Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rivalens anklagelse: Benfica använder svart magi

Headlines Blogg

ENGLAND

Daily Mirror låter ingen tvekan råda om hur stor nyheten är om att åtal till slut väckts mot sex personer, bland annat högt uppsatta poliser, för Hillsboroughkatastrofen. Rubriken ”Dråpanklagelser” kommer med bilder på offren som formar siffrorna 95, antalet som dog. Det täcker hela förstasidan på dagens tidning. Sporten har annars ”Exklusivt: Man City i täten i jakten på Alexi Sánchez när Bayern backar ur”. Egentligen är det bara en spekulation efter måndagens…jo, måndagens, uppgifter i Kicker (se även en uppdatering i dag, under ”Tyskland”).

The Guardian bygger inte sin story på en gammal tysk uppgift, men landar ändå i rubriken ”Man City övertygade om att värva Alexis Sánchez från Arsenal”. Guardian baserar i stället sitt påstående på att chilenaren uppges vilja ha Pep Guardiola som tränare.

Annons

Daily Mail har ett helt annat ämne som berör Guardiolas gäng. ”Exklusivt: Man City riskerar mardröm med Nasri, kan bli fast med kostnad på 12,5 miljoner pund medan han är avstängd för dopning”. Mittfältaren, som är utlånad till Sevilla, granskas av Uefa för dopningsbrott. Skulle han bli avstängd lär ingen försäljning till någon klubb bli av i sommar. Då är City fast med en spelare med 120 000 pund i lön i veckan.

The Sun visar varför så få engelska förstasidor är med i Headlines i dag. Dagens huvudnyhet hade embargo när förstasidorna släpptes i natt. Vilken storyn var i skrivande stund oklart. En av ovanligt få artiklar som fått stämpeln ”exklusivt” är att ”Watfords anfallare Stefano Okaka har fått stort erbjudande från Shanghai Shenhua”. Sedan har tidningens sajt också med Zlatan Ibrahimovics senaste Instagramklipp om sin staty. Ett klipp som beskrivs som ”surrealistiskt” (se nedan).

Annons

Daily Telegraph uppger att ”Bournemouth är nära att värva Nathan Ake från Chelsea för en klubbrekordsumma på 20 miljoner pund”. Den 22-årige holländaren kommer att skriva på ett femårskontrakt. Sedan spekulerar Telegraph: ”Bud på Thomas Lemar och Alexandre Lacazette nobbade, nu kan Arsenal vända sig till Riyad Mahrez”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ser en ”Milanattack”. Laget ”Byter alla anfallare. Borini klar från Sunderland, nu arbetar klubben på nästa kap: drömmer om Aubameyang eller Kalinic”. I lika exalterat tonläge tar sig Gazzettan an grannklubben, ”Framtidens Inter: Pellegri-Salcedo, till en kostnad av 60 miljoner euro!”. Spelarna är 16 respektive 15 år, och stannar ytterligare ett par år i Genoa. Romas back Kostas Manolas hoppade oväntat av en övergång till Zenit i går. Det spekulerades snabbt i intresse från Chelsea. Gazzettan lägger till ännu en klubb: Lindelöfs Manchester United. Vad gäller Roma noterar tidningen att nya tröjan med nummer 10 finns till försäljning med Tottis namn på. Det blir alltså ingen annan spelare som har det ikoniska numret, kommande säsong i alla fall.

Annons

Sky Sport Italia menar att Manolas inte är i Chelseas fokus. I stället har Londonklubben gjort en förfrågan kring en annan back, Bayern Münchens Jerome Boateng. Tv-kanalen uppger vidare att Juventus redan i dag väntas inleda förhandlingar med Real Madrid om Danilo. Ett första bud på den 25-åriga backen väntas ligga på 15 miljoner euro. Real väntas kräva 25 milj euro, så Sky Sport Italia gissar på en överenskommelse där emellan, på 20 milj euro.

Corriere dello Sport låter Napolis president slå sig ner på förstasidan, till rubriken ”Napoli skönhet”. På det följer en rad ihopklippta citatbitar. ”Ounas är ett utmärkt köp. Reina kommer att stanna även om vi behöver värva en målvakt till. Sarri har tre år kvar på sitt kontrakt. Kampen med Juve kommer att bli mer oviss. Napoli är värd en miljard euro, men jag kommer aldrig att sälja”.

Annons

Tuttosport skriver ”Danilo-Bernardeschi: Juve skickar ut signaler”. Det handlar förstås om två förmodade värvningarna.

 

SPANIEN

Marca låter det framgå av förstasidan att tidningen har en utsänd i Brasilien, som levererar citat om jättevärvningen Vinicius Júnior, som kostade Real Madrid 45 milj euro. ”Om några år kommer Real Madrid att känna att man fått honom billigt”, är beskedet från 18-åringens familj. På nätet skriver tidningen om Cristiano Ronaldos besked sent i går kväll att han inte kommer att spela Portugals match om tredje pris och bekräftar samtidigt att han blivit far till tvillingar. Cristiano Ronaldo påpekar att han fått landslagsledningens tillåtelse att lämna Ryssland för att för första gången träffa de nyfödda.

Cope har mer om Cristiano Ronaldo, men med framtiden i Real Madrid i fokus. Enligt radiokanalen är klubben nu ”mycket optimistisk” om att portugisen stannar. Cope uppger vidare att Real Madrid de närmaste dagarna kan sälja Mariano till Lyon. Den 23-åriga anfallaren väntas kosta den franska klubben åtta miljoner euro. Fler uppgifter. Donnarumma väntas skriva på ett nytt kontrakt med Milan, men som inkluderar en klausul om att kunna lämna för Real Madrid 2018. Och det för en relativt låg summa.

Annons

Cadena Ser fördjupar sig i stället i ett köp, ”Detaljerna i Real Madrids värvning av Dani Ceballos från Real Madrid”. Övergångssumman väntas landa på 20 miljoner euro, men U21-landslagsstjärnan stannar troligen på lån ännu en säsong i Betis.

Sport tar sig an en ny dag med ännu en Verratti-vinkling. Denna gång med ”Plan B till Verratti” om Barça inte lyckas värva italienaren. Alternativen är två och presenteras med bild och text: Ander Herrera (Man United) och Riyad Mahrez (Leicester).

Mundo Deportivo leker Hola! eller random annan skvallertidning. ”Årets bröllop” handlar om att Lionel Messi knyter band. Medan Marca är i Brasilien så är Mundo Deportivo i Argentina för att bevaka bröllopet i Rosario, som byggs upp med ”12 privatplan, 260 inbjudan och 300 i säkerhetspersonalen vid ceremonin i morgon”.

Annons

 

FRANKRIKE

L’Equipe pryder förstasidan med ”Giroud, återkomstens melodi” till en bild på Arsenalannfallaren som tycks lyssna med ena handen kupad om örat. Tidningen menar att både Lyon och Marseille fortfarande hyser förhoppningar om att värva 30-årigen. West Ham är förstås också med i bilden. Det finns mer om Wengers lagbygge. Rubriken ”Arsenal – Lemar till varje pris pris” följs av flera uppgifter. Det uppgavs i går att det bud Monaco nobbade var på 35 miljoner euro. Men enligt L’Equipe var det på 40 milj euro. Enligt tidningen är Wenger fast besluten att värva mittfältaren men har konkurrens. Tottenham förbereder ett bud och Barcelona, Man City och Chelsea vill ha möte med Lemars agent.

Le Parisien har på nytt siktet inställt på Frankrikes hetaste, ja världens hetaste, spelare på transfermarknaden. ”Mbappé: Real lämnar vägen fri för PSG”. Det är så tidningen ser situationen efter Real Madrid-presidentens Florentino Pérez uttalanden i går. Chefredaktören för AS, Juan Jimenez, hjälper Le Parisien på vägen till den positiva tolkningen för PSG:s del, genom att dekryptera Pérez ord. Jimenez menar att Pérez hade uttryckt det som att Mbappé var en spelare som var född att bära Reals tröja om han verkligen, verkligen var ute efter honom. PSG har pengarna att agera, men Le Parisien menar att största hindret nu är Monaco: mästarklubben vill inte släppa fler spelare efter Tiémoué Bakayoko (väntas bli klar för Chelsea).

Annons

La Dépêche du Midi synar högerkanten i Toulouse. Tidningen skriver att Jimmy Durmaz är ”given så fort Toulouse vill skapa farligheter i motståndarlagets straffområde”. Men det finns frågetecken. ”Det enda problemet är dessvärre inte så litet. Hans kropp tillåter honom sällan att spela regelbundet i Ligue 1. Hans återkommande skador gör tränarstaben frustrerad, så till den grad att klubben enligt vissa källor är öppna för en försäljning i sommar”.

 

TYSKLAND

Bild skriver att stjärnskottet Oliver Burke kan vara på väg tillbaka till engelska ligan. Den 20-åriga skotten har inte haft någon lycka i RB Leipzig. Både Brighton och Huddersfield ska nu ha försökt låna mittfältaren, uppger Bild. RB Leipzig har nobbat tills vidare, men det anses troligt att klubben omvärderar situationen.

Kicker drar stort på att ”Hoeness talar ut”. Den frispråkiga Bayernbossen levererar också en del. ”Man kan inte bygga ett nytt lag på transfersummor på 100 miljoner euro för 29-30-åringar”, är ett svar från Hoeness som bekräftar Kickers uppgifter i måndags om att Bayern anser Alexis Sánchez för dyr. Vidare säger sig Hoeness överlag nöjd med truppen, och vill ge Renato Sánches en andra chans. På förstasidan finns också ”Stuttgarts planer med Barbosa”. Den tyska klubben vill låna ”Gabigoal” från Inter, där brasilianaren haft det tufft.

Annons

Hamburger Morgenpost går emot rådande uppfattning i svenska och grekiska medier om ersättning till Hamburg för Marcus Bergs övergång. Det har sagts att HSV ska ha 35 procent av övergångssumman, men enligt Hamburger Morgenpost går klubben lottlös från svenskens övergång till Al Ain. Delen till HSV försvann enligt tidningen när Berg skrev nytt kontrakt med Panathinaikos. Varför Bergs förändrade anställningskontrakt hos Panathinaikos skulle beröra klubbens tidigare övergångsvillkor med HSV förklaras inte närmare.

 

ÖVRIGT

Sport360 (Förenade Arabemiraten) skriver att ”Värvningen av Marcus Berg visar att Al Ain menar allvar igen”. Krönikan inleds med en tillbakablick. ”Efter flera år av föredettingar eller dåliga alternativ, så har Al Ain äntligen fått en spelare som kan fylla Asamoah Gyans skor”, skriver Sport 360, och avslutar med att ta upp Berg i svenska landslaget, ”Kan man till synes utan bekymmer ersätta Zlatan Ibrahimovic, så är allt möjligt i Garden City”, som staden Al Ain kallas.

Annons

Bold.dk (Danmark) uppmärksammar att FC Köpenhamn byter lagkapten. Köpenhamnsklubben räknar med att sälja Mathias Zanka Jörgensen, och William Kvist tar över bindeln. Det bekräftar tränare Ståle Solbakken i ett FCK-klipp, och lägger till att en svensk blir vice lagkapten: Erik Johansson.

Correio dà Manhã (Portugal) är ingen sporttidning, men har med två sportämnen som stora rubriker på förstasidan. En är ”Landslaget – misslyckade i strafflotteriet” efter semifinalförlusten i Confederation Cup (0-0 mot Chile, 0-3 efter straffar). Men dagens allra största rubrik går till gårdagens allra mest märkliga fotbollsstory. ”Svart magi från Benfica mot Porto och Sporting”. Bland Portos korruptionsanklagelser mot Benfica finns att Lissabonklubben skulle ha använt sig av en häxdoktor. Portos kommunikationschef Francisco J. Marques hänvisade till e-post mellan Benficas president Luís Felipe Vieira och Armando Nhaga, i portugisiska medier titulerad både general och doktor, från Guinea-Bissau. Enligt Correio dà Manhã ska Nhaga bland annat ha använt djuroffer. Marques uppger att Benfica betalade 75 000 euro i samband med ligan 2015/2016, samt att Benfica bland annat kontaktade Nhaga inför Champions League-matchen mot Dortmund (förlust 0-4).

Annons
Publicerad 2017-06-29 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto