inter. De reste tillbaka till Neapel. Nästa morgon tog de flyget och skrev på för Milan. Kontraktet de skrivit på 24 timmar tidigare var inte värt någonting. Vad mer kan jag säga? Jag är förvånad att en del reportrar inte känner till detta om honom, eller låtsas om att inte göra det”, säger Martorelli.

ItaSportPress har letat rätt på en gammal Milanmålvakt som inte har några vackra ord att säga om Donnarummas agerande. ”Han har förrått Milan. Han vänder ryggen åt en stor klubb som gav honom chansen i Serie A som 17-åring”, säger Enrico Albertosi, som inte vill lägga skulden på hans agent Mino Raiola. ”Jag anser att killen bör ha gjort sin vilja klar gentemot agenten, för det är idrottsutövaren som alltid fattar det slutgiltiga beskedet. Så vitt jag kan förstå, så var det Donnarummas vilja att lämna och han är 100 procent fel ute”.

ANNONS


SPANIEN

Marca har en väntad förstasida. Donnarumma på bild och kopplingen till Real Madrid. Men tidningen tycks inte ha mycket att tillföra. Marca konstaterar bara att ”Den 18-åriga målvakten förlänger inte med Milan och i Italiens ser man honom redan i Real Madrid”. Tidningen kastar i sammanhanget också kort in en annan potentiell tonårsvärvning. ”Köpet av Mbappé tar sin början – spelaren träffade i går Monaco”.

AS har förstås också Milans målvakt i fokus. ”Donnarumma närmar sig Real Madrid”, skriver tidningen, och lägger till att ”Han kan komma denna sommar om Milan sätter en rimlig prislapp eller gratis innan säsongen 2018/2019”.

Cadena Ser uppger att det må snackas mycket om ny klubb för Real Madrids James Rodrigues, men för närvarande finns inga konkreta erbjudanden.

Cadena Cope tror att ”På tisdag eller onsdag kan Moratas övergång till Real Madrid bli klar”. Radiokanalen hänvisar till sina källor.

ANNONS

Sport har ett helt annat fokus. Samma som de senaste dagarna. Men i dag med större emfas än tidigare: ”Exklusivt: Verratti säger ja”. Det följs nämligen upp av att ”PSG-spelaren uttryckte sin önskan om att komma till Barcelona vid ett möte på Ibiza med Javier Bordas i Barças klubbledning”. Även Verrattis agent Donato Di Campli var med vid det informella mötet som varade en halvtimme. Som Headlines webb-tv tog upp i går: det är på Ibiza saker händer. Tilläggas bör att Verratti enligt katalanska medier sedan tidigare ha uttryckt sin önskan att lämna för PSG-ledningen. Sport har också ”Exklusivt: La Masias bästa back, Eric Garcia, på väg till Manchester City”. 16-åringen tänker inte skriva nytt kontrakt med Barcelona och City har ett treårskontrakt till Garcia. Tidningen hänvisar till källor nära spelaren.

ANNONS

Mundo Deportivo har ingen exklusiv Verrattistory men exklusiva bilder. Tidningen har hittat italienaren på Ibiza och lyckats få honom att ställa upp på bild med ett exemplar av ett tidigare nummer av MD med bild på honom själv och rubriken ”Möte om Verratti”. Dagens rubrik är ”Verrattis timma”. MD fick vid mötet bara ur honom citatet ”Jag är ledsen, men jag kan inte tala om min framtid”. Tidningen lockar också med ”Avslöjar: Möte i Paris om Dembélé”. Enligt tidningen ska Barças sportchef Robert i Paris träffa Moussa Sissoko…inte den Moussa Sissoko, utan en namne som är Dortmundspelarens agent.

Faro de Vigo uppmärksammar att ”Bongonda redan poserar med Trabzonspors tröja”. Guidettis anfallskollega i Celta är i Istanbul för att skriva på för den turkiska klubben. Det talas om en övergångssumma på två miljoner euro.

ANNONS

 

FRANKRIKE

L’Equipe gör ännu ett Silly Season-nedslag med ”Så planerar de stora lagen”. Tidningen uppger bland annat att PSG blivit erbjuden Donnarumma av den italienska målvaktens agent Mino Raiola. Samtidigt väntas Sirigu lämna, troligen för Torino. Monaco vill ha 45-50 milj euro för Bakayoko, Chelsea har erbjudit 30. Så även om mittfältaren är överens med Londonklubben kan en övergång dra ut på tiden. Chelsea är sedan tillsammans med Liverpool och Man City också ute efter Benjamin Mendy, men Monaco ovillig att sälja. Allt enligt L’Equipe, alltså.

RMC följer upp med att Monacos Velère Germain är överens med Marseille. Enligt just L’Equipe ska klubbarna redan vara överens. Övergångssumman väntas landa på 8-10 milj euro.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) frågar sig ”Kommer Aubameyang att stanna i Dortmund?”, och kommer fram till ett svar som skulle kunna formuleras som, ”Ja, så ser det ut just nu”. PSG har vänt honom ryggen och Tianjin Quanjian föredrar Antony Modeste från Köln. Några andra heta alternativ finns inte för närvarande, menar Bild.

ANNONS

A Bola (Portugal) är sist men inte minst. Tidningen levererar en fredagsbomb. Den feta rubriken ”Ronaldo vill lämna Spanien”, följs av ”Beskedet är definitivt och har redan levererats till Real Madrids president”. Bakgrunden? ”Världens bästa är mycket ’upprörd’ över processen med skattemyndigheten”. Cristiano Ronaldo åtalades häromdagen för skattebrott.

Publicerad 2017-06-16 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto